-
@thodoris-0 said in Chery Forum:
@lap said in Chery Forum:
Για πόλη και εφόσον έχεις θέση πάρκινγκ δική σου ώστε να φορτίζεις ξεκάθαρα το phev.
Ναι έχω πιλοτή και μπορώ να φορτίζω.. πιστεύεις η διαφορά τιμής αξίζει για το phev; Άσχετα που θα κάνει χρόνια για να καλύψει τη διαφορά στην τιμή..
Εάν υπολογίσεις τα ετήσια χιλιόμετρα σε 6 ημέρες την εβδομάδα που θα το κινείς τότε έχεις χοντρικά 44 χλμ αστικά χιλιόμετρα την ημέρα . Που σημαίνει πως κάθε ημέρα θα εξοικονομείς χοντρικά 8,2 -8,5 ευρώ εάν το φορτίζεις στο σπίτι συγκριτικά με τον θερμικό, διότι αυτό μπορει να διανύσει αυτήν την απόσταση μονάχα με ηλεκτρισμό
Που σημαίνει πως τα 6000 ευρώ παραπανω θα τα αποσβέσεις σε λιγότερο από 2,5 έτη εάν υπολογισουμε μια κατανάλωση για αυτό της βενζίνης και φθηνότερο γύρω στα 11-12 λίτρα μέσα στην πόλη. Είναι και γκουμουτσα δεν είναι μικρό και ελαφρύ
Δηλαδή εννοείται το plug in.
Υ.γ υπολόγισα την kwh με 0,20€ και τη βενζίνη με 1,75/λίτρο.
Y.γ.1Τώρα που το γραφω είμαι έξω και μόλις πέρασε από μπροστά μου το αντίστοιχο dsfk plug in. Τεράστιο ειναι.Εγώ τα έχω πει αυτά για την τύχη του καθενός αλλά η διαχείριση δεν μας αφήνει να μιλούμε για γυναίκες. Οπότε μιλούμε για αυτοκίνητα και ότι τύχει στον καθένα.
-
Για πόλη και εφόσον έχεις θέση πάρκινγκ δική σου ώστε να φορτίζεις ξεκάθαρα το phev.
Ναι έχω πιλοτή και μπορώ να φορτίζω.. πιστεύεις η διαφορά τιμής αξίζει για το phev; Άσχετα που θα κάνει χρόνια για να καλύψει τη διαφορά στην τιμή..
Εάν υπολογίσεις τα ετήσια χιλιόμετρα σε 6 ημέρες την εβδομάδα που θα το κινείς τότε έχεις χοντρικά 44 χλμ αστικά χιλιόμετρα την ημέρα . Που σημαίνει πως κάθε ημέρα θα εξοικονομείς χοντρικά 8,2 -8,5 ευρώ εάν το φορτίζεις στο σπίτι συγκριτικά με τον θερμικό, διότι αυτό μπορει να διανύσει αυτήν την απόσταση μονάχα με ηλεκτρισμό
Που σημαίνει πως τα 6000 ευρώ παραπανω θα τα αποσβέσεις σε λιγότερο από 2,5 έτη εάν υπολογισουμε μια κατανάλωση για αυτό της βενζίνης και φθηνότερο γύρω στα 11-12 λίτρα μέσα στην πόλη. Είναι και γκουμουτσα δεν είναι μικρό και ελαφρύ
Δηλαδή εννοείται το plug in.
Υ.γ υπολόγισα την kwh με 0,20€ και τη βενζίνη με 1,75/λίτρο.
Y.γ.1Τώρα που το γραφω είμαι έξω και μόλις πέρασε από μπροστά μου το αντίστοιχο dsfk plug in. Τεράστιο ειναι.Εγώ τα έχω πει αυτά για την τύχη του καθενός αλλά η διαχείριση δεν μας αφήνει να μιλούμε για γυναίκες. Οπότε μιλούμε για αυτοκίνητα και ότι τύχει στον καθένα.
Πολύ σωστά εύκολη απόσβεση και φυσικά πολλαπλασια ισχύς! Χτες πέτυχα και έναν τουρίστα με seal u dmi δυνατό.κι.αυτο!
-
Θα το πω απλά
Αφού μπορείς να φορτίζεις θα κάνεις έγκλημα αν δεν πάρεις το PHEV τα χρήματα διαφοράς θα στα βγάλει σε 2-3 χρόνια το πολυ και μιλάμε για πολύ ανώτερη οδήγηση σε ηλεκτρικό mode χωριά που συνδυαστικά θα έχεις ένα πολύ πιο δυνατό σύνολο για εύκολες και πιο ασφαλείς προσπεράσεις κτλ. Ειδικά με 7 άτομα η έξτρα ισχύς είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ανηφόρες η προσπεράσεις .
Έγκλημα να έχεις να φορτίσεις και να πάρεις το απλο
-
@cirus said in Chery Forum:
Θα το πω απλά
Αφού μπορείς να φορτίζεις θα κάνεις έγκλημα αν δεν πάρεις το PHEV τα χρήματα διαφοράς θα στα βγάλει σε 2-3 χρόνια το πολυ και μιλάμε για πολύ ανώτερη οδήγηση σε ηλεκτρικό mode χωριά που συνδυαστικά θα έχεις ένα πολύ πιο δυνατό σύνολο για εύκολες και πιο ασφαλείς προσπεράσεις κτλ. Ειδικά με 7 άτομα η έξτρα ισχύς είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ανηφόρες η προσπεράσεις .
Έγκλημα να έχεις να φορτίσεις και να πάρεις το απλο
Εδώ σκεφτόμουν εγώ που δεν είχα πιλοτή πόσο μάλλον!
-
Το έκανα εδώ και λίγο καιρό τεστ ντραιβ το tiggo7 phev
Υπερβολικά καλό θα έλεγα με εξαίρεση το τιμόνι που νομίζω ήταν ασαφες
Πολύ καλή επιτάχυνση άμεση 150 αριζε για πλάκα.
Έκαψε 5.7 λτ με σανίδωμα με γεμάτη βέβαια μπαταρία η οποία μπήκα με υπόλοιπο 67 χλμ και μετά από 12-15 έγραφε 55. Απλά η κατανάλωση δεν μηδενίζει δείχνει τα τελευταία 50 χλμ . Δλδ εγώ στα 15 χλμ που έκανα πιστεύω έκαψαν περισσότερο από το 5.7...
Οθοναρες δερμάτινα, ηλεκτρικά καθίσματα μόνο ηλιοροφή δεν είχε και ηλεκτρικη πόρτα
Κάμερα 540 μοίρες μόλις έβγαζες φλας έβλεπες την θέση σου bird view
Πόρτες θωρηκτού και ματσο εμφάνιση υπερβολική για τα γούστα μου
Δίπλα είχε χ1 και φαινόταν μικρη...
Δυνατά επίσης φρένα...
Ομαλό το κιβώτιο δεν είδα υστέρηση ούτε καταλάβαινες ποτέ έμπαινε μπροστά ο θερμικός, μόνο από τις ενδείξεις στο πίνακα.
Και η ηχομόνωση ήταν αξιοπρεπής.Γενικά σου έδινε την εντύπωση ότι έμπαινες σε αμάξι ένα κλικ πιο ποιοτικό από σπορτατζ με οθόνες και κάμερες όμως από το πάνω ράφι που προσωπικά αυτή την κάμερα 540 μοίρες δεν την έχω δει πουθενά....
Αν την έβλεπες σε ευρωπαϊκό θα την πληρώνες χρυσή...
Ούτε η Τέσλα έχει τέτοια κάμερα. Νομίζω μόνο η byd έχει επίσης.
Εννοείται ότι αν κάνεις κυρίως ως 50 χλμ την μέρα και είσαι τυπικός στην φόρτιση συμφέρει σε σχέση με το βενζίνη.
Τώρα άμα είσαι διαρκώς ταξίδια θέλει σκέψη. -
Τι σημαίνει 540 μοίρες κάμερα; 360 δεν έχει κύκλος;; Κοιτάς και τίποτα άλλο;
-
Προφανώς εννοεί 360 + 180 = 540.
Επειδή ανέφερε bird view υπολογίζει 360 στο οριζόντιο επίπεδο περί το αυτοκίνητο και 180 στο κάθετο επίπεδο πάνω από το αυτοκίνητο.
Μάλλον θα έπρεπε να το πει αναλυτικότερα.
-
Α ναι έτσι βγάζει νόημα
-
Έχεις δει γάτα να κυνηγάει την ουρά της ?
360 δεν φτάνει να καταλάβει ότι είναι δική της.
Θέλει κατι παραπάνω για να είσαι εξωτερικός παρατηρητης, όπως στο ιντερστελαρ
-
Χαχαχα σου λέει το επόμενο μοντέλο θα είναι με 10000 μοίρες κάμερα. Γύρω γύρω όλοι/
-
Χαχαχα σου λέει το επόμενο μοντέλο θα είναι με 10000 μοίρες κάμερα. Γύρω γύρω όλοι/
360 σε καθε κάθισμα
Να βλέπεις την ιστορία από τα μάτια του κάθε επιβατη
-
Πέρα από το μάρκετινγκ των 540 οι Κινέζοι νομίζω είναι η μόνοι που δίνουν αυτή την επιλογή να στρίβεις και να βλέπεις από την οθόνη σου όλη την διασταύρωση λες και σε ακολουθεί drone.
Αν το έδινε αυτό η Μερσεντές ή η bmw θα προσκυνήσουμε για την καινοτομία...τώρα λέμε θα δουλέψει; Για πόσο καιρό;... -
@tkin73 said in Chery Forum:
Πέρα από το μάρκετινγκ των 540 οι Κινέζοι νομίζω είναι η μόνοι που δίνουν αυτή την επιλογή να στρίβεις και να βλέπεις από την οθόνη σου όλη την διασταύρωση λες και σε ακολουθεί drone.
Αν το έδινε αυτό η Μερσεντές ή η bmw θα προσκυνήσουμε για την καινοτομία...τώρα λέμε θα δουλέψει; Για πόσο καιρό;...Κίνα φίλε δεν υπάρχουν
-
ωχ,ωχ,ωχ, κοίτα που θα αγοράσουμε από τον σπανό τελικά αλλά όχι bmw
-
Αυτό είναι φουλ υβριδικό; Τι χωρητικότητας είναι η μπαταρία; Το θερμικό τι ιπποδύναμη έχει;
Βρήκα αυτά...
96 άλογα το θερμικό...αν συμπεριφέρεται και αυτό στα mg zs κλαφτα όταν θα αδειάζει...1500 κιλά και ούτε 100 άλογα δεκαετία του 80...
Youtube Video -
Αυτό είναι φουλ υβριδικό; Τι χωρητικότητας είναι η μπαταρία; Το θερμικό τι ιπποδύναμη έχει;
Πρέπει να έχει αντίστοιχο σύστημα με τα honda, 1,5 ατμόσφαιρα 100 άλογα όμως στην μπαταρία δεν έχουν τσιγκουνευτεί, 1,8kwh η οποία δίνει +100 για να κινήσει το τρακτιον μοτορ των 200hp.
Ναι, θα αδειάζει αλλά όχι τόσο εύκολα γιατί μπορεί ο θερμικός σε οποιαδήποτε στιγμή να δουλέψει ψηλά και να φορτίσει την μπαταρία. Επίσης το 9.Χ που λέει αυτός στο βίνετο δεν παίζει, με 200 άλογα είσαι κάτω από 8.
-
Πάντως το βίντεο που έβαλα είναι από Αυστραλία εδώ δεν ξέρουμε πως θα είναι εσωτερικά. Αν έχει κάποιος βρει κάνα βίντεο από Ευρώπη ας το ανεβάσει
-
@ataim said in Chery Forum:
Πρέπει να έχει αντίστοιχο σύστημα με τα honda, 1,5 ατμόσφαιρα 100 άλογα όμως στην μπαταρία δεν έχουν τσιγκουνευτεί, 1,8kwh η οποία δίνει +100 για να κινήσει το τρακτιον μοτορ των 200hp.
Ναι, θα αδειάζει αλλά όχι τόσο εύκολα γιατί μπορεί ο θερμικός σε οποιαδήποτε στιγμή να δουλέψει ψηλά και να φορτίσει την μπαταρία. Επίσης το 9.Χ που λέει αυτός στο βίνετο δεν παίζει, με 200 άλογα είσαι κάτω από 8.
Ναι με 204 και ~1500 έχει 7.35. Απλά υπάρχουν οι επιφυλάξεις για το κατά πόσο έχεις πάντα τα 204 άλογα διαθέσιμα.
Επίσης άλλος γράφει για 380λτ άλλος για 470...μάλλον το 380 ισχύει για το υβριδικό το 470 το βρήκαν από το σκέτο βενζίνη.... -
Είναι αυτό με την μπαταρία από κάτω και το κιβώτιο με μια σχέση μετάδοσης
-
@ataim said in Chery Forum:
Ναι με 204 και ~1500 έχει 7.35. Απλά υπάρχουν οι επιφυλάξεις για το κατά πόσο έχεις πάντα τα 204 άλογα διαθέσιμα.
Επίσης άλλος γράφει για 380λτ άλλος για 470...μάλλον το 380 ισχύει για το υβριδικό το 470 το βρήκαν από το σκέτο βενζίνη....Ναι διότι το υβρίδιο έχει την 12v μπαταρία στο χώρο αποσκευών και αναγκαστικά έβαλαν ψευδό πάτωμα για να μην εξέχει πολυ.
Από Adas τα πάει πολύ καλά σύμφωνα με το Αυστραλέζικο n cap.
Οπως επίσης και σε παθητική ασφάλεια, αν θυμάμαι καλά!
Γενικά το διακύβευμα είναι το εξής.
Η πιο πλούσια τοπ έκδοση με 200 άλογα κοστίζει όσο η βασική του Yaris cross με τα 114 άλογα. B suv
Γενικά, τσιμπημένα έρχονται στην Ελλάδα. Δεν είναι και τοοοοοσο φθηνότερο.
Chery Forum