-
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όλα βγαίνουν από το ίδιο πορτοφόλι και πληρώνουν λογαριασμούς. Εγώ ας πούμε πληρώνω σχετικά φθηνό ρεύμα, αν και με τον κλιματισμό φούσκωσε αρκετά. Αλλά πληρώνω και 300-400 ευρώ στο πρατήριο βενζίνης.
Σύνολο περίπου έναν βασικό μισθό. Χρηματοδοτω το κράτος με τεράστιο φόρο κάθε μήνα ( πέρα από αυτούς εισοδήματος και φπα) και τα συμφέροντα των ορυκτών καυσίμων και διάθεσης.Ένα ηλεκτρικό μεσα στην πόλη και πέριξ αυτης ζητά 14 kwh για κάθε 100χλμ. Υπολόγισε.
Και χωρίς να υπολογίζουμε την πιθανη ύπαρξη προγραμμάτων με φόρτιση το βράδυ και απεριόριστο όριο kwh για τις λοιπές χρεώσεις.
Επισης χωρις να υπολογιζουμε οτι τα χρηματα που θα χανει το κρατος απο τους ηλεκτρικα μετακινουμενους θα τα παρει με αλλον τροπο. Γιατι οι φοροι απο τα καυσιμα, τα τελη κυκλοφοριας υπολογιζονται στον προυπολογισμο καθε ετους.
Αρα ειναι λεφτα που τα περιμενει το κρατος κι αν δει οτι τα χανει θα βρει τροπους να τα παρει.
Το θέμα είναι ότι η μετακίνηση δεν θα προσφέρεται ως πηγή εσόδων για το κράτος. Άρα, τα κράτη θα βρεθούν σε ένα σταυροδρόμι. Ελαχιστοποίησης των εξόδων τους, καλύτερο έλεγχο της φοροδιαφυγής βλ χρεωστικές κάρτες, διαστρωμάτωση φορολογιων.
Αυτό ίσως φέρει θετικό αντίκτυπο σε όσους αγαπούν να οδηγούν. Σήμερα πληρώνουν το χόμπι τους με υπέρμετρη φορολογία.
Η μαύρη οικονομία είναι της τάξης των 50 δις στην Ελλάδα. Αν με τις κάρτες καρπωθούν τα 15 δις από αυτήν, μια χαρά βγαίνει ο λογαριασμός. Γενικά τα μαύρα χρήματα κάποτε εμφανίζονται στην αγορά και φορολογουνται, αλλά εμείς μιλάμε για ετήσιο κρατικούς ισολογισμούς
-
Ναι μόνο που εδώ δεν είναι κριτήριο ούτε η ανθρωπότητα, ούτε η υγεία των κατοίκων της πόλης, ούτε το κλίμα, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για αυτά. Σκοπός είναι το κέρδος και μόνο και η έυνοια σε συγκεκριμένα (διαφορετικά από τα Big Oil προφανώς) συμφέροντα, ευτυχώς ξέρω καλά πως λειτουργούν αυτές οι αποφάσεις. Αλλά και σε ένα παράλληλο σύμπαν που θα είχαν αγαθούς σκοπούς οι κυβερνώντες της ΕΕ, τα ηλεκτρικά δεν πρόκειται να σώσουν κανένα κλίμα. Πρώτα ήταν οι ηλιθιότητες με τις πλαστικές σακούλες και τα χάρτινα καλαμάκια, μετά τα αυτοκίνητα, θα ακολουθήσει το κρέας, οι μετακινήσεις με αεροπλάνο κτλ.
Από την πλευρά μου δλδ δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώνω από τους φόρους μου τον κάθε γιλεκομπαμπά για να κόβει βόλτες στη Γλυφάδα με το Model Y και να κατεβαίνει με ύφος 1000 καρδιναλίων γιατί είναι τρέντυ και μουράτος. Προφανώς οποιοδήποτε κόμμα κατέβει με τη δήθεν "πράσινη" ανάπτυξη ως πυλώνα έχει φάει από εμένα Χ από τα αποδυτήρια, δεν τίθεται θέμα.
Θα καταλήξουμε λοιπόν στην ίδια αφετηρία, οτι εσύ πιστεύεις οτι αυτές οι αλλαγές γίνονται με σκοπό το συμφέρον της "ανθρωπότητας" ενώ εγώ το αντίθετο και για την ακρίβεια αμφισβητώ οτι υπάρχει καν "ανθρωπότητα" ως σύνολο, και όταν οι συνθήκες το φέρουν εκεί, ο καθένας θα κοιτάξει τους δικούς του και όχι το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και είναι λογικό αυτό. Τα υπόλοιπα είναι για να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι το βράδυ πιστεύοντας οτι διαφέρουμε ιδιαίτερα από τα ζώα επειδή φοράμε ρούχα.
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
δεν είναι κριτήριο ούτε η ανθρωπότητα, ούτε η υγεία των κατοίκων της πόλης, ούτε το κλίμα, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για αυτά. Σκοπός είναι το κέρδος και μόνο
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, τίποτα δεν γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποιο κέρδος
Παράπλευρο αν είναι χρήσιμο ή όχι για το περιβάλλον. Αυτό είναι απλά πρόφαση
Γενικά ισχύει αυτό όχι για τα ηλεκτρικά
-
Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις αυτά στα οποία αναφέρεσαι, καταλήγεις σε συνωμοσιολογίες και γράφεις με το θυμικο.
Απορρίπτεις τα πάντα για να σου βγει ένα αφήγημα που τι μας λέει στην ουσία; Ότι θέλεις να ακούς το βρουμ βρουμ και να σε χειροκροτούν οι φίλοι σου έξω από την καφετέρια. Αυτή είναι η αφετηρία των επιχειρημάτων σου και την βάζεις απέναντι σε κάθε επιστημονική μελέτη που έχει δημοσιεύσει η παγκόσμια κοινότητα των επιστημόνων. Μπλέκεις και το πλαστικό που υπάρχει στο οικοσύστημα των θαλασσών. Άσχετο αλλά ας το βάλουμε και αυτό μέσα. Ε δεν είναι σοβαρή προσέγγιση αυτή, το καταλαβαίνεις και εσύ. Συγχώρα με άλλα είναι μια εφηβική προσέγγιση ενός νεανιαν σε οίστρο!!!!
Ότι υπήρχαν και υπάρχουν συμφέροντα είναι δεδομένο. Έτσι λειτουργεί το σύστημα μας. Εμείς εδώ δεν κάνουμε ανάλυση των πολιτικών συστημάτων. Το ότι περνάς τόσο εύκολα τα συμφέροντα των ορυκτών καυσίμων και αφιερώνεις μονάχα τρεις λέξεις για αυτά και κατεβατα σε κάτι που δεν σου αρέσει δείχνει την μονόπλευρη επισκόπηση του θέματος εκ μέρους σου.
-
Με όλα σου τα ποστ καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα, έχεις ανάγκη αποδοχής από 5-10 ξένους στο ίντερνετ για το πόσο "ηθικός" είσαι και το πόσο ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον. Ο ορισμός του virtue signalling και κάποια στιγμή πρέπει να το λύσεις. Αν είσαι ειδικά και 40+ απορώ πως δεν το έχεις κοιτάξει ακόμα.
Στα υπόλοιπα περι ενδιαφέροντος ΕΕ και ελληνικών (κάτι σαν) κυβερνήσεων για την ευημερία των λαών, σε προκαλώ να πας μια βόλτα σε εφημερεύον νοσοκομείο αν αντέξεις. Τότε θα μου πεις για το πόσο κόπτωνται για μας. Επίσης τράβα μια βόλτα σε ΜΜΜ εφόσον είναι τόσο ωραία και sustainable, σε δημόσια πανεπιστήμια κτλ. Όλα υπο διάλυση. Περι περιβάλλοντος και new age εμμονής με αυτό, όταν σταματήσουν λοιπόν να βγάζουν ντουμάνια τα εργοστάσια, τα αεροπλάνα, τα πλοία, τα παλιά φορτηγά, τα Euro 1-4 αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, τα ασυντήρητα ταξί και σταματήσουν τα ταξιδάκια αναψυχής στο διάστημα, τότε να μου κουνήσει οποιοσδήποτε το δάχτυλο για το Euro 6d temp αυτοκίνητό μου. Aλλιώς τις νουθεσίες ξέρεις που τις έχω γραμμένες φαντάζομαι.
Επίσης χέστηκα και για τις καφετέριες και για τα φιλαράκια όπως λες, αυτά είναι δικά σου συμπλέγματα που τα προβάλλεις σε μένα. Άλλοι είναι αυτοί που πουλάνε μούρη στη Γλυφάδα και σχεδόν πάντα σκάνε είτε με Model Y, είτε με Taycan είτε με Ferrari είτε με Range. Δε με αφορά η ύπαρξή τους αλλά δε σκοπεύω να κάνω δώρο με την ψήφο μου 8χίλιαρα σε όσους θέλουν να κόβουν βόλτες και καλά "οικολογικά" αλλά στην πραγματικότητα να καμαρώνουν σα βλάχοι σε πασαρέλα.
Επίσης αν τα θερμικά είναι "βρουμ βρουμ", σου προτείνω να γραφτείς σε ένα φόρουμ για λευκές συσκευές και να μιλάς για ενεργειακή κλάση και πόσα ντοματίνια χωρά το πρώτο συρτάρι.
-
Βρες γυναίκα!
-
Είσαι γελοίος. Φάε ένα μπλοκ τώρα και καλά ήταν.
-
Πάλι; Μα καλά δεν βαρέθηκες;
Δεν έχεις χιούμορ....
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Είσαι γελοίος. Φάε ένα μπλοκ τώρα και καλά ήταν.
Χαχα! Εγώ άντεξα 2-3 χρόνια!
Επειδή δεν έβλεπα τα δικά του απορώ τόσο καιρό πώς την παλεύετε!
-
Τα έλεγε ο Μπέζος σε εκείνο το σίριαλ.
-
-
Ραπόρτο, παιδιά. Κάντε τον ραπόρτο!
Μόνο έτσι λύνονται οι διενέξεις σε αυτό το φόρουμ... -
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ραπόρτο, παιδιά. Κάντε τον ραπόρτο!
Μόνο έτσι λύνονται οι διενέξεις σε αυτό το φόρουμ...Για αυτό μαζευόμαστε τις Παρασκευές. Εκ του σύνεγγυς δεν υπάρχουν μάγκες του πληκτρολογίου.
-
Βρες γυναίκα!
Μόλις έρθει ο κομμουνισμός και σε πιάσει ο τύπος στα χέρια του θα είσαι ο πρώτος που θα του εφαρμοστεί λοβοτομή!!!
-
Να με συγχωρεις αλλα οχι, η γνωμη ενος θεωρητικου δεν εχει την ιδια βαρυτητα με καποιον που εδωσε λεφτα και ζει με ηλεκτρικο. Στα φορουμ βλεπεις διαμαχες για το ενα ή το αλλο με βαση δοκιμες περιοδικων, βιντεο στον σωληνα, κλπ
Ειναι σαν να λεμε για εστιατορια και καποιος να γραφει για αυτα που διαβασε και ακουσε. Μπορει να εχει αποψη μεν αλλα οχι απολυτη, οχι εμμονικη, οχι με καταιγισμο σχολιων, "επιχειρηματων" κλπ, που ΘΑ γινουν καποτε.Βλέπω ότι βρίσκεις πρόβλημα το να έχει γνώμη για τα ηλεκτρικά κάποιος που έχει οδηγήσει αλλά δεν έχει αγοράσει, αλλά δεν θεωρείς πρόβλημα να τα απορρίπτει κατηγορηματικά κάποιος που δεν έχει οδηγήσει καν. Μάλιστα...
Δηλαδή εγώ που οδήγησα και μου άρεσε το Model 3 LR, ενώ γνωρίζω από φίλο κάτοχο και την πραγματική αυτονομία του, δεν μπορώ να έχω άποψη και να πω ότι μου άρεσε ούτε να πω ότι στο δικό μου τρόπο ζωής θα ταίριαζε, αν είχα τα λεφτά να το αγοράσω.Στην πραγματικη ζωη οι φορτιστες δεν δουλευουν ολοι, οι εφαρμογες δεν λειτουργουν παντα, η φορτιση δεν γινεται με τον ρυθμο που υποθετεις βαση δυνατοτητας του φορτιστη. Πρεπει λοιπον να εχεις πλανο Α, Β και παει λεγοντας
Βεβαίως και χρειάζεται κάποιος προγραμματισμός τις ελάχιστες φορές το χρόνο που θα κάνεις μακρύ ταξίδι, γιατί ακόμη και η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης δεν έχει ωριμάσει πλήρως και οι υποδομές είναι ελλιπείς. Είναι ένας συμβιβασμός που εγώ είμαι πρόθυμος να δεχτώ, προκειμένου να έχω γκάζια που δεν θα μπορούσα να πλησιάσω καν με θερμικό, πολύ καλό στήσιμο, υπεραγχολυτική μετακίνηση στην πόλη και πολύ χαμηλό κόστος χρήσης.
Εχω εναν στον ευρυτερο κυκλο μου που ενω πηρε και χρησιμοποιει, τωρα λεει οτι ειναι μονο για την πολη και ευτυχως που κρατησε το Α6 ντιζελ του για τα ταξιδια.
Τοσα λεφτα του ειπα για αυτοκινητο πολης; Η απαντηση του ηταν, τα λεφτα ειναι να τρωγονται, στην τελικη κυκλοφορω τσαμπα μεσα στην πολη, φορτιζω καθε 3 μερες δωρεαν και κανω πλακα σε ο,τι κυκλοφορει.
Επειδη λοιπον αυτος εχει λεφτα για ξοδεμα δεν σημαινει οτι μπορουν ολοι να δωσουν 30-40-50 χιλιαρικα για να παρουσιαζεται ως πανακεια.Η σύγκριση γίνεται πάντα ηλεκτρικό με θερμικό αντίστοιχης αξίας. Το πόσοι μπορούν να δώσουν τα 30-40-50 χιλιάρικα είναι άλλη ιστορία.
Στην τελικη υπαρχουν τοπικα οπου εκθειαζεται η ηλεκτροκινηση, εδω ειναι για θαψιμο
Τι νοημα εχει στο τοπικο του 3008 να λοιδωρουνται αυτοι που το πηραν ή γουσταρουν, στο τοπικο της CC τα ιδια, κλπ;
Πλάκα πρέπει να μας κάνεις, ε; Δηλαδή κάθε thread πρέπει να είναι λιβανιστήρι των απόψεων του ΟΡ; Τελικά δηλαδή θα πρέπει για κάθε θέμα να έχουμε ένα thread υπέρμαχων κι ένα πολέμιων και να μην υπάρχει ουσιαστική συζήτηση πουθενά. Οι ομοϊδεάτες να αλληλοσυγχαίρονται για τη σύμπτωση των απόψεων τους, στα δικά τους threads. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, ούτε εσύ δεν πρέπει να πιστεύεις ότι αυτό δεν είναι τεράστια μ@λακία!
Ο καθενας αγοραζει αυτο που του αρεσει, τον βολευει, μπορει να πληρωσει και κανει δεν εχει δικαιωμα να του λεει οτι εκανε λαθος, ποσο κοροιδο πιαστηκε, οπως διαβαζω σε διαφορα τοπικα σχολια που τα λες και προσβλητικα.
Δεν εχω σκοπο να τσακωθω με κανεναν για τις επιλογες του, πρωτον γιατι δεν με αφορουν και δευτερον γιατι πισω απο αυτες υπαρχουν υποκειμενικες αντιληψεις που δεν γνωριζω και δεν με νοιαζει κιολας.Ο εγωισμός του Έλληνα είναι τεράστιος και οι περισσότεροι λαμβάνουν ως προσωπική προσβολή, οποιαδήποτε αρνητική κριτική για το αυτοκίνητο τους. Όταν ωριμάσουμε αρκετά (αργεί νομίζω αυτό) θα πάψουμε να θεωρούμε την λεκτική αντιπαράθεση ως προσβολές και να τσακωνόμαστε.
-
Βεβαίως και χρειάζεται κάποιος προγραμματισμός τις ελάχιστες φορές το χρόνο που θα κάνεις μακρύ ταξίδι, γιατί ακόμη και η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης δεν έχει ωριμάσει πλήρως και οι υποδομές είναι ελλιπείς. Είναι ένας συμβιβασμός που εγώ είμαι πρόθυμος να δεχτώ, προκειμένου να έχω γκάζια που δεν θα μπορούσα να πλησιάσω καν με θερμικό, πολύ καλό στήσιμο, υπεραγχολυτική μετακίνηση στην πόλη και πολύ χαμηλό κόστος χρήσης.
Eσυ πολυ καλα κανεις και τον δεχεσαι. Αλλος οχι. Αλλοι ταξιδευουν 2-3 φορες τον χρονο, αλλοι καθε μηνα η και συχνοτερα.
Η ηλεκτροκινηση ηρθε για να μεινει το μονο βεβαιο. Το ποτε θα θεωρησω εγω οτι ειναι καταλληλη για εμενα, θα το κρινω εγω και μονο.Γιατι ομως παλευεις εσυ κι ο lap να αλλαξετε γνωμη σε οσους εχουν διαφορετικη απο την δικη σας;
Γιατι θεωρειτε καθηκον σας να "διορθωσετε" οσους εχουν κατ εσας την λαθος αποψη;
Γιατι να ειναι η δικη σας η σωστη;Στην τελικη τι προσφερει μια συνεχης καταγραφη των ιδιων αποψεων επι των ιδιων θεματων εκτος απο διαθεση για καυγα;
Κανονικα τα θεματα των μοντελων θα επρεπε να ειναι καθαρα για να μπορει κανεις να βρει πληροφοριες για το μοντελο, οχι διαξιφισμους. Το αν ειναι το καλυτερο ή οχι ενα μοντελο ειναι υποκειμενικο αρα για εσενα και εμενα μπορει 2 μοντελα να ειναι τα καλυτερα και να εχουμε κι οι δυο δικιο.
( αυτο τωρα ειναι back seat moderating, οποτε ζητω συγγνωμη απο τους συντονιστες ). -
Πέσαμε σε κυανόκρανο.
Πρώτα από όλα τζερτζελος γίνεται, δεύτερον το θέμα είναι για τα πανηγύρια εκ φύσεως.
-
Πέσαμε σε κυανόκρανο.
Πρώτα από όλα τζερτζελος γίνεται, δεύτερον το θέμα είναι για τα πανηγύρια εκ φύσεως.
Οχι και κυανοκρανος... Απλα δεν μου αρεσουν οι λεκτικοι καυγαδες απο το πληκτρολογιο. Πες ωρα και μερος να λογαριαστουμε κι αλλαζει το πραγμα
-
Γιατι ομως παλευεις εσυ κι ο lap να αλλαξετε γνωμη σε οσους εχουν διαφορετικη απο την δικη σας;
Γιατι θεωρειτε καθηκον σας να "διορθωσετε" οσους εχουν κατ εσας την λαθος αποψη;
Γιατι να ειναι η δικη σας η σωστη;Στην τελικη τι προσφερει μια συνεχης καταγραφη των ιδιων αποψεων επι των ιδιων θεματων εκτος απο διαθεση για καυγα;
Κανονικα τα θεματα των μοντελων θα επρεπε να ειναι καθαρα για να μπορει κανεις να βρει πληροφοριες για το μοντελο, οχι διαξιφισμους. Το αν ειναι το καλυτερο ή οχι ενα μοντελο ειναι υποκειμενικο αρα για εσενα και εμενα μπορει 2 μοντελα να ειναι τα καλυτερα και να εχουμε κι οι δυο δικιο.
( αυτο τωρα ειναι back seat moderating, οποτε ζητω συγγνωμη απο τους συντονιστες ).Εγώ δεν "παλεύω" να πείσω ούτε να "διορθώσω" κανένα! Δέχομαι ότι όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη, αλλά δεν έχουν όλες οι απόψεις το ίδιο βάρος και κάποιες ενίοτε στερούνται επιχειρημάτων. Όπως και να το κάνουμε άλλη βαρύτητα έχει η γνώμη κάποιου που έχει δοκιμάσει και απορρίψει κάτι από αυτόν που δεν έχει δοκιμάσει καν και "οχυρώνεται" πίσω από τις προκαταλήψεις του... Παραδείγματος χάριν, σέβομαι την άποψη αυτού που λέει ότι οδήγησε ηλεκτρικό και τον ξενέρωσε η έλλειψη θορύβου, η γραμμικότητα του κινητήρα ή η έλλειψη χειροκίνητου κιβωτίου. Αντιθέτως θεωρώ ανάξια λόγου την άποψη αυτού που δεν έχει οδηγήσει ποτέ ηλεκτρικό, αλλά το απορρίπτει κατηγορηματικά.
Και όχι, για άλλη μία φορά θα σου πω ότι είναι τελείως λάθος η άποψη σου ότι ένα thread πρέπει να περιέχει μόνο πληροφορίες με θετικό πρόσημο και κανένα διαξιφισμό. Δηλαδή ο γάτος που έχει βρεθεί 7 μήνες χωρίς αυτοκίνητο, απέναντι στην αδυναμία του εργοστασίου και της αντιπροσωπείας να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά ένα αυτοκίνητο αξίας 55.000 Ευρώ, δεν δικαιούται να το γράφει στο thread του 3008, για να μην χαλάσει τη διάθεση των κατόχων 3008;
-
Και όχι, για άλλη μία φορά θα σου πω ότι είναι τελείως λάθος η άποψη σου ότι ένα thread πρέπει να περιέχει μόνο πληροφορίες με θετικό πρόσημο και κανένα διαξιφισμό. Δηλαδή ο γάτος που έχει βρεθεί 7 μήνες χωρίς αυτοκίνητο και απέναντι στην αδυναμία του εργοστασίου και της αντιπροσωπείας να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά ένα αυτοκίνητο αξίας 55.000 Ευρώ, δεν δικαιούται να το γράφει στο thread του 3008, για να μην χαλάσει τη διάθεση των κατόχων 3008;
Ο γατος φυσικα και μπορει να γραψει την αποψη του. Εχει καει και καλα θα κανει.
Οι υπολοιποι που τσακωνονται εκει μεσα χωρις να εχουν το αμαξι ομως; Αυτος που θα μπει να ψαξει κατι εκει γιατι εχει ενα θεμα ή θελει να αγορασει πως θα βγαλει ακρη;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση