-
@petp3624 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Καλημέρα,
ναι, αυτό σκέφτομαι - να φύγει το φελιζόλ με το κιτ επισκευής και εκεί να φωλιάσει η ρεζέρβα ανάγκης. Η διάμετρος της "φωλιάς" είναι 580mm στο κατώτερο σημείο και 620mm στο ανώτερο. Η ρεζέρβα που μου προτείνεις έχει διάμετρο 15'', δλδ 380 mm και με προφίλ ελαστικού 70mm, η συνολική διάμετρος ανέρχεται στα 380+70*2=520mm, επομένως θα χωρέσει...
Στο manual που έχω παραλάβει (9/2023), δεν αναγράφεται η διάσταση της ρεζέρβας - ούτε στο κεφάλαιο των ελαστικών ούτε και σε εκείνο των τεχνικών χαρακτηριστικών.Εδω λεει για τις ρεζερβες αναγκης.
Μιλησε με αντιπροσωπεια και μαθε διασταση που δινουν αν ζητησει καποιος ρεζερβα και κοστος μονο για τη ζαντα. Τα αλλα τα βρισκεις και στην αγορα.
Εγω εκανα την ιδια δουλεια (CX-30) αλλα την πατησα με την απ εξω ζαντα γιατι δεν κουμπωνε το γουφερ σωστα, οπως κουμπωνει με την μαμα ζαντα ωστε να κλεινει και ο κατω πατος. Αν δεν ειχα γουφερ θα ημουν μια χαρα και με την ζαντα απ εξω που ηρθε πακετο.
-
Ευχαριστώ!
Ερώτηση νο1: τι εννοείς λέγοντας "γούφερ";
Ερώτηση νο2: φαντάζομαι πως είχες και εσύ service kit - το φελιζόλ το έβγαλες από το αμάξι, σωστά; -
Ευχαριστώ!
Ερώτηση νο1: τι εννοείς λέγοντας "γούφερ";
Ερώτηση νο2: φαντάζομαι πως είχες και εσύ service kit - το φελιζόλ το έβγαλες από το αμάξι, σωστά;Subwoofer.
Για την ωρα το αφαιρεσα προσπαθωντας να το κοψω και να το μετατρεψω ωστε να κουμπωνουν τα διαφορα εργαλεια.
Αν δεν το κατεφερω λογικα θα βγει ολοκληρο. -
Κατάλαβα...
έχω μιλήσει με αντιπροσωπεία - στα 800€ το πλήρες σετ: ζάντα, ελαστικό, παρελκόμενα. Για σκέτη ζάντα ούτε λόγος - πάει σετ με ελαστικό και αυτό μόνο κατόπιν ελέγχου διαθεσιμότητας... θα ενημερώσουν!
Η άλλη λύση είναι να πάω στο βουλκανιζατέρ που βρήκα την εναλλακτική και να δοκιμάσω επιτόπου μια ρεζέρβα ανάγκης... βίδες στερέωσης θα βρεθούν φαντάζομαι. -
Κατάλαβα...
έχω μιλήσει με αντιπροσωπεία - στα 800€ το πλήρες σετ: ζάντα, ελαστικό, παρελκόμενα. Για σκέτη ζάντα ούτε λόγος - πάει σετ με ελαστικό και αυτό μόνο κατόπιν ελέγχου διαθεσιμότητας... θα ενημερώσουν!
Η άλλη λύση είναι να πάω στο βουλκανιζατέρ που βρήκα την εναλλακτική και να δοκιμάσω επιτόπου μια ρεζέρβα ανάγκης... βίδες στερέωσης θα βρεθούν φαντάζομαι.Δεν παιζει να μην δινουν σκετη ζαντα.
Εγω ο ιδιος την παραγγειλα (οχι για το 2 βεβαια αλλα δεν λεει κατι αυτο) και την πηρα μετα απο 15 μερες που την φερανε απο Αυστρια.
Εχει σιγουρα ξεχωριστο κωδικο σαν part.
Καποιος δεν καταλαβε κατι.
Ξανακαλεσε τους και πες του θελω να παραγγειλω μονο το σιδερο. Ουτε τα παρελκομενα ουτε τιποτα. Απλα ερχεται χωρις ελαστικο και πας και βαζεις μονος σου. Γυρω στα 100-120 το βρισκεις. -
Καλησπέρα. Ήρθε επιτέλους.
-
Κάποιος στηρίζεται πάνω στο αυτοκινητο σου!!!
Καλοτάξιδο -
@lap said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Κάποιος στηρίζεται πάνω στο αυτοκινητο σου!!!
ΚαλοτάξιδοΗ αρχοντιά μου χαχχαα
-
Ωραίος! Να μας ενημερώσεις διότι το αυτοκινητο έχει κοινό και ενδιαφέρει πολύ κόσμο
Παλιοχαμουρα η έκδοση;
-
@lap said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Ωραίος! Να μας ενημερώσεις διότι το αυτοκινητο έχει κοινό και ενδιαφέρει πολύ κόσμο
Παλιοχαμουρα η έκδοση;
Homura απλη 90hp την ζηλεψα την AKA αλλά ανέβαινε το budget
-
@filthydwarf said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Καλορίζικο....το χρώμα είναι το aero grey? Αν θέλεις ενημέρωνε που και που πως βλέπεις το σασμάν κυρίως γιατί έχω διαβάσει κάποιες αναφορές ότι από νεκρά σε δευτέρα κολλάει...
Για αυτοκίνητο πόλης αν δεν ψαχνόμουν για αυτόματο θα το είχα πάρει πριν λίγες ημέρες αλλά στη βασική έκδοση γιατί όλες οι άλλες έχουν ξεπουλήσει και μου είπαν πως περιμένουν ν ανέβουν οι τιμές λόγω υποχρέωσης επιπλέον συστημάτων ασφαλείας από την "μαφία" της Ε.Ε. -
@gomi said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Καλορίζικο....το χρώμα είναι το aero grey? Αν θέλεις ενημέρωνε που και που πως βλέπεις το σασμάν κυρίως γιατί έχω διαβάσει κάποιες αναφορές ότι από νεκρά σε δευτέρα κολλάει...
Για αυτοκίνητο πόλης αν δεν ψαχνόμουν για αυτόματο θα το είχα πάρει πριν λίγες ημέρες αλλά στη βασική έκδοση γιατί όλες οι άλλες έχουν ξεπουλήσει και μου είπαν πως περιμένουν ν ανέβουν οι τιμές λόγω υποχρέωσης επιπλέον συστημάτων ασφαλείας από την "μαφία" της Ε.Ε.Το χρώμα είναι το platinum quartz.
Φαίνεται διαφορετικό ανάλογα την πηγή φωτός.
Το διάβασα και εγώ με το σασμάν αλλά δεν εντόπισα κάτι. Γενικά αποσα διάβασα online το μονο που επιβεβαίωσα είναι ότι θέλει συχνά να κατεβάζεις ταχύτητα για επιτάχυνση -
Καλοταξιδο και απροβληματιστο. Ματσουντα!!
Ειναι μακρυ σαν κιβωτιο οποτε θελει κατεβασμα.
Ατμοσφαιρα κιολας...λογικο το βρισκω.
Καλα χλμ να εχεις!! -
@chrisk6 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Καλοταξιδο και απροβληματιστο. Ματσουντα!!
Ειναι μακρυ σαν κιβωτιο οποτε θελει κατεβασμα.
Ατμοσφαιρα κιολας...λογικο το βρισκω.
Καλα χλμ να εχεις!!Ναι δεν είναι τίποτα. Και πριν ατμόσφαιρα είχα
-
Καλά δεν είναι το θέμα ότι είναι ατμοσφαιρικό, ότι έχει θεομακρες σχέσεις στο κιβώτιο είναι το θέμα για τα κατεβάσματα. Η 6η δίνει σχεδόν 60 km/h ανά 1000 rpm.
-
@super-t said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Καλά δεν είναι το θέμα ότι είναι ατμοσφαιρικό, ότι έχει θεομακρες σχέσεις στο κιβώτιο είναι το θέμα για τα κατεβάσματα. Η 6η δίνει σχεδόν 60 km/h ανά 1000 rpm.
Ναι οκ. Θέμα συνήθειας είναι πιο πολύ. Χτες έκανα 130 χμ να το μάθω μεικτά. Λίγο ΒΟΑΚ λίγο πόλη. Στην πόλη μέσα βάζεις και 5η . ΒΟΑΚ 6η και σε χαλαρή πορεία βάζεις αρκεί να είναι σταθερή. Γενικά αυτό που σου προτείνει αλλαγή ταχυτήτων δε γενικές γραμμές το βρίσκω σωστό. Σπάνια δεν συμφώνησα μαζί του. Κυρίως όταν ο δρόμος έχει κλήση.
-
@super-t said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Ναι οκ. Θέμα συνήθειας είναι πιο πολύ. Χτες έκανα 130 χμ να το μάθω μεικτά. Λίγο ΒΟΑΚ λίγο πόλη. Στην πόλη μέσα βάζεις και 5η . ΒΟΑΚ 6η και σε χαλαρή πορεία βάζεις αρκεί να είναι σταθερή. Γενικά αυτό που σου προτείνει αλλαγή ταχυτήτων δε γενικές γραμμές το βρίσκω σωστό. Σπάνια δεν συμφώνησα μαζί του. Κυρίως όταν ο δρόμος έχει κλήση.
Η προτεινόμενη σχέση στο κιβώτιο είναι με βάση την «απόλυτη» οικονομία στο καύσιμο που μπορεί να κινείται το αυτοκίνητο και δεν έχει καμία σχέση με το σωστό στρώσιμο του κινητήρα - κιβωτίου ,όποτε οδήγησε το όπως του αρμόζει (φυσιολογικές επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις ).
Καλά χιλιόμετρα . -
Καλημέρα σε όλους,
σημειώσεις ύστερα από 9000χλμ χρήσης:- όντως μακριές οι σχέσεις, θα χρειαστεί να κατεβάζεις αν πρέπει να προσπεράσεις γρήγορα. Αν έχεις οδηγήσει προηγούμενα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ (έχω εμπειρία από Pulsar), η υστέρηση είναι διακριτή. Αλλά θεωρώ πως είναι θέμα συνήθειας. Ο κινητήρας είναι πολύ γραμμικός - έχει ένα ελαφρύ ξύπνημα γύρω στις 3500 - 4000 σαλ. Μπορείς να κινηθείς σβέλτα αν το θες, αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτός ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου.
- Μέση κατανάλωση στους 8 μήνες χρήσης: 5,3l/100km. Υψηλότερη τιμή 5,9l/100km,χαμηλότερη 5,2l/100km. Αστική χρήση κατά 70% και εθνική οδός κατά 30%. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη σε μεγάλο ταξίδι - έπεται.
- αθόρυβο το εσωτερικό, στο τρίμηνο όμως άρχισαν να ακούγονται τριγμοί από τη βάση της οθόνης και από το πλαίσιο πίσω από τον καθρέπτη που περιλαμβάνει αισθητήρες φωτός και απόστασης. Δεν ξέρω αν ευθύνεται εξ' ολοκλήρου το απαίσιο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης ή πρόκειται για κάποια αστοχία. Με το τμήμα σερβις της εταιρίας που μίλησα, μου είπανε "θα το φέρεις να μου το αφήσεις γιατί θα ανοίξω ταμπλό και θα δούμε πόσο καιρό θα κάνει".... στα κρύα οι τριγμοί ήταν πιο έντονοι, τώρα που ανέβηκε η θερμοκρασία σχεδόν απουσιάζουν - αρά έχει να κάνει και με τα μονωτικά μέσα που χρησιμοποιούνται.
- στα υπόλοιπα, έχω το Sour Red που είναι υπέροχο. Το εσωτερικό όπως μου αρέσει, ποιοτικό, λειτουργικό, λιτό και όχι φανφάρικο όπως άλλων κατασκευαστών. Και είναι και πολύ όμορφο...
Καλορίζικο σε όσους το παρήγγειλαν / παρέλαβαν.
-
ναι, αυτό σκέφτομαι - να φύγει το φελιζόλ με το κιτ επισκευής και εκεί να φωλιάσει η ρεζέρβα ανάγκης. Η διάμετρος της "φωλιάς" είναι 580mm στο κατώτερο σημείο και 620mm στο ανώτερο. Η ρεζέρβα που μου προτείνεις έχει διάμετρο 15'', δλδ 380 mm και με προφίλ ελαστικού 70mm, η συνολική διάμετρος ανέρχεται στα 380+70*2=520mm, επομένως θα χωρέσει...
Εχεις κανει λαθος στον υπολογισμο . Το 70 στο προφιλ δεν ειναι 70mm . Ειναι το 70% του πελματος
Καλοταξιδα σε ολους παιδια !!!
-
@alexandros-k said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Εχεις κανει λαθος στον υπολογισμο . Το 70 στο προφιλ δεν ειναι 70mm . Ειναι το 70% του πελματος
Καλοταξιδα σε ολους παιδια !!!
Το δικό σου το παρελαβες ;
MAZDA 2 Facelift 2023