-
@piliourits said in DPF σε Peugeot:
Μα όπως βλέπεις, υπάρχει κόσμος που έχει την εντύπωση ότι αναγέννηση γίνεται μόνο στο συνεργείο με το διαγνωστικό. Και καλά κάνει, δεν οφείλει να ξέρει τις αρχές λειτουργίας, επειδή κάποιοι την ψάχνουμε. Και φταίνε οι εταιρείες που δεν έβαλαν ούτε μια ένδειξη στο ταμπλό κατά την αναγέννηση, για να μην "ανησυχεί" ο οδηγός και ρωτάει "τι είναι αυτό".
Σε έναν τέτοιο άνθρωπο, αν του πει ο μάστορας ο @@ατος ο μουτζούρης, "κάνει 1200€ το καινούργιο φίλτρο, αλλά πάλι τα ίδια θα έχεις σε λίγο καιρό, με 500€ στο αφαιρώ μια καλή και θα πηγαίνει και καλύτερα τ αμάξι" τι λες να διαλέξει;Ένας τέτοιος μάστορας πολλά βαρύς με μόνιμη μάκα στα χέρια, αντί για AGM μπαταρία έβαζε απλή σε tdi γιατί "τι τη θες μωρέ, όλοι τέτοια βάζουνε που είναι οικονομική, αφού το σταρτ-στοπ δεν το δουλεύεις" και σε 2 μήνες τέζα η μπαταρία και ξεκίνημα με καλωδια... οπότε στα dpf θα κωλωσουν;
Τώρα έχουν και τα βενζινοκίνητα (GPF):
-
@gtsartsal said in DPF σε Peugeot:
Η αλήθεια είναι ότι τιμές και ειδικά για ντίζελ δεν γνωρίζω καθόλου, δεν είχα ποτέ.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι χωριάτικη σπανακόπιτα τον Απρίλιο την αγόραζα 2.2.
Χθες μετά από καιρό πήρα και έκανε 2.8. Ένα σοκ το έπαθα.και την τυρόπιτα την αγοράζαμε 120 δραχμές και μετά την τεράστια επιτυχία του φοβερού Σημίτη, την επόμενη ημέρα την πουλούσε 1,20ευρω.
Όπερ σημαίνει πιαστο και αν το πιάσεις κουρευτο
-
@npapanik said in DPF σε Peugeot:
Τώρα έχουν και τα βενζινοκίνητα (GPF):
Το είχα ρωτήσει κι εγώ παλιότερα. Θεωρητικά είπαν οι τεχνικοί του φόρουμ ότι οι βενζινοκινητήρες δουλεύουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες, άρα μάλλον δεν θα είναι τόσο συχνό φαινόμενο.
Νομίζω έχουν αναφερθεί κρούσματα σε Toyota hybrid πάντως εδώ μέσα. -
@lap said in DPF σε Peugeot:
Η εξάτμιση στα κότερα είναι μέσα στην θάλασσα;;;;;;
Θα τράβαγα μια φωτογραφία τώρα, αλλά με περιμένουν τα call girls στη γέφυρα για «πανηγύρι».
-
Σε όλες σχεδόν τις εξωλέμβιες και τις έσω-έξω, η εξάτμιση είναι μέσα στο νερό. Δίχρονες και τετράχρονες.
-
Μα όπως βλέπεις, υπάρχει κόσμος που έχει την εντύπωση ότι αναγέννηση γίνεται μόνο στο συνεργείο με το διαγνωστικό. Και καλά κάνει, δεν οφείλει να ξέρει τις αρχές λειτουργίας, επειδή κάποιοι την ψάχνουμε.
Αυτό μου το είπε μηχανικός νισσαν αντιπροσωπείας σε ερώτηση αν δείχνει κάπου ότι κάνει αναγέννηση και κάθε πότε περίπου κάνει.
-
@xenos said in DPF σε Peugeot:
Μα όπως βλέπεις, υπάρχει κόσμος που έχει την εντύπωση ότι αναγέννηση γίνεται μόνο στο συνεργείο με το διαγνωστικό. Και καλά κάνει, δεν οφείλει να ξέρει τις αρχές λειτουργίας, επειδή κάποιοι την ψάχνουμε.
Αυτό μου το είπε μηχανικός νισσαν αντιπροσωπείας σε ερώτηση αν δείχνει κάπου ότι κάνει αναγέννηση και κάθε πότε περίπου κάνει.
Ελπίζω να εννοούσε ότι αυτά τα στοιχεία για την αναγέννηση τα βλέπεις μόνο μέσω του διαγνωστικού...
Γιατί αν εννοούσε αυτά που γράφτηκαν παραπάνω είναι...να τον παίρνουν με τις πέτρες...
-
@xenos said in DPF σε Peugeot:
Skoda diesel φίλου (έχει adblue), αφού έκανε πολλά χλμ σε εθνική και επαρχιακό, σταματήσαμε κάπου και αφού πάρκαρε έκανε θόρυβο και μου λέει κάνει αναγέννηση και το κάνιε συχνά!
Μου έκανε εντύπωση επειδή νόμιζα ότι κάνει:- όταν έχει ψιλογεμίσει το dpf (να γέμισε με τόσα χλμ ανοιχτού δρόμου;;; >400)
- καθοδόν και όχι παρκαρισμένο
- Το dpf γέμισε επειδή δούλευε ο κινητήρας ανεξάρτητα το που κανείς τα χλμ (εθνική ή επαρχιακό ή πόλη).
Προφανώς στη περιπτωση του φίλου σου έφτασε σε όριο όπου έπρεπε να κάνει αναγέννηση.
Εμένα μου έχει τύχει μετά από ταξίδι να ξεκινήσει την επόμενη μέρα αναγέννηση. - Παντού κάνει αναγέννηση είτε παρκαρισμένο αν έχει πιάσει θερμοκρασία είτε καθοδον
DPF σε Peugeot