-
@vagkirk said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Δεν είναι τα Aircross και 2008 το ίδιο αντάξια του Troc στο τρίπτυχο κινητήρας - κιβώτιο - πλαίσιο.
Ο 1.5 Tsi είναι καλύτερος σε απόδοση και λειτουργία λιγότερο τραχύς, ανασαίνει καλύτερα σε μεσαίες προς υψηλές στροφές, σίγουρα είναι καλύτερο παντού το DSG από το νέο Γαλλικό διπλοσυμπλεκτο κιβώτιο που όλοι γράφουν πως είναι απότομο και αργότερο στις αλλαγές.
Για το πλαίσιο δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως είναι ανώτερη υλοποίηση επίσης.Ως προς τους χώρους οι διαφορές είναι αμελητέες, η διαφορά στο μεταξόνιο δεν λέει πολλά για την εσωτερική σχεδίαση, η αίσθηση ευρυχωρίας είναι σίγουρα καλύτερη στο Troc , πορτμπαγκάζ νομίζω τα Aircross/Frontera είναι λίγο πιο μακρυά σε μήκος για αυτό κερδίζουν λίγα λίτρα παραπάνω αλλά το Troc είναι πιο compact.
Το CHR είναι άλλη κουβέντα, στα μάτια μου είναι πιο "πολύ" αυτοκίνητο από το Troc , καλύτερο σε σχεδίαση μέσα έξω , καλύτερο τιμόνι, turn in , άνεση και ποιότητα κύλισης.
Δεν ξέρω τι λέει ο νέος 1.8 με τα 140 άλογα , αν είναι αυτό που δηλώνει η ιπποδύναμη του τότε στην ίδια περίπου τιμή το CHR αξίζει την μικρή θυσία σε επιδόσεις και λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων για χάρη της υβριδικοτητας.Και για να το κλείσουμε το θέμα το Troc θα το σύγκρινα μόνο με το Xceed, και για να μην με λέτε και κολλημένο Vagιτη στα 30.000 το GTline κατουράει το Troc.
Είπαμε, από παραδοσιακούς Ευρωπαίους μόνο VAG, εναλλακτικές επιλογές μόνο οι Κορεάτες, smart επιλογές τα Toyota μέχρι την επέκταση της ηλεκτροκίνησης.
Εύστοχη η αναφορά στο Xceed ,
άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σχεδιάστηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο της kia στην Φρανκφούρτη, υπό την επίβλεψη των Peter Schreyer and Gregory Guillaume, πρώην σχεδιαστές της audi (TT) και VW, αντίστοιχα. Δυστυχώς, χάνει σε πρεστίζ από τα vw.Είχα νοικιάσει, μια εβδομάδα, το 2008 για να δω αν μου κάνει, πριν προχωρήσω στην αγορά, αλλά δεν.....
Το T-ROC το κατουράει @criuser -
Και για να το κλείσουμε το θέμα το Troc θα το σύγκρινα μόνο με το Xceed, και για να μην με λέτε και κολλημένο Vagιτη στα 30.000 το GTline κατουράει το Troc.
Το xceed δε παιζεται οδηγικα με λιγο ελαφρυ τιμονι ομως
Το μονο μειον που ξερω και απο αλλα forum με xceed ηταν τα ανταλλακτικα.Αν θυμαμαι καλα και αν το παιδι ειναι σε αυτο το φορουμ να με διορθωσει αν κανω λαθος ειχε 3 μηνες που περιμενε (αν το λεω σωστα )μια φουσκα απο αμορτισερ και τελικα το βρηκε μονος του σε τρακαρισμενα -
@andya3 said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
@criuser said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Να πω την αλήθεια το Τ-ροκ από την πρώτη στιγμή που το είδα μου άρεσε σαν όψη. Ωραίο σχέδιο, μάλλον καταπληκτικό για σχέδιο της Βάγκ που φημίζεται για την αγάπη της στην δεκαετία του 80.
Βέβαια το εσωτερικό του με τα σκληρά και άκομψα πλαστικά, έχανε πολύ και η τιμή του βέβαια ήταν εκτός τόπου και χρόνου και μόνο ιδεοληπτικοί βαγκίτες θα το έπαιρναν...
Στο φεισλιφτ βελτιώθηκε πολύ το εσωτερικό του, οπότε έγινε ένα καλό αυτοκίνητο, που βέβαια είναι ακριβό.
Η αγιογραφία που του έκανε ο βαγκιρκ όμως με έκανε να το κοιτάξω, όπου όντως το more με κάτι ψιλά με τον 1,5 και το αυτόματο πάει στα 31425 με το δωρεάν χρώμα.
Δεν είναι λίγα τα λεφτά για αμάξι χωρίς κανένα υβριδισμό.
Η αιτία όμως που κοίταξα, ήταν γιατί στην αγιογραφία, γράφτηκε ότι πατάει πάνω στο γκόλφ και έτσι είναι της επόμενης κατηγορίας αμάξι.
Και είδα τα χαρακτηριστικά του και ξεκαρδίστηκα στα γέλια...
Πατάει στο γκολφ με μεταξόνιο 2,59....
Δηλαδή 1,5 πόντο μικρότερο από 2008 και το δικό μου αιρκρος.
Μήκος 4,24 - 4,31 - 4,15. Πλάτος το ίδιο 1,82, το αιρκρός μου πιο στενό 1,76, αλλά με 1,66 ρίχνει 6 και 8 πόντους στα άλλα δύο.
Από την άλλη βέβαια σε σύγκριση με το νέο Αιρκρος / Φροντέρα που στα 27/28000 στην πιο πλούσια έκδοση είναι μεν Β σουβ, αλλά έχουν 8 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Τ-ροκ, τελειώνει κάθε σοβαρή συζήτηση, αφού έχουν και υβριδικό κινητήρα και ανάλογες επιδόσεις με τον 1.5
Είπαμε σας κάναμε την χάρη να πούμε ότι το νέο 3008 με το βάρος που έχει πλέον δεν κάνει για τον 1,2 παρά μόνο πλαγκ ιν και ηλεκτρικό και ότι το τιγκουάν με τα 150 είναι καλύτερη επιλογή, αλλά όχι και να μας κάνετε αγιογραφία το Τ-ροκ...
Για να αποκατασταθεί η τάξη λοιπόν....
Έχεις οδηγήσει το 2008 φαντάζομαι. Κι αυτά τα χρέπια, εεε τα ομορφούλικα αυτοκίνητα θέλω να πω Frontera και Aircross.
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου για τις γιορτές και πήγαινε να κάνεις ένα td στο T-Roc. Και άσε τα prospectus με τις διαστάσεις για τους δημοσιογράφους της αυτοκίνησης που κάτι πρέπει να γράψουν κι αυτοί.
Το 2008 το έχω οδηγήσει λίγο. Σαν συνοδηγός λίγο παραπάνω.
Το 3008 περισσότερο, έχω κάνει κάπου 1500 χλμ.
Τα αιρκρος και φροντέρα θα έλθουν για να τα οδηγήσουμε την άνοιξη.Εχω κάνει και διαδρομές με Q3 sportback. Δεν θα έλεγα ότι κερδίζει κάπου σε σχέση με το 3008 το προηγούμενο. Η βασικά μπορεί να υπάρχουν διαφορές σε λεπτομέρειες.
Πάντως για 10000 παραπάνω που έκανε δεν αξίζει.
Εγώ για προσωπικούς λόγους, που ανάγονται στο παρελθόν, δεν πρόκειται να πάρω βάγκ. Ούτε να οδηγήσω. Μέσα όμως έχω μπει, βασικά όταν είχε έρθει.
Για αυτό δεν γράφω στα σάιτ τους. Ούτε εδώ θα έγραφα αν η αγιογραφία που γράφτηκε δεν ανέφερε ότι πατάει στο γκόλφ, ενώ έχει 2,59 μεταξόνιο.
-
@alex-mix said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Κανενα αυτοκινητο δεν ειναι τελειο.
Αν το παμε απο θεμα "υβριδισμου" οκ συμφωνω.
Αν το παμε ομως απο θεμα τιμης οκ παιδια να λεμε αληθεια ενα 2008 1.2 136ps αυτοματο κανει 30
Ενα puma 1.0 155 αυτοματο νομιζω 30 κατι
T roc 1.5 150ps dsg οχι υβριδικο 29300 οποτε ακριβο δεν ειναι
Και το λεω εγω που ειμαι wanted στις αντιπροσωπειες
Και δεν γυρνιυσα καν να ριξω βλεμμα στα vag.
Υ.Γ αν παρουμε τις παραπανω τιμες και τα ψευτουβριδικα το chr full hybrid το λες και ευκαιρια... να ηταν λιγο πιο μικρο σε ογκο μονο🥰🥰🥰🥰
Υ.Γ2 οχι cruiser δεν θελω να μου απαντησεις🥰🥰🥰🥰🥰Σιγά μην την γλυτώσεις. Γιατί και εσύ ξύνεσαι να βάλεις ανακρίβειες. Βάζεις λοιπόν την βασική με τον 1.5 την life στα 28900...
που όμως είναι 2900 ακριβότερη style στα 26000
https://www.peugeot.gr/our-models/new-peugeot-2008/configurator.html/summary
ενώ το Πεζό είναι και υβριδικό.
Στις επόμενες εκδόσεις έχουμε πάντα μία διαφορά μικρή πιο ακριβό το Ροκ, αλλά έχουμε και διαφορές στον εξοπλισμό, που θέλει ψάξιμο.
Επειδή όμως εγώ ούτε στο 2008 βολεύομαι άνετα, για αυτό τις συγκρίσεις τις κάνω με τα 3 αιρκρος/φροντέρα, που εδώ η διαφορά ξεκινάει από 4000 και πάνω, όπου το Τ-ροκ είναι μικρότερο, στενότερο, παλιότερο, με ίδιες επιδόσεις και δεν είναι και υβριδικό, άρα θα καίει παραπάνω και θα έχει θέμα με την μεταπώληση.
Εχουμε δε και εναλλακτική, αν ξεπερνάμε το υβριδικό για να δώσουμε αβάντζο στο γερμανικό.
Το Τ-ροκ λοιπόν με τον 1000άρη με τα 115 άλογα στην βασικότατη έκδοση Essential που κάνει 25700, έχει απέναντι του το βενζίνης μη υβριδικό επίσης, 1.2 με τα 100 άλογα που η βασική του είναι στα 18900 και η μεσαία του στα 21400.
Δηλαδή πάντα υπάρχει μία διαφορά τουλάχιστον 4000 ευρώ, για να πάρει κάποιος ένα στενότερο αμάξι, παλαιού σχεδιασμού.
-
Δεν είναι τα Aircross και 2008 το ίδιο αντάξια του Troc στο τρίπτυχο κινητήρας - κιβώτιο - πλαίσιο.
Ο 1.5 Tsi είναι καλύτερος σε απόδοση και λειτουργία λιγότερο τραχύς, ανασαίνει καλύτερα σε μεσαίες προς υψηλές στροφές, σίγουρα είναι καλύτερο παντού το DSG από το νέο Γαλλικό διπλοσυμπλεκτο κιβώτιο που όλοι γράφουν πως είναι απότομο και αργότερο στις αλλαγές.
Για το πλαίσιο δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως είναι ανώτερη υλοποίηση επίσης.Ως προς τους χώρους οι διαφορές είναι αμελητέες, η διαφορά στο μεταξόνιο δεν λέει πολλά για την εσωτερική σχεδίαση, η αίσθηση ευρυχωρίας είναι σίγουρα καλύτερη στο Troc , πορτμπαγκάζ νομίζω τα Aircross/Frontera είναι λίγο πιο μακρυά σε μήκος για αυτό κερδίζουν λίγα λίτρα παραπάνω αλλά το Troc είναι πιο compact.
Το CHR είναι άλλη κουβέντα, στα μάτια μου είναι πιο "πολύ" αυτοκίνητο από το Troc , καλύτερο σε σχεδίαση μέσα έξω , καλύτερο τιμόνι, turn in , άνεση και ποιότητα κύλισης.
Δεν ξέρω τι λέει ο νέος 1.8 με τα 140 άλογα , αν είναι αυτό που δηλώνει η ιπποδύναμη του τότε στην ίδια περίπου τιμή το CHR αξίζει την μικρή θυσία σε επιδόσεις και λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων για χάρη της υβριδικοτητας.Και για να το κλείσουμε το θέμα το Troc θα το σύγκρινα μόνο με το Xceed, και για να μην με λέτε και κολλημένο Vagιτη στα 30.000 το GTline κατουράει το Troc.
Είπαμε, από παραδοσιακούς Ευρωπαίους μόνο VAG, εναλλακτικές επιλογές μόνο οι Κορεάτες, smart επιλογές τα Toyota μέχρι την επέκταση της ηλεκτροκίνησης.
Οπως μας τα λες.....
Δεν ήταν η μακαρίτισα η Βασιλειάδου πιο άσχημη από την Σοφία Λόρεν, απλά εμείς δεν βλέπαμε καλά....
-
@a-d-p said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Εύστοχη η αναφορά στο Xceed ,
άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σχεδιάστηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο της kia στην Φρανκφούρτη, υπό την επίβλεψη των Peter Schreyer and Gregory Guillaume, πρώην σχεδιαστές της audi (TT) και VW, αντίστοιχα. Δυστυχώς, χάνει σε πρεστίζ από τα vw.Είχα νοικιάσει, μια εβδομάδα, το 2008 για να δω αν μου κάνει, πριν προχωρήσω στην αγορά, αλλά δεν.....
Το T-ROC το κατουράει @criuserΝαι είναι ΚαΤ-ου-Ροκ...
-
Μια σημαντικη παραμετρος που εθιξε και ο @alex-mix ειναι τ ανταλλακτικα , σε φιλο που επαθε ζημια σε t roc και χρειαστηκε προφυλακτηρα φτερο φαναρι και καποια επιπλεον τ ανταλλακτικα ηρθαν σε 25 ημερες ...και σε 35 μερες ηταν ετοιμο!
