-
@manast said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
...μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!
Κύριοι τα χωριά έχουν ψηφίσει δαγκωτό τέσλα, όσο και αν προσπαθήτε να μειώσετε τη χρησιμότητά του ως μέσο μεταφοράς της υπαίθρου!
Στο δικό μου ας πούμε χωριό, όλος ο καυγάς γίνεται για το χρώμα των τέσλας. Για να μην παίρνει ο ένας του άλλου. Τόσα πολλά πια! Ηταν να μην καταλάβουν πόσο τους βολεύει.
Υ. Γ. Το χωριό μου είναι στην ...πανέμορφη μα πένθιμη Νορβηγία.(Ελβετία λέει ο ποιητής).Καλά, και Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, εμείς καταγόμαστε από ένα χωριό της ορεινής Αχαιας, και δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν άσπρα Tesla.. λόγω παλαιότητας του χωριού οι περισσότεροι δεν έχουν εσωτερικά πάρκινγκ και αναγκαστικά τα βάζουν έξω..
Χάνεις το Tesla σου εκεί πέρα. Δυστυχώς είναι μόδα το χρώμα και το προτιμούν ακόμη οι περισσότεροι.. εντάξει, 50-60 άσπρα Tesla σε ένα χωριό δεν λένε, αηδία κατάντησε..
Ευτυχώς οι περισσότεροι πάνε στα χωράφια με κάτι Datsun τέλη 70 και κάτι Mazda αρχές 80ς, και ξεχωρίζουν εκεί οι οικογένειες..
Και metering έχουν (με το ζυγι)..
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Κύριοι τα χωριά έχουν ψηφίσει δαγκωτό τέσλα, όσο και αν προσπαθήτε να μειώσετε τη χρησιμότητά του ως μέσο μεταφοράς της υπαίθρου!
Στο δικό μου ας πούμε χωριό, όλος ο καυγάς γίνεται για το χρώμα των τέσλας. Για να μην παίρνει ο ένας του άλλου. Τόσα πολλά πια! Ηταν να μην καταλάβουν πόσο τους βολεύει.
Υ. Γ. Το χωριό μου είναι στην ...πανέμορφη μα πένθιμη Νορβηγία.(Ελβετία λέει ο ποιητής).Καλά, και Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, εμείς καταγόμαστε από ένα χωριό της ορεινής Αχαιας, και δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν άσπρα Tesla.. λόγω παλαιότητας του χωριού οι περισσότεροι δεν έχουν εσωτερικά πάρκινγκ και αναγκαστικά τα βάζουν έξω..
Χάνεις το Tesla σου εκεί πέρα. Δυστυχώς είναι μόδα το χρώμα και το προτιμούν ακόμη οι περισσότεροι.. εντάξει, 50-60 άσπρα Tesla σε ένα χωριό δεν λένε, αηδία κατάντησε..
Ευτυχώς οι περισσότεροι πάνε στα χωράφια με κάτι Datsun τέλη 70 και κάτι Mazda αρχές 80ς, και ξεχωρίζουν εκεί οι οικογένειες..
Βάλε τώρα με το μυαλό σου να χιονίσει πάνω από 50 άσπρα τέσλα!
Βρες το δικό σου αν μπορείς! -
Τα δικά σας χωριά είναι μοντέρνα καμμία σχέση με τους ελληνικούς παραδοσιακούς οικισμούς που ξέρω. Τιμώντας την παράδοση στα δικά μας χωριά θα βρεις παλαιά μεν αλλά με άψογες μετατροπές για το κουβαλημα ξυλείας, χώμα για τα λουλούδια, κασονια με μπύρες για το πανυγήρι στις 15 Αυγούστου. Τα εν λόγω αυτοκίνητα φυσικά κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για το αν είναι ΙΧΕ ή ΙΧΦ. Φυσικά η πλαστική καρέκλα απουσιάζει από τα χωριά αυτά.
-
@tgd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μια χαρά μπορούν. Έτσι κι αλλιώς αυτοκίνητο μέσα σε παραδοσιακό χωριό δεν βάζεις. Θα το φορτίζεις στο πάρκινγκ απ' έξω. Εδώ στην Ιταλία που έχει γεμίσει ο τόπος ZTL, έχουν ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης και μέσα στη ζώνη για τους κατοίκους.
Δείτε ας πούμε το πρόγραμμα ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χρονοδιαγράμματα που περιλαμβάνουν και τους σταθμούς φόρτισης:
https://www.bec.energy/en/e-mobility-green-travel/electric-weekend-in-northern-sicily/Ο κόσμος στας Ευρωπας έχει περάσει και Διαφωτισμό. Εδώ πάμε από τα τσαρούχια στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο . Για πήγαινε πες εδώ σε οποιοδήποτε χωριό να παρκάρουν εκτός οικισμού και να πληρώνουν κιόλας οι επισκέπτες να δω κάτι. Οι χώρες αυτές είχαν και Αστική τάξη. Εδώ τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.
-
@racefun1971 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τα δικά σας χωριά είναι μοντέρνα καμμία σχέση με τους ελληνικούς παραδοσιακούς οικισμούς που ξέρω. Τιμώντας την παράδοση στα δικά μας χωριά θα βρεις παλαιά μεν αλλά με άψογες μετατροπές για το κουβαλημα ξυλείας, χώμα για τα λουλούδια, κασονια με μπύρες για το πανυγήρι στις 15 Αυγούστου. Τα εν λόγω αυτοκίνητα φυσικά κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για το αν είναι ΙΧΕ ή ΙΧΦ. Φυσικά η πλαστική καρέκλα απουσιάζει από τα χωριά αυτά.
Ε καλά. Κι εμένα το χωριό μου στη νότια Νορβηγία είναι. Είμαστε λίγο brutal, μη νομίζεις.
Ας πούμε ουζομεζέ χωρίς καπνιστή φάλαινα δεν διανοούμαστε! Απλά κρατάμε χαμηλά το οικολογικό αποτύπωμα με τα τέσλα και τα χάρτινα καλαμάκια. -
Ε καλά. Κι εμένα το χωριό μου στη νότια Νορβηγία είναι. Είμαστε λίγο brutal, μη νομίζεις.
Ας πούμε ουζομεζέ χωρίς καπνιστή φάλαινα δεν διανοούμαστε! Απλά κρατάμε χαμηλά το οικολογικό αποτύπωμα με τα τέσλα και τα χάρτινα καλαμάκια.Α. Μάλιστα. Είσαστε και εσείς λάτρεις του sushi. Από τότε που μας ξεβλάχεψε ο Πετράν sashimi, nigiri, maki, in side out αβέρτα. . Αμα δεν φάμε τρείς φορές την εβδομάδα ωμό κολιό μας πιάνουν τα στερητικά.
Όσο για τα σκουπίδια εδώ το έχουμε λύσει αυτό το θέμα . Τα καίμε στην άκρη του δρόμου. Δείξε στους ανθρώπους τι θα πει διαχείριση απορριμμάτων. Όλα εγώ πχιά
Καλά να περνάτε.
Και τελαπόνγκο λέμε -
Μια χαρά μπορούν. Έτσι κι αλλιώς αυτοκίνητο μέσα σε παραδοσιακό χωριό δεν βάζεις. Θα το φορτίζεις στο πάρκινγκ απ' έξω. Εδώ στην Ιταλία που έχει γεμίσει ο τόπος ZTL, έχουν ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης και μέσα στη ζώνη για τους κατοίκους.
Δείτε ας πούμε το πρόγραμμα ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χρονοδιαγράμματα που περιλαμβάνουν και τους σταθμούς φόρτισης:
https://www.bec.energy/en/e-mobility-green-travel/electric-weekend-in-northern-sicily/Μια χαρά. Θα το φορτίζεις στο πάρκινγκ. Που πάρκινγκ είναι το προαύλιο του παλιού εγκατελειμένου σχολείου και το ασπαρτο χωράφι ενός που είναι μετανάστης, το υπόλοιπο ενός οικοπέδου δίπλα στο δρόμο που έπεσε το καλύβι κι έχει και μια αγριοσυκιά για ίσκιο και κατά μήκος στον όχτο απ το ρέμα. Ά ξέχασα την καρυδιά την αιωνόβια και τον πλάτανο στο έμπα του χωριού, που παρκάρουν οι μουσαφιραίοι στο πανηγύρι... καλά λέω εγώ ότι "χωριό" οι Αθηναίοι λέτε τα Καμένα Βούρλα και την πατρίδα του Γκλέτσου...
