-
O γΆτος της Χιουντάι ήτο αμαξάρα. Το έπαιρνα συχνά ως νοικιάρικο στα νησιά, και κάποια στιγμή σκέφτηκα και να αγοράσω ένα.
Είχε χώρους, πανεύκολο μπες-βγες, ορατότητα, αξιοπρεπές μοτέρ, και ένα ερκοντίσιο που θέριζε. Είχε μαλακές και άνετες αναρτήσεις, αυτό που ήταν σχεδιασμένο το έκανε πολύ καλά, και στην πορεία αποδείχθηκε και αξιόπιστο. Ήταν περαζμένο και από Euroncap, έστω με σκορ 3/5, αλλά τότε κάτι ήταν και αυτό.
Ήταν η σύγχρονη εκδοχή του Renault 4L, έχουν τις ίδιες αναλογίες. -
Το Matiz σε δημιουργία του Ιταλού Giorgetto Giugiaro, το αγοράσαμε το 1999 και το πουλήσαμε το 2004, γιατί μεγάλωσε η οικογένεια.
Το οδηγούσε κατά βάση η σύζυγος για σπίτι δουλειά.
Το τρικύλινδρο 800αρι μοτέρ ήταν ικανοποιητικό για τα κυβικά του.Από την αρχή είχα βάλει ζάντες αλουμινίου (προσφορά από την αντιπροσωπεία) και άλλαξα τα κορεατικά ελαστικά με Michelin.
Είχαμε κάνει 2 καλοκαίρια διακοπές, το ένα τον γύρο της Πελλοπονήσου και το άλλο τον γύρο της Κρήτης.
Δεν έγινε από επιλογή, αλλά από συγκυρίες των εταιρικών αυτοκινήτων που είχα εγώ εκείνη την περίοδο.Το μόνο πρόβλημα στα 80.000 που το πουλήσαμε, ήταν ότι ανέβαζε θερμοκρασία στην πόλη, που δεν μπορούσε να το λύσει η αντιπροσωπεία, αλλά το έλυσε φίλος μηχανικός.
Τον Δεκέμβριο του 2001 στον χιονιά που είχαμε στην Θεσσαλονίκη, με τα χιονολάστιχα και το στενό προφίλ, καθώς και το ελαφρύ αμάξωμα, μας ανεβοκατεβαζε καθημερινά στην Θεσσαλονίκη απροβλημάτιστα.
-
@lap said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Ποιο Αλμερα; Το αυτοκινητο ήταν βάρκα γιαλό
Lap πιπερι στο στομα, το αλμερα το Ν15 ειναι ενα απο τα καλυτερα αυτοκινητα που κατασκευασε ο Ιαπωνας, επιδοσεις, φρενα, κρατημα, οικονομια, αντοχη στις επομενες δεκαετιες, μηδεν ζημιες, πολυ μετρια φωτα. Στην εποχη του το ζηλευαν τα περισσοτερα Ευρωπαικα.
-
Πάντως, στο εν λόγω διαφημιστικό, μπορεί το Atos να ήταν ανώτερο όχημα, το τρολλαρουν όμως πααααααααρα πολύ ωραία.
Βέβαια, συγκριτικά αν το δούμε, μάλλον με βάση τα όσα λέτε, το Atos ήταν το πραγματικά τίμιο αυτοκινητάκι, το Matiz πιστεύω έκανε πιο πολύ αίσθηση λόγω σχεδίου, ήταν αρκετά νεανικό και καλαίσθητο και εκεί νομίζω πόνταρε. Το Atos ήταν πιο ουδέτερο εμφανισιακά, είχε όμως κρυφές χάρες.
Almera N15 πότε κυκλοφόρησε; Ήταν το τελευταίο μοντέλο της σειράς η εκείνο της δεκαετίας του 90; Πάντως, αντίστοιχα τίμια αυτοκίνητα με τα Κορεάτικα σε εκείνη τη φάση, ήταν και τα Nissan θαρρώ, μπορεί να ήταν ακριβότερα αλλά, θα έλεγα ότι εντάσσονται στην ίδια κατηγορία και είναι αρκετά αγαπημένη μάρκα στη χώρα μας.
Αναξιόπιστο δε νομίζω να το έχει πει κάποιος ένα Nissan, όπως επίσης και οδηγικά δε νομίζω να είναι ουδέτερα, δε νομίζω να παίζουν στα συντηρητικά μονοπάτια.
Πάντως, με τα όσα έχουν ειπωθεί, αντιλαμβάνομαι ότι από τότε Hyundai/Kia ήταν αξιόλογες επιλογές στην αγορά, ξεχώριζαν λόγω οικονομικής τιμής αλλά πραγματικά άξιζαν και προσέφεραν αξιοπρεπείς υλοποιήσεις, χωρίς τσιπιές, τις οποίες έκανε μάλλον η Daewoo και ήταν ένα σκαλί χαμηλότερα.
-
@ilias-a said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Lap πιπερι στο στομα, το αλμερα το Ν15 ειναι ενα απο τα καλυτερα αυτοκινητα που κατασκευασε ο Ιαπωνας, επιδωσεις, φρενα, κρατημα, οικονομια, αντοχη στις επομενες δεκαετιες, μηδεν ζημιες, πολυ μετρια φωτα. Στην εποχη του το ζηλευαν τα περισσοτερα Ευρωπαικα.
Υποθέτω ότι τρολλάρεις...
-
@realzeus said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
@ilias-a said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Lap πιπερι στο στομα, το αλμερα το Ν15 ειναι ενα απο τα καλυτερα αυτοκινητα που κατασκευασε ο Ιαπωνας, επιδωσεις, φρενα, κρατημα, οικονομια, αντοχη στις επομενες δεκαετιες, μηδεν ζημιες, πολυ μετρια φωτα. Στην εποχη του το ζηλευαν τα περισσοτερα Ευρωπαικα.
Υποθέτω ότι τρολλάρεις...
Οχι βεβαια.
-
Mια χαρά ήταν το πρώτο αλμέρα, το N15.Άλμα σε σχέση με το σάνυ που αντικατέστησε.
There is an old saying for autos: good, fast or cheap. Pick any two.
Και ο νοών νοείτο. -
Η λίστα είναι υποκειμενική καθως για καθε εναν διαφορετικά πράγματα παίζουν ρόλο για το τι είναι χειρότερο
Το αλμερα που αναφέρθηκε (σαν παράδειγμα το βάζω και μόνο) ήταν χάλια οδηγικά που το εχω πάρει βόλτα
αλλα σε κάποιον ξερω γω μπορεί να φαίνεται καλό αμάξι καθώς ηταν αξιοπιστο και φτηνο και σιγουρα έχω οδηγήσει και χειρότερα αυτοκίνητα οπότε το δέχομαι. Ειπαμε για καθέναν είναι διαφορετικό το χειρότερο οπως αντίστοιχα θα ήταν και το καλύτερο
ΥΓ Σε νισσαν οτι εχω οδηγήσει ποτε δεν με ενθουσίασε κανένα. Τα μόνα που θα ήθελα να οδηγήσω σε νισσαν είναι το skyline και το Z, οτιδήπωτε άλλο αδιαφορο για μενα. Αδιάφορα όχι κακα το τονίζω
-
Τα καλά της νισσάν είτε δεν έρχονταν ευρώπη: είτε δεν πούλαγαν: οπότε είναι δυσεύρετα. Πχ η σειρά J στα σέβεντις: 140J και 160J. Αλλά και η σειρά Ζ: 240Ζ κτλ. Μετά έσπασαν τη γκάμα για χάρη της Ινφίνιτι : τα οποία είναι κάτι σαν τα ιαπωνικά πεμβέ: αλλά δεν έπαιξαν εδώ: οπότε οι μνήμες που έχουμε είναι τα 120Υ: τα Σάνυ και τσέρι: τα μίκρα: τα τιίντα και τα νότε.
-
@dstou said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Τα καλά της νισσάν είτε δεν έρχονταν ευρώπη: είτε δεν πούλαγαν: οπότε είναι δυσεύρετα. Πχ η σειρά J στα σέβεντις: 140J και 160J. Αλλά και η σειρά Ζ: 240Ζ κτλ. Μετά έσπασαν τη γκάμα για χάρη της Ινφίνιτι : τα οποία είναι κάτι σαν τα ιαπωνικά πεμβέ: αλλά δεν έπαιξαν εδώ: οπότε οι μνήμες που έχουμε είναι τα 120Υ: τα Σάνυ και τσέρι: τα μίκρα: τα τιίντα και τα νότε.
140j και 160j ερχοτανε
αλλα ετσουζε
βασικα απο 140j ειχα βαλει αρχικα μηχανουλα πριν του χωσω με ενα καποιο τροπο 1.6 βάοιλετ παλια για πεταμα του ξανθακου με πενταρι αναποδα βαλμενο, πρωτη κατω, δευτερα πανω.
τα σανυ τα πρωτα ηταν μια χαρα γιατι δεν ειχαν σουστες, αντε και το φέις λιφτ το πισωκουνητο. αν θυμαμαι καλα 4.5 στροφες απο ακρη σε ακρη το τιμονι και συνηθως σκουρο καφε ρουστικ με κομπολοι στον καθρεφτη και τιγρακι να κουναει το κεφαλι στην εταζερα.τα αλμερα τα εχω σε καποια εκτιμηση αν και επαιρνα τα αναλογα ματσουντα που ηταν αμαξαρες
Χειρότερα αυτοκίνητα