-
@storm said in Πολιτική και Αυτοκίνητα:
Δεν ήξερα ότι για τα σχολικά λεωφορεία ισχύει άλλη νομοθεσία περί μεμβρανών. Νόμιζα ότι συγκαταλέγονται στα οχήματα που αναφέρει ο νόμος.
Και εγώ έτσι ξέρω, οπότε ο νόμος λέει ότι για οδηγό/συνοδηγό πρεπει να έχει 70% διαπερατότητα φωτός ενώ για τους επιβάτες δεν υπάρχει όριο, μπορείς να βάλεις μαύρο κατράμι!
-
Για βάλε το νόμο που λέει για μαύρες κατράμι μεμβράνες.
Μάλλον διαβάζω άλλο νόμο εγώ τα τελευταία χρόνια και μου λένε στην LLUMAR που είναι τυπικοί με την νομοθεσία. -
.... τα τελευταία χρόνια και μου λένε στην LLUMAR που είναι τυπικοί με την νομοθεσία.
Αρε καταιγίδα τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται
Να πρασινίζουν λίγο να ταιριάζουν με το χρώμα
-
Για βάλε το νόμο που λέει για μαύρες κατράμι μεμβράνες.
Μάλλον διαβάζω άλλο νόμο εγώ τα τελευταία χρόνια και μου λένε στην LLUMAR που είναι τυπικοί με την νομοθεσία.Τι σου λένε δηλαδή? Γιατι εαν σου λένε κάτι διαφορετικό, σου λένε μπούρδες!!
Όρια συντελεστών για φιμέ τζάμια
Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε 75% για τον εμπρός μπαρμπρίζ και 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
Σε περίπτωση που το όχημα έχει πλευρικούς καθρέπτες, τότε δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για πίσω παράθυρα και το πίσω παραμπρίζ. Έτσι, ο κάτοχος μπορεί να τοποθετήσει όποιου τύπου μεμβράνη επιθυμεί, χωρίς περιορισμό στη διαβάθμιση.
Και πιο επίσημα: https://www.autokinita.eu/νόμος-για-τις-μεμβράνες-και-τα-φιμέ-τζά/
Άρθρο 2
Όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες οχημάτων- Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.- Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπίσθιου ανεμοθώρακα.
-
Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.Αυτό μου αρκεί και μια χαρά τα λέει η LLUMAR.
Και όρια υπάρχουν και οι μαύρες κατράμι μεμβράνες απαγορεύονται. -
Αυτό μου αρκεί και μια χαρά τα λέει η LLUMAR.
Και όρια υπάρχουν και οι μαύρες κατράμι μεμβράνες απαγορεύονται.Mαλλον δεν διαβάζεις!! Το όριο είναι εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες. Ξέρεις πολλά αυτοκίνητα χωρίς πλευρικούς καθρέπετες!?!!?
Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρο το θες:
Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1περιορισμός δεν υπάρχει πρακτικά στα πίσω παράθυρα, για αυτό και τόσα χρόνια με σκούρα ποτε δεν είχα πρόβλημα σε έλεγχο ή στο ΚΤΕΟ, γιατί ειναι ΝΟΜΙΜΑ!!
-
Να γράψω; Άστο γιατί εδώ μέσα ο ένας προσπαθεί να καβαλήσει τον άλλο.
Ας κρατήσει λοιπόν ο καθένας την άποψή του για τα σχολικά λεωφορεία και τέλος.
-
Να γράψω; Άστο γιατί εδώ μέσα ο ένας προσπαθεί να καβαλήσει τον άλλο.
Ας κρατήσει λοιπόν ο καθένας την άποψή του για τα σχολικά λεωφορεία και τέλος.
Να γράψεις. Και όχι δεν προσπαθώ να σε καβαλήσω, αλλά να σου ξηγήσω ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Μην διαβάζεις μονο ότι σε συμφέρει άλλά όλο το νόμο. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το γράψω?
-
Είσαι mod και δεν θέλω αντιπαραθέσεις, ούτε πολλά-πολλά.
Ευχαριστώ. -
Είσαι mod και δεν θέλω αντιπαραθέσεις, ούτε πολλά-πολλά.
Αχαχαχα!! λες και είμαι ο μπαμπούλας....καλή καρδιά....εφόσο δεν σε πείθει ούτε ο ΚΟΚ, κάτσε να πιστευεις την λουμαρ και τον κάθε άσχετο.
-
Γενικά ένα αυτοκίνητο με μαύρα τζάμια προκαλεί και τον έλεγχο. Και καλά κάνουν.
Βλέπεις κάτι πολυτελείας οχήματα με κατράμι παράθυρα, και τα φοβάσαι. Δεν ξέρεις τι είναι ο διπλανός σου.
Εμένα έχει από το εργοστάσιο αλλά είναι κάπως μέτρια. -
@lap said in Πολιτική και Αυτοκίνητα:
Γενικά ένα αυτοκίνητο με μαύρα τζάμια προκαλεί και τον έλεγχο. Και καλά κάνουν.
Βλέπεις κάτι πολυτελείας οχήματα με κατράμι παράθυρα, και τα φοβάσαι. Δεν ξέρεις τι είναι ο διπλανός σου.
Εμένα έχει από το εργοστάσιο αλλά είναι κάπως μέτρια.Προφανώς! Αλλά δεν συζητάμε αυτό αλλά την νομιμότητα. Και τα μάυρα τζάμια από την μεσαία κολώνα και πίσω ειναι νόμιμα εφόσον υπάρχουν πλαϊνοί καθρέπτες.
-
-
Δεν ξέρω πόσοι διάβασαν την παραπάνω ανάρτηση αλλα βλέπω να γίνεται θεσμός η λήψη σοβαρών αποφάσεων απο (μικρές) μειοψηφίες
-
woke κουλτούρα ή καταχρηστικός δικαιωματισμός...
-
Αυτή η Γαλλίδα είναι πιο σοσσιαλίστρια κι απ τον Παπαντωνίου;
Καλά, τη Χριστοφιλοτέτοια δεν τη φτάνει σίγουρα... -
Ιδιαίτερη ανησυχία εχει προκαλέσει σε κύκλους του ΚΚΕ η ανεξήγητη άνευ όρων συ στράτευση του @realzeus με την κατάπτυστη ναζιστική BMW και η υιοθέτηση άκριτα ψευδών ειδήσεων για υπεροχή της στα EV οχήματα .
BMW = οικογένεια Quandt = πυλώνες του NAZIστικού καθεστώτος
Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν οτι μετα τις αναρτήσεις του αληθινού Δια οργανώθηκε όργιο στα κεντρικά γραφεία στο Μόναχο -κλασικά με ναζιστικές στολές σβάστικες ομοφυλικο/αιμομικτικό, να μείνουν στην οικογένεια τα μυστικά - και στάλθηκε στα γραφεία της Tesla στο Τέξας φάκελος με αναμνηστικό υλικό ...
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι κατά την διάρκεια του οργίου οι οθόνες έπαιζαν επιλεγμένες σκηνές απο την σειρά του amazon The Man in The High Castle, κυρίως σβάστικες να ανεμίζουν στην Νεα Υόρκη...
-
Δεν παίρνεις τον Δία να κατεβείτε στην μάζωξη που θα έχουμε στην Αθήνα να τα πείτε από κοντά ?
-
Πολιτική και Αυτοκίνητα