-
και γω τυχερος που εμεινε απο μπαταρια.εν την απουσια μου βεβαια,αφου το παθε στα χερια της μανας μου.μετα ηρθε η εξπρες και δεν επαιρνε γιατι ειχε μπλοκαρει το ιμομπιλαιζερ.μετα απο εντολη μου μεσω τηλεφωνου απο ιταλια... αποσυνεδεσε τους πολους,εκανε reset προφανως και πηρε μπρος,αλλα με μπαταρια ψοφια....κρατησε 2χρονια και5μηνες
-
Καθώς είμαι κάτοχος ενός Punto 7 χρόνια και της 147 1 χρόνο έχω να αναφέρω τα εξής : στο Punto αλλαγή μπαταρίας κάθε 2 χρόνια περίπου. Την τελευταία φορά που την άλλαξα (πριν 1 εβδομάδα) ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι στα Ιταλικά αυτοκίνητα το δυναμό τραβάει στιγμιαία κατά την εκκίνηση της μίζας λίγο περισσότερα Amper απο αυτά που μπορεί να δώσει η μπαταρία με αποτέλεσμα αυτή να ξελιγώνεται πιο συχνά από ότι σε άλλα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι καλά που είναι και τα Ιταλικά και πουλάμε συχνά μπαταρίες. Το φαινόμενο αυτό το άκουσα και από γνωστό μου με Punto δεύτερης γενιάς που άλλαξε μπαταρία σε λιγότερο από 2 χρόνια. Το αντίθετο συμβαίνει στα Ιαπωνικά όπου φίλος με Carina δεν είχε αλλάξει μπαταρία μέχρι που την πούλησε (8 χρόνια).
-
Καθώς σιγά σιγά η Αλφα μου κοντεύει να κλείσει χρόνο, αρχίζει και με απασχολεί όλο και περισσότερο που θα κάνει τα σέρβις της. Υπάρχουν τελικά εξουσιοδοτημένα όπου δεν γίνεται ο γνωστός πανικός, και μπορείς να εμπιστευθείς το αυτοκίνητό σου;
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Καθώς σιγά σιγά η Αλφα μου κοντεύει να κλείσει χρόνο, αρχίζει και με απασχολεί όλο και περισσότερο που θα κάνει τα σέρβις της. Υπάρχουν τελικά εξουσιοδοτημένα όπου δεν γίνεται ο γνωστός πανικός, και μπορείς να εμπιστευθείς το αυτοκίνητό σου;duskola file mou na emisteyteis kapion!!!!!!
-
mipws xerei kaneis ti syntelesti aerodynamikis exei to 147???????
-
Ο χρήστης alfistis έγραψε:
mipws xerei kaneis ti syntelesti aerodynamikis exei to 147???????Cd=0,32
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Cd=0,32
se eyxaristo file!!polu den einai?????
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Cd=0,32
se eyxaristo file!!polu den einai?????
-
Ο χρήστης alfistis έγραψε:
polu den einai?????Όχι, ο συντελεστής 0.32 είναι μάλλον οριακός για αμαξώματα τύπου χάτσμπακ, πολύ δύσκολα κατεβαίνει πιο κάτω.
-
Και αν σκεφτείτε τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ αρμούς που έχει το μπροστινό τμήμα της 147, καθώς και την σχεδόν κατακόρυφη μάσκα, θα δείτε ότι το 0,32 είναι πραγματικά καλό νούμερο. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει κάποιους αεροδυναμικούς θορύβους στα 160+
-
ακριβώς, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι της ξεκινάνε μετά τα 160. Πάντως προχθές με 190, αλλά με νηνεμία, δεν μου έκανε κιχ.
-
Υπάρχει κανένα site με λίστες αυτοκινήτων παραγωγής με τους αεροδυναμικούς τους συντελεστές?
Έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεντρωτικό. -
Έτσι για την ιστορία μια που το έφερε η κουβέντα έχω εντυπωσιαστεί απ'το 0,26 του νέου Αccord της Ηonda!!!