Σε αλλο φιλο που επαθε ψιλοανταντιστοιχη ζημια σε i20 εκανε περιπου 5 μηνες για να παραδοθει...αρα ως φαινεται υπαρχουν ανταλλακτικα και ανεση στο μελλον αφου θα υπαρχουν απο την ελευθερη αγορα με καλυτερες τιμες
-
Το πίσω φανάρι που χρειάστηκε στο T-ROC ήταν ετοιμοπαραδοτο στην Αθήνα και σε 24 ώρες αποστολή στην βόρεια Ελλάδα.
-
Το φθινόπωρο χάλασε στο T-Roc ο αισθητήρας στη θέση του συνοδηγού που δείχνει αν είναι δεμένη η ζώνη ασφαλείας. Σε μια βδομάδα ήρθε το ανταλλακτικό από Γερμανία και το άλλαξαν, εντός εγγύησης φυσικά.
Η vw στο θέμα υποστήριξης σε ανταλλακτικά νομίζω πως είναι κορυφαία. Και με το α3 που είχα πριν και τώρα με το T-Roc, όποτε χρειάστηκα ανταλλακτικό και να μην ήταν ετοιμοπαράδοτο ερχόταν το πολύ σε 15 μέρες από Γερμανία.
-
Για να δούμε, αν κάποιος χρειαστεί κάτι πραγματικά σοβαρό και όχι ένα μπλιμπλίκι, πόσα χρόνια θα κάνει?
-
@kkostask said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Για να δούμε, αν κάποιος χρειαστεί κάτι πραγματικά σοβαρό και όχι ένα μπλιμπλίκι, πόσα χρόνια θα κάνει?
Εκτός από τα είδη φανοποιείας που μπορεί να αγοράσει κάποιος μόνο απ' τη vw, δεν υπάρχει εξάρτημα σε vag που να μην μπορείς να βρεις τουλάχιστον κάποιο aftermarket ανταλλακτικό. Και πολλές φορές υψηλότερης ποιότητας από το αυθεντικό.
-
Αυτό που λες όμως δεν συνάδει με το σχόλιο σου πως η vw είναι κορυφαία σε παροχή ανταλλακτικών. Αν είναι να τα βρω αλλού, τι σκατά κορυφαία είναι τότε?
-
@andya3 said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Εκτός από τα είδη φανοποιείας που μπορεί να αγοράσει κάποιος μόνο απ' τη vw, δεν υπάρχει εξάρτημα σε vag που να μην μπορείς να βρεις τουλάχιστον κάποιο aftermarket ανταλλακτικό. Και πολλές φορές υψηλότερης ποιότητας από το αυθεντικό.
και φανοποιειας εξαρτηματα βρισκεις πλεον ...
https://oil-stores.gr/ftero-empros-deksia-vw-t-roc-22-894300651
https://www.euantallaktika.gr/exartimata-katalog/ftero_exartimata-10285/vw/t-roc
-
Αυτό που λες όμως δεν συνάδει με το σχολιάσουν πως η vw είναι κορυφαία σε παροχή ανταλλακτικών. Αν είναι να τα βρω αλλού, τι σκατά κορυφαία είναι τότε?
Πιθανόν δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα των ανταλλακτικών. Η vw και η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία έχει προμηθευτές, δεν τα φτιάχνει όλα μόνη της. Εκτός από μοτέρ, κιβώτιο, είδη φανοποιείας και τα εσωτερικά μέρη του αμαξώματος, τα βρίσκεις όλα με τον αυθεντικό τους κωδικό από τον αρχικό προμηθευτή, απλά δεν γράφουν πάνω vw.
Ακόμα και στο μοτέρ όμως μπορείς να βρεις aftermarket εξαρτήματα από Mahle και άλλες εταιρείες με πιθανόν καλύτερη ποιότητα από τα αυθεντικά.
Μέχρι και στο ali express βρίσκεις ανταλλακτικά vw. Θυμάμαι στο a3 έπρεπε ν' αλλάξω ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα με μια πλαστική βαλβίδα που περνάνε οι αναθυμιάσεις από το ντεπόζιτο καυσίμου. Ένα τελείως άχρηστο λειτουργικά εξάρτημα, που το βάζουν μόνο για τους κανονισμούς. Μου ζητούσαν 170€ στην αντιπροσωπεία και το πήρα με 20€ από ali Express. Μάπα το Κινέζικο αλλά δεν μ' ένοιαζε, ίσα ίσα για να μην ανάβει το λαμπάκι στο καντράν.
Στην αντιπροσωπεία μπορείς να βρεις ακόμα και refurbished ανταλλακτικά για μοντέλα άνω των 20 ετών. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα με ανταλλακτικά σε vag.
Ηρθε η ωρα....μαλλον😁😁😁😁😁