-
Ότι και όριο να υπάρξει, ποιός θα το τηρεί;
-
Έχουν πολλά σχέδια για προώθηση ποδηλάτων, ας τα βάλουν εκεί τα πατίνια.
Πρόσφατα βγήκε και καινούργια πληροφόρηση, είχα ποσταρει λινκ.
Πάντως για κοντινές αποστάσεις από σταθμούς μετρό και ΜΕ κράνος, είναι καλές λύσεις.
-
Κατεβαίνω και ανεβαίνω την Μεσογείων καθημερινά από το ύψος της Αγίας Παρασκευής με το δίκυκλο. Όλη η διαδρομή έχει λεωφορειολωρίδα. Θεωρητικά αυτή η λουρίδα επιτρέπει να κυκλοφορούν λεωφορεία, πούλμαν, δίκυκλα και οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Σε πολλά σημεία η λουρίδα αυτή είναι χώρος στάθμευσης. Για φορτηγά, αυτοκίνητα, ταξί και όποιος θέλει σταματάει και στα π@πάρια του κιόλας.
Έχω ξεχωρίσει ένα σημείο έξω από τα κεντρικά ΕΛΤΑ Courier στην Αγία Παρασκευή όπου ένα τεράστιο φορτηγό σταματά κάθετα στην λουρίδα και προκαλεί απίστευτο χάος.
Δεν ξέρω για άλλες πόλεις στη χώρα, αλλά κάτι λεωφορειολουρίδες, κάτι ποδηλατόδρομοι που προσπαθούν με το ζόρι ορισμένοι χαζοβιόλιδες να υιοθετήσουν στην Αθήνα για να το παίξουν βορειοΕυρωπαίοι είναι για πολλές σφαλιάρες.
Η Αττική θέλει ολικό γκρέμισμα και ξανά από την αρχή οικοδόμηση με διαφορετικά οδικά δίκτυα. Αλλά για να γίνουν αυτά πρέπει πρώτα να αλλάξει η κουλτούρα και η παιδεία των πολιτών.
Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καλύτερα να αφήσουν τους νεωτερισμούς για τις άλλες χώρες που έχουν άλλους κατοίκους και ας επικεντρωθούν στη διαχείριση και στον έλεγχο της σημερινής αναρχίας.
-
Η Αγία Παρασκευή πληρώνει και την παπαριά της τότε δημοτικής αρχής που έκανε συλλαλητήρια κατά του μετρό, και τελικά πέτυχε να το διώξει μακρυά!
Αν είχε μετρό, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, Έστω 5-10%, αλλά θα ήταν. -
@dstou said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Η Αγία Παρασκευή πληρώνει και την παπαριά της τότε δημοτικής αρχής που έκανε συλλαλητήρια κατά του μετρό, και τελικά πέτυχε να το διώξει μακρυά!
Αν είχε μετρό, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, Έστω 5-10%, αλλά θα ήταν.Ναι..καφριλα.. μένω στην περιοχή και είναι απίστευτο ξενερωμα..
-
Έχει ανέβει το Χαλάνδρι και η Αγία Παρασκευή παραπαίει.
Αν δεν είχε και το χόρτο στην άνω πλατεία, δε θα πάταγε κανείς. -
@pgp737ng said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:.
Έχω ξεχωρίσει ένα σημείο έξω από τα κεντρικά ΕΛΤΑ Courier στην Αγία Παρασκευή όπου ένα τεράστιο φορτηγό σταματά κάθετα στην λουρίδα και προκαλεί απίστευτο χάος.
Μεσημεριανές ώρες συνήθως.. και βάζουν ένα κώνο επειδή η μούρη του φορτηγού προεξέχει στην λεωφορείολουρίδα.
Εγώ το πετυχαίνω όλες τις ώρες... Σαν να είναι μόνιμα σταματημένο εκεί.
-
Να φύγει το μετρό από τη γειτονιά μας. Να μην τολμήσει και πατήσει ο μετροπόντικας στην πλατεία.
Ρε τι ζούσαμε τότε...
Ουπς, το ξαναζούμε τώρα στα Εξάρχεια... -
Να φύγει το μετρό από τη γειτονιά μας. Να μην τολμήσει και πατήσει ο μετροπόντικας στην πλατεία.
Ρε τι ζούσαμε τότε...
Ουπς, το ξαναζούμε τώρα στα Εξάρχεια...Ίδιες αναρχοαριστερες ιδεολογίες. Δεν μάθανε τότε, νομίζεις θα μάθουνε τώρα?
Καλά, ούτε καν, συντηρητικοί μαγαζατορες και νοικοκυραίοι φώναζαν τότε γιατί θα έκοβαν την κίνηση και τη βολή τους..δεν έχει ιδεολογία η βλακεία.
-
Πάντως και οι στάσεις του Μετρό στο πόδι τις έχουν σχεδιάσει.
Δίπλα στο σπίτι μου είναι η στάση Αγίας Παρασκευής. Έφτιαξαν μία στάση και στην επιφάνεια έχει μία τεράστια πλατεία χωρίς ίχνος δέντρου, χωρίς καμία σκίαση, με ελάχιστα παγκάκια για να κάτσει ένας άνθρωπος. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε πάρκινγκ, ούτε χώροι στάθμευσης, ούτε τίποτα.Και τα ίδια έχω παρατηρήσει και σε άλλες στάσεις του μετρό. Στην επιφάνεια των στάσεων μία αναρχία και ένα χάλι εντελώς.
Όλα αυτά τα έργα μου θυμίζουν την πλατεία Ομονοίας που κάποτε ήταν γεμάτη με δέντρα, λουλούδια και παγκάκια και τώρα είναι ένα "τσιμέντο" με ένα συντριβάνι στη μέση. Χάλι μαύρο.
-
Εξαρτάται τη στάση, άλλες είναι πολύ δουλεμένες. Η συγκεκριμένη είναι στάση 'ανάγκης' λόγω του ιστορικού της.
-
Ίσως φοβηθήκανε πως δεν θα μπορούν να μαχαιρώνονται τα τσογλάνια ή να κοπανιούνται με τα skateboards.
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ρε τι ζούσαμε τότε...
Ουπς, το ξαναζούμε τώρα στα Εξάρχεια...Ίδιες αναρχοαριστερες ιδεολογίες. Δεν μάθανε τότε, νομίζεις θα μάθουνε τώρα?
Καλά, ούτε καν, συντηρητικοί μαγαζατορες και νοικοκυραίοι φώναζαν τότε γιατί θα έκοβαν την κίνηση και τη βολή τους..δεν έχει ιδεολογία η βλακεία.
Αν θυμάμαι καλά τότε, είχαν βάλει πλάτη διάφοροι δημοτικοί που βλέπανε την κάτω περιοχή να αναπτύσσετε εις βάρος της πάνω.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι ακριβώς επειδή ήμουν εξωτερικό εκείνα τα χρόνια, αλλά κάτι μικροπολιτικά συμφέροντα και κάτι μαγαζατορες, ενοικιαστές και δημοτικοί σύμβουλοι της πλάκας έτρεξαν το όλο σκηνικό απ'ότι μάθαινα.
Γι' αυτό λέω, η βλακεία δεν έχει πολιτική ιδεολογία. Ίσα ίσα που οι άλλοι οι αναρχοαυτονομοι είναι ξεκάθαροι, λένε όχι σε όλα και κάτω το κράτος!
Οι παρ-αλλοι που και καλά είναι της ανάπτυξης και της καπιταλιστικής ιδεοληψίας τι ζόρι τράβαγαν;! Τα κλασσικά..το μαγαζάκι μου, η δουλίτσα μου, η ζωουλα μου, η κατσίκα του γείτονα..
Ούτε νορμάλ αριστερούς/δεξιούς δεν έχουμε σε αυτή τη χώρα!
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι ακριβώς επειδή ήμουν εξωτερικό εκείνα τα χρόνια, αλλά κάτι μικροπολιτικά συμφέροντα και κάτι μαγαζατορες, ενοικιαστές και δημοτικοί σύμβουλοι της πλάκας έτρεξαν το όλο σκηνικό απ'ότι μάθαινα.
Σώστα, έλεγαν ότι θα κλείσει για πολύ καιρό η πλατεία από τα έργα και θα χάσουν τις δουλειές τους.
Δεν ξέρω αν μπλέχτηκαν και οι παπάδες στο παιχνίδι.
Το μέγα αστείο είναι που τώρα προτείνουν τεχνικές λύσεις για να πάει παρακλάδι στην πλατεία και τρώνε άκυρα από το μετρό. -
Είχε μπλεχτεί και η εκκλησία.
*Από το 1979 έως και το 2000[1] και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο σταθμός επρόκειτο να χωροθετηθεί στην πλατεία Αγίας Παρασκευής (Κάτω Πλατεία)[2] με την γραμμή 3 να συνεχίζει προς τον σταθμό Χαλάνδρι με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όμως η προοπτική αυτή απορρίφθηκε από τις δημαρχίες Σταύρου Κώτση και Βασίλειου Γιαννακόπουλου μετά από πιέσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων - Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) και της Εκκλησίας προς τη δημαρχία, που υποστήριζαν τότε ότι ο σταθμός θα επέφερε συμφόρηση στη περιοχή και ότι θα «γκετοποιούσε» την πλατεία, πυροδοτώντας αύξηση της εγκληματικότητας.[3][4] Τελικά, μετά την αλλαγή του σχεδιασμού δεν μπόρεσαν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια των Ολυμπιακών Αγώνων και έτσι ο σταθμός δεν κατασκευάστηκε καθόλου και δεν επανήλθε στα σχέδια πριν το 2005.
Η καθυστερημένη κατασκευή του σταθμού είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξανακλείσει για 7 μήνες το τμήμα της γραμμής 3 προς το Αεροδρόμιο το διάστημα Φεβρουάριος - Σεπτέμβριος 2009 (προκειμένου να κατεδαφιστεί η σήραγγα στο επίμαχο σημείο για να φτιαχτεί εκ των υστέρων ο σταθμός), διάστημα κατά το οποίο οι συρμοί της γραμμής 3 τερμάτιζαν στο σταθμό Εθνική Άμυνα. Η τοποθεσία όπου τελικά χτίστηκε ο σταθμός είναι πολύ πιο αραιοδομημένη.[5]*
Tα θυμάμαι, είχαν γίνει κινητοποιήσεις με ντουντούκες και συλλαλητήρια. Αυτά έπρεπε να τα έχουν γράψει σε βίντεα και να τα δείχνουν σε κάθε σχολείο, σε κάθε τάξη από το πηνιαγωγείο και μέχρι την γ΄ λυκείου κάθε χρόνο μπας και βάλει μυαλό ο κοζμάκης.
Ο τότε δήμαρχος Χαλανδρίου (Ζαφειρόπουλος) είχε ψελίσει ΄γιατί ο σταθμός να λέγεται Αγ. Παρασκευή, αφού είναι στο Χαλάνδρι' , αλλά έπρεπε να τους τρολλάρει κανονικά με μια ταμπελάρα έξω από την είσοδο που να λέει Καλως ήλθατε στο Χαλάνδρι, αλλά που μυαλό.https://el.wikipedia.org/wiki/Σταθμός_Αγία_Παρασκευή_(Μετρό_Αθήνας)
-
@antonakis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Σώστα, έλεγαν ότι θα κλείσει για πολύ καιρό η πλατεία από τα έργα και θα χάσουν τις δουλειές τους.
Δεν ξέρω αν μπλέχτηκαν και οι παπάδες στο παιχνίδι.
Το μέγα αστείο είναι που τώρα προτείνουν τεχνικές λύσεις για να πάει παρακλάδι στην πλατεία και τρώνε άκυρα από το μετρό.Θα έχαναν και οι Παπάδες την πελατεία! Εν το μεταξύ είναι και τεράστια πλατεία, θα είχε απίστευτη προστιθέμενη αξία.. τώρα πρέπει να κατέβουμε Νομισματοκοπείο για να βολεύει κάπως, και η πάνω πλατείες και Άνω Αγ. Παρασκευή δεν εξυπηρετείται από τίποτα.. ταλαιπωρία με τα λεωφορεία ή τα πόδια (καλά, εγώ έχω μηχανάκια, αλλά για όσες φορές χρειαστεί).
-
Τελικά πώς είναι η κίνηση στα μαγαζιά της πλατείας; Τελευταία φορά είχα πάει μια πενταετία πίσω και ήταν σκιά του παλιού της εαυτού.
-
Το τραγικό όμως είναι, πως τελικά ούτε στο Χαλάνδρι, ούτε στην Αγία, είναι σε σωστά σημεία οι σταθμοί.
Στην Αγία κάτι γίνεται αν μένει κάποιος κοντά στη Μεσογείων, και δεν έχει πρόβλημα με το περπάτημα, αλλά αυτοί που είναι παραπάνω;
Στο Χαλάνδρι έχει τυπικά δυό σταθμούς, στο μέσον του πουθενά.
Μάλιστα έχει και αερογέφυρα, στον σταθμό «Χαλάνδρι» που κανείς δεν χρησιμοποιεί.
Πολύ παλιά την διέσχιζα, αλλά σταμάτησα, γιατί αισθανόμουν ηλίθιος! -
@tgd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τελικά πώς είναι η κίνηση στα μαγαζιά της πλατείας; Τελευταία φορά είχα πάει μια πενταετία πίσω και ήταν σκιά του παλιού της εαυτού.
Αν δεν είχε ανοίξει ο Πετρετζίκης μαγαζιά στην πάνω πλατεία, νομίζω θα είχαν πεθάνει πολλά μαγαζιά.
Αλλά τα βράδια μυρίζει καπνός.
Κάτω σώθηκε λίγο με την πεζοδρόμηση, αλλά και πάλι ανοίγοκλεινουν μαγαζιά. -
Όποτε περνάω, άδειο το βλέπω το μαγαζί του καραγκιόζη (το γωνιακό στο φανάρι).
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση