-
@gtsartsal said in Toyota C-HR 2023:
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
από τα γήινα μοντέλα, την καλύτερη ποιότητα έχει η Κορόλα και το CHR ακολουθεί πολύ κοντά. Τα Γιάρις είναι κουδουνίστρες, το έχουμε πει.
Σε έκανε ο iceman να τα ακούς? Η' ξεκίνησε και το δικό σου?
Του δημιουργησε ψευδαισθησεις
-
Τίποτα δεν ακούω και τίποτα δεν τρίζει στο δικό μου (και σε κανένα βασικά). Αλλά η ποιότητα ειναι χαμηλή, το έχω πει από την 1η μέρα που το πήρα (βασικά από το test drive), ειδικά εαν συγκριθεί με την Κορόλα που κόστισαν και τα ίδια χρήματα! Όμως δεν είχα και απαιτήσεις από αυτή την κατηγορία, που όλα το ίδιο χάλι ειναι.
-
Τίποτα δεν ακούω και τίποτα δεν τρίζει στο δικό μου (και σε κανένα βασικά). Αλλά η ποιότητα ειναι χαμηλή, το έχω πει από την 1η μέρα που το πήρα (βασικά από το test drive), ειδικά εαν συγκριθεί με την Κορόλα που κόστισαν και τα ίδια χρήματα! Όμως δεν είχα και απαιτήσεις από αυτή την κατηγορία, που όλα το ίδιο χάλι ειναι.
Παρερμηνευσα τις κουδούνιστρες !
-
Πήγα το είδα στατικά. Θα πάω άλλη μέρα νωρίτερα να το πάρω για τεστ μόνος.
Έκδοση c-lub στα 33500 περίπου πέρλα (του δινει αχρείαστο όγκο)
Ιδιαίτερο σχήμα. Πίσω ξανά αχρείαστα ογκώδες χωρίς ο όγκος να μετουσιώνεται σε χώρους.
Λαμαρίνα στις πόρτες για τα σκυλιά.
Κλειδώνεις όντας μέσα και ακούγονται 4 γκουπ δυνατά μαζί με το κλείσιμο των αλα τεσλα μεντεσέδων. Χτυπάς και νιώθεις ότι θα βουλιάξει.
Χαμηλότερο του YC. Ωραίες ζάντες.
Μέσα δείχνει ωραίο. Μοντέρνο με καλό εξοπλισμό αν και θα ήθελα περισσότερο ατμοσφαιρικό φωτισμό (ίσως να έχει και εδώ τις υποδοχές για τα φώτα των παραπάνω εκδόσεων).
Σαφως ποιοτικότερο του YC (είδα και ένα YC style με ηλιοροφή - στην έκδοση αυτή έχουν τον ατμοσφαιρικό στάνταρ αλλά διαπίστωσα ότι τα μαμά λαμπάκι είναι άχνα - ενώ αυτά που βάζουμε από Ali είναι σαφως δυνατότερα)
Στατικα η ποιότητα δείχνει σαν το πρώτο αν και η συναρμογή είχε θεματάκια (κάτι κουμπώματα στις πόρτες έπαιζαν). Τα πλαστικά όπως σε όλα τα πρόσφατα αμάξια κάθε μαρκας μαρτυράνε ότι είναι από ανακυκλωμενες σερβιέτες.
Πίσω πάλι τα ίδια χαλια.
Ποσο στενο και κλειστοφοβικό ρε γαμωτο;
3-4 φορές έχω πάει σοβαρά για το chr και μπαίνοντας πίσω φευγω τρέχοντας. Ούτε φυσικά αεραγωγοί, ο ούτε υποβραχιόνιο. Και το κεφάλι μου να βρίσκει στη μαύρη οροφή. Με πανοραμική θα νοιωθεις το κλείσιμο λιγότερο. Αλλά πας 39 !!Τα καθίσματα απογοήτευση.
Υλικό πανάθλιο. Σαν το αφρολέξ στα στρώματα του στρατού. Γιατί το κάνουν αυτό σε όλα τα σύγχρονα Τογιότα ; Απαίσιο στην υφή υλικό, ξεπλυμένα χρώματα, μπλιαχ !
Τόση φθήνια πια ;
Εξοπλιστικά καλό με τις οθοναρες και τα βοηθήματα.
Μέχρι και έντονο led στο ντουλαπάκι έχει (που κόψανε στη Χ1) αλλά στο γυμνό, και μικρό πορτ μπαγκαζ ένα αχνό κίτρινο λαμπάκι. Δεν πάνε καλά !!
Θα το οδηγήσω αλλά δεν με βλέπω ….. -
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
Πήγα το είδα στατικά. Θα πάω άλλη μέρα νωρίτερα να το πάρω για τεστ μόνος.
Έκδοση c-lub στα 33500 περίπου πέρλα (του δινει αχρείαστο όγκο)
Ιδιαίτερο σχήμα. Πίσω ξανά αχρείαστα ογκώδες χωρίς ο όγκος να μετουσιώνεται σε χώρους.
Λαμαρίνα στις πόρτες για τα σκυλιά.
Κλειδώνεις όντας μέσα και ακούγονται 4 γκουπ δυνατά μαζί με το κλείσιμο των αλα τεσλα μεντεσέδων. Χτυπάς και νιώθεις ότι θα βουλιάξει.
Χαμηλότερο του YC. Ωραίες ζάντες.
Μέσα δείχνει ωραίο. Μοντέρνο με καλό εξοπλισμό αν και θα ήθελα περισσότερο ατμοσφαιρικό φωτισμό (ίσως να έχει και εδώ τις υποδοχές για τα φώτα των παραπάνω εκδόσεων).
Σαφως ποιοτικότερο του YC (είδα και ένα YC style με ηλιοροφή - στην έκδοση αυτή έχουν τον ατμοσφαιρικό στάνταρ αλλά διαπίστωσα ότι τα μαμά λαμπάκι είναι άχνα - ενώ αυτά που βάζουμε από Ali είναι σαφως δυνατότερα)
Στατικα η ποιότητα δείχνει σαν το πρώτο αν και η συναρμογή είχε θεματάκια (κάτι κουμπώματα στις πόρτες έπαιζαν). Τα πλαστικά όπως σε όλα τα πρόσφατα αμάξια κάθε μαρκας μαρτυράνε ότι είναι από ανακυκλωμενες σερβιέτες.
Πίσω πάλι τα ίδια χαλια.
Ποσο στενο και κλειστοφοβικό ρε γαμωτο;
3-4 φορές έχω πάει σοβαρά για το chr και μπαίνοντας πίσω φευγω τρέχοντας. Ούτε φυσικά αεραγωγοί, ο ούτε υποβραχιόνιο. Και το κεφάλι μου να βρίσκει στη μαύρη οροφή. Με πανοραμική θα νοιωθεις το κλείσιμο λιγότερο. Αλλά πας 39 !!Τα καθίσματα απογοήτευση.
Υλικό πανάθλιο. Σαν το αφρολέξ στα στρώματα του στρατού. Γιατί το κάνουν αυτό σε όλα τα σύγχρονα Τογιότα ; Απαίσιο στην υφή υλικό, ξεπλυμένα χρώματα, μπλιαχ !
Τόση φθήνια πια ;
Εξοπλιστικά καλό με τις οθοναρες και τα βοηθήματα.
Μέχρι και έντονο led στο ντουλαπάκι έχει (που κόψανε στη Χ1) αλλά στο γυμνό, και μικρό πορτ μπαγκαζ ένα αχνό κίτρινο λαμπάκι. Δεν πάνε καλά !!
Θα το οδηγήσω αλλά δεν με βλέπω …..Το C-HIC έχει άλλα καθίσματα (στην ουσία του GR χωρίς τα λογότυπα), πολυ ανώτερα τόσο σε αίσθηση όσο και σε απτή ποιότητα και υλικά σε σχέση με το C-LUB. Μάλιστα είναι μια από τις διαφορές που δεν τονίζεται κάπου στις διάφορες των εκδόσεων (παρά μόνο οι επενδύσεις τους...). Επίσης έχει ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων η ένταση του οποίου είναι ρυθμιζόμενη από την οθόνη πολυμέσων.
Για μένα, αν προσθέσεις και το σύστημα καθαρισμού αέρα από τη Lexus, το ηλεκτρικά ανοιγμένο πορτ παγκαζ, τα θερμαινόμενα καθίσματα (χωριά τις υπόλοιπες αρκετές διάφορες που έχουν... ) αξίζει να πας στην παραπάνω έκδοση.
Θα πρότεινα για τεστ ντράιβ να επιδιώξεις να κάνεις το C-HIC. Πχ στην Πόλις Σταυρού αν σε βολεύει, είχε σε πετρόλ και μπορείς να πας και μια μεικτή διαδρομή προς αεροδρόμιο να το δεις (χωρίς πωλητή εννοείται) σε όλες τις συνθήκες. Εμένα η δοκιμή αυτή, μετά από 40-50 λεπτά και αρκετά χλμ ήταν αρκετή για να με πείσει να πάρω το πρώτο μου Toyota αν και δεν ήμουν ποτέ φαν της μάρκας -
Είναι το κλασσικο δίλημμα της Τογιότα.
Ίδια πλαστικά και αμάξι και σε κάνει να ανεβαίνεις εκδόσεις (και χιλιάδες ευρω) για να πας σε αξιοπρεπέστερο εξοπλισμό ή για να μην βλέπεις τις εμφανείς τσιπιες.
Τα ίδια και στο κρος.
Το κακό είναι ότι αυτά στη μεταπώληση δύσκολα εκτιμώνται και κατά βάση το ίδιο αμάξι παιρνεις.
Γενικά η Τογιότα όπως έχω πολλάκις γράψει έχει μειώσει ποιότητα. Ή τα δικά μου γούστα μετά τη bmw έχουν αλλάξει.
Πάντως για εμένα προσωπικά και η νέα χ1 είναι χειρότερη ποιοτικα από την F48.
Πιο φανταχτερή και εξοπλισμένη είναι αλλά σε απτή ποιότητα είναι παρακάτω από το προηγούμενο μοντέλο. -
Συμφωνώ σε αυτό που λες, σε ωθούν σκόπιμα σε πλουσιότερες εκδόσεις τη στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις τη δική σου διαμόρφωση εξοπλισμού.
Από την άλλη, μου χτύπησαν και εμένα επίσης πολύ άσχημα σε χρωματισμό, υλικά και σε αίσθηση τα καθίσματα της προηγούμενης έκδοσης που απλά δε θα το διάλεγα μόνο και μόνο για αυτό σε αυτή την περίπτωση. Απλά θα έπαιρνα κάτι άλλο ...Ως προς το σχόλιο για την ποιότητα, είναι δυστυχώς κάτι που το συναντάς πλέον παντού και μάλιστα με το πρόσχημα της περιβαλλοντικής ευθύνης, της βιωσιμότητας κλπ. Κάθε πέρυσι και καλύτερα που λέμε
-
Πίσω πάλι τα ίδια χαλια.
Οδηγό έχεις? Εαν όχι, τότε τι σε νοιάζει το πίσω? Εαν ναι, κοιτάς λάθος αμάξι!
Πότε στην ζωή μου δεν έχω ασχοληθεί με τους χώρους ενός αυτοκινήτου, ποτέ όμως!! Εδώ χωράγαμε σε Κορόλα ΚΕ25 και σε Ώστιν.
Με πανοραμική θα νοιωθεις το κλείσιμο λιγότερο. Αλλά πας 39 !!
Πάρε Τέσλα που την έχει στάνταρ την Πανοραμική και είναι και πιο φτηνό!! Έλα αφού το ξέρεις, αυτό θες!!
-
Συγγνώμη ρε παιδιά τρίζει το καινούριο c-hr?Επίσης πότε θα γίνουν τα EuroNCAP test?
-
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
Συγγνώμη ρε παιδιά τρίζει το καινούριο c-hr?Επίσης πότε θα γίνουν τα EuroNCAP test?
Τογιότα και να μην τρίζει δύσκολο πια.
Ποσο μπροστά ηταν τελικά ο Θεοφραστου -
Πίσω πάλι τα ίδια χαλια.
Οδηγό έχεις? Εαν όχι, τότε τι σε νοιάζει το πίσω? Εαν ναι, κοιτάς λάθος αμάξι!
Πότε στην ζωή μου δεν έχω ασχοληθεί με τους χώρους ενός αυτοκινήτου, ποτέ όμως!! Εδώ χωράγαμε σε Κορόλα ΚΕ25 και σε Ώστιν.
Με πανοραμική θα νοιωθεις το κλείσιμο λιγότερο. Αλλά πας 39 !!
Πάρε Τέσλα που την έχει στάνταρ την Πανοραμική και είναι και πιο φτηνό!! Έλα αφού το ξέρεις, αυτό θες!!
Εκεί μας οδηγούνε. Στις πρίζες…..
Να μην μπορούμε να κάνουμε ταξίδι -
Μικρό update από τον περίεργο του φορουμ.
Αν κάποιος θέλει να εντοπίζω αρνητικά να με φωνάζει να βλέπουμε αμάξια μαζίΞαναπήγα να δει και ο γιος το chr. Αρχικά το club της εκθεσης.
Ίδια συμπεράσματα όπως εγώ.
Μου είπε χαρακτηριστικά ότι το αμάξι είναι καλό για αυτόν που οδηγεί αλλά για τους επιβατες ειδικά τους πίσω όχι. Λείπουν πολλά. Συν η φθήνια στα υλικά.
Μετά είδαμε και το Petrol chic test που θα περάσω μεσοβδόμαδα για τεστ.
Εκεί με τα καθίσματα και τον επιπλέον εξοπλισμό σώζεται καπως η κατάσταση.
Το χαλι πίσω φυσικά δεν συμμαζεύεται όπως και ο ανύπαρκτος χώρος αποσκευών για τα μεγεθη του μαζί με το αλογόνου φωτακι …. Έλεος ρε τσιπηδες. Θα βγάλετε ένα αμάξι που να μην πρέπει να βαλεις χέρι σε τίποτα ;
Αλλά είπαμε ειδικό αμάξι το chr. Σίγουρα όχι για οικογενειάρχη. Μαλλον με την έξτρα πανοραμική θα βελτιώνεται καπως ο αέρας του αμαξιού αλλά chic ξαι πανοραμική σε πάνε 38.
Πολλά για αυτές τις εγγενείς ελλείψεις πίσω.
Μαζί με το θέμα για τους πίσω και την αλογόνου πλαφονιέρα στο πορτ μπαγκαζ άφθονο γέλιο ρίξαμε και με την ανάλυση της κάμερας οπισθοπορείας.
Ίδια με του Yaris cross. Στην 12,3 οθόνη απλά η εικόνα είναι από amstrad 6128.
Τέλος όλα τα μενού των οθονών είναι ανακατεμένα. Χωρίς λογική χωρίς ένα παττερν της εταιρίας (όπως πχ στη bmw που μπαίνεις σε άλλο μοντέλο και βρίσκεις άκρη) χωρίς τάξη.
Αντιγράψτε την τεσλα ρε σεις παιδιά αφού βάζετε ολοένα και μεγαλύτερες οθονες.
Βεβαια όσα ανέφερα μαλλον δεν θα ήταν αποτρεπτικός λόγος να το αγόραζα.
Η νεα Χ1 σε phev που θα ήταν για εμένα αλλαγή πάει από 52 άσε που δεν μου αρέσει όπως την έχουν κανει σαν νταλίκα μπροστά.
Το τεσλα είναι τεσλα αλλά είναι χαμηλό, μακρύ, μόνο ηλεκτρικό. -
Μήπως υπεραναλύετε τα πράγματα σε βαθμό που δεν θα έπρεπε; Η αγορά είναι ανοιχτή με πάρα πολλές επιλογές.
Είναι ενα καταπληκτικό αυτοκίνητο με πολλά θετικά και αρνητικά βέβαια, τίποτα δεν είναι τέλειο και ποτέ δεν μπορείς στη ζωή να τα έχεις όλα. Το πώς βλέπουμε τα πράγματα εμείς δεν σημαίνει οτι έτσι είναι για όλους.
Δες το, οδηγησέ το και κανε την επιλογή σου. Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες προτάσεις γενικά.
-
@astana2828 said in Toyota C-HR 2023:
Μήπως υπεραναλύετε τα πράγματα σε βαθμό που δεν θα έπρεπε; Η αγορά είναι ανοιχτή με πάρα πολλές επιλογές.
Είναι ενα καταπληκτικό αυτοκίνητο με πολλά θετικά και αρνητικά βέβαια, τίποτα δεν είναι τέλειο και ποτέ δεν μπορείς στη ζωή να τα έχεις όλα. Το πώς βλέπουμε τα πράγματα εμείς δεν σημαίνει οτι έτσι είναι για όλους.
Δες το, οδηγησέ το και κανε την επιλογή σου. Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες προτάσεις γενικά.
Δεν τις βλέπω τις τόσες επιλογές.
Τουλάχιστον σε ότι ψάχνω εγώ.
Έγραψα ότι είμαι αυστηρός, ψάχνω το τέλειο που πιθανώς δεν υπάρχει. Γι αυτό και αλλάζω αμάξια σύντομα.
Αλλά και πάλι αντικειμενικά όσα γράφω για το αμάξι ισχύουν. Το αν ενοχλούν το ίδιο ή είναι τόσο σημαντικά για όλους είναι υποκειμενικό.
Δεν θα εξειδανικευσω την οποία επιλογή μου και θα κράξω τα πάντα που δεν είναι σωστά.
Το chr είναι ένα οκ αμάξι για τα σημερινά δεδομένα με αρκετές λεπτομέρειες που αν ήταν σωστες θα το ανέβαζαν πόντους.
Λεπτομέρειες που είναι αντικειμενικές αλλά επιλέγεις να παραβλέψεις για να πάρεις το υπόλοιπο.
Ε εγώ που το εξεταζω πριν κάνω την επιλογή πρέπει να το δω. Το κακό είναι ότι αν το δω δύσκολα μετά το παραβλέπω. -
Μου είπε χαρακτηριστικά ότι το αμάξι είναι καλό για αυτόν που οδηγεί αλλά για τους επιβατες ειδικά τους πίσω όχι.
Είπαμε κλάην, εκξτός εαν έχεις οδηγό! Εαν οδηγείς εσύ, δεν σε απασχολεί...είναι πρόβλημα όσων κάθονται πίσω...χαχα!!
Έγραψα ότι είμαι αυστηρός, ψάχνω το τέλειο που πιθανώς δεν υπάρχει.
Φυσικά και υπάρχει, λέγε με Porsche Taycan ή BMW 8αρα!! Αλλά ειναι που δεν έχουμε λεφτά. Οπότε ναι στα κουβαδάκια που κοιτάμε δεν υπάρχει το τέλειο, απαιτούνται πολλοί συμβιβασμοί.
-
Μου είπε χαρακτηριστικά ότι το αμάξι είναι καλό για αυτόν που οδηγεί αλλά για τους επιβατες ειδικά τους πίσω όχι.
Είπαμε κλάην, εκξτός εαν έχεις οδηγό! Εαν οδηγείς εσύ, δεν σε απασχολεί...είναι πρόβλημα όσων κάθονται πίσω...χαχα!!
Ε δεν θα γράψω έτσι στα παπαρια μου όσα μου λέει το παιδί μου.
-
Ε δεν θα γράψω έτσι στα παπαρια μου όσα μου λέει το παιδί μου.
Θα σου δώσω να τον πάς ταξίδι με την ΚΕ25 (εκεί μεγάλωσα) και μετά θα του φαίνεται Ρολς σε θέμα χώρων το CHR....
-
Για περισσοτερους χωρους πίσω πας σε Corolla Cross ή Rav4 αν το CHR δεν ικανοποιεί. Αλλιώς δες 3008 ή 5008.
-
Φυσικά και υπάρχει, λέγε με Porsche Taycan ή BMW 8αρα!!
Θα τις βρει χαμηλές κι αυτές... Άσε που στην 1η βλάβη έχουμε να διαβάσουμε ευαγγέλιο ολόκληρο!
-
@realzeus said in Toyota C-HR 2023:
Θα τις βρει χαμηλές κι αυτές... Άσε που στην 1η βλάβη έχουμε να διαβάσουμε ευαγγέλιο ολόκληρο!
Αχαχαχα!! Έχουν και ψηλές εκδόσεις, ενώ οι βλάβες δεν απασχολούν σε αυτά τα χρήματα και οχήματα. Οι βλάβες ειναι για εμάς, που δεν έχουμε λεφτά για αμάξια και κοιτάμε εαν το σέρβις κόστισε €183 ή €211 και το συζητάμε 2-3 σελίδες.
Toyota C-HR 2023