-
Μόνο ο χρήστης στεφαν147 μπορεί να σου πει με ακρίβεια τι βλέπει, οι υπόλοιποι απλά το χαλβαδιαζουμε και σου λέμε αν είναι πολύ γυαλιστερό
-
@red_monster said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Μόνο ο χρήστης στεφαν147 μπορεί να σου πει με ακρίβεια τι βλέπει, οι υπόλοιποι απλά το χαλβαδιαζουμε και σου λέμε αν είναι πολύ γυαλιστερό
Το σωστό είναι να μην γυαλίζει
-
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
https://www.car.gr/s/l3schh4i/ για αυτό εδώ τι άποψη έχετε . Γενικά κοιτάω αυτοκίνητα κάτω των 140.000χλμ
Το κοίταζα και εγώ αυτό....χαχαχα! Μόνο και μόνο για το κιβώτιο, που θα ήταν βασικό λόγος για εμένα να πάρω ένα τέτοιο.
-
@fanis75 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
https://www.car.gr/s/l3schh4i/ για αυτό εδώ τι άποψη έχετε . Γενικά κοιτάω αυτοκίνητα κάτω των 140.000χλμ
Το κοίταζα και εγώ αυτό....χαχαχα! Μόνο και μόνο για το κιβώτιο, που θα ήταν βασικό λόγος για εμένα να πάρω ένα τέτοιο.
Τώρα είδα ότι είναι tiptronic. Ωραίο το αυτόματο αλλά το συγκεκριμένο κιβώτιο χάνει πολύ σε επιδόσεις . Pdk αξίζει όμως . Εν το μεταξύ δεν έχω δει κανένα με paddles αυτά γίνεται να τα προσθέσεις μετά ; Ο Στέφανος θα ξέρει σίγουρα
-
Τώρα είδα ότι είναι tiptronic. Ωραίο το αυτόματο αλλά το συγκεκριμένο κιβώτιο χάνει πολύ σε επιδόσεις . Pdk αξίζει όμως . Εν το μεταξύ δεν έχω δει κανένα με paddles αυτά γίνεται να τα προσθέσεις μετά ; Ο Στέφανος θα ξέρει σίγουρα
όντως χάνει, αλλά εμένα μου είναι αδιάφορο, δεν θα το έπαιρνα για τις απόλυτες επιδόσεις.
Λογικά μπαίνουν μετά, γιατί οι Γερμανοί έχουν αυτή τη λογική. Στην BMW π.χ. έμπαιναν, είχε και προεγκατάσταση, απλά ήθελε αρκετό DIY.
-
Πάντως χαζεύοντας στο autodoc τις τιμές των ανταλλακτικών της cayman σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου μπορώ να πω ότι είναι περιέργως αρκετά χαμηλές . Πχ μια μίζα την βρίσκεις από την ridex στα 90 ευρώ και φτάνει μέχρι και 245 της bosch ενώ πχ σε ένα γκολφ(7ης γενιάς) μια μίζα ξεκινάει από 80 ευρώ και της bosch στα 211 . Σίγουρα η αντιπροσωπεία θα σφάζει (όπως και όλες οι αντιπροσωπείες) πάντως εκεί που καταλήγω είναι ότι τελικά αγοράζεις με νορμάλ χρήματα κάτι αξιόπιστο - οικονομικο στην συντήρηση(για σπορ αμάξι) με έμφαση στον οδηγό.
Και κάτι άσχετο βλέπω τελευταία έναν τρελό ενθουσιασμό για την και καινούργια σειρά 1 που έρχεται σε "σούπερ τιμή" πραγματικά ανυπομονώ να δω τα πρόσωπα των άσχετων με τα αυτοκίνητα όταν έρθει η στιγμή του σέρβις (ξεκάθαρα θα είναι διπλάσιο από την cayman)
-
Δεν είναι η μίζα το ανταλλακτικό που θα με προβλημάτιζε σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο .
Κοιτά κόστος πολλαπλασιαστών , αντλίας νερού , αντλίας βενζίνης καθώς και δισκοπλατο , αν προχωρήσεις σε αγορά χειροκίνητου .
Επίσεις αμορτισέρ σινεμπλοκ καθώς και μουαγιε τροχών καθότι μιλάμε για σπορ κατασκευή . -
Ότι ανταλλακτικό είναι από 3rd party είναι σε πολύ νορμάλ τιμές.
Πολ/στες για 6 είναι κανα 250αρι.
Sachs performance δίσκοπλατο είναι στα 800.
Τρόμπα νερού κανα 400αρι.
Αμορτισέρ bilstein B4 χωρίς pasm κάτω από 1000αρικο, τα ίδια με pasm 1600 (εδώ αυτά οι μάγκες τα ζητάνε σχεδόν 2.5Κ αλλά γι αυτό υπάρχει το ίντερνετ).Όπως έγραψα και αλλού σινεμπλοκ σκέτα δεν παίζουν στο εμπόριο. Παίρνεις ψαλίδι ολόκληρο αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές σε αφτερμαρκετ. Οι βάσεις κιβωτίου είναι φαρμάκι γιατί τις έχει μόνο η Πορσε (κανα 500αρι οι δυο) αλλά κι εκει υπάρχουν λύσεις.
Γενικά πέρα από autodoc κτλ υπάρχουν δύο site εξειδικευμένα απο ευρωπη. Το design911 και το rosepassion. Εκεί βρίσκεις ότι μαλακιτσα μπορεί να υπάρχει για πορσε σε ψιλονορμαλ τιμές, σωστά μεταφορικά και πολύ γρήγορη αποστολή. Ειδικά το rosepassion έχει τρομερό στοκ.
-
Πολλαπλασιαστές 180€ της ridex
Αντλία νερού 134€
Σετ συμπλέκτη 262€ της sachs
Όλα τιμές από autodoc.
Για ανάρτηση εννοείται δεν γίνεται να σου πω τιμή γιατί είναι ανάλογο το τι θες . Έχω δει fiat punto με coilovers των 1200€ , η καλή ανάρτηση είναι ακριβή πάντα.- Εννοείται σου έβαλα τα πιο φτηνά απλά για να καταλάβουμε σε τι μήκος κύματος παίζουν τα ανταλλακτικά, από εκεί και πέρα ανάλογα το μπάτζετ σου παίζεις και διαφορετικά σε ποιότητα.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι η συντήρηση του είναι αρκετά πιο οικονομική από ένα καινούργιο "σχετικά premium" αυτοκίνητο όπως πχ ένα golf ή ένα mini cooper. Ή από μια από τις καινούργιες bmw σειρά 1 . Και σίγουρα θέλω να πιστεύω ότι η porsche είναι και πιο αξιόπιστη. Απλά σε ένα καινούργιο μπορείς να το κρατήσεις κάμποσα χρόνια και όταν λήξει η εγγύηση το δίνεις , στα μεταχειρισμένα ξέρεις ότι δεν υπάρχει εγγύηση .
Σίγουρα έχεις αυξημένες πιθανότητες για σημαντική ζημιά σε ένα αυτοκίνητο 15ετιας .
Και κάτι άσχετο την φήμη της ακριβής συντήρησης σε τέτοια αυτοκίνητα(mercedes , porsche , bmw) έχει δημιουργηθεί καθώς στις περισσότερες χώρες όπως πχ Γερμανία , Αμερική δεν λειτουργούν εξειδικευμένα συνεργεία παρά μόνο η αντιπροσωπεία
- Εννοείται σου έβαλα τα πιο φτηνά απλά για να καταλάβουμε σε τι μήκος κύματος παίζουν τα ανταλλακτικά, από εκεί και πέρα ανάλογα το μπάτζετ σου παίζεις και διαφορετικά σε ποιότητα.
-
Σωστά, υπάρχουν και οι τιμές που λες.
Προσωπική τακτική που ευτυχώς δε με έχει προδώσει ποτέ ως τώρα, είναι όταν ψωνίζω αφτερμαρκετ να είναι της ίδιας μάρκας που φτιάχνει και το εργοστασιακό part.
Δηλαδή ναι μεν να κρατάμε όσο γίνεται χαμηλά το κόστος αλλά παράλληλα να ελαχιστοποιουμε και το οποίο ρίσκο. Οι τιμές που προανέφερα, λοιπόν, είναι για αφτερμαρκετ ανταλλακτικά μεν, του οεμ κατασκευαστή δε.
Σε ότι αφορά το θέμα με τα μαστορια που είναι μεγάλη πληγή...χθες πέρασα με ένα φίλο από ένα πολύ γνωστό εξειδικευμένο για να πάρει το 996ΤΤ του που ήταν για μηνες μέσα για διάφορα θέματα (ο κάτοχος μένει Αμερική οπότε πήρε το χρόνο του ο μαστορης). Ρώτησα εγκυκλοπαιδικα ποτέ θα μπορούσαμε να κανονίσουμε για λάδια/μπουζι/πολλαπλασιαστες για το δικό μου και η απάντηση ήταν ουσιαστικά για μετά το καλοκαίρι. Βασικά δε μου το είπε έτσι ακριβώς αλλά μου έδειξε ένα τεφτερι με μια λίστα καμία 50αρια ονόματα που περιμένουν σε σειρά προτεραιότητας. Αστεία πράγματα.
-
@stefan147 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Προσωπική τακτική που ευτυχώς δε με έχει προδώσει ποτέ ως τώρα, είναι όταν ψωνίζω αφτερμαρκετ να είναι της ίδιας μάρκας που φτιάχνει και το εργοστασιακό part.
Δηλαδή ναι μεν να κρατάμε όσο γίνεται χαμηλά το κόστος αλλά παράλληλα να ελαχιστοποιουμε και το οποίο ρίσκο. Οι τιμές που προανέφερα, λοιπόν, είναι για αφτερμαρκετ ανταλλακτικά μεν, του οεμ κατασκευαστή δε.
Σε ότι αφορά το θέμα με τα μαστορια που είναι μεγάλη πληγή...χθες πέρασα με ένα φίλο από ένα πολύ γνωστό εξειδικευμένο για να πάρει το 996ΤΤ του που ήταν για μηνες μέσα για διάφορα θέματα (ο κάτοχος μένει Αμερική οπότε πήρε το χρόνο του ο μαστορης). Ρώτησα εγκυκλοπαιδικα ποτέ θα μπορούσαμε να κανονίσουμε για λάδια/μπουζι/πολλαπλασιαστες για το δικό μου και η απάντηση ήταν ουσιαστικά για μετά το καλοκαίρι. Βασικά δε μου το είπε έτσι ακριβώς αλλά μου έδειξε ένα τεφτερι με μια λίστα καμία 50αρια ονόματα που περιμένουν σε σειρά προτεραιότητας. Αστεία πράγματα.
Είναι η εποχή τέτοια , εγώ προσπαθώ τα σέρβις να τα κανονίζω χειμώνα ,το καλοκαίρι επειδή οι περισσότεροι πηγαίνουν διακοπές λένε πχ ας κάνω και ένα σέρβις επειδή θα κάνω χλμ . Μην νομίζεις και οι "απλοί" μηχανικοί είναι γεμάτοι αυτή την περίοδο ειδικά αυτοί με την φήμη του καλού .
Συμφωνώ ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το oem ανταλλακτικό . Απλά το να ξέρεις οτι έχεις επιλογές σε τιμές είναι καλό πριν προχωρήσεις σε μια αγορά
-
Από τον περασμένο Δεκέμβρη έχω πάει εκεί 4-5 φορές. Καθε φορά τα ιδια. Μια είναι πριν τα Χριστούγεννα, μια πριν το τάδε 3ημερο, μια πριν το Πάσχα, μια πριν το καλοκαίρι...ε πάντα είναι "η εποχή τετοια". Δεν κάνουμε δουλειά έτσι.
Και όλα αυτά για 1 ώρα δουλειά έτσι. Που τα λάδια κλαιν, τα αλλάζω και μόνος μου αλλά βαριέμαι να ψάχνω που θα τα πετάξω με ασφάλεια μετά. Όπως και πολ/στες και μπουζί θέλει απλά να βγάλεις πίσω τροχούς και να χεις αρκετές προεκτάσεις για τις καστανιες. Δεν είναι ότι θα λύσουμε και μοτέρ.
-
Από τον περασμένο Δεκέμβρη έχω πάει εκεί 4-5 φορές. Καθε φορά τα ιδια. Μια είναι πριν τα Χριστούγεννα, μια πριν το τάδε 3ημερο, μια πριν το Πάσχα, μια πριν το καλοκαίρι...ε πάντα είναι "η εποχή τετοια". Δεν κάνουμε δουλειά έτσι.
Και όλα αυτά για 1 ώρα δουλειά έτσι. Που τα λάδια κλαιν, τα αλλάζω και μόνος μου αλλά βαριέμαι να ψάχνω που θα τα πετάξω με ασφάλεια μετά. Όπως και πολ/στες και μπουζί θέλει απλά να βγάλεις πίσω τροχούς και να χεις αρκετές προεκτάσεις για τις καστανιες. Δεν είναι ότι θα λύσουμε και μοτέρ.
Ε θες και χώρο να έχεις να το σηκώσεις και όπως είπες τα λάδια που θα τα πετάξεις μετά. Καλύτερα να την κάνει την δουλειά ο επαγγελματίας.
Μπορεί ο μάστορας να θέλει να σε αποφύγει , γενικά αυτοί είναι περίεργοι άνθρωποι.Εγω πχ επειδή έχω κάμποσες γνώσεις πάνω στο μηχανικό κομμάτι όταν πηγαίνω στον μηχανικό του λέω 7/10 φορές τι θέλω να αλλάξει , Ε μερικοί δεν το γουστάρουν αυτό , θέλουν τον σκραπα να μην ξέρει για να του φορτώσουν και καμία εργασία - ανταλλακτικό έξτρα . Επίσης αν τα αγοράζεις εσύ τα ανταλλακτικά αυτοί χάνουν χρήματα και δεν λέω στην στρογγυλοποίηση που κάνουν πχ 47.50 το κάνουν 50. Χάνουν και τον ΦΠΑ που θα το έκαναν αποφορολόγηση . Χάνουν γενικά πολλά σε στόχους με τους προμηθευτές που συνεργάζονται κτλ είναι ολόκληρη μπίζνα από πίσω .
Εν κατακλείδι άλλαξε τον προσωπική άποψη , δεν παρακαλάμε κανέναν, αν δεν μπορεί αυτός πάμε στον παρακατω -
Πώς βρίσκουμε ποιος φτιάχνει το εργοστασιακό part;
-
Σε τόσο παλιά αυτοκίνητα είναι εύκολο αυτό. Ακόμα και γκουγκλαρισμα με τον εργοστασιακό κωδικό αρκεί πολλές φορές.
-
@gtsartsal said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Πώς βρίσκουμε ποιος φτιάχνει το εργοστασιακό part;
Γράφει το εργοστάσιο κατασκευής του επάνω στο ανταλλακτικό ( ο πιο απλός τρόπος), μετά google απλά θες λίγο ψάξιμο
-
Για μένα δε νοείται κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου που θέλει να λέγεται και πετρολχεντ να μην έχει στοιχειώδεις γνώσεις τέτοιου είδους. Μιλάμε γι αμάξια που είναι φθηνά στην αγορά αλλά ακριβά στη χρήση, επισκευη και συντήρηση. Οπότε δεν είναι να πας αψηφιστα να το αφήσεις σε μια αντιπροσωπεία ή ένα μάστορα και απλά να το πάρεις πίσω γιατί η κάθε επίσκεψη θα είναι ένα καλό κλάσμα της αξίας του αυτοκινήτου. Θέλει ενασχόληση και μεράκι γενικώς.
-
Για μένα δε νοείται κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου που θέλει να λέγεται και πετρολχεντ να μην έχει στοιχειώδεις γνώσεις τέτοιου είδους. Μιλάμε γι αμάξια που είναι φθηνά στην αγορά αλλά ακριβά στη χρήση, επισκευη και συντήρηση. Οπότε δεν είναι να πας αψηφιστα να το αφήσεις σε μια αντιπροσωπεία ή ένα μάστορα και απλά να το πάρεις πίσω γιατί η κάθε επίσκεψη θα είναι ένα καλό κλάσμα της αξίας του αυτοκινήτου. Θέλει ενασχόληση και μεράκι γενικώς.
Συμφωνώ αλλά στην πράξη δεν ισχύει σε μεγάλο βαθμό . Είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες που τα παίρνουν για το κοινωνικό στάτους που εκπέμπουν , αλλά είναι συνταξιούχοι κτλ υπάρχουν και οι petrolheads εννοείται αλλά είναι μικρότερο ποσοστό . Από την άλλη μπορεί να είσαι και petrolhead αλλά να μην έχεις χρόνο να ασχοληθείς και να το παρατήσεις σε ένα συνεργείο και να πεις φτιάξτο.
-
-
Στη γειτονιά τον τελευταίο μήνα έχουν εμφανιστεί μια Mustang και μια Corvette (από τις πρόσφατες γενιές μη με ρωτάτε ποια).
Και οι δύο με βαλκανικές πινακίδες.Σε εμφάνιση ψηφίζω Corvette.
Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€