-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
To LSD πίσω μόνο, αν καταλαβαίνω καλά, βοηθάει στο αν γλιστράει ο ένας πίσω τροχός, να περιορίσει την ολίσθιση και να στείλει ροπή στον άλλο.
Αυτό όμως το κάνει και το ηλεκτρονικό LSD που έχει ήδη το Jimny. Οπότε να υποθέσω οτι το μηχανικό LSD είναι ουσιαστικά "ταχύτερο" στην εφαρμογή του?Επίσης, αν κατάλαβα καλά, ο airlocker της ARB (ή όποιας άλλης εταιρείας) είναι αντίστοιχα για να "σταματάει" ακόμα και 3 τροχούς αν είναι στον αέρα (ή φαντάζομαι σε λάσπη/άμμο χωρίς πρόσφυση) και να στέλνει όλη τη ροπή στον έναν που μπορεί να έχει πρόσφυση.
Σωστά;Επίσης η διαφορά του airlocker από το ηλεκτρονικό LSD που έχει ήδη το Jimny είναι οτι στο ηλεκτρονικό πατάει τα φρένα (άρα σε κόβει και χάνεις την ορμή) ενώ το airlocker απλά στέλνει τη ροπή αλλού χωρίς να φρενάρει και πιο άμεσα;
Σορρυ για το σεντόνι αλλά ίσως έχει γενικότερο ενδιαφέρον.
To airlocker όταν είναι ενεργοποιημένο αναγκάζει τους δύο τροχούς του ίδιου άξονα να περιστρέφονται με την ίδια ακριβώς γωνιακή ταχύτητα ως εάν να ήταν συνδεδεμένοι με συμπαγή άξονα (εξ ού και "κάρο") - δεν "μεταφέρει" ροπή από τροχό σε τροχό. Από την άλλη όταν είναι απενεργοποιημένο τότε λειτουργεί ως ελεύθερο διαφορικό. Η χρήση του περιορίζεται αποκλειστικά στην διάβαση δύσκολων εμποδίων σε σαθρό έδαφος, έντονο ανάγλυφο, χιόνι, άμμο και λάσπη. Εκεί όμως είναι ασυναγώνιστο (με την εξαίρεση υπερ-εξωτικών πανάκριβων συστημάτων).
Το Jimny έχει δυο ηλεκτρονικά προγράμματα λειτουργίας στην μετάδοση: Στην 2κινητη λειτουργία και στην μακριά 4κινηση λειτουργεί ώς Electronic Stabilization Control (ESC) και στη κοντή 4κινηση ως Traction Control (TC) προσπαθώντας να εξομειώσει λειτουργία LSD (αυτός είναι ο λόγος που όταν εμπλέξεις τα κοντά/αργά το καντράν σου γίνεται χριστουγιαννιάτικο δέντρο από την απενεργοποίηση όλων των άλλων ηλεκτρονικών βοηθημάτων). Το πρόβλημα με το TC είναι ότι είναι εξαιρετικά άτσαλο στην λειτουργία του και ενίοτε δε αναποτελεσματικό ήδη πρωτού φτάσει να κόψει την παροχή καυσίμου στο μοτέρ για λόγους αυτοπροστασίας.
Εκεί λοιπόν μπαίνει ως συμπληρωματικό μέσο το μηχανικό aftermarket LSD. Αυτό πράγματι μπορεί να "μεταφέρει" ροπή από τον έναν τροχό στον άλλο βάσει αυτού που ονομάζουμε συντελεστή κατανομή ροπής ή Torque Bias Ratio (TBR). Οπότε έχοντας σαν υπόθεση εργασίας ότι στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων όσο οι συνθήκες δυσκολεύουν θα υπάρξει ανιση πρόσφυση μεταξύ των δύο τροχών του ίδιου άξονα το μηχανικό LSD θα φροντίσει να μεταφέρει ροπή προς εκείνον τον τροχό με την υψηλότερη πρόσφυση μέχρι μιας οριακής τιμής (στην περίπτωση του Quaife ATB για το jimny αυτή είναι 83% περίπου προς τον τροχό με την υψηλότερη πρόσφυση για TBR=6).
ΟΜΩΣ πολλά LSD, του ΑΤΒ συμπεριλαμβανομένου, που ΔΕΝ είναι πλήρη μπλοκέ διαφορικά προυποθέτουν ύπαρξη μιας κάποιας πρόσφυσης ΚΑΙ στους δυο τροχούς. Οπότε εάν ο ένας τροχός σηκωθεί στον αέρα ή βρεθεί πάνω σε πάγο τότε λειτουργούν ως ελεύθερα διαφορικά χωρίς να προσφέρουν τίποτα πλέον εκτός εάν ο οδηγός "δημιουργήσει τεχνητά πρόσφυση" σηκώνοντας πχ το χειρόφρενο και πατώντας ταυτόχρονα γκάζι - αν μιλάμε για LSD στον πίσω άξονα.
Η προσωπική μου εμπειρία δείχνει ότι σε όλες τις συνθήκες εκτός της πλήρους απώλειας πρόσφυσης το Quaife ATB στο πίσω άξονα αυξάνει τις ικανότητες του τζιμνι χονδρικά κατά ένα στάδιο. Δηλαδή εκεί που χωρίς το ATB ενέπλεκες μακριά 4κινηση πλέον πάς πισωκίνητος και εκεί που έπρεπε να εμπλέξεις κοντή 4κινηση πάς με μακριά (εάν το μοτερ έχει την δύναμη να σε ανεβάσει εννοείτε).
-
@lap said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Χαχαχα βαλτός είσαι!!! Εγκάθετο στοιχείο!!! Μη τα λες έτσι αυτά!
Ωχ λέγε είπα κάτι κακό? Δεν έχω παρακολουθήσει τι παίζει!
-
@billy84 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@gatoz said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
το ρευμα ειναι ευκολακι σε οτιδηποτε και σε σουβ, δεν θελει κοπτοραπτικη, ενα ηλεκτρολογο θλει
ηδη το εχουν κανει στο βιτ κλαμπ για νιβι
απο μπαταρια παιρνεις και διακλαδωνεις
το βασικο προβλημα ειναι που να αγκυρωσει ο εργατης
πες πισω εχεις κοτσαδορο
μπροστα?
στο κρικακι για την οδικη? χμμμμΗλεκτρολόγο έχομεν οπότε θα ρωτήσω να δω τι παίζει. Θυμάσαι κόστος?
Κοτσαδόρο δεν έχω, δεν είμαι τόσο πλούσιος να έχω σκάφος!
Θέλει ψάξιμο η φάση αλλά ευτυχώς είναι ''καλοκαίρι'' ακόμα...
ενα 150αρι μαζι με τις πριζες - θελει χοντρα καλωδια και εξτρα ασφαλειοθηκη, εχω και μανια με αυτα... το ειχα κανει στον διαμαντη στο περιστερι, στον αγγελο. κοτσαδορο χρειαζεσαι και οταν εχεις ποδηλατο.... αλλα και οταν βοηθας ή βοηθιεσαι στο βουνο.
γενικα δινει πολυ καλο σημειο αγκυρωσης. -
Μην αναφέρεις την λέξη "πλούσιος" σε ότι έχει να κάνει με τον γάτο!
Πες να έχω κοτσαδόρο να βάζω το λαικο βαρκάκι μου!!! Θα καταλάβεις εν καιρώ!
Συνεχίστε!!! Ωραία πράγματα γράφονται... μαθαίνουμε
-
το ρευμα ειναι ευκολακι σε οτιδηποτε και σε σουβ, δεν θελει κοπτοραπτικη, ενα ηλεκτρολογο θλει
πες πισω εχεις κοτσαδορο
μπροστα?
στο κρικακι για την οδικη? χμμμμΗλεκτρολόγο έχομεν οπότε θα ρωτήσω να δω τι παίζει. Θυμάσαι κόστος?
ενα 150αρι μαζι με τις πριζες - θελει χοντρα καλωδια και εξτρα ασφαλειοθηκη, εχω και μανια με αυτα... το ειχα κανει στον διαμαντη στο περιστερι, στον αγγελο. κοτσαδορο χρειαζεσαι και οταν εχεις ποδηλατο.... αλλα και οταν βοηθας ή βοηθιεσαι στο βουνο.
γενικα δινει πολυ καλο σημειο αγκυρωσης.Σίγουρα ναι αλλά είναι αντιαισθητικός ο κοτσαδόρος ρε γμτ. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, πολύ φθηνός για ηλεκτρικός ο εργάτης και κομπλέ κιόλας!
-
Πάνω σε αυτά που λέγατε στην προηγούμενη σελίδα, και εγώ θεωρώ τον εργάτη απαραίτητο αλλά σίγουρα η τοποθέτηση στο αυτοκίνητο περιπλέκει τα πράγματα και τα ΚΤΕΟ όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο αυστηρά. Έχω την αίσθηση ότι σιγά σιγά θα εκλείψουν μέχρι και τα απλά κονέ για να περνάς ένα ψηλωμένο αυτοκίνητο.
Όμως παιδιά είναι μη σου τύχει. Traction boards και ένας εργάτης έστω χειροκίνητος πρέπει να υπάρχουν στο φθινοπωρινό- χειμερινό βουνό. Γάτε τι πιστεύεις για έναν χειροκίνητο εργάτη που αντικειμενικά θα χρειαστεί ελάχιστες φορές? Σίγουρα είναι ταλαιπωρία αλλά πιστεύω θα καταφέρει να ξελασπώσει από όσα βίντεο έχω δει (είναι της υπομονής σίγουρα). Ο ηλεκτρικός που μπαίνει στο αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο ή είναι κατασκευασμένος για να δουλεύει πάνω του?
Traction boards βεβαίως ναι.
Ειδικά όμως για τον μόνιμο εργάτη διατηρώ τεράστιες επιφυλάξεις - πέρα από το θέμα του ΚΤΕΟ και κατά πόσο αυτός είναι αποκρύψιμος.
Γενικά είναι μην σου κάτσει η στραβή. Αν πχ χτυπήσεις πεζό, μηχανή ή πόρτα άλλου αμαξιού και τραυματιστεί άλλος άνθρωπος είναι δεδομένο ότι ο πραγματογνώμονας θα αναφέρει "αυτοσχέδια μη εγκεκριμένη μετατροπή που μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά των ζωνών ελεγχόμενης παραμόρφωσης και προστασίας πεζών και παραβιάζει την έγκριση τύπου του οχήματος". ΑΡΑ αυτόματα εξαιρείσαι οποιασδήποτε ασφαλιστικής κάλυψης και πάς κατηγορούμενος για κάμποσα ακόμα αδικήματα. Μιλώ με συγκεκριμένα παραδείγματα από ανθρώπους που ξέρω.
-
πες πισω εχεις κοτσαδορο
μπροστα?
γενικα δινει πολυ καλο σημειο αγκυρωσης.Σίγουρα ναι αλλά είναι αντιαισθητικός ο κοτσαδόρος ρε γμτ. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, πολύ φθηνός για ηλεκτρικός ο εργάτης και κομπλέ κιόλας!
ωπα - δεν εγραψα για τον εργατη
για την ηλεκτρικη εγκατασταση εγραψα
ο εργατακος καπου 2 κατοσταρικα παει -
Πάνω σε αυτά που λέγατε στην προηγούμενη σελίδα, και εγώ θεωρώ τον εργάτη απαραίτητο αλλά σίγουρα η τοποθέτηση στο αυτοκίνητο περιπλέκει τα πράγματα και τα ΚΤΕΟ όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο αυστηρά. Έχω την αίσθηση ότι σιγά σιγά θα εκλείψουν μέχρι και τα απλά κονέ για να περνάς ένα ψηλωμένο αυτοκίνητο.
Όμως παιδιά είναι μη σου τύχει. Traction boards και ένας εργάτης έστω χειροκίνητος πρέπει να υπάρχουν στο φθινοπωρινό- χειμερινό βουνό. Γάτε τι πιστεύεις για έναν χειροκίνητο εργάτη που αντικειμενικά θα χρειαστεί ελάχιστες φορές? Σίγουρα είναι ταλαιπωρία αλλά πιστεύω θα καταφέρει να ξελασπώσει από όσα βίντεο έχω δει (είναι της υπομονής σίγουρα). Ο ηλεκτρικός που μπαίνει στο αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο ή είναι κατασκευασμένος για να δουλεύει πάνω του?
χειροκινητος δεν....
ουτε για αστειοομως
υπαρχει 'φορητος' ηλεκτρικος
εχω εναν
οχι με τοσο μεγαλη δυναμη οπως ο μονιμος, αλλα κατι κανει
ΑΛΛΑ για να ειναι πραγματικα χρηστικος, πρεπει να φτιαχτουν παροχες ρευματος μπρος και πισω με αδιαβροχες πριζες
ΑρΕς
ναι βιλιεογδοντατεσσερο, το εχω διθεσιο και με κατασκευη πισω που κρυβει εργαλεια, αεριο κλπ απο κατω και γινεται κρεβατι με μια κινηση. και με αυτοφουσκωτα και με ηλεκτρικο κομπρεσερ μονιμο και με ινβερτερ 220v και με αεροθερμο(!!!) και με ταμπλετ-τιβι να προστιθονται στο μονιμο wife hotspot με 5g router και ενισχυτη κεραιας εκτος φυσικα των vhf (με αδεια) cb κλπΧΡΟΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ? Ε?
Πολύ ωραία μαγκιά ο ηλεκτρικός που λες αλλά δεν κάνει για νορμάλ καταστάσεις (εννοώ κοπτοραπτικές σε SUV κλπ)! Γουστάρω όμως στρώμα φάση και ύπνο στο βουνό! Πολεμικό το Βιτάρα μπράβο! Όσο για το θέμα χρόνου που λες, η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη θα πω! Μία μέρα πρέπει να υπάρχει κενή αλλιώς θα αποτρελαθούμε στο τέλος...
Τι εννοείς νορμαλ καταστάσεις ;;;Αν διαβασει κανείς το ποστ του γάτου λίγο βιαστικά ,θα νομίζει ότι μόλις βγήκε από sex shop και θα ακολουθήσει μάχη!
Εγώ στα φουσκωτα με ηλεκτρικό κομπρεσέρ αερόθερμα κλπ σταμάτησα να διαβάζω και ξαναμπήκε με ανώνυμη περιήγηση να μη γίνω ρεζίλι στη γυναίκα. -
πες πισω εχεις κοτσαδορο
μπροστα?
ωπα - δεν εγραψα για τον εργατη
για την ηλεκτρικη εγκατασταση εγραψα
ο εργατακος καπου 2 κατοσταρικα παειΩπ σόρι παρανόησα. Μα μου φάνηκε ανησυχητικά φθηνό για κομπλέ. Και πάλι όμως μια χαρά είναι!
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Traction boards βεβαίως ναι.
Ειδικά όμως για τον μόνιμο εργάτη διατηρώ τεράστιες επιφυλάξεις - πέρα από το θέμα του ΚΤΕΟ και κατά πόσο αυτός είναι αποκρύψιμος.
Γενικά είναι μην σου κάτσει η στραβή. Αν πχ χτυπήσεις πεζό, μηχανή ή πόρτα άλλου αμαξιού και τραυματιστεί άλλος άνθρωπος είναι δεδομένο ότι ο πραγματογνώμονας θα αναφέρει "αυτοσχέδια μη εγκεκριμένη μετατροπή που μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά των ζωνών ελεγχόμενης παραμόρφωσης και προστασίας πεζών και παραβιάζει την έγκριση τύπου του οχήματος". ΑΡΑ αυτόματα εξαιρείσαι οποιασδήποτε ασφαλιστικής κάλυψης και πάς κατηγορούμενος για κάμποσα ακόμα αδικήματα. Μιλώ με συγκεκριμένα παραδείγματα από ανθρώπους που ξέρω.
Δυστυχώς είναι ακριβώς όπως το λες. Είναι μην κάτσει η στραβή. Όπως και για τον κοτσαδόρο αν θυμάμαι καλά που θέλει κάτι σαν άδεια και αν εμπλακείς σε ατύχημα ψιλομπλέκεις. Τουλάχιστον έτσι γινόταν παλιά.
Από την άλλη τα Traction boards δε σε σώζουν σε όλες τις περιπτώσεις. Πχ έβλεπα ένα βίντεο με χιόνια και το τζηπ γλίστρησε και έπεσε στο χαντάκι στα πλάγια του δρόμου. Δε νομίζω ότι μπορούσε να βγει από εκεί μέσα χωρίς να τραβηχτεί είτε με εργάτη είτε από άλλο όχημα. Για αυτό θεωρώ τον φορητό εργάτη έστω και τον χειροκίνητο μια λύση η οποία τουλάχιστον θα σε ξελασπώσει.
-
Για αυτό θεωρώ τον φορητό εργάτη έστω και τον χειροκίνητο μια λύση η οποία τουλάχιστον θα σε ξελασπώσει.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από φορητούς ή χειροκίνητους εργάτες αλλά μου ακούγεται λογικό. Όμως εκεί μπαίνουν άλλα ζητήματα. Εάν είσαι μόνος έχεις κάπου να δέσεις? Ξέρεις να δέσεις με ασφάλεια βάσει της θέσης του αμαξιού? Τι θα γίνει αν κάτι σπάσει ή μετακινηθεί κατά την έλξη και η ακινητοποίηση του αμαξιού γίνει τελικά αυτοτραυματισμός?
Προσωπικά επειδή είμαι ελαφρώς τεμπέλης, αρκετά χεστιαράκος και το οφροντινγκ δεν είναι ο αυτοσκοπός μου κάνω δύο πράγματα: αφενός αναστροφή όπου θεωρώ ότι ο κίνδυνος ξεπερνάει ένα εύλογο επίπεδο και αφετέρου πληρώνω ηρωικώς ένα 30άρι το μήνα στο Garmin inReach (+ ένα 300άρι εφαπαξ για την αγορά του πομποδέκτη) ώστε αφενός να μπορώ να καλέσω δορυφορικά βοήθεια σε περίπτωση σοβαρού εκτάκτου και αφετέρου να μπορούν οι δικοί μου να εντοπίσουν το στίγμα μου στα βουνά αν καθυστερήσω να δώσω σημεία ζωής.
-
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Για αυτό θεωρώ τον φορητό εργάτη έστω και τον χειροκίνητο μια λύση η οποία τουλάχιστον θα σε ξελασπώσει.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από φορητούς ή χειροκίνητους εργάτες αλλά μου ακούγεται λογικό. Όμως εκεί μπαίνουν άλλα ζητήματα. Εάν είσαι μόνος έχεις κάπου να δέσεις? Ξέρεις να δέσεις με ασφάλεια βάσει της θέσης του αμαξιού? Τι θα γίνει αν κάτι σπάσει ή μετακινηθεί κατά την έλξη και η ακινητοποίηση του αμαξιού γίνει τελικά αυτοτραυματισμός?
Προσωπικά επειδή είμαι ελαφρώς τεμπέλης, αρκετά χεστιαράκος και το οφροντινγκ δεν είναι ο αυτοσκοπός μου κάνω δύο πράγματα: αφενός αναστροφή όπου θεωρώ ότι ο κίνδυνος ξεπερνάει ένα εύλογο επίπεδο και αφετέρου πληρώνω ηρωικώς ένα 30άρι το μήνα στο Garmin inReach (+ ένα 300άρι εφαπαξ για την αγορά του πομποδέκτη) ώστε αφενός να μπορώ να καλέσω δορυφορικά βοήθεια σε περίπτωση σοβαρού εκτάκτου και αφετέρου να μπορούν οι δικοί μου να εντοπίσουν το στίγμα μου στα βουνά αν καθυστερήσω να δώσω σημεία ζωής.
https://www.facebook.com/groups/68070748304
6977805905
αν εισαστε τυχεροι θα εμφανιστει ο γατος....
ο εργατης δεν εχει κανενα κινδυνο τραυματισμου.
τι λεμε τωρα
εχεις ή αριστο συρματοσχοινο ή πλασμα σχοινι και βαζεις παντα στη μεση τη κουβερτουλα
δενεσαι με ναυτικα κλειδια ωμεγα και αναλογους ιμαντες ελξης, arb συνηθως
φυσικα δεν καθεσαι σαν τον βλακα διπλα στο σχοινι, υπαρχουν τηλεχειρισμοι για τον εργατη ασυρματοι ή με καλωδιο. το χειροκινητο παλατζο, οκ ,αυτο μπορει να τραυματισεις κανενα δαχτυλο και σιγουρα θα λιωσεις για να κανεις εστω και 1 μετρο ελξη.
ποτε δεν ειχα ατυχημα ή σπασιμο, μα ποτε
και εχω τραβηξει μεχρι και κορμους πολλων τονων εκτος απο δεκαδες αν οχι εκατονταδες συνβουνουςη αναστροφη δεν ειναι παντα εφικτη, ειτε λογω στενοτητας ειτε γιατι επεσες σε κατι που δεν ειχες παρει χαμπαρι ειτε γιατι ειναι κριμα για ενα εμποδιο να μην δεις το μερος που πας εκδρομη
τον κοτσαδορο, που πρεπει να εχεις εαν εχεις σουβ ουτως ή αλλως, οχι το τζιμνυ βεβαια που εχει πιασιματα και σασι, δεν τον εχεις περασμενο επανω, τον εχεις μαζεμενο στο μπαγκαζ και τον κουμπωνει οταν τον χρειαστεις. οτι και να σου συμβει η βοηθεια που θα ερθει εκει θα παει να δεσει, δεν εχουν τα σουβ πιασιματα και η ρυμουλκηση μπροστα ειναι γτπκ.
ειναι νομιμοτατο να εχεις τη βαση κοτσαδορου επανω, αναγραφεται και στην αδεια κυκλοφοριας απο τον εγκαταστατη, αλλα οχι τον ιδιο τον κοτσαδορο εαν δεν ρυμουλκεις -
Ναι αλλά ξεχνάς ότι δεν είμαστε ολοι γάτοι (σε αυτή τη ζωή) και αγριοκάτσικα (στην προηγούμενη).
-
αν μαζευτειτε 3-4-5 εκτοσδροματοι στα μεσα μαίου, να σας παω μια βολτιτσα εκπαιδευτικη να σας φυγει η δυσκολια. ειναι πραγματικα πανευκολα, αβαδιστα, αατο
δεν λεμε για ταρζανιες, αλλα ενα βγαλσιματακι απο λακουβαρα ή μια μετακινηση κορμου ειναι πραγματικα παιχνιδακια. αργινιε εσενα μπορει να σου κανει μαθηματα και ο βαλαντης στη νιου τζιμνι κατι ομαδα στο φουμπου. -
Τι να σου πω ρε γάτε, χαρά στα κουράγια σου ρε συ, μόνο αυτό. Γάτος διασώστης μπέιγουοτς!
Πάντως μια και το ανέφερες νωρίτερα οι καρμοίρηδες της σουζούκι ΔΕΝ έχουν φροντίσει για εργοστασιακά σοβαρά σημεία πρόσδεσης/έλξης πουθενά στο σασί του Τζίμνι - έχουν τα συνήθη ασφάλτινα μόνο. Πήγα λοιπόν και αγόρασα δύο ζευγάρια αφτερμαρκετ recovery points ένα για εμπρός και ένα για πίσω από τους εγγλέζους (δεν ήθελα να βάλω υποπλαίσιο/βάση πίσω από τους προφυλακτήρες ούτε να αλλάξω προφυλακτήρα για νομικούς λόγους που έγραψα νωρίτερα) και διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι η μούρη του σασί στα δεξιοτίμονα και στα αριστεροτίμονα έχει διαφορετικά πιασίματα οπότε το ένα μπροστινό απλά δεν έμπαινε χωρίς μετατροπές! Οπότε έβαλα 1 μόνο μπρος και 2 πίσω.
-
https://www.facebook.com/groups/68070748304
6977805905
αν εισαστε τυχεροι θα εμφανιστει ο γατος....Πες μου ρε συ τώρα την αλήθεια, όταν βλέπεις κάτι τέτοια δεν σου ρχεται να τους αφήσεις για πάντα εκεί!?
Καμία αίσθηση αυτοσυντήρησης και κινδύνου - μα καμία?
Σαν τον άλλο τσολιά που με πρόγνωση για βαριά χιονόπτωση, θυελλώδεις ανέμους και έκτακτο δελτίο από την πολιτική προστασία για αποφυγή μετακινήσεων ανέβηκε στο Πυροφυλάκιο της Κυράς και αποκλείστηκε - σε σημείο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει ούτε unimog με icebrakers για να τον απεγκλωβίσει και τελικά στείλανε ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ.
-
Καταρχήν να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γάτο για την ομάδα που πρότεινε η οποία είναι πραγματικά σωτήρια από όσα πρόλαβα να δω. Υπάρχει κόσμος σχεδόν παντού ώστε να μπορέσει να βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Φυσικά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά αρχικά να αποφεύγουμε τα πολύ περίεργα σημεία και κατα δεύτερον να εξαντλούμε τις δικές μας λύσεις (είδα στην ομάδα τζηπ που είχαν μείνει σε λασπότοπους χωρίς να έχουν ούτε έναν ιμάντα μαζί, που πας ρε μάστορα? Καλοκαίρι πες οκ αλλά χειμώνα χωρίς τίποτα?)
Επιπλέον, πήγα σχεδόν 2 χρόνια πίσω και όλο κάτι Vitara και κάτι Land Rover πάνε και απεγκλωβίζουν! Ούτε ένα Qashqai! Τα Qashqai δε μένουν ποτέ!!!!! Ή απλώς δεν πάνε ποτέ εκεί! Νομίζω θα γίνω παγκόσμια πρωτοτυπία σύντομα!
-
Lockers κλπ τα θεωρώ υπερβολές. Ένα καλό λάστιχο και κυρίως γνώση χρειάζεται κάποιος. Αν δεις π.χ. σπασμένο έδαφος (σαν φλούδες κουβερτούρας πάνω σε μια πάστα), να ξέρεις ότι από κάτω έχει βούρκο. Μια μεγάλη βέργα χρειάζεσαι, για να ξέρεις το βάθος των κωλυμάτων και φυσικά δεν πάμε ποτέ μόνοι μας στο βουνό/κάμπο! Ένας εργάτης (βίντσι) είναι σωτήριος, αλλά και παράνομος πλέον.
-
Έβαλε αέριο για να το πουλήσει ένα μήνα μετά;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/339723698-suzuki-grand-vitara
-
@dimsabas said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
εβαλε αεριο και διαπιστωσε πως τελειωσε το μπαγκαζ
επισης δεν περναει κτεο με τπτ εαν εχει αλλαξει και τον κινητηρα καθως δεν ειχε ποτε εγκριση τυπου σαν 2lt
και αργα που εβαλε, δεν εβαλε tcs, δηλαδη περιπου τρυπα στο νερο...
ο εργατης ειναι για να φαινεται το κοκκινο γατζακι, πολυ μικροςγενικα φτιαγμενο με αρκετα χρηματα αλλα χωρις λογικη
-
@dimsabas said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
εβαλε αεριο και διαπιστωσε πως τελειωσε το μπαγκαζ
επισης δεν περναει κτεο με τπτ εαν εχει αλλαξει και τον κινητηρα καθως δεν ειχε ποτε εγκριση τυπου σαν 2lt
και αργα που εβαλε, δεν εβαλε tcs, δηλαδη περιπου τρυπα στο νερο...
ο εργατης ειναι για να φαινεται το κοκκινο γατζακι, πολυ μικροςγενικα φτιαγμενο με αρκετα χρηματα αλλα χωρις λογικη
Για να το πουλήσει έχει περάσει κτέο λογικά με κονέ. Μαζί με την πώληση πρέπει να δώσει και το τηλέφωνο του διεκπεραιωτή!
Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?