-
@criuser said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Πάντως όπως ανοίγει η πόρτα του οδηγού, σου επιτρέπει να βάλεις το πόδι σου και να φρενάρεις πατώντας πάνω στην ρόδα, όπως κάναμε παλιά με τα ποδήλατα...
Αν κόστιζε €3k αυτό το κουτί ευχαρίστως. Η τιμή που πωλείται είναι για «κλάμματα».
-
@spi_duster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μεσα στην πολη, για το 70% των οδηγων το ΑΜΙ ειναι αυτο που θα πρεπε να χρησιμοποιουμε.
Εσύ ανήκεις στο υπόλοιπο 30% που μέσα στην πόλη δεν θα του κάνει το ami;
Ελληνικα ξερεις να διαβαζεις? Πρωτο προσωπο πληθυντικου αριθμου χρησιμοποιησα. Στο 30% ειναι ολοι οι υπολοιποι που για επαγγελματικους λογους δε θα τους ηταν χρησιμο.
Ωραία επειδή ξέρω να διαβάζω, περιμένω να το αγοράσεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου.
Ειδάλλως θα είσαι σαν τον dublinπου λέει θεωρίες αλλά για τους άλλους -
Μεσα στην πολη, για το 70% των οδηγων το ΑΜΙ ειναι αυτο που θα πρεπε να χρησιμοποιουμε.
Ελληνικα ξερεις να διαβαζεις? Πρωτο προσωπο πληθυντικου αριθμου χρησιμοποιησα. Στο 30% ειναι ολοι οι υπολοιποι που για επαγγελματικους λογους δε θα τους ηταν χρησιμο.
Ωραία επειδή ξέρω να διαβάζω, περιμένω να το αγοράσεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου.
Ειδάλλως θα είσαι σαν τον dublinπου λέει θεωρίες αλλά για τους άλλουςΚρίνω τις αγορές, θεωρίες είναι, αλλά ενίοτε σωστές.
-
Εγώ έχω βρει λόγο να το αγοράσω σε ειδική περίπτωση και ισως το κάνω, παρόλο που το κράζω κάθε μέρα.
Όχι φυσικά στην Αθήνα.Εσείς που το θαυμάζετε περιμένω να το αγοράσετε στην Αθήνα.
-
Ειδάλλως θα είσαι σαν τον dublinπου λέει θεωρίες αλλά για τους άλλουςΠραγματικά πόσο μπιπ είσαι? Πόσες γωνίες μπορείς να πιάσεις και να στήσεις καρτέρι? Τέτοιον μπιπ δεν έχω συναντήσει ποτε.Καλα κάνω και σε αγνοω. Μόλις σου δώσω λίγη σημασία πετάς το ένα τούβλο πίσω από τα άλλο.
-
Εγώ βλέπω πως πέρα από τις απόψεις σου που γράφεις δημόσια και προφανώς θα σχολιάσουν ελεύθερα και οι άλλοι συμμετέχοντες στη συζήτηση του forum, δεν τολμάς να πεις αυτό που νιώθεις γιατί τρέμεις το ban. Τι σημαίνει το μπιπ;
Στο ξαναειπα όσοι δεν μπορούν να συζητήσουν με κοινή λογική με βρίζουν και με αγνοούν, οπότε δεν με ενδιαφέρει αν το κάνουν ή όχι.
Σε πολλά συμφωνώ μαζί σου και σε πολλά διαφωνώ. Ευτυχώς δεν είμαστε ίδιοι. Εσύ θες να συζητάς μόνο με ίδιους σαν και εσένα. Να επιβεβαιώνεις την άποψη σου.Άντε θα σου πω κάτι για να σε πείσω να το αγοράσεις.....το ami επιδοτείται.
-
Nαι, πρεπει να χρησιμοποιουμε ενα "αυτοκινητο" που δεν εχει καν παραθυρα ουτε κλιματισμο, εχει ποιοτητα παιχνιδιου, δεν πιανει 40χλμ τελικη καλα καλα και κοστιζει οσο κοστιζαν μεχρι πριν λιγα χρονια αξιοπρεπεστατα superminis που μεχρι και ταξιδακια εκανες ανετα.
Σιγα μην πρεπει μεσα στην πολη να χρησιμοποιουμε κι αμαξια του γκολφ, αλλα με τιμη κανονικου αυτοκινητου φυσικα, μην πεσουν εξω και οι αυτοκινητοβιομηχανιες.Εμπρος πισω λοιπον επειδη καποιοι πανε να το επιβαλλουν για να πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες και καποιοι το υποστηριζετε κιολας παροτι ειναι εις βαρος σας αφου με τα χρηματα που καποτε αγοραζατε αυτοκινητο πλεον αγοραζετε παιχνιδι με επιδοσεις κι ανεσεις 60 ετων πισω. Και το επικροτειτε κιολας.
-
Και άλλος μπιπ. Γεμίσαμε road runner. Που πάει αυτή η χώρα; Τεμπέληδες!
-
-
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Nαι, πρεπει να χρησιμοποιουμε ενα "αυτοκινητο" που δεν εχει καν παραθυρα ουτε κλιματισμο, εχει ποιοτητα παιχνιδιου, δεν πιανει 40χλμ τελικη καλα καλα και κοστιζει οσο κοστιζαν μεχρι πριν λιγα χρονια αξιοπρεπεστατα superminis που μεχρι και ταξιδακια εκανες ανετα.
Σιγα μην πρεπει μεσα στην πολη να χρησιμοποιουμε κι αμαξια του γκολφ, αλλα με τιμη κανονικου αυτοκινητου φυσικα, μην πεσουν εξω και οι αυτοκινητοβιομηχανιες.Εμπρος πισω λοιπον επειδη καποιοι πανε να το επιβαλλουν για να πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες και καποιοι το υποστηριζετε κιολας παροτι ειναι εις βαρος σας αφου με τα χρηματα που καποτε αγοραζατε αυτοκινητο πλεον αγοραζετε παιχνιδι με επιδοσεις κι ανεσεις 60 ετων πισω. Και το επικροτειτε κιολας.
Παμε παλι. Προσωπικα για την πολη θεωρω πως το ΑΜΙ και λοιπα τετοια οχηματα ειναι χρησιμα για προφανεις λογους. Αν με μια καταλληλη πολιτικη επιβαλλονταν μεσα στις πολεις, πολλα προβληματα θα λυνονταν. Καθαροτερος αερας, λυση στο προβλημα του παρακαρισματος στο κεντρο, λυση στο μποτιλιαρισμα κλπ. Πολλοι θα πηγαιναμε γρηγοροτερα στις δουλειες μας και ας ειναι αργα αυτα τα αμαξακια. Με προσιτες τιμες και καταλληλες υποδομες το γλυκο θα εδενε. Στα γραφω γιατι νομιζω πως δεν απευθυνομαι σε μαλακα. Απο εκει και μετα με την τρεχουσα κατασταση στους δρομους των ελληνικων αστικων κεντρων μια τετοια επιλογη φανταζει γραφικη και επικινδυνη επισης. Εαν πχ απαγορευονταν στο κεντρο τα θερμικα, (πλην ειδικων κατηγοριων επαγγελματικης χρησης), μια χαρα θα βελτιωναν την ποιοτητα ζωης αυτων που θα χρησιμοποιουσαν, αυτοκινητα σαν το ΑΜΙ.
Προσωπικα λοιπον δε θα ειχα κανενα προβλημα να προσαρμοστω σε ενα τετοιο τροπο ζωης. Εχω 3 αυτοκινητα αυτη τη στιγμη και αυτο που χρησιμοποιω για την πολη ειναι ενα ταπεινο καλοσυντηρημενο sei. Τα αλλα δυο κεντρο ποτε.
Επειδη δε σε θεωρω μαλακα, για αυτο και σου τα γραφω. Το ΑΜΙ δε ξερω αν εχει ή οχι κλειστα παραθυρα. Εννοω ενα αυτοκινητο αυτου του μεγεθους με default καποια πραγματα που τα εχουν τα αυτοκινητα εδω και 10ετιες. -
Επειδη δε σε θεωρω μαλακα, για αυτο και σου τα γραφω.
Εμένα; Τι με θεωρείς;
Λοιπόν άκου κυρ Σπύρο. Γενικώς συμφωνούμε για τα microcars. Ειδικώς όμως έχεις δει το ami;
Έχεις ασχοληθεί με το συγκεκριμένο όχημα; Το seicento που αναφέρεις είναι διαστημόπλοιο μπροστά του.Ο dublin που μας αραδιαζει σε ελεύθερη μετάφραση τα κείμενα της citroen περί της χρησιμότητας του δεν τολμά να το αγοράσει. Το προτείνει να το αγοράσουν οι άλλοι. Αλλά αυτός όχι! Παρόλο που είναι φθηνό και ο ίδιος ψάχνει αυτοκίνητα πενταπλάσιας αξίας για να κάνει την δουλειά του. Ιδού η Ρόδος λοιπόν.
Εκεί λοιπόν και η ένσταση μου στο τι γράφει ο καθένας στην συζήτηση μας.
Αν το προτείνεις στο 70% του κόσμου (το συγκεκριμένο) πρέπει να είσαι σε θέση να το αγοράσεις και εσύ όταν βγεις για αγορά. Ειδάλλως λέμε ιστορίες για αγρίους και προτείνουμε ελαφρά τη καρδία.Εγώ που το κραζω ως κουτί μπορώ να του βρω ένα περιβάλλον που θα το χρησιμοποιουσα, αλλά όχι στην Αθήνα όπως προτείνουν κάποια μέλη εδώ μέσα.
Υ.γ Το ξέρω θα με βρίζει ο dublin αλλά δεν πειράζει.
-
Εγω εστω και κυρ Σπυρος εχω ονομα. Εσυ ουτε αυτο δεν εχεις. Βρεστο πρωτα και ασχολησου μετα με το τι λεω εγω. Ποσο μαλλον τι θα κανω μιας και δε περιμενω την επιδοτηση απο κανενα για να παρω τις αποφασεις μου.
-
Παμε παλι. Προσωπικα για την πολη θεωρω πως το ΑΜΙ και λοιπα τετοια οχηματα ειναι χρησιμα για προφανεις λογους. Αν με μια καταλληλη πολιτικη επιβαλλονταν μεσα στις πολεις, πολλα προβληματα θα λυνονταν. Καθαροτερος αερας, λυση στο προβλημα του παρακαρισματος στο κεντρο, λυση στο μποτιλιαρισμα κλπ. Πολλοι θα πηγαιναμε γρηγοροτερα στις δουλειες μας και ας ειναι αργα αυτα τα αμαξακια. Με προσιτες τιμες και καταλληλες υποδομες το γλυκο θα εδενε. Στα γραφω γιατι νομιζω πως δεν απευθυνομαι σε μαλακα. Απο εκει και μετα με την τρεχουσα κατασταση στους δρομους των ελληνικων αστικων κεντρων μια τετοια επιλογη φανταζει γραφικη και επικινδυνη επισης. Εαν πχ απαγορευονταν στο κεντρο τα θερμικα, (πλην ειδικων κατηγοριων επαγγελματικης χρησης), μια χαρα θα βελτιωναν την ποιοτητα ζωης αυτων που θα χρησιμοποιουσαν, αυτοκινητα σαν το ΑΜΙ.
Προσωπικα λοιπον δε θα ειχα κανενα προβλημα να προσαρμοστω σε ενα τετοιο τροπο ζωης. Εχω 3 αυτοκινητα αυτη τη στιγμη και αυτο που χρησιμοποιω για την πολη ειναι ενα ταπεινο καλοσυντηρημενο sei. Τα αλλα δυο κεντρο ποτε.
Επειδη δε σε θεωρω μαλακα, για αυτο και σου τα γραφω. Το ΑΜΙ δε ξερω αν εχει ή οχι κλειστα παραθυρα. Εννοω ενα αυτοκινητο αυτου του μεγεθους με default καποια πραγματα που τα εχουν τα αυτοκινητα εδω και 10ετιες.Να σε δω στο ελληνικό καλοκαίρι με το ami στην Σταδίου χωρίς A/C με ανοικτό παράθυρο (όσο θεωρείται ότι ανοίγει) και αστικό λεωφορείο δίπλα με το ντουμάνι του.
-
Αν κάποιος μου χάριζε ένα AMI θα το έπαιρνα ευχαρίστως, για να το πουλήσω και να αγοράσω ένα Seicento Sporting Abarth με κλιματιστικό... από το φίλο μας τον Παπαδημητρίου...
Βρουμ-βρουμ!!!!
Youtube Video -
Εγω εστω και κυρ Σπυρος εχω ονομα. Εσυ ουτε αυτο δεν εχεις. Βρεστο πρωτα και ασχολησου μετα με το τι λεω εγω. Ποσο μαλλον τι θα κανω μιας και δε περιμενω την επιδοτηση απο κανενα για να παρω τις αποφασεις μου.
Βρε άσε την επιδότηση στην άκρη, το είπα για να τσιμπήσεις....θες δεν θες ούτως ή άλλως στην δίνουν καθώς δεν μολύνει το όχημα, και έχει μια λογική και είναι σωστή.
Πάνε δες το και πες μας.
Έχει μια πανέξυπνη σχεδίαση, πραγματικά πανέξυπνη.
Και από εκεί και πέρα είναι σαν ποδήλατο με τέσσερεις ροδες. Και άντε πες να κόστιζε 4Κ. Αυτοί ζητάνε μαζί με χρώμα κοντά στα 9Κ και έχει και επιδότηση μέσα σε αυτήν την τιμή.Όταν με 10Κ αγοράζεις στην Ινδία κανονικό ev, δηαλδη κανονικό όχημα πόλης του b seg χωρίς επιδότηση.
Δηλαδή κάπου ώπα, μας κοροϊδεύουν. Δεν γίνεται να παράγουν ένα όχημα που κοστίζει όσο ένα σκούτερ και να το τιμολογουν όσο ένα αυτοκίνητο.Αλλά όπως είπα μπορεί να το αγόραζα και εγώ σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.
-
@elteo said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Επειδη δε σε θεωρω μαλακα, για αυτο και σου τα γραφω. Το ΑΜΙ δε ξερω αν εχει ή οχι κλειστα παραθυρα. Εννοω ενα αυτοκινητο αυτου του μεγεθους με default καποια πραγματα που τα εχουν τα αυτοκινητα εδω και 10ετιες.Να σε δω στο ελληνικό καλοκαίρι με το ami στην Σταδίου χωρίς A/C με ανοικτό παράθυρο (όσο θεωρείται ότι ανοίγει) και αστικό λεωφορείο δίπλα με το ντουμάνι του.
Δες τι εγραψα σε παρακαλω. Δες μετα τι απαντησες. Δε μπορω να γραψω κατι διαφορετικο μηπως καταλαβεις.
-
Η συζήτηση αυτή συζητάει ανύπαρκτα πράγματα.
Την χρήση του ΑΜΙ στην Αθήνα του σήμερα, με τους Αθηναίους και λοιπούς χρήστες των δρόμων του σήμερα, με την αστυνόμευση του σήμερα.
Εχω καιρό να βγω εξωτερικό, αλλά ακούω για κέντρα των πόλεων, που είναι κλειστά για τα ΙΧ, που οι διανομές γίνονται με την λογική του τελευταίου χιλιομέτρου, που βέβαια η λογική τους είναι εντελώς διαφορετική από εμάς.
Δεν ξέρω ποιοί έχουν πάει τελευταία στις Σπέτσες, αλλά άκουσα ότι πουλήθηκαν 80 ΑΜΙ εκεί.
Για σήμερα λοιπόν το ΑΜΙ στην Ελλάδα, δεν παίζει εκτός συγκεκριμένων περιοχών. Αύριο ίσως είναι αλλιώς.
-
Ακριβώς αυτό λέω. Συμφωνώ 100%. Σε κάποιες περιοχές της επαρχίας έχω δει την χρησιμότητα του και ίσως για εκείνα τα μέρη όταν πηγαίνω θα το αγόραζα.
Αν και πάλι μιας και παίζει μόνο του είναι μονοπώλιο καθώς έχει μεγάλο δίκτυο υποστήριξης. Τα αντίστοιχα microcars του εξωτερικού, Ασίας κτλ είναι κανονικά αυτοκινητάκια με όλα τα έξτρα και κοστίζουν 8-11Κ. Χωρίς δασμούς στις χώρες τους. Και έχουν τελική έως τα 110χλμ/ωρα
Δες εδώ
Και αυτό ακριβό είναι διότι έχει δασμούς κτλ αλλα όταν ρώτησα για το ami με χρωμα και αεροτομη μου έβγαλαν τιμή 9Κ+++.
Αυτό εχει μεχρι και αερόσακο, έχει και κανονικό αμάξωμα με ζώνες παραμόρφωσης, μεγάλη μπαταρία, πολύ δυνατό μοτέρ συγκριτικά με το αμι, κλιματισμό, πολυτέλειες κτλ
Είναι δυνατόν ολόκληρη citroen να μην μπορεί να παράξει κάτι σε αυτο το επίπεδο;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/329923519-zhidou-d2
-
Αμα έλθει στην Ευρώπη το Ινδικό θα κάνει 15 πριν την επιδότηση.
-
Λογικά ναι αλλά είναι κανονικό αυτοκίνητο
https://sm.mashable.com/t/mashable_in/photo/default/img-0815_tthb.1248.jpg
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση