-
@criuser said in Citroen Ami:
Προς το παρόν δίνει πόνο...
Δείγμα γραφής για το πως βλέπει ο λοχίας τους υποψηφίους πελάτες: Αναλώσιμοι.......
-
Το είδα προχθές πρώτη φορά.
Η Ξάνθη είναι πόλη με στενούς δρόμους αλλά και πάλι φαινόταν πολύ μικρό και ψεύτικο...
Μπορεί να φταίει ότι κυκλοφορούν όλο και περισσότερα τέρατα και suv μέσα στις πόλεις , οπότε έδειχνε ακόμα μικρότερο και παράταιρο...
Πάντως το μέλλον της κίνησης στις πόλεις κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι και όχι με τέσλα κλπ. -
@gtsartsal said in Citroen Ami:
Το είδα προχθές πρώτη φορά.
Η Ξάνθη είναι πόλη με στενούς δρόμους αλλά και πάλι φαινόταν πολύ μικρό και ψεύτικο...
Μπορεί να φταίει ότι κυκλοφορούν όλο και περισσότερα τέρατα και suv μέσα στις πόλεις , οπότε έδειχνε ακόμα μικρότερο και παράταιρο...
Πάντως το μέλλον της κίνησης στις πόλεις κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι και όχι με τέσλα κλπ.Καλλίτερα με ποδήλατο παρά με αυτόν τον πανάκριβο πλαστικό κουβά.
-
Βλέπω και στην γειτονιά πλέον. Σε λίγο θα είναι παντού!
Στο μέλλον οι μεγαλουπόλεις θα είναι γεμάτες τέτοια, οπότε κοιτάξτε να τα συνηθίζετε σιγά σιγά εσείς οι αντρακλες με τα C/D/E/F/G suv..
-
@dublin said in Citroen Ami:
Στο μέλλον οι μεγαλουπόλεις θα είναι γεμάτες τέτοια, οπότε κοιτάξτε να τα συνηθίζετε σιγά σιγά εσείς οι αντρακλες με τα C/D/E/F/G suv..
Δηλαδή όποιος θέλει πραγματικό αυτοκίνητο με τα στοιχειώδη για την ασφάλεια του και της οικογένειας του,το παίζει άντρακλας;;;;
Απεναντίας,θέλει κότσια να μπεις σε αυτό το πράμα και να ξέρεις ότι μπορεί να σε σκοτώσει και ποδήλατο! -
Καλησπερα στην ομαδα 4τροχοι, παρακολουθω καιρο το θεμα με το Citroen AMI, μπορω να πω απο προσωπικη εμπειρια πως ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και μετα απο 8.000+ χλμ συνεχιζει ακαθεκτο χωρις το παραμικρο προβλημα. Ναι, ειχα θεμα το καλοκαιρι χωρις A/C, ναι, δεν εχει την παθητικη ασφαλεια ενος αυτοκινητου, ομως, παρκαρει ευκολα και δεν πας στον πρατηριο, σε καλύπτει 80km περιπου μαζι με την ρεζερβα (6-7 km με 30km/h τελικη), επισης εχω εξοικονομησει αρκετα σε καυσιμα.
-
Τα Β δεν τα έβαλες στην λίστα είναι μικρούλια ε;;; χε χε
-
@ggab said in Citroen Ami:
Δηλαδή όποιος θέλει πραγματικό αυτοκίνητο με τα στοιχειώδη για την ασφάλεια του και της οικογένειας του,το παίζει άντρακλας;;;;
Απεναντίας,θέλει κότσια να μπεις σε αυτό το πράμα και να ξέρεις ότι μπορεί να σε σκοτώσει και ποδήλατο!Δεν είναι αυτοκίνητο χρυσέ μου! Και σε σχέση με ποδήλατο και πατίνι, ναι, είναι ασφαλέστερο και προστατεύει καλύτερα από τα στοιχεία της φύσης. Διαβάστε κάνα άρθρο πριν κατακρίνετε..
-
@netgeo said in Citroen Ami:
Τα Β δεν τα έβαλες στην λίστα είναι μικρούλια ε;;; χε χε
Ε, ναι ρε συ, μέχρι Β βολεύεσαι στην πόλη. Ίδιο είναι ένα Stonic με ένα Sportage; Αυτές τις μέρες που πηγαίνω σε κάτι μέρη που γίνεται χαμός, κυριολεκτικά το B hatch μου στα 4μ με έσωσε, αλλά πες με Β suv έχεις ελπίδες, με κάνα Kuga που πας;!
-
@zulmardis said in Citroen Ami:
Καλησπερα στην ομαδα 4τροχοι, παρακολουθω καιρο το θεμα με το Citroen AMI, μπορω να πω απο προσωπικη εμπειρια πως ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και μετα απο 8.000+ χλμ συνεχιζει ακαθεκτο χωρις το παραμικρο προβλημα. Ναι, ειχα θεμα το καλοκαιρι χωρις A/C, ναι, δεν εχει την παθητικη ασφαλεια ενος αυτοκινητου, ομως, παρκαρει ευκολα και δεν πας στον πρατηριο, σε καλύπτει 80km περιπου μαζι με την ρεζερβα (6-7 km με 30km/h τελικη), επισης εχω εξοικονομησει αρκετα σε καυσιμα.
Καταπληκτικό! Επιτέλους ένας κάτοχος! Μας ενδιαφέρει πολύ η ρεαλιστική προσέγγιση ενός χρήστη του οχήματος, οτιδήποτε έχεις να προσθέσεις για την καθημερινότητα μαζί του θα ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό για υποψήφιους κατόχους ή για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν απόλυτα την λογική του.
Σε ποιες περιοχές κινείσαι; Που φορτίζεις; Πόσο κόστισε; Υπάρχει άλλο Μέλλος της οικογένειας που το χρησιμοποιεί; Έχεις/έχετε μεγαλύτερο; Έχεις νιώσει ανασφάλεια/φόβο; Και πότε; Ηχείο Bluetooth έβαλες; Με τη ζέστη πώς την παλέψες; Οτιδήποτε προσθέσεις θα είναι θησαυρός για το thread.
-
@zulmardis said in Citroen Ami:
Καταπληκτικό! Επιτέλους ένας κάτοχος! Μας ενδιαφέρει πολύ η ρεαλιστική προσέγγιση ενός χρήστη του οχήματος, οτιδήποτε έχεις να προσθέσεις για την καθημερινότητα μαζί του θα ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό για υποψήφιους κατόχους ή για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν απόλυτα την λογική του.
Σε ποιες περιοχές κινείσαι; Που φορτίζεις; Πόσο κόστισε; Υπάρχει άλλο Μέλλος της οικογένειας που το χρησιμοποιεί; Έχεις/έχετε μεγαλύτερο; Έχεις νιώσει ανασφάλεια/φόβο; Και πότε; Ηχείο Bluetooth έβαλες; Με τη ζέστη πώς την παλέψες; Οτιδήποτε προσθέσεις θα είναι θησαυρός για το thread.
Μέτα από 4 μήνες χρήσης έχω να πω το εξής:
Αρχικά όταν το αγόρασα τον Ιούνιο είχα και εγώ τις επιφυλάξεις μου όπως όλοι για την υποτυπώδη παθητική ασφάλεια, αυτονομία, αντοχή σε κραδασμούς, ταχύτητα σε κεντρικούς δρόμους, εγγύηση μπαταρίας, μοτέρ κλπ.
Μέτα από 4 μήνες, το χρησιμοποιώ συνεχεία λόγο δουλειάς αλλά και για τις καθημερινές βόλτες, το πρώτο μήνα το είχα λιώσει, φόρτιζα δυο φορές την μέρα! Σαν αίσθηση σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή, δεν εχει υδραυλικό τιμόνι, λόγο βάρους είναι αρκετά ελαφρύ. Το κάθισμα θέλει μαξιλάρια, είναι σκληρά λίγο
Το χειμώνα εχει ζεστό αέρα για τα τζάμια που ζεσταίνεσαι και εσυ το καλοκαίρι έβαλα ανεμιστήρα στο USB που διαθέτει και ανοικτά παράθυρα σιν φιμε στην ηλιομορφή, μια χαρά αντέχεται.Το τιμόνι κόβει απίστευτα πολύ, κάνεις σχετικά εύκολα ελιγμούς, δεν τίθεται θέμα στατικότητας στις στροφές, έχει σκληρά αμορτισέρ για αυτό τον λόγο, δεν διαθέτη σύστημα ABS, ομως, λόγο οτι είναι ελαφρύ και αργό σταματάει ικανοποιητικά, δεν έχω νιώσει πότε οτι θα πέσω στον μπροστινό ή οτι γλιστράει το όχημα, καθώς φρενάρει και με το κινητήρα κάνοντας έτσι και επανάκτηση ενέργειας, έχω φοβηθεί κάποιες φορές που με προσπερνάνε ή δεν με αφήνουν να αλλάξω λωρίδα πχ σε σημείο στην Κηφισίας με όριο ταχύτητας 50km/h !!! ή όταν παραβιάζουν στοπ αλλα επειδή όντας μαθημένος στους ελληνικούς δρόμους, πάω αργά σε διασταυρώσεις.
Πάντως είναι ευέλικτο σε στενούς δρόμους, κουνούμε κατά κύριο λόγο Κηφισίας, Μεσογείων, έχω ανέβει και σε βουνό εκεί πέφτει η ταχύτητα του άλλα όση κλίση και να έχει δεν σε πάει πίσω, ακόμα και με δυο άτομα μέσα (αν δεν γλιστρήσουν οι τροχοί πχ γιατί εχει βρεγμένο οδόστρωμα) που και πάλι με χειρόφρενο και ρεγουλάρισμα σιγά σιγά ανεβαίνει.Φορτίζω στο σπίτι συνήθως με μια μπαλαντέζα ή σπανιότερα σε σταθμούς φόρτισης με Type 2. Πρέπει να αγοράσεις αντάπτορα για wallbox από souko σε Type 2.
Δεν έχει ταχυφόρτιση, τραβάει 1.600 με 1800 watt και θέλει απο το 0% σε 90% 3.20 ώρες περίπου με κόστος σε wallbox 2,30 Ευρω στο σπιτι 1.10 Ευρω κάπου εκει περίπου.
Επίσης το έχω αδειάσει στο 0km υπολειπόμενη αυτονομία, και έκανα άλλα 5 χλμ δηλαδή δεν σε αφήνει στην μέση του δρόμου (στο 3-4km αυτονομία ανάβει ενα χελωνάκι και δεν πας με πάνω απο 35km) απο εκει και κάτω πας με max 20km/h-25km/h.Η εγγύηση του οχήματος είναι στα 2 χρόνια και της μπαταρίας 3 χρόνια ή 40.000 χιλιόμετρα.
Service στα 15.000 χιλιόμετρα υγρά φρένων και έλεγχο. 50.000 χιλιόμετρα βαλβολίνες και στα 100.000 χιλιόμετρα ιμάντα κίνησης, ετσι τουλάχιστον με ενημέρωσαν απο την Citroen.
To όχημα το οδηγώ μόνο εγώ, υπάρχουν άλλα δυο οχήματα στην οικογένεια αλλά εγώ καθαρά από επιλογή μου οδηγώ το AMI, είναι πιο διασκεδαστικό και ξεκούραστο κατά την γνώμη μου, εχω γλυτώσει πολλά χρήματα απο την βενζίνη, πιστεύω έχω κάνει ένα μέρος τον χρημάτων απόσβεση 15% περίπου (συγκριτικά με το τι θα έδινα σε βενζίνες και service ασφάλεια μικτή με το συμβατικό αυτοκίνητο μου) +την επιδότηση, σε δυο χρόνια θα τα έχει βγάλει σε ενα 70% - 80% των χρημάτων του.
Από ηχοσύστημα έχω πάρει το δικό του το sound boom AMI και βάζω από το κινητό μουσική ή ράδιο. Ως εξτρα έβαλα GPS tracker και συναγερμό κρούσης με ειδοποίηση στο κινητό.
Αυτά, πιστεύω να κάλυψα τις περισσότερες απορίες/ερωτήσεις.
-
Σίγουρα, οχήματα σαν το Ami ειναι το μέλλον της μετακίνησης σε πόλεις σαν την Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ.
Το πρόβλημα είναι ότι το Ami αυτό καθεαυτό ΔΕΝ είναι το μέλλον της μετακίνησης στις πόλεις αυτές για 3 βασικούς λόγους.- Ασφάλεια ενεργητική και παθητική. Δεν έχει αξιολογηθεί από τον NCAP εάν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια επιπέδου έστω αυτοκινήτου 10ετίας +
- Τελική ταχύτητα 45χλμ που πέραν της άνεσης μετακίνησης στην πόλη, τίθενται επιπλέον και λόγοι ασφάλειας μιας και δεν μπορεί να μετακινηθεί σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
- Απουσία κλιματισμού. Δεν λογίζεται αμάξι πόλης χωρίς κλιματισμό για το 75% των πόλεων παγκοσμίως.
Με βάση αυτά τα δεδομένα γιατί να το προτιμήσει κάποιος όταν κοστίζει μάλιστα και 10χιλ αντι για μηχανάκι η/και ηλεκτρικό ποδήλατο?
-
@clockwork21r said in Citroen Ami:
Σίγουρα, οχήματα σαν το Ami ειναι το μέλλον της μετακίνησης σε πόλεις σαν την Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ.
Το πρόβλημα είναι ότι το Ami αυτό καθεαυτό ΔΕΝ είναι το μέλλον της μετακίνησης στις πόλεις αυτές για 3 βασικούς λόγους.- Ασφάλεια ενεργητική και παθητική. Δεν έχει αξιολογηθεί από τον NCAP εάν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια επιπέδου έστω αυτοκινήτου 10ετίας +
- Τελική ταχύτητα 45χλμ που πέραν της άνεσης μετακίνησης στην πόλη, τίθενται επιπλέον και λόγοι ασφάλειας μιας και δεν μπορεί να μετακινηθεί σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
- Απουσία κλιματισμού. Δεν λογίζεται αμάξι πόλης χωρίς κλιματισμό για το 75% των πόλεων παγκοσμίως.
Με βάση αυτά τα δεδομένα γιατί να το προτιμήσει κάποιος όταν κοστίζει μάλιστα και 10χιλ αντι για μηχανάκι η/και ηλεκτρικό ποδήλατο?
Θα συμφωνήσω σε όλα από αυτά που αναφέρεις, όσον αφορά την παθητική του ασφάλεια, το σασι του δεν είναι από αλουμίνιο αλλά σίδερο (κάποιο κράμα) και έχει μπάρες/μετόπες σιν οτι η καμπίνα εχει επιπλέον σίδερο μπροστά στα πόδια και το πάτωμα είναι γεμάτο ενισχύσεις. Επίσης έχουν γίνει κάποια ατυχήματα στην Γαλλια με το Citroen AMI και δεν εχει αναφερθεί σοβαρός τραυματισμός. Για την κατηγορία του Citroen AMI L7e δεν υποχρεούται δοκιμή crash test. Το σίγουρο είναι οτι έχεις πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια απο ενα μηχανάκι ή σκούτερ. Η τιμή του δεν είναι 10.700 αλλά με την επιδότηση 7.700 (νομίζω υπάρχει και χρηματοδοτικό πρόγραμμα citroen) σιν την απόσβεση απο βενζίνες και service. Πάντως για να αγοράσεις ένα τέτοιο όχημα πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος τι παίρνεις όπως εγω που ήξερα από την αρχή τους περιορισμούς. Φυσικά και δεν είναι για όλους αυτό το όχημα.
-
@zulmardis σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες! Εμένα με κάλυψες απόλυτα..σε παρόμοιες περιοχές κινούμαστε.
-
@clockwork21r said in Citroen Ami:
σέβομαι την άποψη σου, ως κάτοχος κιόλας, αλλα δεν μπορώ να παραβλέψω τα παρακάτω από το whatcar για παράδειγμα:
"Euro NCAP has yet to appraise the Ami for safety, but the presence of a thin metal frame around you – not unlike a tent structure – highlights the safety compromises required if you choose a quadricycle over an actual car. You are probably safer (and drier) than on a bike, but traditional electric cars will offer you better crash protection and far more safety aids."
-
Απεναντίας,θέλει κότσια να μπεις σε αυτό το πράμα και να ξέρεις ότι μπορεί να σε σκοτώσει και ποδήλατο!Δεν είναι αυτοκίνητο χρυσέ μου! Και σε σχέση με ποδήλατο και πατίνι, ναι, είναι ασφαλέστερο και προστατεύει καλύτερα από τα στοιχεία της φύσης. Διαβάστε κάνα άρθρο πριν κατακρίνετε..
Δεν είναι αυτοκίνητο,δεν είναι πατίνι,δεν είναι είναι για τίποτα. Πανάκριβο και επικίνδυνο. Όσοι συμπαθάτε το λοχία,δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθείτε αυτό το πράμα. Οι κινέζοι βγάζουν τέτοια με το φτυάρι αλλά δεν βλέπω διθυράμβους........
-
Δεν είναι αυτοκίνητο,δεν είναι πατίνι,δεν είναι είναι για τίποτα. Πανάκριβο και επικίνδυνο. Όσοι συμπαθάτε το λοχία,δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθείτε αυτό το πράμα. Οι κινέζοι βγάζουν τέτοια με το φτυάρι αλλά δεν βλέπω διθυράμβους........
Όταν τα δούμε στην χώρα μας θα τα κρίνουμε, μέχρι στιγμής είναι το φθηνότερο τέτοιο που μπορείς να πάρεις.
Δεν έχει καν σχέση με τη Citroen, ο οποιοσδήποτε μπορεί να βγάλει ένα τέτοιο όχημα, όταν βγουν και άλλα θα τα δούμε και θα τα κρίνουμε, κάποιοι θα τα αγοράσουν κι' όλας.
Έως τότε καλύτερα να έχει το Λοχιοσημο και να πηγαίνω στους φίλους μου στην Ομεγα Αγίας Παρασκευής που τα σπάνε, παρά κάναν εισαγωγέα στην Πατησίων σε καμία στοά μέσα που έτυχε να φέρει 10 οχήματα από Κίνα σε ένα κοντέινερ το χρόνο..
Πάντως η μετακίνηση, ειδικά στις πόλεις, αλλάζει πολύ, δεν είναι κακό να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό.
-
4 κομμάτια έχει δώσει η Zhidou φέτος. Βέβαια έχει 20 χήνες και είναι πιο αυτοκίνητο. Το λες και ευκαιρία το Αμί σ'αυτά τα λεφτά.
-
Δεν κατακρίνεται η ιδέα καθ αυτή, παρά μόνο η συγκεκριμένη υλοποίηση.
Είναι ντροπή για μια εταιρεία όπως η Citroen να βγάζει σε κυκλοφορία ένα τέτοιο όχημα με μηδαμινή προστασία των επιβατών. -
@teo-mak said in Citroen Ami:
Δεν κατακρίνεται η ιδέα καθ αυτή, παρά μόνο η συγκεκριμένη υλοποίηση.
Είναι ντροπή για μια εταιρεία όπως η Citroen να βγάζει σε κυκλοφορία ένα τέτοιο όχημα με μηδαμινή προστασία των επιβατών.Ακριβώς αυτό!! Το λέω μήνες τώρα...αλλά όλοι το κάνουν γαργάρα. ΟΚ να το βγάλει ο παντελώς άγνωστος κινέζος, αλλά για μια εταιρεία σαν την Σιτροέν είναι ντροπή και απαράδεκτο!! Ειδικά όταν η υλοποίησή της είναι και από τις χειρότερες και μακράν χειρότερη των Κινέζων. Αυτό κατακρίνω και εγώ και όχι την κατηγορία οχημάτων που έχει μια καποια χρησιμότητα.
Citroen Ami