-
Μου είπαν ότι δεν έχει σχέση που ήταν ακόμα πράσσινη η ένδειξη. Και τότε γιατί υπάρχει εκεί αφού δεν βοηθάει; Για ομορφιά;
H πράσινη ένδειξη είναι συνήθως δείκτης για το άν έχει υγρά ή όχι μπαταρία και όχι για το αν είναι χαλάσμενη.
-
Πως το άνοιξες το κλειδί ρε μεγάλε εμένα στο ένα μου έχει χαλάσει το μπουτον και προσπάθησα να το ανοίξω αλλά δεν γινόταν νόμιζα ότι θα το χαλούσα και το παράτησα . νομίζω ότι είναι πρεσαριστώ
Για πες μπας και σώσω 150 εύρο για καινούριο??????Φυσικά και καταστρέφεται το κάλυμμα του κλειδιού αν το ανοίξεις...
Αν το ανοίξεις βέβαια πολύ προσεκτικά (εγώ το άνοιξα με νυστέρι κόβοντας το γύρο-γύρο με πολύ προσοχή) μπορείς να το ξανακλείσεις με ισχυρή κόλα, η με σιλικόνη πάνω στο σημείο της κοπής. Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάτε από το πόσο το είχες κόψει και από το πόσο λεπτολόγος είσαι με την κόλα.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν πριν...
Όσο για το μπουτόν που λες, δεν νομίζω να μπορείς να το αντικαταστήσεις, γιατί είναι κολλημένο με κόλληση ολικής στήριξης, οπότε χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία δεν γίνεται...
Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη
Η επιλογή είναι δική σου (όπως και τα 150 euro άλλωστε... ) -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σήμερα το πρωί άναψε το λαμπάκι του airbag, μονιμα και δεν σβήνει με τίποτα. Είχε συμβεί ξανά πριν 1 ακριβώς χρόνο (26 Αυγ). Τότε είχαν κάνει 2 φορές reset και αφού ξανάναψε, είχε αλλαχθεί ο σένσορας του airbag στο τιμόνι (20 Σεπ). Τώρα πρέπει από δευτέρα να το ξαναπάω. Είναι κλασικό πρόβλημα στην 147 και συμβαίνει συνήθως στα 3πορτα, αφού η αιτία του κακού είναι ένα καλώδιο κάτω από το κάθισμα που επηρεάζεται με την μετακίνηση του καθίσματος.Στο δικό μου 5πορτο πρέπει να συμβαίνει επειδή αλλάζει συνέχεια η ρύθμιση του καθίσματος αφού το χρησιμοποιεί και η γυναίκα μου.
Νεότερα από Δευτέρα...Παιδια καλημερα!! Επεστρεψα και εγω μετα απο μακρες διακοπες (πρεπει να ειμαι μαλλον ο τελευταιος). Την Alfitsa την ψιλοεσκισα (Κρητη και Λευκαδα) αλλα την ευχαριστηθηκα οσο τιποτε αλλο, χαλαλι τα προβληματα της. Τελευταιο προβλημα αυτο που ανεφερε και ο cmarin. Το λαμπακι του αεροσακου του οδηγου ειναι μονιμως αναμενο. Δεν το εχω παει ακομα γιατι θελω να αλαξω συνεργειο (τερμα η Spicar). Kyan αν γινεται πες μου τα στοιχεια του δικου σου. Οσον αφορα τον αεροσακο η ερωτηση ειναι λειτουργει ή οχι; Αντε παιδια καλο χειμωνα να εχουμε!!
-
ekvus, απ ότι μου είχαν πει την προηγούμενη φορά, το airbag ΔΕΝ λειτουργεί και δεν είναι απλά το αναμμένο λαμπάκι. Στο http://www.alfaowner.com έχει αναφερθεί άπειρες φορές. Τελικά θα το πάω Πέμπτη αφού δεν έχω διαθέσιμο χρόνο και θα σας πω.
-
προ εβδομάδας πήρα γεύση από το τεμπεραμέντο της Alfa... με τηλεχειρισμό δεν άνοιγε! αφού πρώτα υπέθεσα πως τελείωσε η μπαταρία [έτσι απότομα; το λαμπάκι άναβε] και περίμενα την Δευτέρα, αφού δεν μπορούσα να βρω μπαταρία [το 2ο κλειδί ήταν αλλού]. Δεν δοκίμασα να ανοίξω με το κλειδί γιατί θυμόμουν [λάθος] πως δεν θα απενεργοποιούσα το συναγερμό. Τελικά αλλάζω τη μπαταρία, βρίσκω και το 2ο κλειδί, τίποτα. Με τα πολλά βάζω το κλειδί στην πόρτα και ανοίγει σαν να μην έτρεχε τίποτα, απενργοποιώντας και τον συναγερμό.
Το ίδιο φαινόμενο μου έχει συμβεί 3-4 φορές. Την 1η φορά δεν του έδωσα σημασία θεωρώντας ότι μπορεί να έχει χαλάσει η μπαταρία του κλειδιού. Άνοιξα από την κλειδαριά (ο συναγερμός σταμάτησε όταν ξεκίνησα τη μηχανή). Τη 2η πάλι τα ίδια αλλά στη συνέχεια δεν δούλευε και η μηχανή - είχε χαλάσει ο κεντρικός εγκέφαλος. Πριν κανένα μήνα το ξαναέκανε στη δουλειά μου και μετά από μερικές ημέρες σε άλλο μέρος. Σε ερώτηση στην αντιπροσωπεία και αφού έλεγξαν το κλειδί μου είπαν ότι όταν υπάρχει κοντά ισχυρό μαγνητικό πεδίο ο τηλεχειρισμός παρουσιάζει αναλαμπές!!!!
-
Από την αγορά του αυτοκινήτου μου παρουσιάζει έντονο συντονισμό όταν περνάω από διαμήκεις αυλακώσεις των δρόμων και ειδικότερα στα σημεία εκείνα που φαίνονται σαν να έχουν ξηθεί για αύξηση της τριβής τους. Τα τζάμια τρίζουν αρκετά έντονα σε σύγκριση με το υποβαθμισμένης σε θέματα ποιότητας προηγούμενό μου PUNTO. Οδηγώντας κατά καιρούς 3Θ courtesy car από την αντιπροσωπεία εντόπισα τον ίδιο συντονισμό αλλά με αρκετά μειωμένο τρίξιμο των τζαμιών. Έχει εντοπίσει κανένας από εσάς παρόμοιο πρόβλημα;
-
geia sas paidia!eimai kai egw katoxos enos alfa romeo 147 kai eimai polu eyxaristhmenos!exw to aytokinito 16 mines kai exw 47000klm...polla alla mia xara xwris provlimata
mexri stigmhs den to exw paei se synergio peran apo ta service tou!!!!
anyway.....erwthsh!! xereis kaneis kamia kali anarthsh gia to 147?? -
alfistis καλωσηρθες,αν θελεις κοιταξε στην προηγουμενη σελιδα,36,οπου γραφω σχολια για τα νεα μου ΚΟΝΙ
-
Τελικά για το λαμπάκι του airbag ήταν (πάλι) κονέκτορας κάτω από το κάθισμα. Τον αλλάξαν, έκαν reset για να σβήσει το λαμπάκι και σε 20 λεπτά είχα φύγει.
-
Καλωσήρθες φίλε AlfistiS.
Ο χρήστης alfistis έγραψε:
eimai polu eyxaristhmenos!exw to aytokinito 16 mines kai exw 47000klm...polla alla mia xara xwris provlimata
mexri stigmhs den to exw paei se synergio peran apo ta service tou!!!!Δεν μου κάνει καθόλου εντυπωση, ξέρω ακριβώς τι εννοείς!
anyway.....erwthsh!! xereis kaneis kamia kali anarthsh gia to 147??
Δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη ανάρτηση από αυτή που έχει το αυτοκίνητο από τη μάνα του. Όσους ρώτησα απάντησαν 'μην το πειράξεις, πιο πιθανό είναι να το χαλάσεις παρά να το φτιάξεις'. Τώρα, αν θέλεις απλά λίγο πιο στιβαρή αίσθηση εμένα μου έχουν προτείνει τα κίτρινα Bilstein με τα μαμά ελατήρια (άρα χωρίς χαμήλωμα, το οποίο θα άλλαζε τη γεωμετρία του). Το αυτοκίνητο απλά γίνεται πιο σφιχτό χωρίς να αλλάξει το (εκπληκτικό) στήσιμό του.
ΥΓ: Γράφε σε παρακαλώ με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα greeklish μας ταλαιπωρούν πάρα πολύ για να τα διαβάσουμε.
-
Παιδια δεν ξερετε πως σας ζηλευω Καλωσηρθες Alfistis
Kyan κοιτα το pm σου! -
Δεν κατάλαβα ekvus ποιους ζηλεύεις και γιατί;
-
Ζηλευω (χαριτολογωντας) ολους τους συνalfisti οι οποιοι δεν εχουν αντιμετωπισει κανενα προβλημα με την 147 τους. Την αγαπαω την Alfa μου αλλα ωρες-ωρες με εκνευριζουν τα διαφορων ειδων προβληματακια που βγαζει
-
Δεν έχεις άδικο ekvus και μένα για παράδειγμα με εκνευρίζει που τρίζει η ζώνη μου ή που μόλις το πήρα έτριζε το κάθισμα. Τι να κάνουμε;
-
Δεν πειραζει ρε aleng!! Τουλαχιστον μας ξεχρεωνει αλλου. Δεν ξερω αν εχεις παει Λευκαδα, αλλα εχει κατι υπεροχααα στροφιλικια (και λογου του σεισμου οι δρομοι ηταν σχεδον αδειοι). Λοιπον το προσωπο μου ειχε μια μονιμη ηλιθια χαρουμενη εκφραση Το ακομα καλυτερο ηταν οταν η ωραια συντροφια μου μου ειπε την αξης ατακα 'Δεν εχω ξαναμπει σε τοσο σταθερο αυτοκινητο, παρολο που το πατας δεν νοιωθω κανενα φοβο'!! Εχωνα την μουρη στην στροφη, το ποδι επαιζε με το γκαζι (ενταξει μια ταχυτητα κατω) και η Alfitsa εστριβε γλυκα και ομορφα χωρις κανενα παραπονο!! Το μονο προβλημα ηταν οτι οι υπολοιποι επαιρναν τις ιδιες στροφες με -40% ταχυτητα, αλλα ας ειναι καλα τα φρενα της Alfitsa (με μια μικρη ασταθεια μερικες φορες σε γλυστερο οδοστρωμα ) Το κακο ειναι οτι η χαρα χαλασε λιγο απο μια απωλεια κεραιας (την κλεψανε) και απο ενα χτυπηματακι στην πορτα (απο αλλη πορτα μαλλον)
-
Έτσι είναι, η Alfitsa μας αποζημιώνει με τον τρόπο που περιγράφεις!
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Δεν πειραζει ρε aleng!! Τουλαχιστον μας ξεχρεωνει αλλου. Δεν ξερω αν εχεις παει Λευκαδα, αλλα εχει κατι υπεροχααα στροφιλικια (και λογου του σεισμου οι δρομοι ηταν σχεδον αδειοι). Λοιπον το προσωπο μου ειχε μια μονιμη ηλιθια χαρουμενη εκφραση Το ακομα καλυτερο ηταν οταν η ωραια συντροφια μου μου ειπε την αξης ατακα 'Δεν εχω ξαναμπει σε τοσο σταθερο αυτοκινητο, παρολο που το πατας δεν νοιωθω κανενα φοβο'!! Εχωνα την μουρη στην στροφη, το ποδι επαιζε με το γκαζι (ενταξει μια ταχυτητα κατω) και η Alfitsa εστριβε γλυκα και ομορφα χωρις κανενα παραπονο!! Το μονο προβλημα ηταν οτι οι υπολοιποι επαιρναν τις ιδιες στροφες με -40% ταχυτητα, αλλα ας ειναι καλα τα φρενα της Alfitsa (με μια μικρη ασταθεια μερικες φορες σε γλυστερο οδοστρωμα ) Το κακο ειναι οτι η χαρα χαλασε λιγο απο μια απωλεια κεραιας (την κλεψανε) και απο ενα χτυπηματακι στην πορτα (απο αλλη πορτα μαλλον)akrivws etsi einai file mou kai egw paw alepoxwri an xereis kai niwtho akrivws opws kai esu!!!h sunodigos mou leei ti taxythta na valw sth strofi pleon!!!!apisteyth sumperifora!! kai emena mou exoun klepsei thn kairea!!!!
xerete ti exw katalavei filoi mou oti mas zhlevoun stegnaaaaaaaa!!! -
Ο χρήστης alfistis έγραψε:
kai emena mou exoun klepsei thn kairea!!!!Ευτυχως ειχα και δευτερη κεραια!!!
xerete ti exw katalavei filoi mou oti mas zhlevoun stegnaaaaaaaa!!!
... και να μην αναφερω διαφορους οι οποιοι στα φαναρια 'ξαφνικα θυμουνται' οτι βιαζονται και ξεκινανε με το γκαζι στο πατωμα
-
exeis dikio ekvus!sta fanaria mia xara!stis strofes ti kanoun?
-
Στις στροφές τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας σε ψάχνουν. Είναι απλό!
Alfa 147 forum