-
Σημερα το μεσημερι μου εκανε κατι πολυ περιεργο τ αμαξι..με πεταγε απ την ev λειτουργια και σχεδον κατευθειαν εμπαινε ο θερμικος..ενω εγλυφα το γκαζι γεμιζε σαν να παταω τερμα..μου βγαζε αδυνατη η ev λειτουργια λογω γκαζιου..κατευθειαν εμπαινε θερμικος-γεννητρια και εκτεινασοταν η καταναλωση ..σε διαδρομη πηγαινε-ελα το εκανε και στις δυο..δεν εχει βγαλει καποια βλαβη..εχει συμβει κατι παρομοιο στους υβριδικους?..μηπως εχει καποια σχεση η ζεστη που κανε σημερα μ αυτο?..
Μήπως ήταν χαμηλή η στάθμη της μπαταρίας; Έχει συμβεί σε μένα μετά από μέρες ακινησίας όταν η μπαταρία είχε πέσει πολύ (όχι η 12v).
Η σταθμη της μπαταριας ηταν τερμα στις 7 η 8 μπαρες μονιμα..εχει συμβει και αλλες φορες να δουλευει ο θερμικος σαν γεννητρια μεχρι να γεμισει τερμα η μπαταρια αλλα αμεσως μετα εμπαινε ev..εδω επι μια ωρα στο σταματα-ξεκινα εμπαινε σαν ev αλλα αμεσως πριν τα 10χλμ/ωρα με γεματη μπαταρια και χαιδευοντας το γκαζι ελαχιστα εμπαινε ο θερμικος..
Εδω και 2 μερες δουλευει κανονικα..μαλλον για προστασια του υβριδικου συστηματος μου μοιαζει -
Η υβριδική μπαταρία ποτέ δεν γεμίζει πλήρως μέσω του βενζινοκινητήρα και γενικά δεν ειναι σωστό να φαίνεται σχεδόν γεμάτη, γιατί αυτό δείχνει ότι δεν τη χρησιμοποιεί αποδοτικά το αυτοκίνητο κατά την κίνησή του.
Γενικά, το επιπεδο φόρτισης πρέπει να παίζει στο εύρος από 30%-40% για να θεωρείται οτι δουλεύει αποδοτικά το υβριδικό σύστημα.
Σε κανενα μεγαλο μποτιλιάρισμα που η μπαταρία θα εχει πεσει κατω απο 30%, ενεργοποιείται αυτοματα ο βενζινοκινητήρας και δουλεύοντας στις 1300 rpm φορτίζει την υβριδική μέχρι 40% (οχι πλήρως) και μετά σβηνει.
Η υβριδική μπαταριά μπορεί να φορτίσει πλήρως (στην πραγματικότητα μέχρι 85%, για λόγους προστασιας της) μόνο σε παρατεταμένο ρολλαρισμα-φρενάρισμα σε μεγάλη κατηφόρα, οπότε μόλις φτάσει στο 85% (κι ας δείχνει full στο γράφημα), γυρίζει αυτόματα σε βενζίνη (ουσιαστικά mode B του eCVT). -
Σημερα το μεσημερι μου εκανε κατι πολυ περιεργο τ αμαξι..με πεταγε απ την ev λειτουργια και σχεδον κατευθειαν εμπαινε ο θερμικος..ενω εγλυφα το γκαζι γεμιζε σαν να παταω τερμα..μου βγαζε αδυνατη η ev λειτουργια λογω γκαζιου..κατευθειαν εμπαινε θερμικος-γεννητρια και εκτεινασοταν η καταναλωση ..σε διαδρομη πηγαινε-ελα το εκανε και στις δυο..δεν εχει βγαλει καποια βλαβη..εχει συμβει κατι παρομοιο στους υβριδικους?..μηπως εχει καποια σχεση η ζεστη που κανε σημερα μ αυτο?..
Μήπως ήταν χαμηλή η στάθμη της μπαταρίας; Έχει συμβεί σε μένα μετά από μέρες ακινησίας όταν η μπαταρία είχε πέσει πολύ (όχι η 12v).
Η σταθμη της μπαταριας ηταν τερμα στις 7 η 8 μπαρες μονιμα..εχει συμβει και αλλες φορες να δουλευει ο θερμικος σαν γεννητρια μεχρι να γεμισει τερμα η μπαταρια αλλα αμεσως μετα εμπαινε ev..εδω επι μια ωρα στο σταματα-ξεκινα εμπαινε σαν ev αλλα αμεσως πριν τα 10χλμ/ωρα με γεματη μπαταρια και χαιδευοντας το γκαζι ελαχιστα εμπαινε ο θερμικος..
Εδω και 2 μερες δουλευει κανονικα..μαλλον για προστασια του υβριδικου συστηματος μου μοιαζειΜου έχει συμβεί ακριβώς αυτό που περιγράφεις σε υβριδικό Toyota. Και μάλιστα το μοτίβο (να συνεχίζει να φορτίζει ασταμάτητα τη μπαταρία) αυτό συνεχίζει για ένα διήμερο τριήμερο, σε κάθε διαδρομή.
Μόλις το βγάζω σε ανοιχτό δρόμο και το ξεκαπνισω λίγο, του περνάει. -
Ειμαι Σουηδία για δουλειά και συγκεκριμένα Στοκχόλμη εχω δει 7 LBX μεσα σε 2 μέρες.
Και αρκετά μεγάλα μοντέλα εκτός απο UX που δεν ειδα ούτε 1.
-
-
Λεφτά υπάρχουν.
Επίσης η διαφορά στην τιμή με το Yaris Cross φαίνεται να είναι αρκετή λιγότερη σε σχέση με την Ελλάδα οπότε ίσως να το προτιμάνε. -
Κατι κανει τελικα..στο top5 των bsuv στο elk test..το awd θα περναγε με 78-79 χλμ πιστευω
LEXUS LBX