-
Φίλιππε, τη λες σε άτομα που ξέρουν περισσότερα από σένα. Προφανώς και ξέρουμε ότι ανεβαίνοντας σε μέγεθος ζάντας πρέπει να κατέβεις σε προφίλ, ώστε να διατηρηθεί η ίδια διάμετρος τροχού.
Εσύ όμως πως φαντάστηκες ότι θα μειώσεις το προφίλ και θα γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο; Αυτό είναι ενάντια στους νομούς της φυσικής...
Το ότι το αυτοκίνητο βγαίνει και με 18αρες δεν σημαίνει κάτι. Σε κάθε αύξηση της διαμέτρου της ζάντας υπάρχει και απώλεια άνεσης! Προφανώς τα 18άρια σε μια μικρομεσαία έκδοση του 208 σαν τη δικιά σου (αφού φορούσε 15άρες ζάντες) είναι παντελώς ασύμβατα με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, προσφέροντας μόνο εμφάνιση σε βάρος όλων των άλλων χαρακτηριστικών.
-
Φίλιππε, τη λες σε άτομα που ξέρουν περισσότερα από σένα. Προφανώς και ξέρουμε ότι ανεβαίνοντας σε μέγεθος ζάντας πρέπει να κατέβεις σε προφίλ, ώστε να διατηρηθεί η ίδια διάμετρος τροχού.
Εσύ όμως πως φαντάστηκες ότι θα μειώσεις το προφίλ και θα γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο; Αυτό είναι ενάντια στους νομούς της φυσικής...
Το ότι το αυτοκίνητο βγαίνει και με 18αρες δεν σημαίνει κάτι. Σε κάθε αύξηση της διαμέτρου της ζάντας υπάρχει και απώλεια άνεσης! Προφανώς τα 18άρια σε μια μικρομεσαία έκδοση του 208 σαν τη δικιά σου (αφού φορούσε 15άρες ζάντες) είναι παντελώς ασύμβατα με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, προσφέροντας μόνο εμφάνιση σε βάρος όλων των άλλων χαρακτηριστικών.
Μα ποτέ δεν φαντάστηκα ότι με τις 17αρές θα είναι πιο άνετο το αυτοκίνητο...
Με αυτά που είπαν οι παραπάνω κύριοι απο όσο κατάλαβα μου λένε οτι δεν γίνετε πιο άνετο...
Ε πως δεν γίνεται? Ολα γίνονται... απλά αλλάζεις αναρτήσεις... -
Δύσκολο να βρεις πιο άνετη ανάρτηση από της μαμάς Peugeot, μια εταιρία που γενικά έχει πολύ καλό όνομα όσον αφορά τη ρύθμιση των αναρτήσεων στα αυτοκίνητα της. Συνήθως οι after market αναρτήσεις είτε προσφέρουν ένα αντίστοιχο επίπεδο απόδοσης με τις εργοστασιακές σε μια φθηνότερη τιμή είτε βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά με κάποιο μικρό ή μεγάλο τίμημα σε άνεση. Καλή τύχη λοιπόν στην αναζήτηση σου.
-
Βάλε bilstein b4 ή monroe , θα χεις κάποια Χ άνεση αλλά θα ναι βάρκα.
Πάντως στη w202 από 15vs17 μικρή διαφορά, απλά πιο νευρικό στην κυματιστή άσφαλτο και με σπορ ανάρτηση.
Λογική διάμετρος για μένα είναι το 225 45 17,το 205 45 17 είναι overkill.
-
Δεν μπορεί όμως να μπει στο 208, μεγαλώνει πάρα πολύ η συνολική διάμετρος σε σχέση με τις εργοστασιακές προδιαγραφές. 225/45 φοράνε συνήθως τα μεσαία.
-
Κάτι σε koni θα κοιτούσα εγώ στη θέση σου
-
W202 AMG wrote:
Δεν μπορεί όμως να μπει στο 208, μεγαλώνει πάρα πολύ η συνολική διάμετρος σε σχέση με τις εργοστασιακές προδιαγραφές. 225/45 φοράνε συνήθως τα μεσαία.
Το ξέρω για αυτό θεωρώ ότι δεν θα πρεπε να υπάρχει η 17αρα ζάντα για αυτά τα αμάξια
-
Το ξέρω για αυτό θεωρώ ότι δεν θα πρεπε να υπάρχει η 17αρα ζάντα για αυτά τα αμάξια
Συμφωνούμε 100%!! Αλλά δυστυχώς στην σύγχρονη αυτοκίνηση έχει υπερισχύσει το marketing over engineering. Και βλέπουμε και κάτι αυτοκίνητα όπως το Kia Picanto ή το 500αρακι με το ακόμα χειρότερο 195/45/16, δλδ. 45αρι προφίλ σε 195αρι λάστιχο...φλίδα τελείως σε αυτοκίνητα 70-90 άλογα...αχαχα!
-
Δεν μαλακωνει φιλε, οι μαμα αναρτησεις που φοραει ειναι οι πιο ανετες να φανταστεις. Δεν σε εμποδιζει κανεις να ξεκινησεις να αλλαζεις δοκιμαστικα ολες τις αναρτησεις του εμποριου, θα ταισεις τον κοσμακη των συνεργειων και των ανταλλακτικων .
-
Aς βάλει 16mm αποστάτες να αλλάξει το μοχλικό στα αμορτισέρ / ελατήρια και να μαλακώσουν οι αναρτήσεις.
-
Ψάξε βρες ελατήρια με 20-30 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος αλλά πιο μαλακά από τα υπάρχοντα.
-
Προσωπικά θα τις σκλήραινα για να βελτιωθεί η κατάσταση και δεν τρολλάρω.
Η πρόσφυση που παρέχουν τα φαρδύτερα και διαφορετικού προσανατολισμού χαμηλού προφίλ λάστιχα που αναπόφευκτα κάποιος θα φορέσει σε 17άρα σε supermini αυτοκίνητο (αν φυσικά δεν προτιμήσει φτηνές κινεζιές) θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες κλίσεις μιας και διευρύνονται τα όρια πρόσφυσης.
Το δεύτερο και σημαντικότερο, είναι ότι ο συνδυασμός 17άρας με φαρδύτερο λάστιχο είναι αρκετά βαρύτερος από τη μαμά 15άρα με το στενό. Αυτό έχει σαν συνέπεια μειωμένο έλεγχο του τροχού από την ανάρτηση και φέρνει σαν αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο κοπάνημα.
Πριν πας σε after market λύσεις φίλε, ψάξε τι συνδυασμό αμορτισέρ ελατηρίων φοράει το 208 GT Line από το οποίο προήλθε το ζαντολάστιχο. Επειδή η Peugeot είναι σοβαρή εταιρία, σίγουρα θα είναι διαφορετικός από τον δικό σου και πάλι σίγουρα θα προσφέρει καλύτερη ισορροπία άνεσης-οδικής συμπεριφοράς. Ένα σκέτο μαλακό after market αμορτισέρ παίζει να αδυνατεί ακόμη περισσότερο να ελέγξει τη μάζα του τροχού και να επιδεινώσει την κατάσταση αντί να τη βελτιώσει.
-
Απ' όσο ξέρω η ρυθμιζόμενη coilover meisterr zeta στην πιο χαμηλή σκάλα κάνει mx5 με 17αρες Mercedes. Οπότε κάτι αντίστοιχο κάνουν και άλλες coilover ή ρυθμιζόμενες γιατί για Peugeot έχω την εντύπωση δεν βγάζει η meisterr. Μην περιμένεις πάντως να κάνεις δουλειά με κόστος κάτω από 600€. Για να μαλακώσεις θες άλλη ανάρτηση και για να διατηρήσεις καλή συμπεριφορά θες ρυθμιζόμενης σκληρότητας.
-
Γεια σας. Θελω να αλλαξω για πρωτη φορα μια τετραδα αμορτισερ στο αμαξι μου (Mazda2 - 2007/ 210.000 km). O μαστορας μού προτεινε KAYABA ή MONROE ORIGINAL. Νομίζω πως εργοστασιακα απο τη μανα του φοραγε ΚΥΒ. Η διαφορα στη τετραδα ειναι περιπου στο 100αρικο πιο φθηνα τα MONROE και τα οποια επελεξα να παραγγειλω προς τοποθετηση. Γενικα, ψαχνω ενα πιο μαλακο αμορτισερ γιατι αυτα που εχω πανω ηταν παντα πολυ σκληρα και ξερα σαν αισθηση. Θεωρειτε οτι μπορει να εχω προβλημα με τα MONROE? Ποια η γνωμη σας για την επιλογη μου σαν πιο οικονομικα σε απλη χρηση αυτοκινητου?
-
Μια χαρά είναι και τα μονροε. Τα αμορτισερ σου έχουν τελειώσει πολύ νωριτερα. Άλλαζε τα γύρω στις 100-120 χιλιάδες το πολύ για να εισαι ασφαλής. Εκτός αν τα χλμ τα κανεις μόνο στην εθνική οδό .Όταν τα βάλεις πες μας πως είναι.
-
Το mazda 2 από καινούργιο κοπανουσε δίχως αύριο?
-
Με τις 16αρες είχε θέμα ναι...σε aftermarket τα monroe συνήθως είναι πιο μαλακά από τα kyb αν και τα δεύτερα συνήθως έχουν καλύτερη αντοχή στο χρόνο
-
Έχει φορέσει κανένας αμορτισέρ stark παιδιά?
-
Σίγουρα έχει γίνει αναφορά στο θέμα, αλλά επειδή έτυχε και είδα το παρακάτω βίντεο μου δημιουργήθηκε μία απορία.
Επιτρέπεται από τον ΚΟΚ η αλλαγή της ανάρτησης ενός αυτοκινήτου σε αερανάρτηση με τηλεχειριστήρια;;;;;
Και να χαμηλώνει το αυτοκίνητο τόσο πολύ ώστε να μπαίνουν οι τροχοί μέσα στο θόλο και να ακουμπάνε στα πλαστικά;;;;
Περνάνε ΚΤΕΟ αυτά τα αυτοκίνητα;
-
Αν δεν υπάρχουν τζόγοι κενα κλπ στα στοιχεία της ανάρτησης και στο αμορτισερόμετρο είναι εντος παραμέτρων γιατί να τον κόψουν ,άλλωστε το τερμα χαμηλωμα είναι μόνο για εφε παρκαρισμένο εχει άλλη ρύθμιση για να κινήται (και να περνάει ΚΤΕΟ)
Δεν πρόσεξα αν το είπαν στο βιντεο ενα χαρακτηριστικό που εχουν οι αεραναρτήσεις είναι οτι όσο το ψηλώνεις τόσο σκληραίνει όσο το χαμηλώνεις μαλακώνει !
Περί Αναρτήσεων