-
η θερμοκρασίας λειτουργίας ποια είναι; 70 και πάνω;
-
@elteo said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
η θερμοκρασίας λειτουργίας ποια είναι; 70 και πάνω;
για ποιο αμαξι? στο δικο μου ειναι 108 αλλα παλαιοτερα τα περισσοτερα ηταν κατω απο 100
απο 90 και πανω θα ελεγα τα περισσοτερα.
-
Για ποιό λόγο, να έχουμε και άλλο ένα πράμα να ανησυχούμε για να προσέχουμε στο αυτοκίνητο;
Μην πεταχτεί κανάς εξυπνάκιας και γράψει «τα φτιαγμένα turbo να 'ούμε ρε φιλαράκι θέλουν οργανάκι..»
Μιλάμε για stock τώρα. -
Σε καμία σπορ κατασκευή έχει νόημα για να ξέρεις πότε να το σκίσεις. Στα συμβατικά δεν υπάρχει λόγος. Εδώ πλέον δεν έχουν δείκτη θερμοκρασίας νερού.
-
@panos2171 said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
Σε καμία σπορ κατασκευή έχει νόημα για να ξέρεις πότε να το σκίσεις. Στα συμβατικά δεν υπάρχει λόγος. Εδώ πλέον δεν έχουν δείκτη θερμοκρασίας νερού.
Και τα συμβατικα τα σκιζεις ομως , αμα θες
-
Εγώ χωρίς ένδειξη λαδιού σίγουρα δεν θα οδηγούσα σε χαμηλούς ρυθμούς μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία. Θα οδηγούσα εντελώς απερίσκεπτα.
-
@storm said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
Εγώ χωρίς ένδειξη λαδιού σίγουρα δεν θα οδηγούσα σε χαμηλούς ρυθμούς μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία. Θα οδηγούσα εντελώς απερίσκεπτα.
Που να δεις κάτι άλλα που δεν έχουν ούτε θερμοκρασία νερού. No mercy.
-
What?
-
What?
ε;
-
What?
ε;
δεν κατάλαβα τι εννοείς ρε.....
-
ουπς. σόρυ.
Όποτε χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μέχρι να φθάσει το κάτω όριο θερμοκρασίας λαδιού (δηλ. τους 50 βαθμούς) οδηγώ σε αργούς ρυθμούς. Για αυτό πηγαίνω μέσα από γειτονιές ώστε να διατηρώ αργό ρυθμό. Τις ώρες που οδηγώ είναι εντελώς άδειοι οι δρόμοι οπότε δεν θέλω να μπαίνω κατευθείαν σε λεωφόρους.
Όταν ανέβει η θερμοκρασία πάνω από 50 βαθμούς οδηγώ ποιο ελεύθερα, πατώ γκάζι και πάω σβέλτα. -
σε πόση ώρα φτάνεις τους 50°C ? diesel έχεις?
-
Βενζίνη έχω.
Καθυστερεί να φθάσει τους 50. Ο χρόνος εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία. Το χειμώνα καθυστερεί πολύ περισσότερο.
Το προηγούμενο Σαββάτο για παράδειγμα έφυγα από το σπίτι στις 8 το πρωί και έπιασε τους 50 βαθμούς μετά από 6 χιλιόμετρα. Και μετά αρχίζει και ανεβάζει σιγά-σιγά...αργά και σταθερά.Όταν πιάνουν τα μεγάλα κρύα καθυστερεί ακόμη περισσότερο.
Σε μέσο όρο θέλει 15 λεπτά αργής και χαλαρής οδήγησης για να πιάσει μία καλή θερμοκρασία που θα πεις ότι πατάς άνετα γκάζι και ανεβάζεις στροφές. -
Δεν έχεις λόγο να μην το πατάς άνετα! Διάβασε τι σημαίνουν αυτά για τα λάδια. Δεν χρειάζεται να ανεβάσουν θερμοκρασία.
-
@realzeus said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
Δεν έχεις λόγο να μην το πατάς άνετα! Διάβασε τι σημαίνουν αυτά για τα λάδια. Δεν χρειάζεται να ανεβάσουν θερμοκρασία.
Πρεπει να ειναι ζεστα για να ρεουν σωστα αναμεσα στα μεταλλα. Εγω απο το 70 και πανω τα θεωρω λιγο ζεστα και απο το 90 ειναι οκ.
-
@wantone said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
Πρεπει να ειναι ζεστα για να ρεουν σωστα αναμεσα στα μεταλλα. Εγω απο το 70 και πανω τα θεωρω λιγο ζεστα και απο το 90 ειναι οκ.
Δεν έχω τις γνώσεις σου, είσαι μηχανολόγος. Αλλά ο συνάδελφός σου μηχανολόγος Fenske (Engineering Explained) τα λέει αλλιώς.
-
Δεν έχω τις γνώσεις σου, είσαι μηχανολόγος. Αλλά ο συνάδελφός σου μηχανολόγος Fenske (Engineering Explained) τα λέει αλλιώς.
Δεν καταλαβαινω τι λες πραγματικα. Το βιντεο αυτο αναφερεται σε αλλο θεμα και επισης επειδη το ειδα ολο τα ιδια λεω με αυτον. Αν ανεβασεις στροφες πχ 6000 εχεις αυξημενες τριβες και αρα θελεις ποιο παχυρευστο λαδι να αντεξει. Το παχυρευστο λαδι το εχεις οταν ο κινητηρας ειναι ζεστος (γυρω στους 100 βαθμους) δηλ το 5-30 το 30 ειναι ποιο πυκνο οταν ειναι ζεστος ο κινητηρας και το 5 ειναι ποιο λεπτο το λαδι οταν ειναι κρυος. Αρα αν ανεβασεις στροφες οταν ειναι ακομα κρυο το λαδι το λαδι εχει viscocity 5 ενω αυτος το λεει ξεκεθαρα δηλαδη θελεις το λαδι να ειναι παχυσρεσυτο αρα το 30 χρειαζεσαι. Στο τελος το λεει αν βαλεις λαδι 5-20 κανεις κακο στον κινητηρα ενω αν βαλεις 5-40 το πολυ να χασεις λιγο σε efficiency λογω των αυξημενων αντιστασεν απο την τριβη.
-
Αυτό που λέει το βίντεο είναι ότι ουσιαστικά τα multigrade λάδια προσφέρουν προστασία σε όλες τις θερμοκρασίες, από το get go. ΟΚ, μπορείς να περιμένεις 2-3 λεπτά, αλλά δεν θα πάθει τίποτα το μοτέρ.
-
Αυτό που λέει το βίντεο είναι ότι ουσιαστικά τα multigrade λάδια προσφέρουν προστασία σε όλες τις θερμοκρασίες, από το get go. ΟΚ, μπορείς να περιμένεις 2-3 λεπτά, αλλά δεν θα πάθει τίποτα το μοτέρ.
Δεν αναφερθηκε καθολου σε αυτο το θεμα, προφανως και προσφερουν προστασια οταν ο κινητηρας ξεκιναει (κρανκ ιτ) αλλα δεν ειπε ποτε οτι με το που τον ξεκινας τον πας στις 6000. Ελεος απλη λογικη ειναι αυτα. Οπως ειπα στις 6000 στροφες εχεις αυξημενες τριβες και με βισκοσιτυ 5 πχ στο 5-30 δεν εχεις αρκετη προστασια. Ειπε ακριβως το αντιθετο οτι θελεις υψηλοτερο viscocity για να εχεις προστασια σε σπορ αμαξια (δηλ που το πας στα κοκκινα συνεχως). Δηλ ενα λαδι 30-30 θα προστατευε και οταν ο κινητηρας θα ηταν κρυος αλλα το προβλημα ειναι οτι θα δυσκολευονταν να ξεκινησει ο κινητηρας με παχυρευστο λαδι.
-
Δεν
Άλλο 5w και αλλο 5 σκέτο.
Επίσης, αν κατάλαβα, λες ότι το λάδι έχει μεγαλύτερο ιξώδες όταν είναι ζεστό και μικρότερο όταν είναι κρύο ;
Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?