-
Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο σχεδόν ψύχωσης, θα έλεγε κανείς, με την αεροδυναμική, η Αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται σχεδόν να έχει γυρίσει την πλάτη σε οποιαδήποτε έρευνα επί του θέματος. Εξαιρέσεις υπάρχουν, όπως αυτή που επεσήμανε ο Αντώνης.
Ωστόσο είναι πλέον υπερβολικά δύσκολο να φτιάξεις ένα αεροδυναμικά βελτιωμένο σχήμα, ενώ παράλληλα προσπαθείς να αυξήσεις το πλάτος και ειδικά το ύψος (σύγχρονη τάση που ακολουθούν όλοι). Ακόμα και τα θεόρατα λάστιχα που φοράνε μέχρι και τα 1000άρια βαίνουν εις βάρος της αεροδυναμικής απόδοσης.
Προσωπικά δεν τρελαίνομαι με τα νούμερα. Θα προτιμούσα μια πιο λογική αντιμετώπιση του ζητήματος των τροχών, που ανέφερα παραπάνω, παρά να ξοδέψει μια εταιρία για μια οριακή βελτίωση του αεροδυναμικού συντελεστή.
-
Παιδιά sorry άσχετο, αλλά θέλω να κάνω μια παρατήρηση: Απ' ότι βλέπω κυκλοφορώντας και διαβάζοντας διάφορα στο forum, η 147 έχει γεμίσει πολύ κόσμο με κόμπλεξ. Ωραία, το' πα και ξεθύμανα
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Παιδιά sorry άσχετο, αλλά θέλω να κάνω μια παρατήρηση: Απ' ότι βλέπω κυκλοφορώντας και διαβάζοντας διάφορα στο forum, η 147 έχει γεμίσει πολύ κόσμο με κόμπλεξ. Ωραία, το' πα και ξεθύμαναΧμμμμ!! Τι εννοει αραγε ο ποιητης; Please be more explanatory!!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Ακόμα και τα θεόρατα λάστιχα που φοράνε μέχρι και τα 1000άρια βαίνουν εις βάρος της αεροδυναμικής απόδοσης.Ναι ρε παιδια τι ειναι αυτο που εχουν παθει οι εταιρειες με τα λαστιχα? Αν δεν κανω λαθος η Citroen βγαζει εκδοση του C2 στα 1100 cc με ελαστικα 215/55 R16!!!
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Ακόμα και τα θεόρατα λάστιχα που φοράνε μέχρι και τα 1000άρια βαίνουν εις βάρος της αεροδυναμικής απόδοσης.
Ναι ρε παιδια τι ειναι αυτο που εχουν παθει οι εταιρειες με τα λαστιχα? Αν δεν κανω λαθος η Citroen βγαζει εκδοση του C2 στα 1100 cc με ελαστικα 215/55 R16!!!
Δεν νομίζω ότι το χουν πάθει οι εταιρείες, οι αγοραστές ζητάνε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ζάντες (για να 'δείχνει' κακό και ας έχει 60 άλογα ) και οι εταιρείες το δίνουν απλόχερα (και το χρεώνουν φυσικά )
Περίμενε λίγο να δεις και μία έκδοση του Ypsilon με τι ζάντα θα έρθει
-
Χμμμμ!! Τι εννοει αραγε ο ποιητης; Please be more explanatory!!
Άσε ekvus δεν θέλω να το συνεχίσω, γιατί θα με κατηγορήσουν για οπαδισμό! (Βλέπε forum νέων μοντέλων)
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Χμμμμ!! Τι εννοει αραγε ο ποιητης; Please be more explanatory!!
Άσε ekvus δεν θέλω να το συνεχίσω, γιατί θα με κατηγορήσουν για οπαδισμό! (Βλέπε forum νέων μοντέλων)
[list:16i0bapc]Τι νεα μοντελα ρε μαστορα, που ειδατε 6κυλινδρο μοτερ σε χατσμπακ............περυσι [/list:u:16i0bapc][list:16i0bapc]Τ οπα και ξεθυμανα [/list:u:16i0bapc]
Alfa 147 forum