-
-
Έχω κάνει πολλά τεστ ντραιβ τα τελευταία χρόνια (από χ1, άσο, gla, 3008 , ford, honda, Toyota , Tiguan, Τέσλα, όλα τα b & c suv) νομίζω ότι μαζί με το Χόντα σιβικ και το Τέσλα Υ το jaecoo 7 ήταν το αμάξι που ενθουσίασε περισσότερο!
https://ibb.co/zV4SXfpY -
Απο ποια απόψη?
-
Από όπου και να το πιάσεις.
Απτή ποιότητα που αν σου πουν ότι μπαίνεις σε Μερσεντές θα πεις οκ το βλέπω!
Πολύ καλό στην οδήγηση. Ωραίο τιμόνι , φρένα προοδευτικά που παρά τα 3 επίπεδα ανάκτησης δεν τρομάζουν.
Ανάρτηση αρκετά σφιχτή που την χρειάζεται γιατί είναι κουτί με ψηλό κέντρο βάρους, στρίβει πολύ ωραία για τον όγκο του, δεν έχει πλεύσεις, καλή ηχομόνωση, ανεβάζεις 150 χλμ στην ανηφόρα της καρδιάς και κοίταζα το hud για να το πιστέψω πόσο εύκολα, ακοπα και αθόρυβα τα έπιασε.
Από τα καλύτερα αυτόματα που έχω οδηγήσει δεν ξέρω τι έχουν κάνει αλλά αυτό το μόνο ταχυτο είναι τρομερά ομαλό δεν καταλαβαίνεις τίποτα, ούτε εναλλαγή από ρεύμα σε θερμικό ούτε λαγκαρισμα τπτ...
Τιμόνι αρκετά σφικτό δεν το λες ελαφρύ όπως διαβάζω.
Παραμετροποίηση οχήματος τα πάντα όλα..
Κάμερα αυτή η bird eye απίστευτη.
Εδώ δεν χρειάζεται να ανάψεις φλας όπως στο tiggo7. Μόλις στρίβεις τιμόνι αρκετά ανάβει μόλις πας να ισωσεις σβήνει...
Αρνητικά μόνο ότι τις λακούβες τις καταλαβαίνεις δεν τις ισοπεδώνει καθώς έχει σφικτό στήσιμο και ο χώρος αποσκευών είναι πολύ ρηχός καθώς από κάτω υπάρχει η η μπαταρία 12v και το Inverter.
Κατανάλωση μικτή λαμβάνοντας υπόψη και τον ρεύμα 5.2.
Την μπαταρία την πήρα με 34% όσο μου εξηγούσε την οθονη και ήταν αναμμένο με κλίμα επεσε στο 32, μετά από την 150 άρα στην άνοδο με σπορ και γύρισμα στο εκο και μεσαία ή φουλ ανάκτηση μετά από 25 συνολικά χλμ πήγε στο 36%.
Πολύ καλύτερο στην συνολική εμπειρία οδήγησης από δίλιτρο cc ,αν εξαιρέσουμε ίσως την λειτουργία της ανάρτησης στις λακούβες, καλά ως απτή ποιότητα εσωτερικού άστο καμιά επαφή...
Καλύτερο αρκετά και από το ομοσταυλο tiggo7.
Εντάξει η ηλιοροφή όταν ανοίγει τέρμα απόλαυση... -
Μπιμπικινια;
-
Η πρώτη επαφή με κινέζικο αυτοκίνητο πάντα συνοδεύεται από ένα ευχάριστο σοκ.
Είναι η διαφορά μεταξύ του στερεότυπου που είχαμε όλοι μας για τα κινέζικα μέχρι τώρα προϊόντα (τζαμποποιότητα) και αυτό που βλέπουν τα μάτια σου και πιάνουν τα χέρια σου. Ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να αφομοιώσει τα εισερχόμενα δεδομένα
Μετά είναι το αίσθημα ότι κάποιοι σε πιάνανε κορόιδο τόσο χρόνια, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τη τιμή τους. -
@dg79 said in OMODA & JAECOO (CHERY) forum:
Η πρώτη επαφή με κινέζικο αυτοκίνητο πάντα συνοδεύεται από ένα ευχάριστο σοκ.
Είναι η διαφορά μεταξύ του στερεότυπου που είχαμε όλοι μας για τα κινέζικα μέχρι τώρα προϊόντα (τζαμποποιότητα) και αυτό που βλέπουν τα μάτια σου και πιάνουν τα χέρια σου. Ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να αφομοιώσει τα εισερχόμενα δεδομένα
Μετά είναι το αίσθημα ότι κάποιοι σε πιάνανε κορόιδο τόσο χρόνια, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τη τιμή τους.Σωστό και αυτό.
Στο δικό μου μυαλό όμως μετά από τα παραπάνω, έρχονται οι ακόλουθες σκέψεις:
"Θα είναι στο δρόμο εντάξει, ή θα τρομάζω";
"Θα λειτουργήσουν όλα τα συστήματα του όταν χρειαστεί ή θα προσεύχομαι να το κάνουν";
"Σε περίπτωση στραβής θα μείνει το κάθισμα μου στη θέση του ή θα φύγω μαζί με αυτό έξω από το παράθυρο";
"Από περιπτώσεις αξιοπιστίας και εξυπηρέτησης πως πάμε";Δε λέω ότι θα συμβούν. Λέω τι σκέφτεται η κεφάλα μου.
Οπότε καταλήγω στη σκέψη:
"Άσε να τα δω πρώτα όλα αυτά σε μερικά χρονάκια και βλέπουμε".Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ.
Υ.Γ. Σε φίλο, του νοίκιασε η εταιρεία του ένα SUV MG για επαγγελματικά ταξίδια Αθήνα - Βόλο και μου είπε ότι στην εθνική τρόμαξε. Τους είπε ότι αν είναι να του νοικιάζουν συνέχεια το ίδιο, προτιμάει να παίρνει το δικό του QQ και να πηγαινοέρχεται.
-
@katafractos17 said in OMODA & JAECOO (CHERY) forum:
Υ.Γ. Σε φίλο, του νοίκιασε η εταιρεία του ένα SUV MG για επαγγελματικά ταξίδια Αθήνα - Βόλο και μου είπε ότι στην εθνική τρόμαξε.
γιατι; τι συνεβη; ρωταω διοτι εχουν πουλησει παρα πολυ αυτα τα οχηματα.
-
@dettol said in OMODA & JAECOO (CHERY) forum:
@katafractos17 said in OMODA & JAECOO (CHERY) forum:
Υ.Γ. Σε φίλο, του νοίκιασε η εταιρεία του ένα SUV MG για επαγγελματικά ταξίδια Αθήνα - Βόλο και μου είπε ότι στην εθνική τρόμαξε.
γιατι; τι συνεβη; ρωταω διοτι εχουν πουλησει παρα πολυ αυτα τα οχηματα.
Η αλήθεια είναι ότι δε ρώτησα λεπτομέρειας αλλά θα το κάνω και θα χρωστάω την απάντηση.
-
Δεν ξέρω τα υβριδικα mg έχουν αυτά τα θέματα ισχύος όταν αδειάζει η μπαταρία και πριν τις αναβαθμίσεις οταν άδειαζε η μπαταρία και απαιτούσες γκάζι αντί να έδινε εντολή να βοηθήσει ο ηλεκτροκινητήρας τον θερμικο αυτός φόρτιζε την μπαταρία που δεν ξέρω κατά πόσο διορθώθηκε με την αναβάθμιση.
Στο παρόν phev του θέματος μετά από 25 χλμ τα μισά εκ των οποίων ήταν απαιτητικά με +100 χλμ και με ανηφόρα καρδιας με 150 sport mode ( οποιος ξέρει, ξέρει, όλοι έκαναν δεξιά να περάσω) και επιστροφή φυσικά κατηφόρα με eco mode και μεσαία ανάκτηση, στην μεγάλη ανάκτηση φρενάρει πολύ το αμάξι, καμιά ανασφάλεια μπήκα με 34% μπαταρία και το άφησα με 36%...επίσης 0 μουγκρητό! Δεν ξέρω αν είναι θέμα κινητήρα ή ηχομόνωσης ή και τα δυο! Πάντως σαν σκουπάκι κουζίνας δεν κάνει! -
Είναι αυτό που λέγαμε πως δεν χρειάζεται να το φορτίζεις συνεχώς διότι ο θερμικός λειτουργεί κυρίως ως γεννήτρια!
-
Στο jaecoo που οδήγησα όλα ήταν στιβαρα γύρω μου ,δεν έκανε κιχ τπτ , κονσόλα ποιοτική όπως και η πόρτα, μαλακά υλικά εκεί που πρέπει.
Θέση οδήγησης πολύ καλή εννοείται την τερμάτισα κάτω αλλά είχα χώρο 3-4 πόντους αέρα παρά την ηλιοροφή.
Κάθεσαι πάνω στο αμάξι κλασική σουβ θέση ,δεν είσαι χωστος μέσα με τα καλά και τα κακά αυτό.
Έχεις πολύ καλή ορατότητα μπροστά και η κάθετη μάσκα βοηθά για τις γωνίες.
Προς τα πίσω βέβαια η ορατότητα από τον καθρέφτη είναι περιορισμένη.
Παραμετροποίηση λειτουργίας οχήματος με διάφορα ότι περισσότερο έχω δει από το ταμπλό.
Hud πολύ δυνατό και κατάφερα να το δω όλο παρά το ύψος μου. Σε άλλα αμάξια δεν το είχα καταφέρει. Και εκεί είχε ρύθμιση για πάνω κάτω να το ρυθμίσεις και φωτεινότητα λες και ρυθμιζες τηλεόραση!
Ωραίος και ο μοχλός αλά μερκ στο τιμόνι.
Συστήματα ασφαλείας την επαναφορά που είδα στην λωρίδα πολύ καλή άψογη θα έλεγα...
Μόλις άρχισα να χαζεύω μέσα στο αμάξι αμέσως έβγαλε προειδοποίηση απόσπασης ...
Κιβώτιο τι να πω απλά παταγες και άφηνες το γκάζι χωρίς κιχ και μιχ χωρίς υστέρηση, χωρίς σκορτσαρισμα τελείως ηλεκτρικής λογικής, μόνο από το διάγραμμα ροής και από το στροφόμετρο καταλαβαίνεις τι κάνει.
Για αυτό μου έδωσε την αίσθηση του Τέσλα.
Μόλις αφήνεις γκάζι ακαριαία σβήνει ο κινητήρας όχι σε λίγο όχι θα δούμε ...
Αμαξαρα ... -
@tkin73 said in OMODA & JAECOO (CHERY) forum:
Αυτό δεν θα έλεγα ότι είναι από τα θετικά του αυτοκινήτου.
-
@ektoras said in OMODA & JAECOO (CHERY) forum:
Αυτό δεν θα έλεγα ότι είναι από τα θετικά του αυτοκινήτου.
αν το λες αυτο με την λογικη της μεταβασης από το θερμικο στο ηλεκτρικο δεν αισθανεσαι κανενα σκαλοπατι μονο στο στροφομετρο το βλεπεις και στο διαγραμμα ροης κανενας λοξυγκας..
-
Γιατί ; Από την στιγμή που έχει 35-36% του SoC δηλαδή 6,5 kwh διαθέσιμες στην μπαταρία και δεν χρειάζεται φορτίο, γιατί να μην τον κλείσει;
Το κύριο μοτέρ είναι το ηλεκτρικό, οχι το θερμικό
-
Ρε συ tkin πόσο πάει το μαλλί;;;;
-
@lap said in OMODA & JAECOO (CHERY) forum:
Ρε συ tkin πόσο πάει το μαλλί;;;;
Τρέχει προσφορά τώρα μέχρι Δευτέρα στα 37500 με το 7.5% επιτόκιο και 41500 με 0% και 35% κασέρι...
-
Ααααα από μαλλί εχει
..πάει πολύ
-
-
Α ρε τζάμπα, δύο μέτρα παλικάρι ήσουν
OMODA & JAECOO (CHERY) forum