-
Η αλήθεια είναι πως παλιότερα μάλλον αντιπαθούσα τις Mercedes. Τις είχα ταυτίσει με φορτηγά, ταξί, προκλητικά μεγάλες λιμουζίνες πολιτικάντηδων και οχήματα 'κοινωνικής ανόδου' νεόπλουτων (ιδίως στις ημέρες που το ΧΑΑ ήταν στα πάνω του). Μου φαίνονταν υπερβολικά συντηρητικές, υπερβολικά τετράγωνες, βαριές... Χώρια που, οδηγικά, μου φαίνονταν μάλλον πλαδαρές.
Από την άλλη, λάτρευα τις BMW. Σχεδόν ιταλική γραμμή στα μοντέλα της περιόδου 1989-1998, σπορτίφ αίσθηση, απευθύνονταν ξεκάθαρα σε οδηγούς που διατηρούσαν τη νεανικότητά τους.
Και ξαφνικά είδα το face lift για τη σειρά 3. Αν πω ότι ενθουσιάστηκα θα είμαι ψεύτης.
Είδα τη σειρά 7. Σίγουρα δεν είναι συντηρητική αισθητικά, αλλά δεν είναι και κομψή. Είδα τη Ζ4. Δε μου άρεσε. Και η Daewoo μπορεί να σχεδιάσει τέτοιο σχήμα. Και πάει λέγοντας...
Και, κατά το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, έχουμε την SLK να βρίσκεται στην παραγωγή (κρίμα που έχει επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια στο τιμόνι, εκατό φορές κρίμα!). Έχουμε τη νέα σειρά C, η οποία αποκτά ένα πιο σωστό σανζμάν και κρεμαγιέρα στο τιμόνι, ενώ η αισθητική της δεν είναι πια τόσο συντηρητική - ειδικά η Sportscoupe είναι πολύ όμορφη. Έρχεται η SL, η οποία, βέβαια, μόνο Sportlich und Leicht δεν είναι, αλλά είναι κομψότατη. Και τώρα, η CLK... Κι αρχίζω να μουρμουρίζω 'κοίτα να δεις που θ' αρχίσουν να μου αρέσουν οι Mercedes...' κι αυτό όχι γιατί 'μεγάλωσα', αλλά γιατί άλλαξε η σχεδιαστική προσέγγιση της εταιρείας.
-
Η αλήθεια είναι πως παλιότερα μάλλον αντιπαθούσα τις Mercedes. Τις είχα ταυτίσει με φορτηγά, ταξί, προκλητικά μεγάλες λιμουζίνες πολιτικάντηδων και οχήματα 'κοινωνικής ανόδου' νεόπλουτων (ιδίως στις ημέρες που το ΧΑΑ ήταν στα πάνω του). Μου φαίνονταν υπερβολικά συντηρητικές, υπερβολικά τετράγωνες, βαριές... Χώρια που, οδηγικά, μου φαίνονταν μάλλον πλαδαρές.
Από την άλλη, λάτρευα τις BMW. Σχεδόν ιταλική γραμμή στα μοντέλα της περιόδου 1989-1998, σπορτίφ αίσθηση, απευθύνονταν ξεκάθαρα σε οδηγούς που διατηρούσαν τη νεανικότητά τους.
Και ξαφνικά είδα το face lift για τη σειρά 3. Αν πω ότι ενθουσιάστηκα θα είμαι ψεύτης.
Είδα τη σειρά 7. Σίγουρα δεν είναι συντηρητική αισθητικά, αλλά δεν είναι και κομψή. Είδα τη Ζ4. Δε μου άρεσε. Και η Daewoo μπορεί να σχεδιάσει τέτοιο σχήμα. Και πάει λέγοντας...
Και, κατά το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, έχουμε την SLK να βρίσκεται στην παραγωγή (κρίμα που έχει επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια στο τιμόνι, εκατό φορές κρίμα!). Έχουμε τη νέα σειρά C, η οποία αποκτά ένα πιο σωστό σανζμάν και κρεμαγιέρα στο τιμόνι, ενώ η αισθητική της δεν είναι πια τόσο συντηρητική - ειδικά η Sportscoupe είναι πολύ όμορφη. Έρχεται η SL, η οποία, βέβαια, μόνο Sportlich und Leicht δεν είναι, αλλά είναι κομψότατη. Και τώρα, η CLK... Κι αρχίζω να μουρμουρίζω 'κοίτα να δεις που θ' αρχίσουν να μου αρέσουν οι Mercedes...' κι αυτό όχι γιατί 'μεγάλωσα', αλλά γιατί άλλαξε η σχεδιαστική προσέγγιση της εταιρείας.
-
-
Σαν στυλ παντα, η BMW υιοθετει παντα ενα πιο σπορτιφ υφος που -αποψη μου παντα- ταιριαζει στη σειρα 3 οχι ομως και σε καλουπια οπως αυτο της Μ5 . Θα θελα πιο κυριλε προσεγγιση σε τετοιους ογκους. Δηλαδη MERCEDES.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως παλιότερα μάλλον αντιπαθούσα τις Mercedes. Τις είχα ταυτίσει με φορτηγά, ταξί, προκλητικά μεγάλες λιμουζίνες πολιτικάντηδων και οχήματα 'κοινωνικής ανόδου' νεόπλουτων (ιδίως στις ημέρες που το ΧΑΑ ήταν στα πάνω του). Μου φαίνονταν υπερβολικά συντηρητικές, υπερβολικά τετράγωνες, βαριές... Χώρια που, οδηγικά, μου φαίνονταν μάλλον πλαδαρές.Από την άλλη, λάτρευα τις BMW. Σχεδόν ιταλική γραμμή στα μοντέλα της περιόδου 1989-1998, σπορτίφ αίσθηση, απευθύνονταν ξεκάθαρα σε οδηγούς που διατηρούσαν τη νεανικότητά τους.
Symfwnw oti ta sxedia tis BMW einai amfilegomena twra teleftaia, alla gia ola ta aytokinita tis Mercedes pou anafereis ta antistoixa BMW einai kalytera aytokinita (se dynamika xaraktiristika) estw kai an ta Merc exoun kalytero design.
Mpes mesa se mia Merc kai molis deis to terastio timoni 8a sou fygei ka8e ore3i.
-
Σπορ BMW
Λιμουζίνα Mercedes (ανάμεσά τους και το ωραιότερο κάμπριο πολυτελείας του κόσμου) -
Και καπου παραδιπλα βρισκεται η AUDI και παραμονευει...
Η αληθεια ειναι οτι χαιροντε για το Design που ακολουθει η BMW και την
ποιοτητα των Mercedes και εχει αρχισει να γινετε ολο και πιο αποδεκτη στην Premium Class. -
Παλιότερα (όχι το '40, πρόσφατα εννοώ )μου άρεσαν οι BMW. Όμως τα νέα μοντέλα δεν με ενθουσιάζουν και το 7 είναι χάλια...
Αντίθετα η Μερσεντές που ήταν πανάσχημα έχουν αρχίσει να φτιάχνουν...
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Mpes mesa se mia Merc kai molis deis to terastio timoni 8a sou fygei ka8e ore3i.Μα και τα Nardi που φόραγαν οι παλιές Ferrari, καθώς και αυτά των κλασσικών Alfa Romeo, και τα Moto-Lita των Aston Martin, Jaguar, MG και Triumph κάθε άλλο παρά μικρά ήταν και, ουκ ολίγες φορές, το σύστημα διεύθυνσης είχε ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΚΟΧΛΙΑ (καθόλου σπορ υλοποίηση). Κι όμως, κανενός η όρεξη δεν κοβόταν...
-
Οτι και να κανουμε ομως η CLK 55 AMG δε θα φτασει την M3 οπως και η Ε55ΑΜG , παρολα τα 500 αλογα, δεν ειναι τοσο παιχνιδιαρα οσο η Μ5!!!
-
Δε νομιζω οτι η καινουρια σειρα 3 ειναι τοσο χαλια, απλως προσπαθουν να ξεφυγουν απο τα συνηθισμενα, ειναι μια καλη προσπαθεια. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι σχεδιαστικα η mercedes εχει κανει αλματα τα τελευταια χρονια σε σχεση με την bmw αναμφιβολα (γιατι στο παρελθον αριστουργηματα τυπου m3 δεν ειχε κανεισ αλλος).
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Mpes mesa se mia Merc kai molis deis to terastio timoni 8a sou fygei ka8e ore3i.
Μα και τα Nardi που φόραγαν οι παλιές Ferrari, καθώς και αυτά των κλασσικών Alfa Romeo, και τα Moto-Lita των Aston Martin, Jaguar, MG και Triumph κάθε άλλο παρά μικρά ήταν και, ουκ ολίγες φορές, το σύστημα διεύθυνσης είχε ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΚΟΧΛΙΑ (καθόλου σπορ υλοποίηση). Κι όμως, κανενός η όρεξη δεν κοβόταν...
Allo prin 20 xronia kai allo twra.
-
Ο χρήστης Punto_Sporting έγραψε:
Οτι και να κανουμε ομως η CLK 55 AMG δε θα φτασει την M3 οπως και η Ε55ΑΜG , παρολα τα 500 αλογα, δεν ειναι τοσο παιχνιδιαρα οσο η Μ5!!!Ισα ισα που οι...ειδικες αυτες Mercedes συνδυαζουν αψογα το σπορ με το κυριλε. Καμμια απ τις δυο ιδιοτητες δε καπελωνει την αλλη κατι που συμβαινει στις ειδικες κατασκευες της BMW .
-
Ο χρήστης DEPECHE έγραψε:
Οτι και να κανουμε ομως η CLK 55 AMG δε θα φτασει την M3 οπως και η Ε55ΑΜG , παρολα τα 500 αλογα, δεν ειναι τοσο παιχνιδιαρα οσο η Μ5!!!
Ισα ισα που οι...ειδικες αυτες Mercedes συνδυαζουν αψογα το σπορ με το κυριλε. Καμμια απ τις δυο ιδιοτητες δε καπελωνει την αλλη κατι που συμβαινει στις ειδικες κατασκευες της BMW .
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω κάθετα σ'αυτό.Σίγουρα η Mercedes έχει κάνει άλματα προόδου,και σίγουρα οι εκδόσεις AMG είναι και πολυτελείς και γρήγορες,αλλά μέχρι εκεί.
Παραπέμπω σε τεστ στο βρετανικό Car Ιανουαρίου και στο Topgear του ίδιου μήνα.Συγκρίνεται η Mercedes Ε 55 AMG,η BMW M5,η Jaguar S-Type R και το Audi RS6.Φυσικά η Mercedes προσπάθησε,αλλά η M5,παρότι τόσα χρόνια παλιότερη,ήταν η καλύτερη στον τρόπο συνδυασμού άνεσης και σπορτίφ (τι σπορτίφ,πύραυλος είναι,και στις στροφές και στα 'ίσα' ) και τελικά νικητής του συγκριτικού.Επίσης παρατάξτε την M3 με την αντίστοιχη CLK της AMG (δε θυμάμαι το νούμερο τώρα...).Η Μ3 καταφέρνει να είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο τουρισμού,που θα οργιάσει στην πίστα,με ελάχιστους συμβιβασμούς στην απορρόφηση των ανωμαλιών του δρόμου σε σχέση με τη Merc. (Δείτε τον Tiff Needell στο αντίστοιχο απόσπασμα του τηλεοπτικού Top Gear με μια M3,κυκλοφορεί στο διαδίκτυο) -
Δεν αντιλεγω.Απλα πιστευω πως η εμφανιση της Μ5 δεν ειναι τοσο κυριλε οσο της Mercedes.Aυτο με χαλαει.Κατα τ αλλα....πυραυλος οντως.Αν μου το διναν βεβαια δε θα λεγα οχι.
-
πολυ σωστο σχολιο. σχεδιαστικη η bmw εχει παρει την κατω βολτα, ενω η merc βελτιωνεται. γιαυτο πλεον οποιος προτιμα την bmw το κανει για το οδηγικο κομματι και στο σχεδιαστικο ουτε αναφορα.
-
...
να'ναι καλά ο άθρωπος να μπει να το διαβάσει. -
Αργησε αλλα το σχόλιό του αναγνωριστηκε τελικα.
-
@antonakis said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
...
να'ναι καλά ο άθρωπος να μπει να το διαβάσει.@georgemit said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Αργησε αλλα το σχόλιό του αναγνωριστηκε τελικα.
Έκλαψα με τα σχόλιά σας.. :
-
Αχ, σκαλλουάν, από τις μεγάλες απώλειες του παρόντος φόρουμ και του κυβερνοχώρου Γενικά. Παρέα με Γαβριήλ από Σικάγο, μέσα στο μεγκάν και άλλους αξέχαστους...
BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.