-
Και εμείς το ίδιο, λίγα κολλητά ρεπό τον Ιούνιο και μετά Σεπτέμβριο αλλά με τα παιδιά τώρα πάει ο Σεπτέμβρης και ο Ιούνιος και μείναμε με Ιούλιο - Αύγουστο!
-
Από τον Covid και μετά πάντως η Αθήνα αδειάζει αρκετά από αρχές Ιουλίου. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον χώρο της εστίασης (και όχι μόνο) και έρχονται χειρότερα...
Γενικά σίγουρα ο Ιούλιος αξίζει για διακοπές, ειδικά για Αιγαίο που τον Αύγουστο (από τα μέσα και μετά) ξεκινάνε τα μελτέμια και το βράδυ φοράς μπουφάν. Δυστυχώς όπως σωστά ειπώθηκε για αρκετούς δεν υπάρχει επιλογή και πρέπει να ακολουθήσουν τη μάζα.
-
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Για μενα , ακομα μια χρονια που δεν θα εκπληρωσω το ονειρο μου . Tahiti
Είχα πάει γαμήλιο ταξίδι. Tahiti, Moorea, Bora-Bora.
-
Ποσο σου βγήκε;; Ηθελε διαβατήριο;
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Bora Bora, θελει ομπρελα.
-
Εγώ πήγα γαμήλιο 3ημερο στη Σύρο (και είχα και επαγγελματικό ραντεβού αλλά δεν το ήξερε η συμβία )
-
Κρήτη. Παραμένει κορυφαία επιλογή για διακοπές, γιατί έχει επιλογές για όλους.
Πειραιάς-Ηράκλειο 328ευρώ, 2 ενήλικες+2 παιδιά και αυτοκίνητο με επιστροφή (σαλόνι). Αδειο το ημερήσιο καράβι, ειδικά στην επιστροφή είχε το πολύ 40 αυτοκίνητα, πολύ άνετο το βαρετό ταξίδι.
Ολες οι βόρειες παραλίες γεμάτες, με πολύ κύμα και γενικά μιεχχ. Ολο το λιβυκό άδειο και υπέροχο. Τιμές στις ταβέρνες (στον Νότο και επιλεγμένα χωριά, με θεϊκό φαγητό) πολύ καλυτερες από αλλού και το φαγητό μια κατηγορία μόνο του. Το βασικό είναι ότι υπάρχουν ατέλειωτες επιλογές για κάθε γούστο, δραστηριότητα, βαλάντιο. Καλύτερα όχι Αύγουστο -
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εγώ πήγα γαμήλιο 3ημερο στη Σύρο (και είχα και επαγγελματικό ραντεβού αλλά δεν το ήξερε η συμβία )
Έκλεισες τουλάχιστον την δουλειά ή τζάμπα το γαμήλιο ταξίδι;
-
This post is deleted! -
@elvet said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Κρήτη. Παραμένει κορυφαία επιλογή για διακοπές, γιατί έχει επιλογές για όλους.
Πειραιάς-Ηράκλειο 328ευρώ, 2 ενήλικες+2 παιδιά και αυτοκίνητο με επιστροφή (σαλόνι). Αδειο το ημερήσιο καράβι, ειδικά στην επιστροφή είχε το πολύ 40 αυτοκίνητα, πολύ άνετο το βαρετό ταξίδι.
Ολες οι βόρειες παραλίες γεμάτες, με πολύ κύμα και γενικά μιεχχ. Ολο το λιβυκό άδειο και υπέροχο. Τιμές στις ταβέρνες (στον Νότο και επιλεγμένα χωριά, με θεϊκό φαγητό) πολύ καλυτερες από αλλού και το φαγητό μια κατηγορία μόνο του. Το βασικό είναι ότι υπάρχουν ατέλειωτες επιλογές για κάθε γούστο, δραστηριότητα, βαλάντιο. Καλύτερα όχι ΑύγουστοΣαν την Κρήτη τίποτα, αλλα έχω πάει πόσες φορες (θα ξαναπάμε, την λατρεύω) και θελουμε να πάμε να δουμε σιγα σιγα και άλλα νησάκια
Σαν αυτό που σου προσφέρει η Κρήτη σαν συνολο, σε φαγητο, τιμές καταλυμάτων , αξιοθέατα, τιμες σε ακτοπλοικα, Vfm κτλ κτλ κτλ δεν το προσφέρει κανενα άλλο νησι.
-
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Έκλεισες τουλάχιστον την δουλειά ή τζάμπα το γαμήλιο ταξίδι;
Παπαρια, τζάμπα έφαγα την Παναγίτσα
-
Δεν έχει σημασία πόσο βγήκε, ήταν πριν πολλά χρόνια.
Αλλα γιατί αναρωτιέσαι αν ήθελε διαβατήριο; Αν ήθελε δεν θα μπορούσες να πας;
-
Όχι διότι ανήκουν στη Γαλλία και η Ευρώπη είχα διαβάσει πως έχει ειδικό εμπορικό καθεστώς με αυτά τ νησιά όσον αφορά τους δασμούς κτλ και είχα απορία εάν ταξιδεύουν οι ευρωπαίοι εκεί πέρα μονάχα με ταυτότητα όπως και στην Ευρώπη.
Τελικά με διαβατήριο πηγες;
-
Όχι γιατί ανήκουν στη Γαλλία και η Ευρώπη έχει ειδικό εμπορικό καθεστώς με αυτά τ νησιά όσον αφορά τους δασμούς κτλ και είχα απορία εάν ταξιδεύουν οι ευρωπαίοι εκεί πέρα.
Πιθανότατα δεν χρειάζεται, σύμφωνα και μ' αυτό, αλλά δεν υπάρχει απευθείας πτήση.
Δεν ξέρω τι ισχύει με τη βίζα για ΗΠΑ πλέον, αλλά τότε χρειαζόσουν βίζα λόγω του transit 2 ωρών παρά το ότι δεν αλλαζες αεροπλάνο.
-
Πρέπει να είναι εκπληκτικό μέρος. Έχω δει κάποια βιντεάκια κι έχω μείνει άναυδος. Εντωμεταξύ εκει νομίζω θα γίνουν κάποια ολυμπιακά αθλήματα. Δηλαδή κάποιοι αθλητές θα ταξιδέψουν ως εκεί.
-
-
ς έχει ειδικό εμπορικό καθεστώς με αυτά τ νησιά όσον αφορά τους δασμούς κτλ και είχα απορία εάν ταξιδεύουν οι ευρωπαίοι εκεί πέρα μονάχα με ταυτότητα όπως και στην Ευρώπη.
Τελικά με διαβατήριο πηγες;Δεν νομιζω ότι πας χωρίς διαβατήριο. Εχω πάει Aruba που ανήκει Ολλανδία αλλα είχα πάει μέσω Αμερικής όπου έχω VISA οπότε δεν ξέρω αν θα μπορουσα να πάω με ταυτότητα.
Για δουλεια πήγα οχι για διακοπες, οπως και στον αγιο δομινικο και στο πουερτο ρίκο εκει κοντα
-
@nasos said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Για μενα , ακομα μια χρονια που δεν θα εκπληρωσω το ονειρο μου . Tahiti
Είχα πάει γαμήλιο ταξίδι. Tahiti, Moorea, Bora-Bora.
Nασο το λες αλλά δε μ ακουγεσαι ενθουσιασμενος .
Εφταιγε το μερος η το γεγονος οτι πριν λιγο ειχες κρεμαστει;3 ερωτησεις
Θα πηγαινες ξανα;
Αν πηγαινες θα προτιμουσες να πας μονος ;
Θα εμενες για παντα εκει ; αν δεν ειχες καμμια υποχρεωση εδω ; και ησουν ελευθερο πουλι ; -
Nασο το λες αλλά δε μ ακουγεσαι ενθουσιασμενος .
Δεν ήθελα να φλεξάρω, γι' αυτό απέφυγα να γράψω περισσότερα.
Εφταιγε το μερος η το γεγονος οτι πριν λιγο ειχες κρεμαστει;
Το μέρος ήταν ονειρικό, και το ότι κρεμάστηκα είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει. Θα το ξανάκανα.
Θα πηγαινες ξανα;
Αν πηγαινες θα προτιμουσες να πας μονος ;
Θα εμενες για παντα εκει ; αν δεν ειχες καμμια υποχρεωση εδω ; και ησουν ελευθερο πουλι ;Φυσικά και θα πήγαινα ξανά, όχι βέβαια μόνος αλλά με όλη την οικογένεια.
Εκ πρώτης όψεως θα ήθελα να μείνω εκεί για πάντα, αλλά όχι μόνος, οικογενειακώς.
Λόγω του ότι είναι τόσο απομακρυσμένα όμως, θα υπήρχαν προβλήματα μελλοντικά με καλύψεις υγείας, εκπαίδευσης, τροφής και προστασίας από φυσικά φαινόμενα. Πρέπει να είσαι πολύ περιπετειώδης τύπος για να κάνεις αυτό το βήμα.
-
Γιατί να φλεξαρεις ; Το ήθελες, μπορούσες και το έκανες, εξ όσων ενθυμούμαι δεν ζήτησες απο κανένα
Μόνο σε εμένα δεν αρέσουν αυτού του τύπου οι εκδρομές ;
Μπόρα μπόρα, πουκετ, ταιλανδες κλπ
Που θα παμε διακοπες 2024 ;