-
@teo-mak said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
@andya3 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
@dstou said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Προς επίρρωσιν του ανωτέρω. Πέριξ του 1,1 Kwh είναι οι υβριδικές μπαταρίες που έχουν τα φουλ υβριδικά του Τουότα. Οι οποίες κοστίζουν περί τα 2800-3.500 ευρώ για να αντικατασταθούν. Κρατάνε 10-12 χρόνια, έχουν εγγύηση 8-11 ανάλογα το μοντέλο, και είναι αυτοχρηματοδοτούμενες. Ήτοι, τα χρήματα για την αντικατάστασή του στα επιστρέφουν με τόκο με την οικονομία που σου κάνουν. Ανάλογα τη χρήση τους βέβαια.
Μην επικεντρώνεις μόνο στη μπαταρία. Δεν θέλω ν' ανοίξω συζήτηση για τα Toyota, αλλά μια και το 'φερε η κουβέντα.
Σ' ένα κλασσικό θερμικό 10ετίας και πάνω, ένα vag π.χ. αν χαλάσει το σασμάν με 500€ βάζεις ένα ανακατασκευασμένο. Το μοτέρ το επισκευάζεις με 800-900€. Δεν έχει και κάτι άλλο φοβερό και τρομερό να πάθει, Ακόμα και καταλύτη βρίσκεις με 200-300€.
Αν στο Toyota στη 10ετία πάθει κάτι (χτυπάω ξύλο ξανά), το e-cvt, ή κανένα ηλεκτρικό μοτέρ ή κανένα απ' αυτά τα πολύπλοκα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά που έχει, δεδομένου ότι έχεις μόνη επιλογή την αντιπροσωπεία κιόλας, θα ματώσεις οικονομικά.Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι όλα αυτά έχουν πολλές πιθανότητες να συμβούν, ούτε σε θερμικό ούτε σε Toyota. Αν σου κάτσει πάντως σε Toyota την έβαψες.
Άρα οι κάτοχοι Toyota βασίζονται πολύ στην αξιοπιστία της μάρκας, αν μιλάμε για άτομα που θέλουν να κρατήσουν το αυτοκίνητο για τουλάχιστον μια 15ετία, όπως συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα.
Σε αντίθεση με τα παλιά Toyota, τα νέα υβριδικά, όσο πιο πολύ γερνάνε τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται, από οικονομικής απόψεως πάντα.Επισκευή μοτέρ με 900€.......
Πληροφοριακά, γνωστός μου έδωσε για golf TSI 1600€ για βαλβίδες, καθαρισμό μπεκ,και λοιπά μαζεματα από διαρροές λαδιού.
Χιλιόμετρα 150000.Τα μπεκ άμεσου ψεκασμού καθαρίζονται με 100€ το πολύ.
Βαλβίδες, ελατήρια, τσιμουχακια, φλάντζες κλπ αλλάζουν με 500€.
Το ποσό που λες υποδεικνύει ευρύτερη επισκευή που περιλαμβάνει τουλάχιστον και αλλαγή ελατηρίων πιστονιων, αν όχι και αλλαγή εμβόλων... -
@n-k-9 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Καλημέρα.
Για να μην το κουράζουμε το θέμα, οποίος ξέρει θα ήθελα να μου απαντήσει στην τελευταία μου (τεχνικής φύσεως) ερώτηση..Εάν η μπαταρία του hybrid βγει off, το αυτοκίνητο κινείται κανονικά και δίχως πρόβλημα (έτσι μου είπαν στην αντιπροσωπεία); Ή θα πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθεί (σημερινό κόστος 2.200€);
Σε κανονικά υβριδικά (τύπου Yaris Cross) να υποθέσω πώς είναι απαραίτητη η αντικατάστασή της (ολόκληρης ή των χαλασμένων κυψελών της) για να λειτουργήσει;Στα mild hybrid της Suzuki, ισχύει. Ήταν ένας από τους λόγους που με έκαναν να πάω προς τα εκεί.
-
@n-k-9 said in [Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς
Νομιζεις
Το ποσό που λες υποδεικνύει ευρύτερη επισκευή που περιλαμβάνει τουλάχιστον και αλλαγή ελατηρίων πιστονιων, αν όχι και αλλαγή εμβόλων...
