-
Λες να 'ναι τόσο grande η suzuki, που να 'χει πληρώσει παραπάνω για να βάλει κάνα ειδικό κράμα χάλυβα, που αν και λεπτότερη η λαμαρίνα να συμπεριφέρεται καλύτερα?
Οι χάλυβες των αυτοκινήτων έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι προμηθευτές παγκοσμίως δεν είναι τόσοι πολλοί...
Τσιπιές κάνει, όπως τσίπικα είναι όλα τα αυτοκίνητά της... -
Η εμπειρία μιλάει. Όταν τα πλένεις με σφουγγάρι υπάρχουν σημεία που όντως πάλλονται!!! Αλλά επιστρέφουν στην αρχική τους θέση. Ακόμα και αν τα πιέσεις πάρα πολύ πάλι γυρίζουν στο ίδιο αρχικό σημείο
Και εσύ που ξέρεις το κράμα; Υπάρχουν άπειρα κράματα στην βιομηχανία δεν είναι και μοναδικό. Το τι έχει παραγγείλει η suzuki από τους προμηθευτές της και ποιες προδιαγραφές ζητά, κανείς δεν το ξέρει.
-
@lap said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Όλα τα Σουζούκι έχουν χάλια ποιότητα βαφής. Το υπογραμμίζω και εγώ. Τα κοιτάς και τα γρατζουνας με τα μάτια. Εντυπωσιακά χρώματα με πολλα ρινίσματα και εντυπωσιακο βερνίκι αλλά γδερνονται πιο εύκολα.
Κατά τα άλλα η λεπτή λαμαρίνα ΔΕΝ κάνει εύκολα βαθουλώματα. Είναι πολύ ελαστική!!!!
Η μεγάλη μείωση του βάρους είναι απο την πλατφόρμα όπου δεν έχει κάθετους συνδέσμους. Με την σχεδίαση αυτή γίνεται η μεγλαθτερη μείωση στο βάρος τους.Επιβεβαιώνω το σαφές και αληθές των ανωτέρω!
Πολύ λόγος για ζητήματα τριτεύοντα.
Πράγματι ΔΕΝ κάνουν για μεταφορά πάγκου λαικής αγοράς όπως ας πούμε κάποια passat με βουλγάρικες πινακίδες που βλέπω. -
Έχει αλλάξει η κατασκευή της λαμαρίνας στα αυτοκίνητα.
Αυτό που αναφέρει ο λαπ ότι πάλλεται, γίνεται και στο μαζντα μου.
Και για να προλάβω κακεντρεχή σχόλια για γιαπωνέζικα κλπ , καμία σχέση η λαμαρίνα με το κορολλα που έχω ακόμα.
Λογικά η προστασία των πεζών επιτυγχάνεται με λεπτότερη και άλλης σύστασης λαμαρίνα για ευκολότερη παραμόρφωση.
-
δεν ξερω αν ειναι τσιπικα τα suzuki αλλα δεν τρελαθηκα απο την βαφη σε nissan qashqai j10b των 25k ευρω που παταγε ασφαλτο....
αντιθετως grand vitara του 2005 μοντελο εχει φαει πολυ κλαδί και πετραδακια και η βαφη μια χαρα...επίσης καθολου σκουρια σε σημεία που το qq για καποιο λογο εμφανιζε... -
@gv2000 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
δεν ξερω αν ειναι τσιπικα τα suzuki αλλα δεν τρελαθηκα απο την βαφη σε nissan qashqai j10b των 25k ευρω που παταγε ασφαλτο....
αντιθετως grand vitara του 2005 μοντελο εχει φαει πολυ κλαδί και πετραδακια και η βαφη μια χαρα...επίσης καθολου σκουρια σε σημεία που το qq για καποιο λογο εμφανιζε...Tα Nissan εχω παρατηρησει κι εγω οτι σκουριαζουν πιο ευκολα εκει που φευγει το χρωμα
-
Οι λαμαρίνες είναι λεπτότερες και το χρώμα είναι πολύ χειρότερο από παλια (πολύ λεπτότερη στρώση) σχεδόν σε όλα τα αυτοκινητα.
Για περικοπές κοστους το κάνουν
μπορεί να είναι ελαστικότερες για αυτό τον λογο (παραμόρφωση σε χτυπημα πεζών) αλλά ο αληθινός λόγος είναι οτι βγαίνει φτηνότερα.
Δεν ξέρω συγκεκριμένα για suzuki αλλά ξέρω ότι γενικά το κάνουν οι κατασκευαστές τελευταία
πολύ λεπτές στρώσεις χρώματος και βερνικιού που με ενοχλεί περισσότερο από την λεπτοτερη λαμαρίνα
-
Όλα τα Σουζούκι έχουν χάλια ποιότητα βαφής. Το υπογραμμίζω και εγώ. Τα κοιτάς και τα γρατζουνας με τα μάτια. Εντυπωσιακά χρώματα με πολλα ρινίσματα και εντυπωσιακο βερνίκι αλλά γδερνονται πιο εύκολα.
Κάτι τέτοια γράφεις όλη την ώρα και δεν το έχω πλύνει, 3 μήνες που το χω πάρει.
-
Μόνο σφουγγάρι, με τίποτα βούρτσα ή σκούπα που βάζουν κάποια πλυντήρια.
Αν ξανά είχα από την αρχή το αυτοκίνητο θα το περνούσα σίγουρα κεραμική προστασία ως ένα έξτρα στρώμα προστασίας και αντοχής.
Έκανα το λάθος να μην δώσω 1000 ευρώ ως έξτρα μετά τη αγορά γιατί με έπιασε η τσιγκουνιά μου και το γεγονός πως είναι ένα ταπεινό αυτοκίνητο και ότι στο ηλίθιο μυαλό μου μόνο στα ακριβά αυτοκίνητα βάζεις κεραμική προστασία.
-
με έπιασε η τσιγκουνιά μου και το γεγονός πως είναι ένα ταπεινό αυτοκίνητο και ότι στο ηλίθιο μυαλό μου μόνο στα ακριβά αυτοκίνητα βάζεις κεραμική προσ
Lap μία κεραμική ΔΕΝ έχει 1000 ευρώ. Με τα μισά την βάζεις σε έναν καλό εγκαταστατη.
Δυστυχώς επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν πάνε και πληρωνουν 1000 ή 1400 ευρώ σε κάποιους που έχουν όνομα. Για μένα είναι πεταμένα λεφτά τόσα για κεραμική. Δεν αξίζει τόσα σε καμία περίπτωση
Παραπάνω εκφέρω προσωπική γνώμη
-
Ακόμα καλύτερα, δεν το ξέρω το σπορ και έτσι ότι ακούω λέω.
Αν δηλαδή για 500 ευρώ για ένα μικρό αυτοκίνητο δεν έκανα κεραμική μου έρχεται να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο...
Εντάξει θα βάλω και ένα μαξιλάρι πριν το χτυπήσω -
Ακόμα καλύτερα, δεν το ξέρω το σπορ και έτσι ότι ακούω λέω.
Αν δηλαδή για 500 ευρώ για ένα μικρό αυτοκίνητο δεν έκανα κεραμική μου έρχεται να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο...
Εντάξει θα βάλω και ένα μαξιλάρι πριν το χτυπήσωΜην νομίζεις ότι προστατεύει από πολλά πράγματα όπως νομίζουν πολλοί.
Ενα εξτρα βερνικι είναι (προστασία σε καμια κουτσουλιά παραπάνω ώρα και παραπάνω χρόνια στο χρώμα από προστασία από ήλιο)
- υδροφοβία και γυαλίζει παραπάνω.
Αληθινή προστασία προσφέρουν μόνο οι PPF όχι μια κεραμική
-
το ματαξαναλεω
μπειτε στο βιτ κλαμπ. ή στο αλ γκριπ στο φουμπου
και ελλαδα και εξωτερικο
ψαξτε για βλαβες
ή θεματα με λαμαρινες
ή οτιδηποτε πλην τριγμου στα πρωτα f/l στο καντραν που λυνοταν σε 5'
δεν υπαρχει τιποτεπερι λαμαρινας και λοιπων απιθανων
εχω βιτ, ειχε ερθει και στη βολτα, με 150000 και επισης ηταν παρων στη βολτα ενα με 175000
βρειτε ποια ηταν
ειδικα το 175000 εχει πει σε ολες τις κορφες απο ελλαδα μεχρι σκωτιαμετα απο αυτο το τουρ μπειτε στα βαριας - λεμε τωρα - κατασκευης φαβε
δειτε στα προβληματα
μετα μια βολτα απο γαλλικα
και πριμιαναι τα βιτ ειναι περιπου αθανατα και αχαλαστα
και απο υλικα ενω δειχνουν τσιπικα, δεν το κρυβει κανενας, ειναι πραγματικα εξαιρετικα ανθεκτικα.ΑρΕς
αντυ αν βρω τη φωτο που εχει βγαλει δυο φουσκαλες των 5cm το καπω του γκολφ θα σου τη βαλω. στους 6 μηνες. επισης οταν παρω το 3008 θα εχετε φωτο απο κατω απο το μαρσπιε. ή απο τη φωλια της εξατμισης του βι 60. και η τριαρα σενταν που ειχα ειχε κατσει 20 μερες στη μαγουλα φανοποιεια για τη τρυπα στο πισω φτερο απο σκουρια. -
Σκέφτομαι να πάω να ρίξω μια ματιά στο vitara προκειμένου να αποτελέσει το πασπαρτού αμάξι για 4μελή οικογένεια με 2 μικρά πιτσιρίκια.
Εσείς που το έχετε δεί, έχει χώρους πίσω? Με μια μπαγαζιέρα πάνω θα βολευτώ από μπαγάζια?
Σκέφτομαι την έκδοση gl+ που λέει το site ότι πάει στα 21280.
Αξίζει σε σχέση με την 1η έκδοση?
Υπάρχει διαθεσιμότητα, γνωρίζει κάποιος? -
Ναι σε όλα!
Διαθεσιμότητα δεν ξέρω.
-
Τα χρώματα - βερνίκια κτλ που χρησιμοποιούνται πλέον είναι πιο οικολογικά.
Το βιταρα είναι από τα αμάξια που του "πάει" η μπαγκαζιερα αν αυτό παίζει ρόλο για κάποιους
-
@polistas said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Σκέφτομαι να πάω να ρίξω μια ματιά στο vitara προκειμένου να αποτελέσει το πασπαρτού αμάξι για 4μελή οικογένεια με 2 μικρά πιτσιρίκια.
Εσείς που το έχετε δεί, έχει χώρους πίσω? Με μια μπαγαζιέρα πάνω θα βολευτώ από μπαγάζια?
Σκέφτομαι την έκδοση gl+ που λέει το site ότι πάει στα 21280.
Αξίζει σε σχέση με την 1η έκδοση?
Υπάρχει διαθεσιμότητα, γνωρίζει κάποιος?Στα 21280 πρόσθεσε ~1200 για μεταλλικό/pdi/πινακίδες. Και η τιμή ανοιχτή.
Η GL+ είναι η χρυσή τομή σε εξοπλισμό.
(αν οι χώροι είναι προτεραιότητα δες και το scross στα +3χιλ.)Διαθεσιμότητα δίνουν 5-6 μήνες τώρα από ότι ξέρω.
-
Το έχω δει και το cross αλλά δεν θέλω να ανέβω πιο ψηλά.
Αμάξι-εργαλείο θέλω, δεν με νοιάζουν τα μπλιμπλίκια, να μην με νοιάζει αν "λερώνει" και να μεταφέρω οικογένεια με το μικρότερο δυνατό κόστος. -
Οι Γιαπωνέζοι μαζί με τους Γερμανούς είναι κορυφαίοι στις κατεργασίες χάλυβα, με βάση τα μηχανήματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Άρα κανείς δεν αμφιβάλει ότι η λαμαρίνα του vitara θα είναι επαρκής.
Σίγουρα όμως υπάρχει τσιπιά, έστω και από αισθητικής απόψεως. Όχι ότι καθόμουνα να ζουλάω τα φάου βέ που λέει και ο γάτος, αλλά ποτέ δεν μου έχει μείνει εντύπωση λαμαρίνας που υποχωρεί με ελαφριά πίεση.
-
@polistas said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Το έχω δει και το cross αλλά δεν θέλω να ανέβω πιο ψηλά.
Αμάξι-εργαλείο θέλω, δεν με νοιάζουν τα μπλιμπλίκια, να μην με νοιάζει αν "λερώνει" και να μεταφέρω οικογένεια με το μικρότερο δυνατό κόστος.Αν έχεις ξεπεράσει την ηλικία των καροτσιών, με μια μπαγκαζιέρα είσαι μια χαρά. Σε ταξίδια βγάζεις τελείως και το δάπεδο του χώρου αποσκευών για λίγο εξτρα χώρο.
Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.