-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Άρα ο πρώτος που δεν πρέπει να μιλάει για διεφθαρμένο και κακό Πασοκ θα έπρεπε να είναι ο πρωθυπουργός και κατά συνέπεια , τυχόν υποστηρικτές και ψηφοφόροι του , μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούνε το ζήτημα.
Προφανώς όλα αυτά! Για εμένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα ίδια σκατά ειναι, δεν έχουν διαφορά πλέον. Τότε, την δεκαετία του '80 είχαν διαφορά και για αυτό ψήφιζαν όλοι το ΠΑΣΟΚ που μοιραζε λεφτά. Αλλά ο Κυριάκος απλά ειναι μπλε ΠΑΣΟΚ και χειρότερο. Αυτό όμως, δεν αναιρεί τα αίσχη και την προδοσία του Ανδρεά.
-
Τους πολιτικούς τους οι Γερμανοί τους ονομάζουν "γκάνγκστερ". Παντού σ' όλο τον κόσμο ίδιοι είναι. Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν πολιτικό, κανενός κόμματος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο @lap εξετάζοντας τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα από οικονομικά διαγράμματα. Είναι πόσο μεγάλη ζημιά έκανε στη χώρα, με τη νοοτροπία και τον εκφυλισμό που επέφερε στο μέσο Έλληνα.
Καταστροφή των παραγωγικών δραστηριοτήτων, γιγάντωση του Δημοσίου, εθισμό στο εύκολο χρήμα, νομιμοποίηση της ρεμούλας και της κλεψιάς, μετατροπή της παρανομίας σε μαγκιά.
'Ενα μπουρδέλο ήταν η χώρα, ένα άντρο ωχαδερφισμού, αδιαφορίας. και διαφθοράς. Είχαν καταρρεύσει τα πάντα, το κράτος δικαίου, οι θεσμοί και κάθε έννοια αξιοκρατίας. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνταν πια, αρκούσε να είναι κάποιος μέλος της κλαδικής και έκανε ότι ήθελε.
Η αλλοτρίωση του Έλληνα και της ελληνικής κοινωνίας και η απουσία αρχών και μέτρου που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, ήταν η αιτία για τη χρεοκοπία της χώρας, Τα οικονομικά με τον ένα η τον άλλο τρόπο τα μαζεύεις, την κοινωνία που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε και δεν μπορεί ακόμα να τη μαζέψει κανείς.
Δεν τα λένε αυτά όμως τα οικονομικά διαγράμματα, πρέπει να τα ζήσεις αυτά για να καταλάβεις.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
την κοινωνία που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε και δεν μπορεί ακόμα να τη μαζέψει κανείς.
Δεν τα λένε αυτά όμως τα οικονομικά διαγράμματα, πρέπει να τα ζήσεις αυτά για να καταλάβεις.
AYTO ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Διαμόρφωσε λάθος νοοτροπία (Κωστόπουλος προτοστάτης) και όλα όσο αναφέρεις και έχω πει και εγώ στο παρελθόν. Διαβρώθηκε μέχρι το μεδούλι ο Έλληνας και για πολλές γενιές.
-
Διαβάστε να δείτε τι γινόταν πριν το 80! Θα πέσετε από τα σύννεφα!
Απλώς κάνετε αυτό που με κατηγορείτε! Για εσάς ο κόσμος υπό μια κβαντική οπτική ξεκινα το 80!
Πριν το 80 απλά δεν καταλαβαίνατε κσι τίποτα διότι ήσασταν σε μικρή ηλικία!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν χρειάζεται...καλύτερα τα μαθαίνεις όταν τα ζεις απο ότι όταν τα διαβάζεις.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν χρειάζεται...καλύτερα τα μαθαίνεις όταν τα ζεις απο ότι όταν τα διαβάζεις.
Φυσικά κσι χρειάζεται!
Μια πατριαρχική κοινωνία, γεματη μπουλινγκ, κοινωνικό ρατσισμό και κιτς σε κάθε επίπεδο λόγω της αστυφιλίας πολλών επαρχιωτών! Οι περισσότεροι ζούσαν πάνω σπο τις δυνατότητες τους κάτι που το επιβεβαιώσαμε στην συζήτηση με την περιβόητη επιστολή του αβερωφ (αυτό απασχολεί το 70), ενώ η διαφθορά στο δημόσιο ήταν κολοσσιαίου επιπέδου! Μεγάλη κατασπατάληση δημοσίων πόρων από ημέτερους
Εδώ το κράτος δεν υπακουσε στην ψηφισμένη κυβέρνηση και ψήφιζαν και τα δέντρα!!! Τι να λέμε;
Ιδιαιτερα τη δεκαετία του 60 μπορει ένας υπουργός να έδινε εγκυκλίους για ένα χ θέμα και το κράτος δεν δεχόταν να την υπακούσει γιατί δεν τον γούσταραν! Έτσι απλά!
Διώξεις, ένταση, κοινωνικά φρονήματα κτλ
Αν δεν θες να διαβασεις κείμενα για την εποχή αυτή ή βιβλία δες μια ωραία σειρά στην ΕΡΤ! Το καλύτερα νας χρόνια! Μπορείς μέσα από τις ιστορίες τους να πάρεις μια ιδέα για την ελληνική κοινωνία του τότε! Δεν διαφέρουμε πολύ!
Η καλύτερη θέση που είχε πιάσει ποτε η Ελλάδα εναντι της διαφθοράς ήταν επι εποχής πασοκων σύμφωνα με καποιους διεθνεις δείκτες! Φυσικά δεν έγινε Άγιος τόπος αλλά η προσπαθεια εκσυγχρονισμού βοήθησε!
-
Επιμένεις ότι ο φιλαράκος σου ο Ανδρέας εκσυγχρόνισε την χώρα ενώ αυτό που απλά έκανε είναι η πλήρης μπαχαλοποίηση και διάλυση οτιδήποτε δεν μπορούσαν να ελέγξουν οι πρασινοφρουροί….Μαζί φυσικά με το ξεκοκκάλισμα και την «σοφή» του οικονομική πολιτική των υψηλότατων επιτοκίων, των υποτιμήσεων και των δανεικών που πληρώσαμε μετά από αρκετά χρόνια. Λες για την σειρά της ΕΡΤ που εμείς τα ζήσαμε και δεν περιμέναμε να τα δούμε στη σειρά…
-
θα μπορούσα να συμφωνήσω αλλά βλέποντας τον φανατισμό σου, και τις Edit που γράφεις θα έφτανα στο ακραίο σημείο να τολμήσω να πω πως κάποιοι πρασινοφρουροι ήταν ηρωες
Φαινόταν ποιοι ήθελαν να καταλάβουν θέσεις στο δημόσιο
Πιο κόσμια παρακαλώ. {Admin}
-
Η καλύτερη θέση που είχε πιάσει ποτε η Ελλάδα εναντι της διαφθοράς ήταν επι εποχής πασοκων σύμφωνα με καποιους διεθνεις δείκτες! Φυσικά δεν έγινε Άγιος τόπος αλλά η προσπαθεια εκσυγχρονισμού βοήθησε!
Καλό.......... αν είναι να συνεχίσουμε με ανέκδοτα άκου (μάλλον διάβασε) άλλο ένα, κάνει και ομοιοκαταληξία:
Σε είδα στο ποδήλατο, γελούσες όλο τρέλα, μα αργότερα κατάλαβα ότι έλειπε η σέλα.
-
Α ρε ΠΑΣΟΚ που σας χρειάζεται! Βγήκατε από τα λαγούμια σας!
-
θα μπορούσα να συμφωνήσω αλλά βλέποντας τον φανατισμό σου, και τις βλακείες που γράφεις θα έφτανα στο ακραίο σημείο να τολμήσω να πω πως κάποιοι πρασινοφρουροι ήταν ηρωες
Φαινόταν ποιοι ήθελαν να καταλάβουν θέσεις στο δημόσιο
Όλοι οι φίλοι σου οι ελεεινοί πρασινοφρουροί ξεσάλωναν….σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις παρουσιάζονταν μόνοι τους με ένα σημείωμα και έλεγαν «ήρθα για δουλειά». Edit
@kkostask Πιο κόσμια παρακαλώ. {Admin}
-
Φυσικά και δεν θαυμάζω τέτοιες μεθοδεύσεις! Είμαι υπέρ του δικαίου και των ίσων ευκαιριών ανεξαρτήτως ιδεολογίας και καταγωγής των ανθρώπων! Την εναλλακτική ομως που πιθανόν διέθεταν την διαβάζω στα ποστ σου και υποψιάζομαι διαφορα!
Πίστεψε με και επι ΠΑΣΟΚ θα τους τα έλεγα στη μούρη εάν ήμουν καπου στα των πασοκων και θα με είχαν στην άκρη!
Ποτε δρν μπλόκαρα να μιλήσω σε ανώτερους μου για αυτά που πιστευω πως κάνουν λάθος! Το έχω πληρώσει σε επίπεδο καριέρας! Δεν με νοιαζει!
-
Την δεκαετία του 80 υπήρχε τόσο μεγάλη εκδικητική μανία των πρωτοπασόκων που έβαζαν μέσον να διώξουν υπαλλήλους ή ακόμα και εργάτες για να προσληφθούν μέλη της κλαδικής. Δεν τα έζησες, όποτε άφησε εμάς που κολλήσαμε τα ένσημα μας τότε να ξέρουμε καλύτερα. Το δε 85 που ο ολετήρας έκανε εκλογές μόλις 4 μήνες πριν την λέξη της θητείας, τις έκανε γιατί τα συναλλαγματικά αποθεματικά της χώρας ήταν τόσο χαμηλά που δεν είχε ούτε μισθούς δυο μηνών να δώσει, για τόσο καλό Οικονομολόγο μιλάμε.
-
Δεν κατανοείς κάποια πράγματα περί οικονομίας και μπαίνεις σε συζητήσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο!
Για να στο κάνω πιο λιανά να το καταλάβεις
Σκέψου εγώ που είμαι άσχετος από στρατηγική στο λεγόμενο πεδίο των πολέμων να κάθομαι από τον καναπέ μου και να κατηγορώ οντως μεγάλους στρατηγούς του πατελθοντος και εξαιρετικά ταλέντα στο τομεα τους καθώς ανέλαβαν την ηγεσία καποιου στρατευματος σε έναν πόλεμο στο χειρότερο σημείο του και με προβληματικό ανεφοδιασμό, έλλειψη προσωπικού, συστημάτων κτλ
Το αποτέλεσμα στο τέλος του πολέμου θα ήταν ούτε θετικό αλλά ούτε κσι ήττα!
Θα μου ελεγες πως είμαι άσχετος από αυτά τα θέματα και πως ο τάδε στρατηγός κράτησε εκεί που ήταν αδύνατο λόγω αντικειμενικών δυσκολιών !
Ναι σιγά τον στρατηγό θα έλεγα εγώ αν απαντούσα σαν εσενα!
Εάν δεν εξετάσεις το οικοσύστημα που είχε να διαχειριστεί κσι με ποια δεδομένα, μη μπαίνεις στην ανάλυση! Προφανώς δεν ήταν αλάνθαστος! Μόνος του τα έγραφε κσι τα έλεγε και έκανε αυτοκριτική! Αλλά τόσο χυδαία και απλοϊκά που τον απαξιώνεις δείχνει την ένδοια γνώσης! Άστο! Πες αυτά που έζησες!
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Καλό.......... αν είναι να συνεχίσουμε με ανέκδοτα άκου (μάλλον διάβασε) άλλο ένα, κάνει και ομοιοκαταληξία:
Σε είδα στο ποδήλατο, γελούσες όλο τρέλα, μα αργότερα κατάλαβα ότι έλειπε η σέλα.
Πέρα από τα αστεία σου που καταδεικνύουν μια τοξικότητα και μια εκτός πλέον εποχής αντιληψη περί σεβασμού καποιων ανθρώπων διαφορετικών από εμάς.
Δες λίγο εδώ. Αυτός ο δέκτης δείχνει πως το 2002 είχε την καλύτερη θέση οσον αφορά την διαφθορά. Θα βρω και άλλους να στους παραθεσω. Αν και αλλαξε μεθοδολογία μπορείς να δεις τι έγινε με το που ανέλαβε η αγαπημένη σου ΝΔ.
https://el.wikipedia.org/wiki/Δείκτης_Αντίληψης_για_τη_Διαφθορά#2001-2007
Υ.γ Κατι μου λέει πως και εσυ ή συγγενικό πρόσωπο εργάζεται στο δημόσιο...σωστά;
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πέρα από τα αστεία σου που καταδεικνύουν μια τοξικότητα και μια εκτός πλέον εποχής αντιληψη περί σεβασμού καποιων ανθρώπων διαφορετικών από εμάς.
Δες λίγο εδώ. Αυτός ο δέκτης δείχνει πως το 2002 είχε την καλύτερη θέση οσον αφορά την διαφθορά. Θα βρω και άλλους να στους παραθεσω. Αν και αλλαξε μεθοδολογία μπορείς να δεις τι έγινε με το που ανέλαβε η αγαπημένη σου ΝΔ.
https://el.wikipedia.org/wiki/Δείκτης_Αντίληψης_για_τη_Διαφθορά#2001-2007
Υ.γ Κατι μου λέει πως και εσυ ή συγγενικό πρόσωπο εργάζεται στο δημόσιο...σωστά;
Θα ξεκινήσω από το τελευταίο, δυστυχώς ή ευτυχώς όχι.
Όπως με πολύ σεβασμό ανέφερε και ο Βέγγος, έχω τραβήξει πολύ κουπί στην γαλέρα της ζωής μου και εξακολουθώ και τραβάω.
Και εντελώς φιλικά, ως μεγαλύτερος:
Φίλε lap το σεξ το βιώνεις όταν το κάνεις, όχι όταν βλέπεις μία πορνό ταινία ή διαβάζεις ταρατατά.
Σταμάτα να ασχολείσαι με την τεχνητή νοημοσύνη, το λέει η λέξη είναι τεχνητή, όπως το ταρατατά.
-
Στην ως τώρα εμπειρία μου στην ζωή έχω διαπιστώσει πως οποιος μιλάει για σεξ και ασχολείται με τις επιδόσεις του άλλου ή το ταίρι του.
- Προβάλει άθελα του τα προβλήματα του στον τομεα αυτό
- Προβάλλει άθελα του κάποιες υποσυνείδητες σκέψεις του
- Προβάλει άθελα του μια ανάμνηση.
Έτσι λοιπόν όλοι οι τύποι που δεν... είναι θελκτικοι από το αντίθετο φύλλο ειτε λόγω ηλικίας ειτε λόγω αλλων παραγόντων που οδηγούν το αντίθετο φύλλο να τους απορρίπτει, τους απασχολεί η σεξουαλικη ζωή των άλλων.
Μην αγχώνεστε εσυ, ο ταξιδευτής και τα αλλά κελεπούρια. Δεν μας φτάνετε εμάς τους νέους.
Στο θέμα μας, τον είδες τον δείκτη; Ισχύει αυτό που έλεγα;
-
Στην ως τώρα εμπειρία μου σε στην την ζωή είναι πως οποιος μιλάει για σεξ και ασχολείται με τις επιδόσεις του άλλου ή το ταίρι του.
- Προβάλει άθελα του τα προβλήματα του στον τομεα αυτό
- Προβάλλει άθελα του κάποιες υποσυνείδητες σκέψεις του
- Προβάλει άθελα του μια ανάμνηση.
Έτσι λοιπόν όλοι οι τύποι που δεν... είναι θελκτικοι από το αντίθετο φύλλο ειτε λόγω ηλικίας ειτε λόγω αλλων παραγόντων που οδηγούν το αντίθετο φύλλο να τους απορρίπτει, ξεκινούν να τους απασχολεί το σεξ των άλλων.
Το ίδιο κάνουν και οι ακραίοι που τους απασχολεί το κρεβάτι των άλλων συμπολιτών μας, αντί να κοιτούν το δικό τους.
Δυστυχώς έχω διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει συνέχεια, στην σκέψη σου και υπάρχει μία βιασύνη, στο να γράψεις, απλά να γράψεις.
Σίγουρα η βιασύνη σου σε οδηγεί σε έλλειψη κατανόησης, των γραπτών κειμένων και του περιβάλλοντος σου.
Είναι φυσιολογικό για ανθρώπους σαν εσένα, οπότε συνέχισε το, αφού την βρίσκεις, σταμάτα όμως την τεχνητή νοημοσύνη, σου κάνει κακό.
Εμάς τους τρίτους, η αλήθεια είναι ότι μας διασκεδάζεις, αλλά δεν είναι σωστό να εξευτελίζεσαι.
Από ένα σημείο και μετά είναι λυπηρό να βλέπουμε έναν συνάνθρωπό μας να πέφτει τόσο χαμηλά.
-
Εγώ πιστευω πως καταλαβαίνω πολλά. Παρα πολλά, και αυτό είναι το θέμα σας.
Τις περισσότερες φορές βάζω τρίποντα από τα αποδυτήρια. Πες το διαίσθηση, πες το ότι θες. Αλλά παρα πολλές φορες πέφτω μέσα και εδώ και στη καθημερινότητα μου.
Αντιλαμβάνομαι όταν κάποιοι άνθρωποι έχουν τρέξει σε βουλευτές για μεταθέσεις συγγενών τους. Το πιάνω και το διαβάζω αναμεσα από τις γραμμες
Αντιλαμβάνομαι όταν κάποιοι έχουν κληρονομήσει σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.
Αντιλαμβάνομαι ποιοι κάνουν πάρτυ φοροδιαφυγής και το θεωρούν και μαγκιά
Αντιλαμβάνομαι όταν κάποιοι μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που κάποιο κόμμα τους βοήθησε να αποκτήσουν κοινωνικά αγαθα όπου σήμερα είναι δύσκολα να τα αποκτήσει μια ελληνική οικογένεια, διαμορφώνουν μια οπαδική σχέση.
Δεν τα κρίνω. Είναι η ζωή σας και καλά κάνατε. Όσο και αν γκρινιάζω είμαι πολύ ελαστικος με τους ανθρώπους και την προσπάθεια τους να κυνηγήσουν το όνειρο τους στην ζωή. Κρίνω το δήθεν. Το μεροληπτικό.
Αυτά μια δήλωση και συνάμα συμβουλή από εναν μικρο σε έναν μεγάλο. Άντε καλή συνέχεια. Και προσοχή στην τοξικότητα......των άλλων!
-
Δεν κατανοείς κάποια πράγματα περί οικονομίας και μπαίνεις σε συζητήσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο!
Για να στο κάνω πιο λιανά να το καταλάβεις
Σκέψου εγώ που είμαι άσχετος από στρατηγική στο λεγόμενο πεδίο των πολέμων να κάθομαι από τον καναπέ μου και να κατηγορώ οντως μεγάλους στρατηγούς του πατελθοντος και εξαιρετικά ταλέντα στο τομεα τους καθώς ανέλαβαν την ηγεσία καποιου στρατευματος σε έναν πόλεμο στο χειρότερο σημείο του και με προβληματικό ανεφοδιασμό, έλλειψη προσωπικού, συστημάτων κτλ
Το αποτέλεσμα στο τέλος του πολέμου θα ήταν ούτε θετικό αλλά ούτε κσι ήττα!
Θα μου ελεγες πως είμαι άσχετος από αυτά τα θέματα και πως ο τάδε στρατηγός κράτησε εκεί που ήταν αδύνατο λόγω αντικειμενικών δυσκολιών !
Ναι σιγά τον στρατηγό θα έλεγα εγώ αν απαντούσα σαν εσενα!
Εάν δεν εξετάσεις το οικοσύστημα που είχε να διαχειριστεί κσι με ποια δεδομένα, μη μπαίνεις στην ανάλυση! Προφανώς δεν ήταν αλάνθαστος! Μόνος του τα έγραφε κσι τα έλεγε και έκανε αυτοκριτική! Αλλά τόσο χυδαία και απλοϊκά που τον απαξιώνεις δείχνει την ένδοια γνώσης! Άστο! Πες αυτά που έζησες!
Η ημιμάθεια που τόσο φανατικά υποστηρίζεις οδηγεί στην ένδεια ενίοτε και διανοητική. Και σίγουρα είναι χειρότερη της αμάθειας όπως λέει και η γνωστή ρήση. Όποτε με απλά λόγια, τα κουβαδάκια σου και να πας στην κλαδική της συμμορίας που τόσο ένθερμα υποστηρίζεις να τα πεις. Αυτοί θα σου δώσουν και συγχαρητήρια για το απόλυτο τίποτα, μόνο αυτό ξέρουν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3