Νομιζεις ²
-
@alexandros-k said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Νομιζεις
Το ποσό που λες υποδεικνύει ευρύτερη επισκευή που περιλαμβάνει τουλάχιστον και αλλαγή ελατηρίων πιστονιων, αν όχι και αλλαγή εμβόλων...
Νομιζεις ²
Επέτρεψε μου να ξέρω (όχι όμως για μοτέρ vag).
1600€ μόνο για βαλβίδες ουσιαστικά δεν παίζει. -
Νομιζεις
Νομιζεις ²
1600€ μόνο για βαλβίδες ουσιαστικά δεν παίζει.Μα δεν ειπα ουτε ειπε ο teo mak για βαλβιδες μονο. Και εκτος αυτου , εγω απαντησα σ αυτο:
-"Βαλβίδες, ελατήρια, τσιμουχακια, φλάντζες κλπ αλλάζουν με 500€."
Και στο - "αλλαγή εμβόλων."
Αυτα τα χρηματα που εγραψες δεν φτανουν γι αυτα που περιγραφεις -
Καθαρισμός μπεκ, βαλβίδες, οδηγοί, τσιμουχάκια, φλάτζες, ελατήρια, υγρά, λάδια, ξύδια σε golf δεν ξεπερνάνε το 1k. Και το μοτέρ σου βγάζει άλλα 100k χιλιόμετρα για πλάκα.
Tα 3k που ζητάει η μπαταρία του υβριδικού Toyota σε αντίστοιχα χιλιόμετρα, είναι τριπλάσια λεφτά.
Φυσικά όλα αυτά ελάχιστη σημασία έχουν, δεν νομίζω να παίρνει κανείς αυτοκίνητο με την έννοια τι θα χρειαστεί μετά από 10 χρόνια, αλλά κουβέντα να γίνεται. -
Ρε παιδιά σε τσαγκαρικο τα φτιάχνετε τα αυτοκίνητα;
-
Νομιζεις
Νομιζεις ²
1600€ μόνο για βαλβίδες ουσιαστικά δεν παίζει.Μα δεν ειπα ουτε ειπε ο teo mak για βαλβιδες μονο. Και εκτος αυτου , εγω απαντησα σ αυτο:
-"Βαλβίδες, ελατήρια, τσιμουχακια, φλάντζες κλπ αλλάζουν με 500€."
Και στο - "αλλαγή εμβόλων."
Αυτα τα χρηματα που εγραψες δεν φτανουν γι αυτα που περιγραφειςΑφήνω το έμβολα έξω γιατί όντως ανεβάζουν το κόστος
Αλλά 1.600€ για βαλβίδες και τα παρελκόμενα τους είναι πολλά χρήματα... -
Οφείλω να ομολογήσω ότι οι κάτοχοι γερμανογαλλικων κατέχουν από βαλβίδες, πιστόνια έμβολα, τσιμουχες και τιμές.....
-
Και όχι μόνο. Γι' αυτό μάλλον τα προτιμούν απ' τα Γιαπωνέζικα...
-
Επίδειξη γνώσεων από τις εμπειρίες σε συνεργεία.
Τα προτιμάτε για μην σας προσπεράσει η τεχνολογία και έχετε κενά γνώσεων;
-
Μα όποιος ασχολείται με αυτοκίνητα και αποκτάει γνώσεις, μπορεί να κάνει και τη σωστή επιλογή. 'Η όχι?
-
Κανονικά θα έπρεπε να ισχύει το όποιος καεί από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι αλλά η συνήθεια είναι το πιο ισχυρό ναρκωτικό...
-
Έχω προσωπική γνώμη μόνο για τα δύο και μάλιστα σε άλλες εκδόσεις από αυτά που κοιτάς. Το τετρακίνητο Vitara και το Kamiq με το μοτέρ φυσικού αερίου. Θεωρώ ότι το Kamiq είναι καλύτερο ως αυτοκίνητο για χρήση δρόμου και το Vitara καλύτερο για εκτός. Η διαφορά στην προσλαμβάνουσα ποιότητα είναι μεγάλη. Για αξιοπιστία δεν μπορώ να έχω εικόνα, γιατί όλα τα δημοσιογραφικά είναι καινούρια. Το μόνο που μου έκανε κακή εντύπωση είναι κάτι με την αντισκωριακή προστασία στο Suzuki, διάβασε το σχόλιό μου σε μια λεζάντα φωτογραφίας. Επίσης, δεν έχω εικόνα τι περιλαμβάνει από εξοπλισμό η κάθε έκδοση. Γιατί τα "δικά" μας είναι πάντα βαρυφορτωμένα με καλούδια. Καλή επιλογή.
Για περισσότερα, μπορείς να διαβάσεις τις δοκιμές εδώ:
https://cartalk.gr/suzuki-vitara-1-4-hybrid-48v-4wd-glx/και
-
@dimsabas said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Έχω προσωπική γνώμη μόνο για τα δύο και μάλιστα σε άλλες εκδόσεις από αυτά που κοιτάς. Το τετρακίνητο Vitara και το Kamiq με το μοτέρ φυσικού αερίου. Θεωρώ ότι το Kamiq είναι καλύτερο ως αυτοκίνητο για χρήση δρόμου και το Vitara καλύτερο για εκτός. Η διαφορά στην προσλαμβάνουσα ποιότητα είναι μεγάλη. Για αξιοπιστία δεν μπορώ να έχω εικόνα, γιατί όλα τα δημοσιογραφικά είναι καινούρια. Το μόνο που μου έκανε κακή εντύπωση είναι κάτι με την αντισκωριακή προστασία στο Suzuki, διάβασε το σχόλιό μου σε μια λεζάντα φωτογραφίας. Επίσης, δεν έχω εικόνα τι περιλαμβάνει από εξοπλισμό η κάθε έκδοση. Γιατί τα "δικά" μας είναι πάντα βαρυφορτωμένα με καλούδια. Καλή επιλογή.
Δημήτρη, επί της ευκαιρίας είχα διαβάσει στο review σου για το Kamiq ότι στην εθνική "το κουνάει λίγο ο αέρας". Μια και δεν το έχω οδηγήσει εθνική, θεωρείς ότι είναι έντονο, ή στα συνήθη αυξημένα επίπεδα που έχουν τα B-SUV σε σχέση με τα Hatcback?
-
Δυστυχώς πιο έντονο, αλλά καταλαβαίνεις ότι είναι μόνο θέμα αίσθησης κι όχι κάτι μετρήσιμο.
-
Πάντα είχα την υποψία ότι μεγάλο αυτοκίνητο σε μικρή πλατφόρμα, θα σημαίνει κάποιες αδυναμίες. Μπορεί οι αυξημένες μετατοπίσεις από τον αέρα του Kamiq να οφείλονται σ' αυτό.
Το T-Roc για παράδειγμα, που με το ίδιο μήκος είναι στη μεγάλη πλατφόρμα, δεν επηρεάζεται καθόλου από πλευρικούς ανέμους, μένει "βιδωμένο" στο δρόμο το αυτοκίνητο.
-
Καλημέρα.
Τις είχα ήδη διαβάσει και τις δύο παρουσιάσεις και η αλήθεια είναι πως τα σχόλια σου όσον αφορά την ποιότητα του εσωτερικού του vitara με προβλημάτισαν. Κι αυτό γιατί το αυτοκίνητο και με βάση τα τρέχοντα δεδομένα θα μείνει μαζί μου για αρκετά χρόνια.
Δεν είμαι "τζιπάς" και ούτε κοιτω την 4κινητη έκδοση οπότε μιλάμε για διαφορετική χρήση.
Αλλά θεωρούσα πως η ποιότητα κατασκευής ήταν στα συν του.
Γενικότερα, το δίλημμα τελικά μάλλον ήταν από την αρχή Vitara (μεγάλο δέλεαρ το μοτέρ του) ή Arona (και λόγω ετοιμοπαραδοτου)... -
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η κακή προσλαμβάνουσα ποιότητα αντιστοιχεί σε κακή αξιοπιστία. Κάτοχοι όπως ο Γάτος λένε πως όχι.
-
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η κακή προσλαμβάνουσα ποιότητα αντιστοιχεί σε κακή αξιοπιστία. Κάτοχοι όπως ο Γάτος λένε πως όχι.
Αν κρίνω απο το accent που αγόρασα το '96,ουδεμία σχέση έχουν!
Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.