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
https://www.bec.energy/en/e-mobility-green-travel/electric-weekend-in-northern-sicily/Μια χαρά. Θα το φορτίζεις στο πάρκινγκ. Που πάρκινγκ είναι το προαύλιο του παλιού εγκατελειμένου σχολείου και το ασπαρτο χωράφι ενός που είναι μετανάστης, το υπόλοιπο ενός οικοπέδου δίπλα στο δρόμο που έπεσε το καλύβι κι έχει και μια αγριοσυκιά για ίσκιο και κατά μήκος στον όχτο απ το ρέμα. Ά ξέχασα την καρυδιά την αιωνόβια και τον πλάτανο στο έμπα του χωριού, που παρκάρουν οι μουσαφιραίοι στο πανηγύρι... καλά λέω εγώ ότι "χωριό" οι Αθηναίοι λέτε τα Καμένα Βούρλα και την πατρίδα του Γκλέτσου...
Τα χωριά στο εξωτερικό Γαλλία Ιταλία Γερμανία δεν έχουν σχέση με τα δικά μας. Έχουν υποδομές, κάποια εμπορικά καταστήματα, σίγουρα γιατρό φαρμακείο, κέντρο υγείας, ή μεγάλο νοσοκομείο κοντά, το βασικό, σχολεία και είναι κοντά σε οδικούς άξονες αλλιώς ζωή δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι έχουν εργασία είτε αγροτικές, είτε τουρισμό, είτε κάποιοι είναι υπάλληλοι σε φάμπρικα και βγαίνει το μεροκάματο. Εδώ αν εξαιρέσεις χωριά στην Κρήτη και την Πελοπόννησο δεν υπάρχει ζωή. Έχετε δει κάτι πίνακες ζωγραφικής που λέγονται ¨νεκρή φύση¨ . Οι κάτοικοι είναι μεταξύ 80 και τάφου. Δεν υπάρχει δουλειά, σχολείο, για τι υποδομές να μιλήσουμε. Σε ορεινά χωριά ούτε το ΚΤΕΛ δεν πάει. Ακόμη μεταφέρουν τον κόσμο στις καρότσες των Datsun που και καλά να είσαι μέχρι να πας στο Κ. Υ. θα σου έχουν σπάσει τα πλευρά από την τράνταξη στις σούστες του αγροτικού. Πριν λίγο καιρό μικρό παιδάκι χρειάστηκε ΜΕΘ στα Γρεβενά (πρωτεύουσα νομού) δεν είχε η Θεσσαλονίκη το ασθενοφόρο χάλασε και μέχρι να έρθει άλλο από τα Ιωάννινα άστο καλύτερα.
Ξέρετε τι θα πεi κανονικότητα; Οι φορτιστές τους λείπουν;
Πήγα πρό κωρονοιου στο Hallstat στην Αυστρία 8 ευρώ parking για τρείς ώρες. Στο Rothenburg ob der Tauber στη Βαυαρία τον Δεκέμβριο parking εκτός του χωριού με πληρωμή, αλλά και 2.000.000 τουρίστες το χρόνο και έσοδα για τους κατοίκους. Τι να συγκρίνουμε τώρα το χωριό με τα γαλοτύρια και το σπληνάντερο με το Gstaad -
Γελώ πραγματικά με τα ηλεκτρινακια.
Ούτε η Μαρία Αντουανέτα να ήταν.
Λείπουν από την χώρα τόσες υποδομές και τόσα αλλά σοβαρότερα πράγματα αλλά ο MR Bean επιδοτεί την ηλεκτροκίνηση για να πουλάνε μόστρα και οικολογία τα στελεχια ενώ αφήνει ανερυθριαστα να εξομοιώνονται οι τιμές θερμικών και ηλεκτρικών.
