-
Δηλαδή αυτό που τη φρενάρει την ηλεκτροκίνηση είναι η δική μας αντιπάθεια, χάρη στον φανατισμό που μας επιβάλλουν ο Λάτσης κι ο Βαρδινογιάννης, και βγαίνουν οι φανατικοι τα βράδια και σαμποταρουν τους εκατοντάδες φορτιστές γύρω μας που αλλιώς θα φορτιζαν με το άφθονο ρεύμα που παράγεται στην Ελλάδα, τα εκατομμύρια σεντάν των 50.000€ που θα αγόραζε κάθε νομιμοφρων πολίτης των 15.000€ το χρόνο...
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
- Ειλικρινά απορώ ακόμα γιατί εφόσον κάποιοι φοβόνται τόσο για τα οξείδια, την κλιματική αλλαγή, την έλλειψη τροφής, τους πολέμους κτλ συνεχίζουν να κάνουν παιδιά. Ειλικρινα το ρωτάω και όχι ειρωνικά. Δλδ αποφασίζουν να μην κοιμόνται το βράδυ από το στρες για τον κόσμο στον οποίο έφεραν ζωές; Εγώ δε θέλω τέτοιες ευθύνες και άγχη στη ζωή μου οπότε δεν έχω και τέτοια σκοτούρα.
Έτσι μπράβο, πέστα.. Σε έναν ουτοπικό κόσμο με #Diegous_mono που καίνε μαζούτ και λοιπά ορυκτά παράγωγα θα λυνόταν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, της επάρκειας πάσης φύσης πόρων, της ρύπανσης κτλ κτλ σε μια γενιά μόνο !!! Απλά θα τα τρώγανε όλα σαν ακριδές και πάπαλα, the end.. Δε θα κερνάγανε και οι κυρ Παντελήδες στα καφενεία που σκύβουν το κεφάλι στο βωμό της μπότας του γκαπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης
-
Μα πρέπει να καταρρεύσει ή "καταρρέυσει" το σύστημα για να βγεί κάτι πιο υγειές, δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αέναη ανάπτυξη σε πλανήτη με πεπερασμένους πόρους! Εκτός και αν μετά ακούσουμε οτι "ναι μεν αλλά" πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη και αύξηση κατανάλωσης συνεχής αλλά με "sustainable" τρόπο αρα οι μάζες να καταναλώνουν προιόντα εργαστηρίου για παράδειγμα όσο οι πλούσιοι τρώνε αυθεντικό kobe beef στην υγεία των κορόιδων που πίστεψαν οτι μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο. Ή να νοικιάζουν αυτοκίνητο όποτε το χρειάζονται όσο οι άλλοι θα κάνουν συλλογές από πανάκριβα niche θερμικά που τότε θα έχουν 3πλάσια αξία. Οπότε ερχόμαστε de facto σε αυτό που λες, τον ψηφιακό μεσαίωνα για τις μάζες και την ευημερία για τους λίγους. Δε βλέπω σενάριο στο οποίο το γλυτώνουμε.
Το όλο κυνήγι εποικισμού του Άρη πάντως είναι μια ανοησία και μισή (πέρα από τις τεχνολογικές δυσκολίες) εφόσον καλά καλά δεν έχουμε βρεί τρόπο να έχουμε καλή ποιότητα ζωής στη Γη χωρίς αισχρές ανισότητες.Τιπότα υγιές δεν μπορεί να προκύψει έαν καταρρεύσει άτακτα ένα συστημα. Mad max και το cybertrunk της tesla θα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Όλη η ιστορία είναι η διατήρηση της πίστης ακόμη και να είναι παραμύθι μετά πάμε σε αχαρτογράφητα νερά.
Το μεγαλύτερο οπλο της Αμερικής αυτή την στιγμή είναι οτι οι άλλοι είναι χειρότεροι δυνάστες.(έαν έχει Αμερικάνους και Κινέζους συνεργάτες , προμηθευτές καταλαβαίνεις τις διαφορές) Οπότε το παίζουμε μαλάκες παρότι καταλαβαίνουμε οτι η πίστη έχει πολυ παραμύθι μέσα.
-
Kαι που θα έβρισκε πρόθυμα θύματα μετά φίλε μου Μπομπ μάστορα το αγαπημένο μας κόμμα η ΝΔ εφόσον δε θα έβγαιναν μόνιμα Ελλάνιοι ψηφοφόροι προς εκμετάλλευση; Θα αναγκαζόταν η επόμενη γενιά Μητσοτάκηδων, Καραμανλήδων και Χατζηδάκηδων να πιάσει καμιά τσάπα να φυτέψει καμιά ντομάτα ή να βάλει καμιά κότα το χωράφι αντί να είναι "αυτοδημιούργητοι" με απευθείας σύνδεση από τη σχολή στα έδρανα! Αυτό που το πας!
Ζωρζ προτιμώ αχαρτογράφητα νερά παρά το μαρτύριο της σταγόνας που ζούμε. Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το χάλι και σίγουρα δεν έχω πίστη στο καπιταλιστικό σύστημα και τους ολιγάρχες που σκοπό έχουν να πουλήσουν και μόνο. Εσύ τουλάχιστον καταλαβαίνεις οτι υπάρχει παραμύθι μέσα, εδώ υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν οτι σε 10-15 χρόνια θα εποικίσει τον Άρη ο Musk και θα μας σώσει (ως ανθρωπότητα) όλους. Ε εκεί τι να πω, προφανώς το θέμα είναι στο hardware και όχι στο software του μυαλού. -
Μερικοί πραγματικά ζείτε στην φούσκα σας. Δεν πειράζει όμως, καλοκαίρι έρχεται με ρεγουλα το αιρκοντίσιον γιατί θα μας μαλώσουν οι γραφειοκράτες της ΕΕ ότι δεν επαρκεί το ρεύμα που παράγεται από το φυσικό αέριο του Βλαδίμηρου. Οι ανανεώσιμες που αναφέρονται κάθε τόσο εκλαμβάνονται ως ανέκδοτο και μόνο.
-
Εδώ συζητάμε για "εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης" εννοώντας ποδήλατο, πατίνι, περπάτημα και....Ami σε μια χώρα που βαράει 35-38ρια 4-5 μήνες το χρόνο, βαράει ο ήλιος κατακέφαλα και έχει πλέον και φουλ υγρασία! Για να μη μιλήσω καν για το γεγονός οτι η Αθήνα είναι γεμάτη ανηφόρες, θέλω πολύ να δω πόσο καλά θα πάει αυτό.
-
Kαι που θα έβρισκε πρόθυμα θύματα μετά φίλε μου Μπομπ μάστορα το αγαπημένο μας κόμμα η ΝΔ εφόσον δε θα έβγαιναν μόνιμα Ελλάνιοι ψηφοφόροι προς εκμετάλλευση; Θα αναγκαζόταν η επόμενη γενιά Μητσοτάκηδων, Καραμανλήδων και Χατζηδάκηδων να πιάσει καμιά τσάπα να φυτέψει καμιά ντομάτα ή να βάλει καμιά κότα το χωράφι αντί να είναι "αυτοδημιούργητοι" με απευθείας σύνδεση από τη σχολή στα έδρανα! Αυτό που το πας!
Ζωρζ προτιμώ αχαρτογράφητα νερά παρά το μαρτύριο της σταγόνας που ζούμε. Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το χάλι και σίγουρα δεν έχω πίστη στο καπιταλιστικό σύστημα και τους ολιγάρχες που σκοπό έχουν να πουλήσουν και μόνο. Εσύ τουλάχιστον καταλαβαίνεις οτι υπάρχει παραμύθι μέσα, εδώ υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν οτι σε 10-15 χρόνια θα εποικίσει τον Άρη ο Musk και θα μας σώσει (ως ανθρωπότητα) όλους. Ε εκεί τι να πω, προφανώς το θέμα είναι στο hardware και όχι στο software του μυαλού.Η ιστορία έχει δείξει οτι όταν έπαυε η πίστη μιλάγανε τα όπλα.
-
Εδώ συζητάμε για "εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης" εννοώντας ποδήλατο, πατίνι, περπάτημα και....Ami σε μια χώρα που βαράει 35-38ρια 4-5 μήνες το χρόνο, βαράει ο ήλιος κατακέφαλα και έχει πλέον και φουλ υγρασία! Για να μη μιλήσω καν για το γεγονός οτι η Αθήνα είναι γεμάτη ανηφόρες, θέλω πολύ να δω πόσο καλά θα πάει αυτό.
Μια χαρα είναι η Αθήνα για ποδήλατο εαν δεν είσαι καναπεδάτος. Ηλιος , υγρασία , ανηφόρες είναι απλά δικαιολογίες όπως όλα τα υπολοιπα που είχες αναφέρεις.
Βλέπεις 45αρηδες στην Ελλάδα και είναι ερείπια και πηγαίνεις στο Ισραηλ και κάνουν ασκήσεις στην έρημο με σκηνάκια. Οπως συνηθίσεις είναι. Η διαφορά είναι οτι η μια χώρα ειναι διασωλημωμένη χωρίς καμία προοπτική σωτηρίας ενώ η άλλη τουλάχιστον μπορεί να βαρέσει και καμια πιστολιά ανεξαρτησιας. -
Θύματα βρίσκουν όλοι οι πρεσβευτές του πολιτικού χώρου ανεξαρτήτως παράταξης . Οι πολίτες μπορούν να κάνουν έργα ή να βρίσκουν φτηνές ιδεολογικές δικαιολογίες για την απραγία τους. Ότι βολεύει τον καθένα
-
Δε βλέπω σενάριο Γιωργο όπως πάμε γενικά να μη μιλήσουν ΚΑΠΟΙΑ στιγμή τα όπλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ, με την αύξηση των ανισοτήτων, την ανασφάλεια, τον τρόμο, τον πληθωρισμό κτλ. Πως θα γλυτώσουμε δλδ την κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου και κάπου στην Ευρώπη (λογικά όχι την Ελλάδα) την εξέγερση; Ένας γονιός που δε μπορεί να δώσει γάλα στο παιδί του δλδ δε θα ξεσηκωθεί; Δλδ οι Γάλλοι κατέβηκαν μαζικά σε πορείες και παίζανε ξύλο με τα αντίστοιχα ΜΑΤ για το συνταξιοδοτικό. Θυμήσου και τα κίτρινα γιλέκα. Αν πάμε ειδικά σε επιβολές πιο βίαιων μέτρων περιορισμού για το "κλίμα", δε βλέπω κάτι καλό στον ορίζοντα. Και δυστυχώς, καθότι είμαι ένας απλός άνθρωπος, καόλου βίαιος και όχι κομάντο, δε βλέπω να επιβιώνω σε τέτοιο σενάριο.
Στα της μετακίνησης στην Αθήνα διαφωνώ κάθετα. Προσωπικά δε βρίσκω και λόγο να ταλαιπωρηθώ, να ιδρώσω και να πάω στη δουλειά ή στην οποιαδήποτε υποχρέωση μέσα στη βρώμα για να κάνω ποδήλατο πρωινιάτικα. Δλδ είναι κάποιου είδους βασανιστήριο; Οταν γυμνάζομαι θέλω και τον κλιματισμό μου προσωπικά. Ελεγχόμενο περιβάλλον και όχι να τρώω ήλιο, υγρασία και ανηφόρα χωρίς να υπάρχει και λόγος.
Σύγκριση Ελλάδας και Ισραήλ γενικά δε μπορεί να γίνει σε κανένα επίπεδο, και λόγω περιοχής είναι γενικά πιο "ετοιμοπόλεμοι" από εμάς. -
@george1977 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μια χαρα είναι η Αθήνα για ποδήλατο εαν δεν είσαι καναπεδάτος. Ηλιος , υγρασία , ανηφόρες είναι απλά δικαιολογίες όπως όλα τα υπολοιπα που είχες αναφέρεις.
Βλέπεις 45αρηδες στην Ελλάδα και είναι ερείπια και πηγαίνεις στο Ισραηλ και κάνουν ασκήσεις στην έρημο με σκηνάκια. Οπως συνηθίσεις είναι. Η διαφορά είναι οτι η μια χώρα ειναι διασωλημωμένη χωρίς καμία προοπτική σωτηρίας ενώ η άλλη τουλάχιστον μπορεί να βαρέσει και καμια πιστολιά ανεξαρτησιας.Ως κάποιος που πηγαινοέρχεται καθημερινά στην δουλειά του με τα πόδια (Νεα Χαλκηδόνα Μπουρνάζι, σχετικά ισιωμα δλδ) στα 38 του, σου λέω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. (Χρειάζεται κανα μισάωρο για να έρθεις στα ίσια σου)
Έκανα καθημερινά με ποδήλατο το Νέα Χαλκηδόνα - Καποδιστρίου και Κύμης και πίσω στα 28, που επίσης ήταν ζόρικο λόγο ανηφόρας.
Έκανα με τα πόδια το Ζωγράφου (νεκροταφείο) Παγκράτι και πίσω από τα 15 έως τα 20 κάθε Σάββατο.
Υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα που δεν είναι εύκολο το ποδήλατο το περπάτημα ακόμα και η χρήση ΜΜΜ (για διάφορους λόγους, διαφορετικούς για κάθε περίπτωση) -
Πω πωωω, με μερικά κείμενα που διαβάζω εδώ, νοιώθω εγκληματίας που έχω 35 ετών αυτοκίνητο.
Να παω να παραδοθώ στο οικείο ΑΤ; -
Είναι εντυπωσιακές οι αντιστάσεις στην ηλεκτροκίνηση σε μια χώρα που δεν έχει δικό της πετρέλαιο, έχει τεράστιο δυναμικό σε ΑΠΕ και οι συνθήκες στις δυο μεγαλύτερες πόλεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη για μείωση των ρύπων.
Κάπως αλλιώς λέγεται αυτό και όχι αντίσταση.
Εντυπωσιακότερη δε η θεοποίηση μιας τεχνολογίας που απαιτεί 2 μεγάλες στάσεις για την διαδρομή ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας (και δεν είναι και καμιά τεράστια χώρα - δεν μιλάμε για απόσταση Νέα Υόρκη - Λος Άντζελες), και το κυριότερο με υποτυπώδες δίκτυο φόρτισης. Για μέσα στην πόλη και για όσους έχουν δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι/εργασία τους, είναι πολύ καλή λύση. Επίσης άριστη λύση για τα αστικά λεωφορεία, αν επαρκεί η αυτονομία. Άνετα θα αγόραζα ένα φτηνό μικρό (π.χ. το Dacia). Για κύριο αυτοκίνητο όμως, όχι! Τουλάχιστον αυτήν την στιγμή. Στο απώτερο μέλλον ίσως ναι.
ΥΓ: Όταν τον Ιούλιο θα μας λένε να κλείνουμε τα κλιματιστικά στα σπίτια για να μην πέσει το ηλεκτρικό δίκτυο, θέλω να δω τους υπέρμαχους της ηλεκτροκίνησης...
Βλέπεις 45αρηδες στην Ελλάδα και είναι ερείπια και πηγαίνεις στο Ισραηλ και κάνουν ασκήσεις στην έρημο με σκηνάκια. Οπως συνηθίσεις είναι. Η διαφορά είναι οτι η μια χώρα ειναι διασωλημωμένη χωρίς καμία προοπτική σωτηρίας ενώ η άλλη τουλάχιστον μπορεί να βαρέσει και καμια πιστολιά ανεξαρτησιας.Σιγά, μην πρέπει να περνάμε Ετήσια Συντήρηση (έτσι λέγεται στην στρατιωτική ορολογία) ώστε να έχουμε αντοχές για τρίαθλο, για να πηγαίνουμε σε μια δουλειά γραφείου. Αυτά τα έκανα όταν ήμουν Στρατιωτικός, δεν περιμένω οι πολίτες να γίνουν Ράμπο. Πες τα επίσης αυτά στον μέσο Αμερικανό, που είναι σαν ιπποπόταμος...
-
@bassstarlet said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Πω πωωω, με μερικά κείμενα που διαβάζω εδώ, νοιώθω εγκληματίας που έχω 35 ετών αυτοκίνητο.
Να παω να παραδοθώ στο οικείο ΑΤ;Όχι στο οικείο μουσείο
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τα ίδια έλεγαν και τότε που τα αυτοκίνητα από ατμοκίνητα άλλαζαν σε μεκ.
Τί έλεγαν;
Ότι θα σκάνε οι κύλινδροι ας πούμε αντί για τα καζάνια;
-
-
Έλεγαν ότι οι πολυεθνικές πετρελαίου προωθούν το νέο καύσιμο, ότι θα είναι δύσκολο να γεμίζει όπου μπορεί, δεν φτάνει το πετρέλαιο κτλ
-
Ωραίος ο Jay Leno τον παρακολουθώ, είχε ανέβει και σε μοτοσυκλέτα με κινητήρα jet
-
Έλεγαν ότι οι πολυεθνικές πετρελαίου προωθούν το νέο καύσιμο, ότι θα είναι δύσκολο να γεμίζει όπου μπορεί, δεν φτάνει το πετρέλαιο κτλ
Ήταν πολλά τα ατμοκινητα αυτοκίνητα που αντικατασταθηκαν; υπήρξε και σχετική νομοθεσία;
-
Το θέμα ξαναλέω λέγεται απέχθεια στην ηλεκτροκίνηση. Οι Ευαγγελιστές της ηλεκτροκίνησης πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με την συμμετοχή τους τι προσπαθούν να επιτύχουν; Ότι η όποια επιλογή τους είναι σούπερ και είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση