-
Πολύ αναλυτική δοκιμή! Το άτιμο είναι γρήγορο, ειδικά στο 60-100.
-
Ναι το παλικάρι είναι πολύ καλό στις δοκιμές του!
Είναι εκνευριστικό πόσο εύκολα έχει ένα ξερό 7 αρι
-
@lakis-karalakis said in MG ZS:
ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΤΟ MG ZS MAX HYBRID...ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ ΚΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ..ΑΠΟ ΤΗΝΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ UPDATE ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ..;;;
Καλημέρα, σε 800 χλμ που έχω διανύσει, δεν έχω δει μείωση ισχύος σε ανηφόρα. Έχω παρατηρήσει κάποιες διακυμάνσεις στις επιταχύνσεις, αλλά και πάλι, το οδηγώ μόνιμα στο “Eco” αν και αυτό ξεκινά πάντα με το “Normal”. Ίσως για την εθνική έχει νόημα το “Normal” και για την πόλη και τους επαρχιακούς δρόμους το “Eco”, αλλά δεν το έχω εντοπίσει ακόμα. Οι άλλοι οδηγοί (όσοι δεν το ξέρουν) αιφνιδιάζονται από την επιτάχυνση του, αυτοκίνητα στα 2.000cc δυσκολεύονται να το «πιάσουν» καθώς ξεκινούν πιο χαλαρά νομίζοντας ότι δεν είναι σβέλτο. Θεωρώ πως η «φουρνιά» που θα παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2025, δεν θα χρειαστεί update, όπως δεν χρειάστηκε (μέχρι στιγμής) και αυτή του Οκτώβρη 2024.
Καλορίζικο εύχομαι να είναι – να φχαριστηθείς βόλτες, για μένα είναι μεγάλη αναβάθμιση από αυτά που οδηγούσα προηγουμένος.
Τι χρώμα διάλεξες; -
Εδώ ρε συ η μπαταρία έπεσε στη μία μπάρα! Πως το κατάφερε;
Πρέπει να μας πει ο φίλος που το αγόρασε!
Καλημέρα, προς το παρόν, δεν έχω καταφέρει να το ρίξω στη μία μπάρα. Λογικά θέλει να είναι όλη την ώρα στο "Sport" και να έχει πολλές καταναλώσεις από φώτα, κλιματιστικό, ραδιόφωνο κλπ. Ίσως να το έβαλε από την εφαρμογή να ανοίξει το κλιματιστικό - μπορείς να το κάνεις με τον κινητήρα σβηστό για 10 λεπτά της ώρας. Μετά, σταματά μόνο του. Ενδεχομένως, μετά απόλίγο να μπορείς να ξαναβάλεις και άλλα 10 λεπτά, ίσως έτσι μπορείς να εξαντλήσεις την μπαταρία του.
-
Εντυπώσεις από την πιο πρόσφατη βόλτα μαζί του. Πήγα βράδυ στον Μύλο των ξωτικών. Πολλή ομίχλη στην διαδρομή, τόσο στο πήγαινε, όσο και στο έλα. Κατανάλωση 5lt/100km, με μέση ωριαία 76χλμ/ώρα με μια μικρή στάση (τρία λεπτά ακριβώς (αναμονή και παραλαβή των παιδιών), με αναμένο κινητήρα), ορισμένο στο "Eco" με κλιματιστικό στους 22oC και τον ανεμιστήρα στα 2/8, μουσική μέσω Bluetooth και ενεργοποιημένο το navigation. Αρχικά αναμένο το θερμαινόμενο τιμόνι και λιγότερο τα θερμαινόμενα καθίσματα. Με διπλάρωσε σε φανάρι (από δεξιά μου) ένα θηριώδες αγροτικό με σκοπό να με προσπεράσει πριν ο δρόμος συγκλίνει σε μονή λουρίδα. Δεν είχε καμία τύχη, ακόμα και με το “Eco”. Δεν περίμενε πως θα ξεκινήσω τόσο γρήγορα – παραχώρησα την θέση μου, σε σημείο που το επέτρεπαν οι συνθήκες, δεν θέλω να καθυστερώ κανένα. Παρόμοια κατάσταση με ένα Insignia, με πλησίαζε γοργά -πριν την Συκεώνα, πάλι σε σημείο που οι δύο λουρίδες γίνονται μία. Με λίγο παραπάνω γκάζι στο “Eco”, τοποθετήθηκα καλύτερα και παραχώρησα την θέση μου αμέσως μόλις δεν έρχονταν κάποιος από απέναντι.
Το Cruise Control απενεργοποιήθηκε μόνο του, όλες τις φορές που η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Τα φώτα επαρκέστατα, βλέπεις άριστα και φαίνεσαι τόσο από στους απέναντι όσο και σε αυτούς που ακολουθούν, χωρίς να χρειαστεί να ανάψεις το πίσω φως ομίχλης.
Ιερόσυλη σύγκριση: χθες οδήγησα για πολύ λίγο ένα XC90, diesel, 235hp με ειδική χαρτογράφηση από την ίδια την Volvo. Εξαιρετικά δερμάτινα καθίσματα, με σκληρότερη στήριξη από αυτά του ZS. Περιστροφικός διακόπτης για την έναρξη του κινητήρα – δεν μου άρεσε, ασαφής επιλογέας ταχυτήτων με ενσωματωμένο πλήκτρο (αν δεν το πατήσεις, δεν κάνει τίποτα). Εξαιρετική ποιότητα κύλισης, με μία μικρή ασάφεια στο τιμόνι κατά την διόρθωση στα ευθύγραμμα τμήματα. Ίσως φταίει πως ήταν από «δεύτερο χέρι» και τα 170.000χλμ που έχει πάνω του, χωρίς αλλαγές σε αναρτήσεις κλπ. 8άρι κιβώτιο, πολύ σβέλτο, στο 0 – 120χλμ/ώρα που ήθελα να το συγκρίνω, δεν κατάφερα να εντοπίσω διαφορές με το ZS, αν και -λογικά- σίγουρα υπάρχουν. Στις 1.800 στροφές άλλαζε σχέση με μια μικρή αναπήδηση. Μόνιμες οι επιδόσεις του, χωρίς τις (όποιες) διακυμάνσεις του ZS, μία μικρή πλεύση (βυθίσεις) δεξιά – αριστερά στις χαμηλές ταχύτητες στο μπροστά μέρος, μεγαλύτερη κλίση από το ZS στις στροφές. Μνήμες στην ρύθμιση του καθίσματος, 4 διαφορετικά modes στην αντίσταση (βάρος) του τιμονιού. Εξαιρετικό integration με το iPhone του ιδιοκτήτη του. Καλύτερες γωνίες (θέασης από την θέση του οδηγού) στο παρκάρισμα – ξέρεις που τελειώνει το αυτοκίνητο, στο ZS θέλει να το μάθεις πρώτα. Καλοί αισθητήρες παρκαρίσματος, με ηχητική ειδοποίηση και οπτικό χρωματισμό, έχει και μπροστά -το ZS δεν έχει μπροστά αισθητήρες. Στο πίσω μέρος, το ZS υπερτερεί καθώς πέραν των ηχητικών και οπτικών ειδοποιήσεων, στο 360o view έχει χάραξη τροχιάς και υπολογισμό απόστασης ανά εκατοστό.
Προφανώς τα δύο αυτοκίνητα δεν μπορούν -και δεν πρέπει να συγκριθούν- για πολλούς και διάφορους λόγους, αξιοπιστία, ασφάλεια, status, τιμή, διαστάσεις, ανέσεις, τεχνολογία, βάρος και άλλα πολλά. Υψηλή κατανάλωση 14.4lt/100km σε μικτό κύκλο, με τίποτα κάτω από τα 12lt/100km στην εθνική, με ταχύτητες λίγο πάνω από εκεί που χρεώνεσαι το πρόστιμο. -
Ωραίος.
Η σύγκριση με το Volvo είναι ρεαλιστική διότι παίζει σε ίδια χρήματα ως μεταχειρισμένο (περίπου).Παρατηρώ πως σταδιακά πέφτει η κατανάλωση σου.
Η διαφορά από το eco στο normal είναι μεγάλη όσον αφρό τις επιδόσεις. Σε ένα βίντεο έδειχνε πως έχοντας σταθερό το πεντάλ γκαζιού εάν κάνεις εναλλαγή του eco στο normal χωρίς να βυθίσεις το πόδι σου το αυτοκίνητο επιταχύνει
-
Sleeper car, και το mg3, θα τρομάξουν πολλούς.
-
Ωραίος.
Η σύγκριση με το Volvo είναι ρεαλιστική διότι παίζει σε ίδια χρήματα ως μεταχειρισμένο (περίπου).Παρατηρώ πως σταδιακά πέφτει η κατανάλωση σου.
Η διαφορά από το eco στο normal είναι μεγάλη όσον αφρό τις επιδόσεις. Σε ένα βίντεο έδειχνε πως έχοντας σταθερό το πεντάλ γκαζιού εάν κάνεις εναλλαγή του eco στο normal χωρίς να βυθίσεις το πόδι σου το αυτοκίνητο επιταχύνει
είναι αλήθεια, κάθε εναλλαγή ανάμεσα στα modes παρουσιάζει ένα μικρό "jolt", όσο και προσπαθήσεις, ακόμα και χωρίς να πιέζεις το γκάζι.
-
Με τη διαθεσιμοτητα τι παιζει για το συγκεκριμενο ? Υπαρχουν δλδ ετοιμοπαραδοτα και αν οχι, ερχονται σε φυσιολογικο χρονο η παραγγελνεις και περιμενεις την Ανασταση
-
Με τη διαθεσιμοτητα τι παιζει για το συγκεκριμενο ? Υπαρχουν δλδ ετοιμοπαραδοτα και αν οχι, ερχονται σε φυσιολογικο χρονο η παραγγελνεις και περιμενεις την Ανασταση
Γνωρίζω πως ένα ολόκληρο καράβι θα έρθει τον Ιανουάριο του 2025. Βάζεις παραγγελία, προκαταβολή, όταν έρθει εξοφλείς, πληρώνεις 75€ για τις πινακίδες και 25€ για τον κλητήρα και σε 5 εργάσιμες έχεις το αυτοκίνητο στα χέρια σου.
Συμβουλή μου είναι η σύναψη μικτής ασφάλισης με εγγύηση τιμής. -
ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΤΟ MG ZS MAX HYBRID...ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ ΚΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ..ΑΠΟ ΤΗΝΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ UPDATE ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ..;;;
Καλημέρα, βάσει του Car And Driver (https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/episimo_to_mg3_hybrid_plus_einai_to_aytokinito_tis_xronias_gia_tin_ellada-7838349/) το MG3 Hybrid+ (το οποίο μοιράζεται με το ZS Hybrid+ τον ίδιο συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και θερμικού), αναδείχθηκε αυτοκίνητο τς χρονιάς 2025 για την χώρα μας. Θεωρώ πως μπορούμε να χαλαρώσουμε όλοι οι αγοραστές (και οι υποψήφιοι) και να απολαύσουμε την επιλογή μας.
-
Γνωρίζω πως ένα ολόκληρο καράβι θα έρθει τον Ιανουάριο του 2025. Βάζεις παραγγελία, προκαταβολή, όταν έρθει εξοφλείς, πληρώνεις 75€ για τις πινακίδες και 25€ για τον κλητήρα και σε 5 εργάσιμες έχεις το αυτοκίνητο στα χέρια σου.
Συμβουλή μου είναι η σύναψη μικτής ασφάλισης με εγγύηση τιμής.Καλημέρα και πάλι. Βάσει επίσημων στοιχείων (https://seaa.gr/wp-content/uploads/2024/12/2024-11-a-1.pdf), η MG βρέθηκε στην 15η θέση πωλήσεων στην χώρα μας για τον Νοέμβριο του 2024, πουλώντας 292 αυτοκίνητα, μόλις 3 λιγότερα από την Volvo, αύξηση 356% σε σχέση με πέρυσι.
Εντυπωσιακότερη αύξηση όλων (σε ποσοστό 31.400%) σημείωσε η BYD πουλώντας 450 οχήματα φέτος, έναντι 4 πέρυσι!
πηγή: https://seaa.gr/wp-content/uploads/2024/12/2024-11-comp-1.xlsx -
Καλημέρα, βάσει του Car And Driver (https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/episimo_to_mg3_hybrid_plus_einai_to_aytokinito_tis_xronias_gia_tin_ellada-7838349/) το MG3 Hybrid+ (το οποίο μοιράζεται με το ZS Hybrid+ τον ίδιο συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και θερμικού), αναδείχθηκε αυτοκίνητο τς χρονιάς 2025 για την χώρα μας. Θεωρώ πως μπορούμε να χαλαρώσουμε όλοι οι αγοραστές (και οι υποψήφιοι) και να απολαύσουμε την επιλογή μας.
Γιατί νομίζεις ότι αυτό το γεγονός σημαίνει κάτι για την αξιοπιστία του 3;
-
Σε όλες τις διακρίσεις, υπάρχει ένα σκεπτικό, ένας αλγόριθμος αξιολόγησης. Είτε όσοι έδωσαν την διάκριση έχουν κάνει λάθος, είτε κάτι έχει κάνει σωστά η MG, είτε κάτι ενδιάμεσα από τα δύο. Προφανώς, όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα και ενδεχομένως είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο είναι μια είδηση που κάπου οδηγεί.
-
Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς; Δεν θες να ξέρεις ποιος είναι ο "αλγόριθμος" της αξιολόγησης. Θα μπορούσε να βγει με την ίδια ευκολία το Lada Niva.
-
-
Καλά έβγαλαν 8ο το swift ; Είναι δυνατόν;
-
Ειναι πολύ νωρις να μιλήσουμε για αξιοπιστία. Αν και κάτι μου λέει ότι θα είναι μετρια προς κακή. Δεν φημίζονται τα MG σαν τερατα αξιοπιστίας. Φημίζονται για τι παιρνεις σε σχεση με το τι πληρώνεις.
Αλλα θα δούμε.
-
Το προηγούμενο 3αρι που διάβασα στο ίντερνετ ήταν καλό από αξιοπιστία. Αλλά ήταν απλό ατμοσφαιρικό έμμεσου ψεκασμού και με χειροκίνητο. Δηλαδή ο απόλυτος συνδυασμός για να αυξήσεις την αξιοπιστία σου.
Το νέο είναι υπέρ πολύπλοκο.
-
Συμβουλή μου είναι η σύναψη μικτής ασφάλισης με εγγύηση τιμής.Καλημέρα και πάλι. Βάσει επίσημων στοιχείων (https://seaa.gr/wp-content/uploads/2024/12/2024-11-a-1.pdf), η MG βρέθηκε στην 15η θέση πωλήσεων στην χώρα μας για τον Νοέμβριο του 2024, πουλώντας 292 αυτοκίνητα, μόλις 3 λιγότερα από την Volvo, αύξηση 356% σε σχέση με πέρυσι.
Εντυπωσιακότερη αύξηση όλων (σε ποσοστό 31.400%) σημείωσε η BYD πουλώντας 450 οχήματα φέτος, έναντι 4 πέρυσι!
πηγή: https://seaa.gr/wp-content/uploads/2024/12/2024-11-comp-1.xlsxMG και BYD Αυξήσεις 356% και 31400% αντιστοιχα (νταξει το δεύτερο είναι οτι περσυ δεν δραστηριοποιουνταν στην χωρα ουσιαστικα, δεν είναι πραγματικο νουμερο ας πουμε απλά οτι είχε τεραστια αυξηση)
Ξαναλέω για όσους δεν το εχουν καταλάβει ακόμα και μιλάνε για κινεζιες
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (αρχες 2027) που θα έχουν ένα ολοκληρο χρόνο δραστηριοποιησης στην χώρα οι κινεζοι θα έχουν παρα πολύ ενδιαφέρον τα νουμερα των ταξινομίσεων.
ΑΝ λέω αν συνεχίζουν να δίνουν επιδοτηση στα ηλεκτρικά και στα κινεζικα μοντελα και δεν αλλαξει κάτι θα είναι τραγικες οι πωλήσεις των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιων πιστεύω. Αν πάλι βρουν τροπο να μην επιδοτούνται τα κινέζικα δεν θα βουλιαξουν τελειως οι πωλήσεις των Ευρωπαικών
MG ZS