Μας μάραναν τα κίνητρα στις εταιρείες και οι επιδοτήσεις και μια σοβαρή απόσυρση έχουμε να δούμε από την εποχή του πατέρα . -
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τα χωριά στο εξωτερικό Γαλλία Ιταλία Γερμανία δεν έχουν σχέση με τα δικά μας. Έχουν υποδομές, κάποια εμπορικά καταστήματα, σίγουρα γιατρό φαρμακείο, κέντρο υγείας, ή μεγάλο νοσοκομείο κοντά, το βασικό, σχολεία και είναι κοντά σε οδικούς άξονες αλλιώς ζωή δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι έχουν εργασία είτε αγροτικές, είτε τουρισμό, είτε κάποιοι είναι υπάλληλοι σε φάμπρικα και βγαίνει το μεροκάματο. Εδώ αν εξαιρέσεις χωριά στην Κρήτη και την Πελοπόννησο δεν υπάρχει ζωή. Έχετε δει κάτι πίνακες ζωγραφικής που λέγονται ¨νεκρή φύση¨ . Οι κάτοικοι είναι μεταξύ 80 και τάφου. Δεν υπάρχει δουλειά, σχολείο, για τι υποδομές να μιλήσουμε. Σε ορεινά χωριά ούτε το ΚΤΕΛ δεν πάει. Ακόμη μεταφέρουν τον κόσμο στις καρότσες των Datsun που και καλά να είσαι μέχρι να πας στο Κ. Υ. θα σου έχουν σπάσει τα πλευρά από την τράνταξη στις σούστες του αγροτικού. Πριν λίγο καιρό μικρό παιδάκι χρειάστηκε ΜΕΘ στα Γρεβενά (πρωτεύουσα νομού) δεν είχε η Θεσσαλονίκη το ασθενοφόρο χάλασε και μέχρι να έρθει άλλο από τα Ιωάννινα άστο καλύτερα.
Ξέρετε τι θα πεi κανονικότητα; Οι φορτιστές τους λείπουν;
Πήγα πρό κωρονοιου στο Hallstat στην Αυστρία 8 ευρώ parking για τρείς ώρες. Στο Rothenburg ob der Tauber στη Βαυαρία τον Δεκέμβριο parking εκτός του χωριού με πληρωμή, αλλά και 2.000.000 τουρίστες το χρόνο και έσοδα για τους κατοίκους. Τι να συγκρίνουμε τώρα το χωριό με τα γαλοτύρια και το σπληνάντερο με το GstaadΈτσι ακριβώς..η Ευρωπαϊκή επαρχία έχει πολύ διαφορετική έννοια με την Ελληνική. Έχουν και διαφορές μεταξύ τους φυσικά, ανάλογα τη χώρα, αλλά οι άνθρωποι μένουν στον τόπο τους και τον εκμεταλλεύονται κατάλληλα.
Στη ζωή μου και στα ταξίδια μου στην Ευρώπη μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση πως από τη μύγα έβγαζαν ξυγκι.. κάποιο φυσικό στοιχείο (πηγή, δάσος, λίμνη, κ.λ.π), ένα ιστορικό οτιδήποτε (Ρωμαϊκή αρένα/θέατρο/οχυρό ή κατασκευασμενα αρχαία χωριά, ή κάτι μεσαιωνικό/παλαιολιθικό, κ.λ.π), εμπορικά σημεία, φαγητό (βιοτεχνίες/εργαστήρια/εστιατόρια/μονάδες παραγωγής), γενικά οτιδήποτε είχε ο κάθε τόπος δημιουργούσαν μία ιστορία/μύθο/αγορά/σημείο ενδιαφέροντος και προσπαθούσαν να κρατήσουν ανθρώπους στον τόπο τους..
Μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση αυτό.. γίνονται βέβαια και κάποια πράγματα εδώ, αλλά σε επίπεδο πόλεων περισσότερο, δηλαδή κάποιες μικρότερες Ελληνικές πόλεις αναπτύσσονται, αλλά πάλι τα χωριά ερημώνουν.. εδώ κάνω ταξίδια και υπάρχουν χωριά χωρίς καφενεία/ταβέρνες.. ούτε δηλαδή καν να σταματήσεις πουθενά, και τίποτα να κάνεις.. ούτε καν Πελλοπονησο θα έλεγα.. μόνο Κρήτη μάλλον κρατάνε και μεμονωμένες περιπτώσεις σε άλλα μέρη και κυρίως μεγάλα νησιά.
-
-
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ωχ!
Τώρα θα πυροδοτήσεις μια άνευ προηγουμένου αντίδραση, κυρίως από επιδόξους κατόχους, οι οποίοι θα αρχίσουν να υποστηρίζουν το όραμα που έχουν δει ότι ΘΑ τους βολεύει στα σίγουρα και μπλα, μπλα, μπλα...
Οπισθοδρομικέ!🦕 -
Ωχ!
Τώρα θα πυροδοτήσεις μια άνευ προηγουμένου αντίδραση, κυρίως από επιδόξους κατόχους, οι οποίοι θα αρχίσουν να υποστηρίζουν το όραμα που έχουν δει ότι ΘΑ τους βολεύει στα σίγουρα και μπλα, μπλα, μπλα...
Οπισθοδρομικέ!🦕Στην Ελλάδα ζούμε. Στη χώρα που και σκατα να τρως καθημερινά, θα λες ότι τρως εκλεκτό μεζέ για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου.
-
Τα ορεινά χωριά που λέτε, τα έχουν ξεγραμμένα, ή με μεγαλύτερη ακρίβεια ΓΡΑΜΜΕΝΑ στα @@ αφού δεν στέλνουν ούτε λεωφορείο 2-3 φορές τη βδομάδα, αλλά έχουν άπλα για παρκάρισμα να τραβήξεις μπαλατέζα με ρευματοκλοπή από στύλο της ΔΕΗ χωρίς να το δει κανένας ποτέ, ουδέν κακό αμιγές καλού.
Το ίδιο και στα πάρκα στις πόλεις που μια χαρά ανεβαίνουν τα σουβάκια, στην υγειά του Μυτιληναίου με δυο «τσιμπιδάκια» κι ας φορτίζει αργά... σόλβντ κι αυτό το πρόμπλεμ. -
Ανώτερη εμπειρία οδήγησης...
Σήμερα του ταιριάζει περισσότερο...Για τα καρναβάλια...
-
Εγκάθετος Toyotάκιας , αναφορά για lexus hybrid ... αμαξάρα!
Φιδολόγος και υπερβολικά γραφικός , τα zastava εχουν εξαφανιστεί απο την πρώτη απόσυρση του ΄90.
Μπορεί να είχε χρήμα για ηλεκτρικό αλλα δεν έριξε μελέτη να δει ποια φορτίζουν γρήγορα και τζάμπα , ανόητος με περικεφαλαία
Ανάξιος για το ηλεκτρικό θαύμα της αυτοκίνησης!
Κάτι τέτοια διαβάζω και απεχθάνομαι την ηλεκτροκίνηση γιατί αν είμαι τυχερός και πάρω τώρα θα με βάζουν στην ίδια συνομοταξία με αυτούς ... σε 5-10 χρόνια λοιπόν και εγω ,άλλωστε εχω αμαξάρα υβριδικό!
-
Ετσι, οικολογική μετακίνηση απο ΑΠΕ στην Εθνική και 5 ευρωουδάκια για το last mile σε ντιζελάκι με ξηλωμένο DPF...
-
-
Περίεργο, στα θερμικά δεν υπάρχουν "λάθη" και δε χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό. Από ό,τι φάινεται η "ανώτερη" τεχνολογία θέλει ντάντεμα για να αποδώσει λολ.
-
Τώρα σοβαρά; Ενάμιση χρόνο μετά, ξαναβάζεις τα ψέμματα του τύπου που και καλά δεν μπορούσε να φτάσει στη Σπάρτη; Σε τι ακριβώς αποσκοπεί αυτό; Ο τύπος έγινε ρεζίλι τον Οκτώβρη του 21 κι ασχολείστε ακόμα με αυτό;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση