-
Καλησπέρα εμένα από την πρώτη στιγμή που το πήρα μου βγάζει την ένδειξη βλάβη στην ζώνη ασφαλείας οδηγού,το έχω πάει 3 φορές στην καρεντα και δεν έχουν βρει ακόμα το πρόβλημα.
Δεν ξέρω αν έχει και σε κάποιον άλλο; -
@vaggoiko said in VW Tiguan 2024:
@sabas_thess εσωτερικά έχεις καλυψει κάπως τα piano black κομμάτια; ή τα πέταξες όλα τελικά λόγω του προβήματος που προέκυψε;
Μεμβράνες ppf εσωτερικά είχα βάλει στο info και στην οθόνη του πίνακα οργάνων, οπότε παραμένει αυτή του πίνακα οργάνων. Piano black στο ταμπλό δεν κάλυψα και στην κεντρική κονσόλα ευτυχώς δεν έχω καθώς έχω More και όχι R-line. Εξωτερικά πέρασα ppf στις 4 κολώνες οι οποίες είναι piano black, με αυτά τα ppf να έχουν "επιβιώσει".
@iancurtis αρνητικώς από εμένα.
-
@iancurtis said in VW Tiguan 2024:
Καλησπέρα εμένα από την πρώτη στιγμή που το πήρα μου βγάζει την ένδειξη βλάβη στην ζώνη ασφαλείας οδηγού,το έχω πάει 3 φορές στην καρεντα και δεν έχουν βρει ακόμα το πρόβλημα.
Δεν ξέρω αν έχει και σε κάποιον άλλο;ούτε σε μένα.
-
@iancurtis said in VW Tiguan 2024:
Δεν ξέρω αν έχει και σε κάποιον άλλο;Ωχ ωχ... Ρεμούνδο έχει η VW?
Πέρα από την πλάκα, σπαστικό και ξενέρωμα σε καινούργιο αυτοκίνητο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Δεν ξέρω και τι εκπαίδευση έχουν πλέον οι αντιπροσωπείες στην Ελλάδα.
Παλιά θυμάμαι ότι κάποιες, τους έστελναν έξω για κάθε καινούργιο μοντέλο για να εκπαιδευτούν.
Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται. -
Υποτίθεται ανοίγουν link με το εργοστάσιο.
-
Το αμάξι είναι από την προηγούμενη Τρίτη στην καρεντα.Ειναι σε επικοινωνία μου είπαν με την VW.Μαλλον δεν έχουν βρει τίποτα.Ο υπάλληλος μου είπε ότι συνήθως τέτοια θέματα φεύγουν με αναβαθμίσεις.Εγω πάντως χτες κοιτούσα Χ1.
-
Τα περισσότερα αυτοκίνητα βγάζουν προβλήματα αντίστοιχα. Απλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν τα λένε για πολλούς και διάφορους λόγους. Αν στραβωσες με το Tig πάνε πάρε X1, μην περιμένεις το αποτέλεσμα από Karenta γιατί ότι και να γίνει θάχεις να λες.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Τα περισσότερα αυτοκίνητα βγάζουν προβλήματα αντίστοιχα. Απλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν τα λένε για πολλούς και διάφορους λόγους. Αν στραβωσες με το Tig πάνε πάρε X1, μην περιμένεις το αποτέλεσμα από Karenta γιατί ότι και να γίνει θάχεις να λες.
Προφανώς και κάνω πλάκα.Αλλα κάτι τέτοια σε ξενερώνουν λίγο ξέροντας ότι έχει δώσει 39.000€.
-
Δεν είσαι ο μόνος αδερφέ και εμείς οι υπόλοιποι αντίστοιχα λεφτά δώσαμε (κάποιοι με τα R-line αρκετά παραπάνω). Συμβαίνουν αυτά. Και εγώ περιμένω οθόνη info. Το αμάξι όμως στα λεφτά του δεν παίζεται. Τανκς.
Το έχουμε συζητήσει πολλάκις. Ο VAG καλώς ή κακώς κυνηγάει το cutting edge τεχνολογικά και ΠΑΝΤΑ θα έχει θέματα. Είναι γνωστό ότι είμαστε λίγο πολύ beta testers. Όποιος δεν θέλει, "καιζέν" και Toyota ασπαστο ή Suzuki που πατάνε pause για μια δεκαετία μέχρι να γίνουν όλα τέλεια. Ή απλά δίλιτρο γιαπωνέζικο Honda/Mazda.
-
Saba δεν είναι έτσι. Η suzuki είναι η πρώτη mainstream εταιρία που προσθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας στα οχήματα της
Από το 2015 είχε adaptive cruise control σε αυτοκίνητο των 12,500 ευρω, όταν οι υπόλοιποι δεν έδιναν καν οθόνη.
Πιο πριν το διέθετε η bmw κτλ σε εξατρα πακέτο στις 7αρες
Σήμερα δίνει ΟΛΟ το πακέτο αυτόνομης οδήγησης αποτ ην βασική έκδοση.
Υ.γ για να μην μιλήσω για το mhev που πριν την suzuki το διέθεταν κάτι Mercedes
-
Έβαζε adaptive αλλά αφαιρούσε και το παραμικρό ίχνος ηχομόνωσης…
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Δεν είσαι ο μόνος αδερφέ και εμείς οι υπόλοιποι αντίστοιχα λεφτά δώσαμε (κάποιοι με τα R-line αρκετά παραπάνω). Συμβαίνουν αυτά. Και εγώ περιμένω οθόνη info. Το αμάξι όμως στα λεφτά του δεν παίζεται. Τανκς.
Το έχουμε συζητήσει πολλάκις. Ο VAG καλώς ή κακώς κυνηγάει το cutting edge τεχνολογικά και ΠΑΝΤΑ θα έχει θέματα. Είναι γνωστό ότι είμαστε λίγο πολύ beta testers. Όποιος δεν θέλει, "καιζέν" και Toyota ασπαστο ή Suzuki που πατάνε pause για μια δεκαετία μέχρι να γίνουν όλα τέλεια. Ή απλά δίλιτρο γιαπωνέζικο Honda/Mazda.
Συμφωνώ ότι δεν παίζεται,στους 3 μήνες που το έχω,είμαι ευχαριστημένος σε ότι έχει να κάνει με το πάτημα του στον δρόμο και ανταγωνίζεται την X1 (την έχω οδηγήσει),όλα αυτά είναι παιδικές ασθένειες,αλλά έχει να κάνει καθαρά με την ψυχολογία σε ότι αφορά αυτά τα θέματα.
-
Μια χαρά ηχομόνωση είχε. Ιδιαίτερα το baleno . Η ηχομόνωση ήταν επιπέδου citroen c4 του 2007-8
Μετρημένα με db
Δηλαδή λιγότερα από δέκα έτη πίσω και μια κατηγορία πάνω.
Εκεί κάνει εκπτώσεις.
Η μόνωση είναι διάφορα πανακια της ανακύκλωσης που τα συμπιέζουν. Δεν είναι δα και κανένα κατόρθωμα
Για να μη μιλήσω για τις πατέντες στην λειτουργία του turbo στον boosterjet.
-
Αυτό είναι η μόνωση που πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω.
Πανακια και σεντονια από νοσοκομεια, ξενοδοχεία κτλ από τα σκουπίδια που τα ψιλοκόβουν και τα συμπιέζει μια πρέσα.
Λένε πως τα πλένουν πρώτα....ελπίζω.
@katafractos17 το ήξερες αυτό;
Γνώρισα έναν τύπο που έβαλε σε ιαπωνικό αυτοκίνητο τέτοια ηχομόνωση. Την πήρε με τα κιλά. Φθηνή ήταν Το αυτοκίνητο στο dbμετρο του κινητού είχε 1db από ένα πριμιουμ που το δοκίμασαν. Κατά μέσο όρο ανα 3 db αισθανόμαστε μια αύξηση του ήχου στο αυτί μας. Τρέχα γυρευρ δηλαδή.
Απλώς οι Ιάπωνες κοιτούν και το ευρώ που σπαταλούν και βάζουν τόσο όσο μόνωση ώστε να προσφέρουν high tech λύσεις σε άλλους τομείς.
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Αυτό είναι η μόνωση που πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω.
Πανακια και σεντονια από νοσοκομεια, ξενοδοχεία κτλ από τα σκουπίδια που τα ψιλοκόβουν και τα συμπιέζει μια πρέσα.
Λένε πως τα πλένουν πρώτα....ελπίζω.
@katafractos17 το ήξερες αυτό;
Όχι ακριβώς, αλλά το φαντάζομαι.
-
Καλησπέρα στην παρέα, να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου για το νέο Tiguan.
Για 15 ημέρες το οδήγησα τον Αύγουστο σε Ουγγαρία, Σλοβενία, Κροατία και Αυστρία, στις διακοπές με την οικογένεια (γράψαμε 3.000km).
Η ενοικίαση έγινε από Hertz Βουδαπέστης, με τη σύζυγο και τα τέκνα να απογοητεύονται λίγο στην αρχή αφού είχαμε “κλείσει” Audi Q3.
Καλύτερα όμως τελικά, η εμπειρία με το Tiguan ήταν απολαυστική κι όσο κυλούσαν οι μέρες τόσο περισσότερο το εκτιμούσαμε.
Το μέτρο σύγκρισης η νέα BMW X1 xDrive20d-U11 (leasing από την εταιρεία που εργάζομαι), έχοντας γράψει 50.000km σε 1,5 έτος.
Το Tiguan ήταν εντελώς καινούριο, με ελάχιστα km, και φουλ έξτρα. Εξαιρετικά ποιοτικό και καλοφτιαγμένο, με χώρους άφθονους για 4 ενήλικες (τα παιδιά μας είναι μεγάλα-φοιτητές), και ορατότητα πολύ καλή για όλους (και για τους πίσω επιβαίνοντες). Το συρόμενο πίσω κάθισμα μας έσωσε, χώρεσαν στο πορτ-μπαγκάζ όλες οι αποσκευές μας.
Στο δρόμο ταξιδέψαμε ατσαλάκωτοι, με σίγουρο “πάτημα” και αρχοντιά τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και στο επαρχιακό δίκτυο. Τιμόνι και φρένα πάντα στο ύψος των περιστάσεων, ενώ μας έκανε εντύπωση πως όλα τα περιφερειακά (φώτα, κλιματισμός, υαλοκαθαριστήρες, ηχοσύστημα) δούλευαν στην εντέλεια, ίσως και λίγο πιο αποδοτικά σε σχέση με την X1 (μπορεί να είμαι προκατειλημμένος λόγω πλουσιότερου εξοπλισμού του VW πάντως σίγουρα δεν υστερούσαν).
Αυτοκίνητο “προεδρικό”…
… αλλά με κινητήρα “αντιπροέδρου”.
Ο 1.5 TSI με τους 150 ίππους “βογγούσε”, ενώ το Sport mode δεν βοηθούσε την κατάσταση. Υπήρχε μεν δύναμη, όμως εμφανώς το μοτέρ και το DSG ζορίζονταν να τα βγάλουν πέρα με 4 ενήλικες, αποσκευές και κλιματισμό.
Μας προξένησε κάποια εντύπωση, καθώς είχαμε προσφάτως νοικιάσει για ένα μήνα για τα παιδιά μέσω της πλατφόρμας Dribe ένα Golf 8 που ήταν πολύ ευχάριστο με τον 1.5TSI 130hp, αλλά το βάρος τελικά είναι αμείλικτο…
Ίσως να φταίει ότι καλόμαθα: για 4 έτη οδηγούσα την προηγούμενη X1 sDrive18d (2L τουρμποντίζελ-150hp) και τώρα πάλι δίλιτρο τουρμποντίζελ mhev-163hp, με εντελώς άλλη αίσθηση στο ταξίδι, πολύ πιο άνετη, και τελικά μικρότερη κατανάλωση (μολονότι το Tiguan ρολάριζε σβηστό συχνά-πυκνά).
Ειδικά να σχολιάσω για το DSG: θεωρώ πως λειτουργεί καλύτερα σε σύγκριση με το 7άρι διπλοσύμπλεκτο της Χ1, ιδίως σε χαμηλές ταχύτητες κι επιτόπιους ελιγμούς. Συμπτωματικά είχα την προηγούμενη εβδομάδα ως αυτοκίνητο αντικατάστασης την X2 (προηγούμενο μοντέλο) επίσης με 7άρι διπλοσύμπλεκτο κι επιβεβαιώνω την ανωτερότητα του DSG σε αίσθηση.
Πάντως το αυτόματο 8άρι της προηγούμενης X1 με μετατροπέα ροπής ήταν το ανώτερο όλων - βελούδινο στην καθημερινή οδήγηση.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ το Tiguan εξαιρετική επιλογή ως οικογενειακό αυτοκίνητο υψηλού επιπέδου, μου έδωσε την εντύπωση πως είναι ισάξιο της X1. Ο 1.5 βενζίνης έχει δύναμη και είναι επαρκής, αλλά όποιος αντέχει την επιβάρυνση ας εξετάσει και τις μεγαλύτερες εναλλακτικές. -
By the way…
Η εμπειρία αυτή, και η χάρη του μεγάλου μοτέρ, “μέτρησε” στην αγορά νέου αυτοκίνητου.
Κάναμε την καρδιά μας “πέτρα” για τεκμήρια και φόρο πολυτελείας κι επιλέξαμε τον e-SkyactiveX.
Παραγγείλαμε το Mazda 3 τον Δεκέμβριο, μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις (στην τελική μας λίστα ήταν επίσης: Peugeot 308, Seat Leon FR, Cupra Leon, BMW 1).
Το αναμένουμε περίπου το Πάσχα, θα σας πω τότε εντυπώσεις. -
@dimitris-tech said in VW Tiguan 2024:
By the way…
Η εμπειρία αυτή, και η χάρη του μεγάλου μοτέρ, “μέτρησε” στην αγορά νέου αυτοκίνητου.
Κάναμε την καρδιά μας “πέτρα” για τεκμήρια και φόρο πολυτελείας κι επιλέξαμε τον e-SkyactiveX.
Παραγγείλαμε το Mazda 3 τον Δεκέμβριο, μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις (στην τελική μας λίστα ήταν επίσης: Peugeot 308, Seat Leon FR, Cupra Leon, BMW 1).
Το αναμένουμε περίπου το Πάσχα, θα σας πω τότε εντυπώσεις.Συγχαρητήρια για την επιλογή. Το 3 είναι ένα διαμάντι σε 4 τροχούς!
-
Αυτό είναι γενικά θέμα με όλα τα vag ειδικά σε αγορές όπως η δική μας, πλαίσια τανκ με αναιμικά drivetrains. Αν είχαν προχωρήσει σε ηλεκτροποιηση των dsg, όπως κάνει τώρα η stella, θα αντιμετώπιζαν επαρκώς την αύξηση του βάρους.
-
Ωραίο συγκριτικό και ευχαριστούμε γι' αυτό!
There is no replacement for displacement, τα λένε οι Aμερικανοί.
Εν τω μεταξύ δεν έχω οδηγήσει το δίλιτρο ντίζελ μοτέρ της BMW, αλλά πρέπει να έχει πολλή και εύχρηστη ροπή.
VW Tiguan 2024