-
@realzeus said in Dacia BigSter:
@a-d-p said in Dacia BigSter:
turbo Atchison
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ο υπερτροφοδοτούμενος Atkinson ονομάζεται Miller. Ο συγκεκριμένος είναι ατμοσφαιρικός.
Δεν θα διαφωνήσω, έγραψα ότι είπε ο τύπος στο βίντεο (3:25) εκεί που δείχνει τους κινητήρες. Προφανώς μπερδεύτηκε και εγώ δεν έχω ιδέα από κινητήρες
-
Έχω την αίσθηση πως ο τύπος στο βίντεο έχει μπερδευτεί τελείως.
Ο υβριδικός είναι ατμοσφαιρικός και οχι turbo για αυτό και είναι Άτκινσον ενώ ο turbo 140 είναι οντως turbo για αυτό και τον αναφέρει ως miller
-
@lap said in Dacia BigSter:
Αυτό το mhev LPG θα σπάσει ταμεία. Είναι και 10% πιο ελαφρύ από τον μέσο όρο του ανταγωνισμού οποτε τα 140 αλογα έρχονται μια χαρά για το αμάξωμα του ενώ στην πολη έχει το πολύ καλο mhev της Renault που οντως κάνει σοβαρή δουλειά.
Σαν σχεδίαση είπαμε, θυμίζει Range Rover ενώ έχει όλα αυτά που δεν έχει το duster. Όπως πίσω αεραγωγούς, ένα ιδιότυπο μεν αλλά υποβραχιόνιο δε, μεγαλύτερη οθόνη στον πίνακα οργάνων, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού ( ίσως πρώτη φορά σε Dacia) και άπειρο χώρο αποσκευών....πραγματικά τεράστιο.
Ηλιοροφή για πρώτη φορά
Αεραγωγούς
Υποβραχιονιο -ποτηροθηκες ️
Πορτμπαγκάζ>600 λίτρα
LpgΗλεκτρικό πορτμπαγκάζ
-
Έχω την αίσθηση πως ο τύπος στο βίντεο έχει μπερδευτεί τελείως.
Ο υβριδικός είναι ατμοσφαιρικός και οχι turbo για αυτό και είναι Άτκινσον ενώ ο turbo 140 είναι οντως turbo για αυτό και τον αναφέρει ως miller
Ε,ναι συνάδελφος YouTuber είναι...το διόρθωσα, κατόπιν επισήμανσης του Δία
-
Να αναφέρουμε πως έχει και ACC που δεν προσφέρει το duster. Γενικά έχει ότι ακριβώς έλειπε από το duster
Μάλλον θα σβήσει το c3 air cross που δεν έχει mhev με εργοστασιακό LPG μαζί ούτε ACC.
Δηλαδή με το citroen τα ταξίδια θα είναι και πιο κουραστικά για τον οδηγό και πιο ακριβά
Κρίμα διότι το συμπαθώ πολύ το νέο c3
@criuser πάλι κουβά
Το αιρκρος είναι απέναντι στο ντάστερ. Οχι στο μπίγκστερ που θα είναι πολύ ακριβότερο.
-
Ουφ ευτυχως,
-
@criuser said in Dacia BigSter:
Να αναφέρουμε πως έχει και ACC που δεν προσφέρει το duster. Γενικά έχει ότι ακριβώς έλειπε από το duster
Μάλλον θα σβήσει το c3 air cross που δεν έχει mhev με εργοστασιακό LPG μαζί ούτε ACC.
Δηλαδή με το citroen τα ταξίδια θα είναι και πιο κουραστικά για τον οδηγό και πιο ακριβά
@criuser πάλι κουβά
Το αιρκρος είναι απέναντι στο ντάστερ. Οχι στο μπίγκστερ που θα είναι πολύ ακριβότερο.
Σωστά, μιλάμε για 4,57 μήκος......το 5 air cross και το grand land ίσως, αν και θα είναι ακριβότερα και με ποιο καλό εσωτερικό.
Ο μεγαλύτερος εχθρός του bigster είναι ο μικρός αδελφός duster και μάλλον το MG HS. Θα δούμε....Αν ήμουν ακόμα με το baleno, θα έπαιζε δυνατά η υποψηφιότητα bigster, γιατί δεν υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές σε αυτό το μέγεθος. Τώρα όμως μετά από το T-ROC, πιστεύω θα με χαλάσει περισσότερο η αίσθηση της καμπίνας.
ΥΓ. Μέτοχε @criuser , δυστυχώς, από ότι λένε χθεσινές πληροφορίες, αυτό που " φοβόταν " ο @fanis75 συμβαίνει.
Καμιά δεκαριά stellantis 1,2 dct6 136, στη Θεσσαλονίκη , έχουν εμφανίσει πρόβλημα στο ηλεκτρικό μοτέρ στο υβριδικό σύστημα -
@criuser πάλι κουβά
Σωστά, μιλάμε για 4,57 μήκος......το 5 air cross και το grand land ίσως, αν και θα είναι ακριβότερα και με ποιο καλό εσωτερικό.
Ο μεγαλύτερος εχθρός του bigster είναι ο μικρός αδελφός duster και μάλλον το MG HS. Θα δούμε....Αν ήμουν ακόμα με το baleno, θα έπαιζε δυνατά η υποψηφιότητα bigster, γιατί δεν υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές σε αυτό το μέγεθος. Τώρα όμως μετά από το T-ROC, πιστεύω θα με χαλάσει περισσότερο η αίσθηση της καμπίνας.
ΥΓ. Μέτοχε @criuser , δυστυχώς, από ότι λένε χθεσινές πληροφορίες, αυτό που " φοβόταν " ο @fanis συμβαίνει
Για γίνε πιο σαφής, γιατί ο φάνης φοβάται πολλά...
-
Έχει ηλεκτρικά καθίσματα και το BIGSTER
-
@criuser πάλι κουβά
ΥΓ. Μέτοχε @criuser , δυστυχώς, από ότι λένε χθεσινές πληροφορίες, αυτό που " φοβόταν " ο @fanis συμβαίνει
Για γίνε πιο σαφής, γιατί ο φάνης φοβάται πολλά...
Καμιά δεκαριά stellantis 1,2 dct6 136, στη Θεσσαλονίκη , έχουν εμφανίσει πρόβλημα στο ηλεκτρικό μοτέρ στο υβριδικό σύστημα.
Οι πληροφορίες είναι ασφαλείς, αλλά όχι διασταυρωμένες
-
Να τα μας. Αφού έχουν κάνει γνωριμίες οι άνθρωποι μεταξύ τους στο σαλονάκι του service, έχουν γίνει παρεάκι καλο . Σου λέει χάσαμε τον Μητσο με το νέο υβριδικο .....α Να τος, ξανα ήρθε......ΜΗΤΣΕΕΕ φίλε μας δεν μας εγκατέλειψες
-
Να τα μας. Αφού έχουν κάνει γνωριμίες οι άνθρωποι μεταξύ τους στο σαλονάκι του service, έχουν γίνει παρεάκι καλο . Σου λέει χάσαμε τον Μητσο με το νέο υβριδικο .....α Να τος, ξανα ήρθε......ΜΗΤΣΕΕΕ φίλε μας δεν μας εγκατέλειψες
-
Εντωμεταξύ, για να δείτε τι είναι ο εισαγωγέας, σε όλα τα Βαλκάνια και μη φέρνουν ένα οικογενειακό logan εκτός από την Ελλάδα. Ένα ηθελα και εγώ, και αυτό δεν το φέρνουν.
-
-
Το κλειδί σε αυτά είναι η αξιοπιστία.Αν το έχει θα πουλήσει πολύ ... αλλιώς τζάμπα τόσο ωραίο καλούπι.
-
ΥΓ. Μέτοχε @criuser , δυστυχώς, από ότι λένε χθεσινές πληροφορίες, αυτό που " φοβόταν " ο @fanis75 συμβαίνει.
Καμιά δεκαριά stellantis 1,2 dct6 136, στη Θεσσαλονίκη , έχουν εμφανίσει πρόβλημα στο ηλεκτρικό μοτέρ στο υβριδικό σύστημαΔεν το φοβόταν ο Φάνης - βασικά αδιάφορο μου ειναι, κοινώς χ@στηκα!!
Ως γεγονός το έγραψα, ήταν σίγουρο και αναμενόμενο, αρκει κάποιος να δει την τεχνολογία από πίσω και πόσο πρόχειρο είναι το όλο σύστημα. Δεν ειναι θέμα εαν θα βγάλει πρόβλημα, απλά το πότε είναι το ερώτημα.
-
https://www.completecar.ie/img/galleries/13638/dacia_bigster_dave_2025_009.jpg
Τι μας τον έβαλες αυτόν τον μπάρμπα; Ύψος; Βάρος;
-
@fanis75 said in Dacia BigSter:
Καμιά δεκαριά stellantis 1,2 dct6 136, στη Θεσσαλονίκη , έχουν εμφανίσει πρόβλημα στο ηλεκτρικό μοτέρ στο υβριδικό σύστημαΔεν το φοβόταν ο Φάνης - βασικά αδιάφορο μου ειναι, κοινώς χ@στηκα!!
Ως γεγονός το έγραψα, ήταν σίγουρο και αναμενόμενο, αρκει κάποιος να δει την τεχνολογία από πίσω και πόσο πρόχειρο είναι το όλο σύστημα. Δεν ειναι θέμα εαν θα βγάλει πρόβλημα, απλά το πότε είναι το ερώτημα.
-
Τα εισαγωγικά δεν τα είδατε κ. @fanis75 ;🧐
-
Ε... τελικά πολύ σύντομα,
Τι συμβαίνει γμτ; Τόσο πολύ βιάζονται; beta testers οι αγοραστές;
-
-
Εντωμεταξύ, για να δείτε τι είναι ο εισαγωγέας, σε όλα τα Βαλκάνια και μη φέρνουν ένα οικογενειακό logan εκτός από την Ελλάδα. Ένα ηθελα και εγώ, και αυτό δεν το φέρνουν.
Δεν πουλάνε τα Σεντάν λέμεεεε
-
Εν τω μεταξύ ο μέτοχος @criuser εξαφανίστηκε.... μάλλον είναι σε σύσκεψη με Ταβάρες
Dacia BigSter