-
Καλημέρα,
από τριξίματα πως πάμε οι κάτοχοι;Εγώ το πήγα χτες γιατι η πανω ταπετσαρία στη πορτα του συνοδηγού (όλο το κομμάτι δηλαδη με τη δερματίνη) είναι στραβά βαλμένο. Το είδαν (με είχαν 2 ωρες στο γρατσία), προσπάθησαν να το κουμπώσουν σωστά αλλά δε μπαίνει και περιμένουμε ανταλλακτικό απο Γερμανία.
Η πρώτη εντύπωση που είχα ήταν ότι φταίει ο Ζελατινάς που έβαλε τις φιμέ μπροστά, μου είπε όμως ο τεχνικός εκεί οτί μάλλον δε χρειαζεταί να βγεί η ταπετσαρία αυτή. Για να δούμε...Χτες που πήρα τη σύντροφο απο τη δουλειά, παρατήρησε ενα μικρό κροτάλισμα απο τη πόρτα του συνοδηγού. Μετά απο έλεγχο είδα ότι το πλαστικο μπροστά απο τα κουμπιά για τα παράθυρα λίγο παίζει. Αξίζει να ασχοληθώ λέτε;
3 εβδομάδων το αυτοκίνητο...
-
@tiguanos said in VW Tiguan 2024:
a)Ηλιοροφή έχει βάλει κανείς;
Εγώ προσωπικά ποτέ μα ποτέ, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Παλαιότερα έβαζα, και αναρωτιόμουν γιατί ψήνεται το κεφάλι μου... τελικά ήταν η ηλιοροφή, μετά έβαζα μεμβράνη για να μειώσω την κάψα και εν τέλει σταμάτησα να βάζω ηλιοροφή και ησύχασα.
β)Η εγγύηση επεκτείνεται και μετά τα 4 χρόνια;
Στην karenta μου το ξεκαθάρισαν πως σε καμία περίπτωση δεν κάνουν κάτι τέτοιο, και πως η εγγύηση είναι 3 χρόνια και χάρη μας κάνουν (λόγο ανταγωνισμού) και προσθέτουν +1 χρόνο (σύνολο 4).
btw να σας θυμίσω πως αρκετά Κινέζικα + Κορεάτικα έχουν 7 χρόνια, ΚΑΙ εδώ και πολλά χρόνια η Ferrari έχει 7 χρόνια εγγύηση μαζί με όλα τα service πληρωμένα (extra πακέτο επί πληρωμή βέβαια).
γ)δερμάτινα θα βάζατε;
Ναι αν δεν είχα παιδιά τα υφασμάτινα κρύβουν καλύτερα την βρόμα, τον εμετό και το ξεραμένο φαγητό
δ)Αξίζει το harmon kardon τα λεφτά του, πόσο χώρο πιάνειστο χώρο αποσκευών;
Ανάλογα αν είσαι μουσικόφιλος. Για τα γούστα τα δικά μου, ναι αξίζει. Αν απλά ακούς ραδιόφωνο και ότι σαχλαμάρες βάζουν για την μάζα, όχι δεν αξίζει.
ε)Για να έχεις τα 650 στον χωρο αποσκευών , ο χώρος που μένει στα πίσω καθίσματα φτάνει για άτομα 1,70 (τα κορίτσια μου);
Θα πρότεινα να πας να το κοιτάξεις από κοντά.
στ)ειχα οδηγήσει το tiguan πριν από το honda και μου φάνηκε οτι ο συνδιασμός του κινητήρα και κιβωτίου το κάνει αρκετά νωχελικό, σας δημιουργεί ανασφάλεια ή συνηθίζεται;
Αν το προηγούμενο αυτοκίνητο σου ήταν 2'λιτρο ή 3'λιτρο ή παραπάνω, ακόμα και παλιό Saab, Touareg V10, BMW, κπλ αμάξια... ασε, για τα μπάζα ο 1.5.
Αχ, και όταν περάσεις τα 100χλμ/ώρα, να τον ακούς είναι άλλη μια απογοήτευση, σαν ξυριστική μηχανή κάνει. Ένα τραγικό ββββζζζζ.... αντιθέτως καταλαβαίνεις πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιες ταχύτητες. Οκ, θα κάνει μια προσπέραση, αλλά μέχρι εκεί.
Πριν 10 χρόνια, ένας τέτοιος κινητήρας θα έπιανε πάτο, θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.
Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου
α)για το χώρο αποσκευών διαβάζω για 650 και από κοντά μου φάνηκε πολυ μικρότερος , όποτε υποθέτω οτι πρέπει να τραβήξεις πολύ μπροστά τα καθίσματα για να εχεις τόσο χώρο, γενικά τον χρειάζομαι τον χώρο αλλά ταυτόχρόνα πρέπει να χωράνε και τα κορίτσια πίσω οι όποιες όσο τις έχουμε ακόμα είναι 1,70 , η γιαγία ειναι πιο καλόβολη όταν την έχουμε είναι κάτω από 1,6 και χωράει στην μέση.
β)Μάλλον θα θυσιαστεί to HK
γ)εαν το πρόβλημα ειναι ο ήχος, τόσο το X1 όσο και CRV έχουν αντίστοιχο γουργουρητό. Περισσότερο μου φάνηκε πιο τεμπέλης ο κινητήρας του Tiguan. Και τα τρια έχουμε τα θέματα τους. Τεμπέλης ο κινητήρας του tiguan , πιο τεμπέλικο το κιβώτιο της x1 , πολύ φασαρία στα 120 από τον αέρα το CRV .
-
@vaggoiko said in VW Tiguan 2024:
Καλημέρα,
από τριξίματα πως πάμε οι κάτοχοι;Εγώ το πήγα χτες γιατι η πανω ταπετσαρία στη πορτα του συνοδηγού (όλο το κομμάτι δηλαδη με τη δερματίνη) είναι στραβά βαλμένο. Το είδαν (με είχαν 2 ωρες στο γρατσία), προσπάθησαν να το κουμπώσουν σωστά αλλά δε μπαίνει και περιμένουμε ανταλλακτικό απο Γερμανία.
Η πρώτη εντύπωση που είχα ήταν ότι φταίει ο Ζελατινάς που έβαλε τις φιμέ μπροστά, μου είπε όμως ο τεχνικός εκεί οτί μάλλον δε χρειαζεταί να βγεί η ταπετσαρία αυτή. Για να δούμε...Χτες που πήρα τη σύντροφο απο τη δουλειά, παρατήρησε ενα μικρό κροτάλισμα απο τη πόρτα του συνοδηγού. Μετά απο έλεγχο είδα ότι το πλαστικο μπροστά απο τα κουμπιά για τα παράθυρα λίγο παίζει. Αξίζει να ασχοληθώ λέτε;
Εγώ έχω παρατηρήσει μερικές φορές ένα μικρό τρίξιμο στον καθρέφτη του οδηγού όταν ανοιγοκλείνει κατά το άνοιγμα/κλειδωμα του αυτοκινήτου και κυρίως στο σημείο του τερματισμού του μαζέματος.
Το περίεργο είναι ότι δεν συμβαίνει πάντα. Έχω προσπαθήσει να εντοπίσω πως και γιατί ή τι το επηρρεάζει και το κάνει μόνο μερικές φορές, αλλά δεν το έχω καταφέρει.
Τεσπα, δεν είναι ενοχλητικό γιατί δεν είναι έντονο.
Από τρίξιμο, τπτ άλλο.
-
@sonath said in VW Tiguan 2024:
@vaggoiko said in VW Tiguan 2024:
Καλημέρα,
Εγώ έχω παρατηρήσει μερικές φορές ένα μικρό τρίξιμο στον καθρέφτη του οδηγού όταν ανοιγοκλείνει κατά το άνοιγμα/κλειδωμα του αυτοκινήτου και κυρίως στο σημείο του τερματισμού του μαζέματος.
Το περίεργο είναι ότι δεν συμβαίνει πάντα. Έχω προσπαθήσει να εντοπίσω πως και γιατί ή τι το επηρρεάζει και το κάνει μόνο μερικές φορές, αλλά δεν το έχω καταφέρει.
Τεσπα, δεν είναι ενοχλητικό γιατί δεν είναι έντονο.
Από τρίξιμο, τπτ άλλο.
Αυτό το τρίξιμο του καθρέφτη το έχω διαβάσει και σε ξένα φόρουμ.
-
Τριξίματα μηδέν μέχρι στιγμής παρότι πέρασα μεμβράνες παντού. Προχθές στη βόλτα Καλλικράτεια άκουγα έναν ήχο τύπου σακούλας από το κέντρο του ταμπλό αλλά τελικά ήταν ο αφυγραντήρας που έχω στην κεντρική θήκη από τις usb.
-
@george1977 said in VW Tiguan 2024:
α)για το χώρο αποσκευών διαβάζω για 650 και από κοντά μου φάνηκε πολυ μικρότερος , όποτε υποθέτω οτι πρέπει να τραβήξεις πολύ μπροστά τα καθίσματα για να εχεις τόσο χώρο, γενικά τον χρειάζομαι τον χώρο αλλά ταυτόχρόνα πρέπει να χωράνε και τα κορίτσια πίσω οι όποιες όσο τις έχουμε ακόμα είναι 1,70 , η γιαγία ειναι πιο καλόβολη όταν την έχουμε είναι κάτω από 1,6 και χωράει στην μέση.
γ)εαν το πρόβλημα ειναι ο ήχος, τόσο το X1 όσο και CRV έχουν αντίστοιχο γουργουρητό. Περισσότερο μου φάνηκε πιο τεμπέλης ο κινητήρας του Tiguan. Και τα τρια έχουμε τα θέματα τους. Τεμπέλης ο κινητήρας του tiguan , πιο τεμπέλικο το κιβώτιο της x1 , πολύ φασαρία στα 120 από τον αέρα το CRV .
α) Μήπως να κοιτάξετε κάποιο "D" όπως το X-Trail; Φοβεροί εσωτερικοί χώροι ενώ οι πίσω κάθονται υπερυψωμένα σαν άρχοντες. Ποίο ευρύχωρο "c" δεν θα βρείτε από το Tiguan, σας διαβεβαιώνω. Να πάτε από κοντά να το δείτε μήπως πρέπει να ανεβείτε κατηγορία βάση των αναγκών σας.
β) MatrixLED ουσία & 18" ζάντες εμφάνιση. Μια χαρά είναι το μαμά.
γ) Ιάπωνες και έλλειψη ηχομόνωσης πάνε πακέτο. Ο Tsi είναι πράγματι θορυβώδης όταν revάρει ψηλά. Δεν του αρέσει. Έχει όμως πολύ καλύτερη ηχομόνωση καμπίνας από όλα τα υπόλοιπα. Οι κορεάτες έχουν αντίστοιχα σβέλτο κιβώτιο αλλά όχι τόσο ομαλό. Το EAT8 του PSA ήταν πιο smooth αλλά κόπηκε. Τέλος να πούμε ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Το CRV είναι 2l hev και πάει 10k επάνω από το Tiguan. Μήλα με πορτοκάλια.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
α) Μήπως να κοιτάξετε κάποιο "D" όπως το X-Trail; Φοβεροί εσωτερικοί χώροι ενώ οι πίσω κάθονται υπερυψωμένα σαν άρχοντες. Ποίο ευρύχωρο "c" δεν θα βρείτε από το Tiguan, σας διαβεβαιώνω. Να πάτε από κοντά να το δείτε μήπως πρέπει να ανεβείτε κατηγορία βάση των αναγκών σας.
β) MatrixLED ουσία & 18" ζάντες εμφάνιση. Μια χαρά είναι το μαμά.
γ) Ιάπωνες και έλλειψη ηχομόνωσης πάνε πακέτο. Ο Tsi είναι πράγματι θορυβώδης όταν revάρει ψηλά. Δεν του αρέσει. Έχει όμως πολύ καλύτερη ηχομόνωση καμπίνας από όλα τα υπόλοιπα. Οι κορεάτες έχουν αντίστοιχα σβέλτο κιβώτιο αλλά όχι τόσο ομαλό. Το EAT8 του PSA ήταν πιο smooth αλλά κόπηκε. Τέλος να πούμε ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Το CRV είναι 2l hev και πάει 10k επάνω από το Tiguan. Μήλα με πορτοκάλια.
Ηχομόνωση είχε πολύ καλή to tiguan.
Οι Γιαπωνέζοι τα έχουν κάνει σαλάτα , φέρνουν για "εισαγωγική" έκδοση με πολύ εξοπλισμό (ηλιοροφές, δερμάτινα) και πάνε 50Κ, βάλε οτι είναι και δίλιτρο ,βάλε και την κακή (συγκριτικά) ηχομόνωση και έχεις ένα πακέτο το όποιο δεν τραβάει όσο πιο αξιόπιστη και να είναι η Honda ( εχω 8 χρόνια ένα crv και έχει μηδενικά θέματα, στο αντίστοιχο διάστημα ενα golf (το ειχα 8 χρόνια ακριβώς) με είχε αφήσει τέσσερις φόρες στο δρόμο με μικροθεματα μεν αλλα κόστιζαν , βάλε ακριβότερη συγκριτικά συντήρηση η όποια όμως δεν ήταν όσο έπρεπε proactive καθώς μικρόθεματα που σε άφηναν στο δρόμο θα μπορούσαν να είχαν λυθεί στο επιπεδο της τακτικής συντήρησης , άπειρες φορές λαμπάκια αναμένα που έπρεπε να τρέξεις στο συνεργείο να δεις τι είναι και άπειρα χαζοθεματα ποιότητας από σπασμένους γρίλους μέχρι πτώση του υφάσματος της οροφής)
Το πιο μεγάλο εμπόδιο αυτήν την στιγμή είναι να πω στην γυναίκα μου οτι θα πάρουμε vw ( είχε πάει να αναβληθεί ο γάμος γιατί μας άφησε το αυτοκίνητο οταν πήγαμε να μοιράσουμε τα προσκλητήρια του γάμου)Έαν έπρεπε να κρατήσω 15 χρόνια το αυτοκίνητο θα πήγαινα honda αλλά προσπαθώ να αλλάζω κάθε 8-10 χρόνια για να μην το βαριέμαι τελείως.
-
@alexandros-k said in VW Tiguan 2024:
@tiguanos said in VW Tiguan 2024:
Αν το προηγούμενο αυτοκίνητο σου ήταν 2'λιτρο ή 3'λιτρο ή παραπάνω, ακόμα και παλιό Saab, Touareg V10, BMW, κπλ αμάξια... ασε, για τα μπάζα ο 1.5.
Αχ, και όταν περάσεις τα 100χλμ/ώρα, να τον ακούς είναι άλλη μια απογοήτευση, σαν ξυριστική μηχανή κάνει. Ένα τραγικό ββββζζζζ.... αντιθέτως καταλαβαίνεις πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιες ταχύτητες. Οκ, θα κάνει μια προσπέραση, αλλά μέχρι εκεί.
Πριν 10 χρόνια, ένας τέτοιος κινητήρας θα έπιανε πάτο, θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.Τοσο χαλια το βρισκεις ? Κι εγω νομιζα οτι ειναι καλο μοτερ . Μου κίνησες την περιεργεια τωρα να το οδηγησω
Προτείνω test drive. Εγώ αυτό ζήτησα και μου το έδωσαν για μια βόλτα, αμέσως κατάλαβα πως ο κινητήρας είναι ψοφίμι και άμεσα αγόρασα το αυτοκίνητο
Να διευκρινίσω πως η χρήση του είναι για τις ανάγκες των παιδιών, και δεν με ενδιαφέρει κάτι περισσότερο. Έχω το ηλεκτρικό για τα γκάζια.
-
Πέρα από το δεδομένο βάρος, είναι έτσι ρυθμισμένο αυτό το μοτέρ ώστε κατανάλωση και ρύποι να είναι οι χαμηλότεροι δυνατοί. Για οτιδήποτε πάνω από Golf είναι αντικειμενικά οριακό, άσχετα τι χρήση κάνει ο καθένας ή τι ανάγκες έχει.
Έχει κανείς ενδεικτικό 80-120? Στο zeperfs δίνει 7" που ειναι πολύ κακός χρόνος. Πχ η Tonale με τα 160 που είναι ότι πλησιέστερο σε κόστος, κυβισμό και δύναμη, έχει πάνω από 1" πιο κάτω. Η μαλακία το CC το 2λτ κάνει 5.5" μετρημένο με dragy.
-
Όπως ανέφεραν και οι υπόλοιποι συν-φουρμίτες, τα 650 lt είναι όταν τα πίσω καθίσματα είναι τραβηγμένα τέρμα μπροστά, και με κλειστή εταζιέρα. Χωρίς εταζιέρα είναι 700+ lt λόγω ύψους.
Το δικό μου δεν έχει άδειο χώρο από κάτω, γιατί είναι η ρεζέρβα, το subwoofer, ο γρύλος, και ένα αφρολέξ που τα συγκρατεί όλα αυτά.
Προτείνω εκδρομούλα με όλη την οικογένεια για test drive.
-
Άμα δεν χονευει ο άνθρωπος τον όμιλο να μην πάει να το δει καν. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι θέμα το budget (εφόσον κοίταξε και CRV).
Να πάει να δει Rav4 hybrid f/l αν δεν έχει θέματα με τεκμήριο. Και χώρους τεράστιους και απαράμιλλη αξιοπιστία και επιδόσεις τίμιες. Άμα ήθελα να διαθέσω τόσα λεφτά σιγά μην έπαιρνα ευρωπαϊκό όχημα.
Πάνε άνθρωπε μου δες Rav4 hybrid & CX5 AWD με τόσα λεφτά που διαθέτεις να γλιτώσουμε και από άλλο έναν ιδιοκτήτη εθελοντή γκρινιάρη λες και σας το επέβαλε κάνεις το Tig....
-
Άμα δεν χονευει ο άνθρωπος τον όμιλο να μην πάει να το δει καν. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι θέμα το budget (εφόσον κοίταξε και CRV).
Να πάει να δει Rav4 hybrid f/l αν δεν έχει θέματα με τεκμήριο. Και χώρους τεράστιους και απαράμιλλη αξιοπιστία και επιδόσεις τίμιες. Άμα ήθελα να διαθέσω τόσα λεφτά σιγά μην έπαιρνα ευρωπαϊκό όχημα.
Πάνε άνθρωπε μου δες Rav4 hybrid & CX5 AWD με τόσα λεφτά που διαθέτεις να γλιτώσουμε και από άλλο έναν ιδιοκτήτη εθελοντή γκρινιάρη λες και σας το επέβαλε κάνεις το Tig....
το Rav4 έχει πολύ κακή απτή ποιότητα. Βάλε και 2.5 , βάλε και μοντέλο που αλλάζει, το eίδα προτιμώ να κρατήσω το honda.
τα mazda πάνε 60Κ πλεον και 3.2 κυβικά δεν θα πουλιέται μετά με τίποτα. (δεν είναι μόνο να το αγοράσεις , θα πρέπει να πουλήσεις σε οκτώ χρόνια)το tiguan στα μάτια μου ειναι η χρυσή τομή αυτήν την στιγμή. Ακόμη και θέματα να βγάλει έχεις ένα μαξιλάρι 10Κ να ειναι άνετος διαχειριστικά.
-
Οκ υπάρχουν και Tiguan 2l των οποίων οι κινητήρες είναι διαμάντια σε απόδοση και αξιοπιστία, αν σας φανεί στο td ασθενικός ο 1,5. Αν και αν δεν κάνετε σοβαρά ταξίδια και βάζετε μέσα τα παιδιά και τη μαμά σας δεν νομίζω ότι χρειάζεστε κάτι παραπάνω, όπως και εγώ....
Για το CX5 γιατί λέτε για 2.5l; Έκοψε τον 2l με τα 165ps;
-
Οκ υπάρχουν και Tiguan 2l των οποίων οι κινητήρες είναι διαμάντια σε απόδοση και αξιοπιστία, αν σας φανεί στο td ασθενικός ο 1,5. Αν και αν δεν κάνετε σοβαρά ταξίδια και βάζετε μέσα τα παιδιά και τη μαμά σας δεν νομίζω ότι χρειάζεστε κάτι παραπάνω, όπως και εγώ....
δεν υπάρχει Cx5 , πας σε Cx60
-
Δεν υπάρχει πια διλιτρος G. Έγινε 2,5 με 140 άλογα.
-
Όλο και χειρότερα
VW Tiguan 2024