-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Οκ να μιλήσουμε πρακτικά λοιπον.
Για πες μου πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση ως κλάδος της αυτοκίνησης σε έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα;
Παντως σιγουρα χωρις την παραμικρη επιδοτηση απ'την τσεπη των πολιτων προς τον καθε προνομιουχο που δινει 50+ χιλιαρικα για αυτοκινητο.
Στην τελικη αν μας ενδιαφερει τοσο πολυ η προστασια του περιβαλλοντος τοτε να επιδοτηθει ο φτωχος κοσμος με δεκαχιλιαρα ωστε να βαλει φωτοβολταικα σπιτι του και να εχει καθαρη ενεργεια και ταυτοχρονα να κανει οικονομια στην τσεπη του εχοντας δωρεαν (ή σχεδον δωρεαν εστω) ενα τοσο βασικο κοινωνικο αγαθο.
Οχι να επιδοτειται ο καθε μπρουκλης ν'αγοραζει καινουρια πανακριβα αυτοκινητα απ'την τσεπη των υπολοιπων επειδη το κεφαλαιο αποφασισε ντε και καλα να στραφει προς την ηλεκτροκινηση και με το ετσι θελω δινει δημοσιο χρημα για να ενισχυσει τις αυτοκινητοβιομηχανιες να στραφουν προς τα εκει επιδοτωντας τους αγοραστες διοτι ειδαλλως παιζει τα ηλεκτροκινητα να πηγαιναν εντελως απατα.Εσυ ομως αφου επικροτεις τοσο πολυ την ηλεκτροκινηση και θεωρεις οτι θα μας παει τοσο πολυ μπροστα σαν κοινωνια, γιατι πιστευεις οτι θα πρεπει να επιδοτειται?
Κανονικα για κατι τοσο πρωτοποριακο και ετη φωτος μπροστα απ'τις υπαρχουσες τεχνολογιες θα επρεπε να κανει ουρες ο κοσμος να το αποκτησει, οχι να του δινουν δεκαχιλιαρα μπας και.
Τι συμβαινει λοιπον, αφου η ηλεκτροκινηση ειναι τοσο ανωτερη, γιατι τρωει τοσο πολυ σπρωξιμο για να καθιερωθει με τα 1000 ζορια?
Δεν σου φαινεται τουλαχιστον αντιφατικο? -
Nα προσθέσω εδώ οτι αν ενδιαφερόταν το κράτος για την υγεία μας, ψυχική και σωματική, θα είχαν γίνει επενδύσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, στην ασφάλεια, θα υπήρχαν σοβαρές πολιτικές για στήριξη νέων ζευγαριών και μείωση της υπογεννητικότητας, αυστηροί έλεγχοι για συνθήκες εργασίας, ασφάλιση κτλ. Παραδόξως όλα αυτά είναι γραμμένα in the middle και σπρώχνουν με κάθε τρόπο την ηλεκτροκίνηση επειδή ενδιαφέρονται για μας. Κάπως αντιφατικό θα πω.
Επίσης τώρα στην ΕΕ δεν τους φτάνει που θέλουν να εξαφανίσουν τους ΚΕΚ, αρχίζουν να τα βάζουν και με τα....φρένα και τα λάστιχα. Έγινε παιδιά, θα αιωρούμαστε από εδώ και πέρα για να μην υπάρχουν πρόωροι θάνατοι από μικροσωματίδια.
Αν δεν ειναι για την υγεία αυτή η εμμονή αλλά για το περιβάλλον, ας κάνουν επενδύσεις σε ΜΜΜ αντί να χρειαζόμαστε το αυτοκίνητο για οπουδήποτε, ας φροντίσουν να μην κυκλοφορούν ταξί χωρίς φίλτρα με 1,000,000 χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας, ας συντηρούν σωστά τα υπάρχοντα λεωφορεία κτλ. Ούτε αυτό θέλουν.
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Nα προσθέσω εδώ οτι αν ενδιαφερόταν το κράτος για την υγεία μας, ψυχική και σωματική, θα είχαν γίνει επενδύσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, στην ασφάλεια, θα υπήρχαν σοβαρές πολιτικές για στήριξη νέων ζευγαριών και μείωση της υπογεννητικότητας, αυστηροί έλεγχοι για συνθήκες εργασίας, ασφάλιση κτλ. Παραδόξως όλα αυτά είναι γραμμένα in the middle και σπρώχνουν με κάθε τρόπο την ηλεκτροκίνηση επειδή ενδιαφέρονται για μας. Κάπως αντιφατικό θα πω.
Επίσης τώρα στην ΕΕ δεν τους φτάνει που θέλουν να εξαφανίσουν τους ΚΕΚ, αρχίζουν να τα βάζουν και με τα....φρένα και τα λάστιχα. Έγινε παιδιά, θα αιωρούμαστε από εδώ και πέρα για να μην υπάρχουν πρόωροι θάνατοι από μικροσωματίδια.
Αν δεν ειναι για την υγεία αυτή η εμμονή αλλά για το περιβάλλον, ας κάνουν επενδύσεις σε ΜΜΜ αντί να χρειαζόμαστε το αυτοκίνητο για οπουδήποτε, ας φροντίσουν να μην κυκλοφορούν ταξί χωρίς φίλτρα με 1,000,000 χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας, ας συντηρούν σωστά τα υπάρχοντα λεωφορεία κτλ. Ούτε αυτό θέλουν.
Μάλλον δε τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το προσέχουν το περιβάλλον και τους πολίτες τους.Μη κρίνεις απο την Ελλάδα.
-
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση δεν θα έλεγα ότι έχω. Θεωρώ ότι έχει ωριμάσει η τεχνολογία σε σχετικά καλό βαθμό. Όχι όμως ικανοποιητικά.
Την απορρίπτω γιατί απευθύνεται σε λίγους κι αυτό όχι μόνο λόγω κόστους αλλά και για πρακτικούς, περιβαλλοντικούς λόγους.
Τι εννοώ?
Γιατί να πάρω ηλεκτρικό αυτοκίνητο? Για την προστασία του περιβάλλοντος. Πως φορτίζει το όχημα αυτό? Από ρεύμα. Από που προέρχεται το ρεύμα? Εδώ στην Κρήτη παράγεται από πετρέλαιο. Ακόμα και το φυσικό αέριο όμως είναι τελείως "πράσινο" ?
Γιατί στα δικά μου μάτια αν θέλω να λέω ότι προσέχω το περιβάλλον ο πιο πράσινος τρόπος είναι να έχω πάνελ στην ταράτσα του σπιτιού μου κι από εκεί να φορτίζω το όχημά μου. Ούτε εξόρυξη ούτε τίποτα.
Επίσης, όπως βλέπω την αγορά δύσκολα θα βρω αυτοκινητο να μπορεί να καλυψει όλες τις ανάγκες χωρίς συμβιβασμους. Δεν υπάρχουν αρκετοί σταθμοί για φόρτιση, ειδικά στην επαρχία και υπάρχει καθυστέρηση στην διαδικασία φόρτισης. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι που αγοράζουν ηλεκτρικά έχουν και ένα συμβατικό όχημα, ειδικά για τους χειμερινούς μήνες.
Σε μια δεκαετία, 20 χρόνια το πολύ, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά όμως, προς το καλύτερο.
Προς το παρόν όμως σε όσους έχουν αγοράσει τέτοια οχήματα, τους χαρακτιρίζω τολμηρούς και έχουν το θαυμασμό και την εκτίμησή μου. -
This post is deleted! -
Λοιπόν εγώ το έχω χασει αυτό το Thread και δεν μπορώ να διαβάσω 46 σελίδες για να συμμετέχω.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση γιατί????
οχι δεν την απεχθάνομαι καθόλου
μια χαρα υπέροχη την βρίσκω. Δεν θα αναλύσω τα θετικά της τα γνωρίζουμε όλοι.
Απεχθανομαι όμως να μου την επιβάλουν ενώ δεν είναι έτοιμοι και εξηγώ:
Απεχθανομαι τις τιμές των ηλεκτρικών
Απεχθάνομαι οτι δεν υπάρχει σοβαρο δίκτυο ταχυφορτιστών και οι πραγματικοι ταχυφορτιστες είναι ελαχιστοι ενώ τους υπόλοιπους τους βαφτιζουν ταχυφορτιστές ενώ δεν είναι
Απεχθανομαι ότι δεν σκέφτονται ότι δεν έχουν ολοι οι ανθρωποι πάρκινκ δικό τους οι τιμές για να φορτισεις σε εξωτερικό φορτιστή είναι πανάκριβες. (δηλαδή αν δεν έχεις δικό σου πάρκινγκ εκτός από ακριβό κόστος κτήσης έχεις και ακριβό κόστος χρήσης)
Απεχθάνομαι ότι τα έχουν βαφτισει οικολογικά ενώ καιμε καύσιμα σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας για να κινηθούν.
Απεχθάνομαι ότι ανακοινώνουν ότι θα καταργηθούν οι κινητηρες εσωτερικής καύσης σε μικρο βαθος χρόνου που ακόμα δεν θα έχουν λυθει τα παραπάνω προβλήματα ή κάποια από αυτά.
Με λίγα λόγια η ηλεκτροκίνηση είναι ευπρόσδεκτη σε μένα αλλά όχι με αυτό τον τρόπο που το κάνουν. Θα ήθελα περισσότερη οργάνωση και σοβαρότητα στο διαστημά μέχρι να λυθουν τα προβλήματα που φέρει η ηλεκτροκίνηση.
-
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Οκ να μιλήσουμε πρακτικά λοιπον.
Για πες μου πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση ως κλάδος της αυτοκίνησης σε έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα;
Παντως σιγουρα χωρις την παραμικρη επιδοτηση απ'την τσεπη των πολιτων προς τον καθε προνομιουχο που δινει 50+ χιλιαρικα για αυτοκινητο.
Σύμφωνα με τη μικροοικονομική και το marketing είναι ευκολότερο να πουλησεις μια νέα τεχνολογία και να κάνεις απόσβεση σε προϊόντα με υψηλή ελαστικότητα. Για αυτό στο πρωτο σταδιο απόσβεσης του κόστους ανάπτυξης επιλέχθηκε η πώληση πολυτελών οχημάτων. Για να προσελκύσουν το κοινό που έχει διαφορετικές αντιστάσεις στο να πληρώσει ακριβά κάτι νέο και μη δοκιμασμένο απο ότι τα φτωχότερα στρώματα.
Στην τελικη αν μας ενδιαφερει τοσο πολυ η προστασια του περιβαλλοντος τοτε να επιδοτηθει ο φτωχος κοσμος με δεκαχιλιαρα ωστε να βαλει φωτοβολταικα σπιτι του και να εχει καθαρη ενεργεια και ταυτοχρονα να κανει οικονομια στην τσεπη του εχοντας δωρεαν (ή σχεδον δωρεαν εστω) ενα τοσο βασικο κοινωνικο αγαθο.
https://exoikonomo2021.gov.gr/
Προφανώς και έχεις λάθος. Όπως και όσοι συμφωνούν μαζί σου. Είναι πολυδιάστατη η προσπάθεια μετάβασης σε μια πιο πράσινη ανθρώπινη δραστηριότητα.
Οχι να επιδοτειται ο καθε μπρουκλης ν'αγοραζει καινουρια πανακριβα αυτοκινητα απ'την τσεπη των υπολοιπων επειδη το κεφαλαιο αποφασισε ντε και καλα να στραφει προς την ηλεκτροκινηση και με το ετσι θελω δινει δημοσιο χρημα για να ενισχυσει τις αυτοκινητοβιομηχανιες να στραφουν προς τα εκει επιδοτωντας τους αγοραστες διοτι ειδαλλως παιζει τα ηλεκτροκινητα να πηγαιναν εντελως απατα.
Δεν το αποφάσισε το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο δεν αρέσκεται στις παρεμβάσεις για το περιβάλλον διότι το αναγκάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Στην περίπτωση των ηλεκτρικών οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν στα σχόλια των ισολογισμών τους πως πωλούν με ζημία. Δηλαδή κάθε ηλεκτρικό που πουλάνε τους βάζει μέσα. Και μάλιστα ανακοινώνουν πως αν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγηθούν σε πτώχευση. Για αυτό και ήρθαν σε συμφωνία με την ΕΕ να στηρίξουν ως ένα ποσοστό τις πωλήσεις με χρηματικό κίνητρα, bonus, όπως ακριβώς γίνεται με τις επιδοτήσεις σε οτιδήποτε άλλο που οδηγεί σε μια μείωση των ρυπων.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το DIESEL. Επί 20 έτη έχει μειωμένο φόρο και απώλεια εσόδων για το κράτος κάτι που το αντισταθμίζει με υψηλότερο φόρο στην βενζίνη και σε άλλα αγαθά. Ο σκοπός της απώλειας κρατικών εσόδων ήταν το γεγονός πως έπρεπε να υπάρξουν κίνητρα για την επιλογή τους καθως ρυπαίνουν με λιγότερο co2. Για αυτό και πριν 30 έτη προωθούσε η Ευρώπη το DIESEL. Ασχέτως αν δεν υπολόγιζαν τότε ένα κάρο άλλους ταξικούς ρύπους που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα.
Εσυ ομως αφου επικροτεις τοσο πολυ την ηλεκτροκινηση και θεωρεις οτι θα μας παει τοσο πολυ μπροστα σαν κοινωνια, γιατι πιστευεις οτι θα πρεπει να επιδοτειται?
Πρώτα από όλα εγώ συμφωνώ και με τα βιοκαύσιμα, και με το υδρογόνο και με τα ηλεκτρικά, και στο ενδιάμεσο στάδιο μέχρι αυτά με τα υβριδικά και τα phev.
Εσείς πάλι απο οτι βλέπω όχι.Στο ερώτημα σου γιατί θα πρέπει να επιδοτείται η απάντηση είναι πολύ απλή και οι δυτικές κοινωνίες το έλυσαν από την εποχή της γαλλικής επανάστασης, άλλο αν δεν το γνωρίζεις εσύ και όσοι δεν μπορούν να το κατανοήσουν. Διότι πολύ απλά είμαστε μια αλληλένδετη κοινωνία με ένα κράτος που διασφαλίζει το δικαίωμα και το μέλλον όλων των μελών του και που αποφασίζει το που θα ξοδέψει χρήματα με σκοπό το συνολικό όφελος της κοινωνιας. Ναι συμφωνώ να πληρώνουν φορο εταιρίες και εργοστάσια που συμβάλουν στην ρύπανση του πλανήτη με σκοπό να επιδοτείται η μετάβαση σε μια πιο πράσινη εποχή. Άλλωστε ακόμα και εγώ ο ίδιος που δεν είμαι εργοστάσιο αλλά ένας φτωχός πολιτης πληρώνω κάθε μήνα μέσω της ΔΕΗ, πλέον μια ιδιωτική εταιρεία, ένα ποσό για την μετάβαση της στην παραγωγή πράσινης ενέργειας.
Κανονικα για κατι τοσο πρωτοποριακο και ετη φωτος μπροστα απ'τις υπαρχουσες τεχνολογιες θα επρεπε να κανει ουρες ο κοσμος να το αποκτησει, οχι να του δινουν δεκαχιλιαρα μπας και.
Χαζό επιχείρημα. Για την δική σου bmw που είναι ανώτερη από ένα suzuki, συμφωνα με τα λεγόμενά σου, γιατί δεν κάνουμε ουρές να την αγοράσουμε;
Είπαμε τα ηλεκτρικά είναι ακριβά διότι έχουν μεγάλο κόστος κατασκευής. Το 50% αυτού είναι των μπαταριών.
Ακόμα η τεχνολογία τους φαίνεται να είναι στην αρχή της.
Τι συμβαινει λοιπον, αφου η ηλεκτροκινηση ειναι τοσο ανωτερη, γιατι τρωει τοσο πολυ σπρωξιμο για να καθιερωθει με τα 1000 ζορια?
Δεν σου φαινεται τουλαχιστον αντιφατικο?Όχι, όπως σε τόσους άλλους τομείς η ιστορία μας δείχνει πως αν δεν υπάρξει ισχυρό κίνητρο και δη με κρατικό παρεμβατισμό η αγορά από μόνη της δεν υιοθετεί κάτι που έχει τόσο μεγάλο κόστος. Το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι προς όφελος του πλανήτη και των επόμενων γενεών.
-
@megane98hp said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γιατί να πάρω ηλεκτρικό αυτοκίνητο? Για την προστασία του περιβάλλοντος. Πως φορτίζει το όχημα αυτό? Από ρεύμα. Από που προέρχεται το ρεύμα? Εδώ στην Κρήτη παράγεται από πετρέλαιο. Ακόμα και το φυσικό αέριο όμως είναι τελείως "πράσινο" ?
Γιατί στα δικά μου μάτια αν θέλω να λέω ότι προσέχω το περιβάλλον ο πιο πράσινος τρόπος είναι να έχω πάνελ στην ταράτσα του σπιτιού μου κι από εκεί να φορτίζω το όχημά μου. Ούτε εξόρυξη ούτε τίποτα.Οποιοδήποτε ηλεκτρικό έχει παραπάνω από διπλασια απόδοση ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον από ότι το καλύτερο θερμικό αυτοκίνητο του πλανήτη. Συνεπώς ακόμα και αν δεν είχαμε καθόλου ΑΕΠ στο μίγμα παραγωγής της ενέργειας και πάλι θα κατανάλωνε λιγότερη ενέργεια, αρα θα ηταν πιο οικολογικό.
Στο δεύτερο σκέλος αυτών που γράφεις, αυτό θα ήταν το ιδανικότερο στις σημερινές συνθήκες. Συμφωνώ
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Για όλα αυτά φωνάζουμε και γράφουμε σε διάφορα νήματα. Σε αυτό τώρα μιλάμε για τα ev
-
Μερικά απ αυτά που γράφει ο Λαπ δεν ισχύουν κι απορώ γιατι τα γράφει, καθώς το ξέρει.
Κανένα fund ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν "βάζει το χέρι στη τσέπη" για να "αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες για το περιβάλλον ".
Υπάρχουν ατέλειωτα δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος που χρηματοδοτουν την παραγωγή επιστήμης και επιστημόνων επί δεκαετίες.
Αν κάποιο ιδιωτικό νομικό πρόσωπο επενδύει σε συγκεκριμένη τεχνολογία τώρα, για να μπει νωρίς σε ένα μελλοντικό μονοπώλιο ή ολιγοπωλιο που επιβάλλεται μέσω νομοθεσίας, δεν "βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη", αντλεί χρήματα από κρατικές επιχορηγήσεις και πουλώντας μετοχές, δηλαδή τη μελλοντική υπόσχεση μεριδίου κέρδους.Επίσης στις περισσότερες χώρες το ντίζελ είναι ακριβότερο, δηλαδή φορολογείται περισσότερο, αλλά πρέπει να μπει στην κουβέντα κι ας είναι άσχετο με την μπαταριοκίνηση.
-
Οι επενδύσεις r&d έχουν χρηματοδότηση είτε από ιδιωτικά κεφάλαια, είτε απο δημόσια, είτε συνδιασμός αυτών των δύο.
Οι κατασκευαστές έχουν δικά τους r&d ή και συνεργάζονται με τρίτα που είναι από άλλες εταιρίες ή ερευνητικά κέντρα σε διάφορα joint ventures.
Γενικότερα από όσα γνωρίζω οι μπαταρίες που μπαίνουν στα ηλεκτρικά είναι προϊόν ιδιωτικών r&d όπως της lg, panasonic κτλ.
Οι κατασκευαστές αυτοί μπορούν να προσφέρουν το προϊόν τους σε μια συγκεκριμένη τιμή λόγω κόστους. Μέσα στο κόστος περιλαμβάνονται πολλές δαπάνες μαζί και αυτές της έρευνας και ανάπτυξης.
Εφόσον θεωρούμε πως ο ανταγωνισμός λειτουργεί και δεν παίζουν παιχνιδάκια οι κατακσευαστες, δεν το αποκλείω αλλά δεν μπορώ να το γνωρίζω, για αυτό υπάρχουν αρμόδιες αρχές που κάνουν ελέγχους, τους σώζει μονάχα το ότι πωλούν ακόμα θερμικά αυτοκίνητα. Ειδάλλως θα πτώχευαν ο ένας κατασκευαστής μετά τον άλλον. Άλλωστε όπως έγραψα στους ισολογισμούς τους για κάθε ένα ev που πουλάνε παρουσιάζουν ζημία.
Οκ ως εδώ;
Πάμε τώρα παρακάτω. Όταν η ΕΕ για τους Χ,ψ λόγους επιλέγει έναν χρονικό ορίζοντα για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δημιουργεί κάποιες συσχετίσεις στις καμπύλες ζήτησης και προσφοράς. Η τιμή προσφοράς είναι δεδομένη λόγω κόστους όπως αναφέραμε, όπως επίσης και η τιμή ζήτηση λόγω εισοδηματικών και όχι μόνο περιορισμών. Η καμπύλη αυτή προφανώς συν τω χρόνω, τον ρυθμό μείωσης του κόστους (τα έβαλε ο super-t) και των μελλοντικών προβλέψεων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το όραμα της ΕΕ για τα ev και τα ποσοστά τους στους δρόμους.Ποιο εργαλείο λοιπόν μπορεί να βρει για να επιταγχυνει την απόσβεση κόστους εξέλιξης και να παραμείνει μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει;
Τα τελευταία έτη έγινε ακριβότερο το diesel στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, στην Ελλάδα ακόμα όχι. Πριν κάποια εποχή όμως το προωθούσε με τον τρόπο που ανέφερα λόγω περιβαλλοντικών πολιτικων. Εμείς είμαστε χρονικά κάπως πίσω, άντε και στα δικά μας.
Θα ήταν καλή ιδέα να αυξήσουμε τον φόρο στο diesel και με τα χρήματα αυτά να επιδοτούμε τα ev, υβρίδικα και phev. Τι όχι; -
Δηλαδή όταν ας πούμε η Tesla έκανε προσφορά μετοχών στο χρηματιστήριο, ήταν μια ακόμη περίπτωση που "το κεφάλαιο έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη;"
Κατά μία έννοια ναι...
μένει να δούμε σε ποιανών την τσέπη έβαλε το χέρι. -
Η Τέσλα λόγω in house ανάπτυξη μπαταριών σε συνεργασία νομίζω με την Panasonic κατάφερε να έχει μικτό κέρδος υψηλότερο και από τα θερμικά αυτοκίνητα.
Αντίστοιχα όλοι οι άλλοι κατακσευαστες πλην μιας εξαίρεσης και αυτή μονάχα για ένα διάστημα, παρουσιάζουν ζημίες για κάθε ev που πωλούνΟπότε ναι, όταν ζητάει η Τέσλα ζεστό μετρητο για την εξέλιξη νέας μπαταρίας που έχει ανακοινώσει μέχρι το 2025 όπου όπως ισχυρίζεται θα διατηρεί την απόδοση της για 100 έτη και θα έχει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, τότε βρίσκει υποψηφίους επενδυτές διότι αυτοί βλέπουν πως είναι κερδοφόρα και ξέρει να παίζει το παιχνίδι των ev.
Στην Ευρώπη τώρα που έμεινε πίσω στην κούρσα των ev, λόγω της αγάπης της στο diesel και την επένδυση στο φ.α, αν δεν υπάρξει δημόσια χρηματοδότηση για μια σειρά από προτζεκτς πολύ απλά θα κλείσουν τα εργοστάσια.
Στην ανάλυση κόστους οφέλους προφανώς συμφέρει την Ευρώπη να διατηρηθούν τα εργοστάσια στην Ήπειρο της.
Ο καταλύτης όλων αυτών είναι ο συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας
Έτσι λειτουργεί το σύστημα στην εποχή μας. Τι να κάνουμε τώρα; Με τα καλά και με τα άσχημα του.
-
Πάντως βλέπετε πως μόλις επιτευχθεί το όραμα για ένα συγκεκριμένο ποσοστό ev, σταματούν την επιδότηση. Νομίζω συνέβη στην Νορβηγία
-
Πάντως βλέπετε πως μόλις επιτευχθεί το όραμα για ένα συγκεκριμένο ποσοστό ev, σταματούν την επιδότηση. Νομίζω συνέβη στην Νορβηγία
Δεν ξέρω.
Καλή τή πίστη.
Αυτοί που έχουν τέτοια οράματα, ακούνε και...φωνές; -
@manast said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δεν ξέρω.
Καλή τή πίστη.
Αυτοί που έχουν τέτοια οράματα, ακούνε και...φωνές;Ναι, τους λένε "Τι κάνετε μωρέ; Σταμάτησε το κάρβουνο, όχι άλλο κάρβουνοοοοο"
-
Δεν το αποφάσισε το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο δεν αρέσκεται στις παρεμβάσεις για το περιβάλλον διότι το αναγκάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Στην περίπτωση των ηλεκτρικών οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν στα σχόλια των ισολογισμών τους πως πωλούν με ζημία. Δηλαδή κάθε ηλεκτρικό που πουλάνε τους βάζει μέσα. Και μάλιστα ανακοινώνουν πως αν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγηθούν σε πτώχευση. Για αυτό και ήρθαν σε συμφωνία με την ΕΕ να στηρίξουν ως ένα ποσοστό τις πωλήσεις με χρηματικό κίνητρα, bonus, όπως ακριβώς γίνεται με τις επιδοτήσεις σε οτιδήποτε άλλο που οδηγεί σε μια μείωση των ρυπων.
Ώστε η μεγαλύτερη σε ειρηνική περίοδο καταναγκαστική καταστροφή κεφαλαίου (με την απαξίωση εντός οριζόντα 20 ετίας επενδύσεων σε δίκτυα παραγωγής/μεταφοράς/διανομής ορυκτών καυσίμων και η πρόωρη απόσυρση/απαξίωση των κυκλοφορούντων ΙΧ θερμικών οχημάτων και του συνόλου των υποστηρικτικών προς αυτά υποδομών) με ταυτόχρονη εκ του μηδενός δημιουργία ενός ολόκληρου οικοσυστήματος υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης (από την αναβάθμιση των συστημάτων ηλεκτροπαραγωγής/μεταφοράς/διανομής μέχρι την αλλαγή προδιαγραφών κατασκευής δρόμων για να αντέξουν τα κατά πολλά 100δες κιλά ανά όχημα βαρύτερα ηλεκτροκίνητα και plugin υβριδικά) ΔΕΝ αποτελεί αντικείμενο οικονομικού ενδιαφέροντος του ιδιωτικού τομέα αλλά ούτε και των διαπλεκομένων κυβερνήσεων.
Αν πιστεύεις ότι με το να γράφεις σεντόνια αποθαρρύνεις το ασκημένο μάτι από το να εντοπίσει τις πάμπολλες αστοχίες των γραφομένων σου απλά πλανάσαι αγαπητέ ... 'Αι ρεστ μάι κέις.
-
@bassstarlet σου έχει περάσει ποτέ σαν σκέψη ότι ίσως είσαι θύμα συνωμοσιολογίας. Και ότι τελικά όντως μας λένε την αλήθεια, και ότι οντως υπάρχει θεματακι με το περιβάλλον
Θύματα συνωμοσιολογίας, μήπως είμαστε, όταν πιστεύουμε και ακολουθούμε το «ρεύμα» που λέει πως θα καταστρέψουμε τον πλανήτη;
Και επαναλαμβάνω:
Και μόνο που η υστερία αυτή, άρχισε από έναν αμερικανό αντιπρόεδρο (και δεν είμαι ΚΚΕ!) με κάνει να αμφιβάλλω. -
@argyn Βρε ρεστ ότι θέλεις.
Αγαπητέ μου τι ειναι αυτό που σε δυσκολεύει να καταλάβεις;Ο χρονικός ορίζοντας είναι ο καταλύτης για την ανάγκη επιδοτήσεων κατά στην μετάβαση στη νέα τεχνολογία και ο ανταγωνισμός εκτός Ευρώπης στη νέα τεχνολογία
Που κόλλας; Στο οτι δεν πρέπει να δοθεί επιδότηση;
Ε να μην την δώσουμε λοιπόν αφού το θες.
Μήπως να μην πληρώσουμε και φόρους γιατι τα βγάζουμε με τον ιδρώτα μας τα λεφτά; Και πάνε αυτοί οι αλήτες και τα δίνουν τα επιδόματα σε φτωχούς που ψωνίζουν από σουπερμάρκετ προϊόντα πολυεθνικών και πλουτίσουν οι πολυεθνικές;Μήπως να μην έχουμε καθόλου ηλεκτροκίνηση; Ε να μην έχουμε ρε παιδιά.
Σε τι είναι ασκημενο το μάτι σου; Τι έχει εντοπίσει αυτό το φοβερό μάτι, για πες μας και εμάς.
-
Άρα είσαι ένα προκαταλημενος άνθρωπος που πιστεύει σε συνωμοσιολογίες, και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά;
Το λες και μόνος σου.
Το forum είναι τελικά ένα απίστευτο κοινωνικό βαρόμετρο
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση