-
@criuser said in Citroen Ami:
Τώρα που το Αιγκο το θερμικό ακουμπάει στα 20 χιλιάρικα , σας φταίει το ΑΜΙ.
Το ΑΜΙ έχει €10.000, το Αιγκο €14.000....πιστεύεις ειλικρινά ότι αξίζει €10.000 το ΑΜΙ? Δεν έχει ούτε το 1/4 του κόστους και ποιότητας των Α μινι. Και άσε το Αιγκο, πάρε το C1 της ίδια εταιρείας. Τα 10Κ του ΑΜΙ είναι αστεία απλά!!
-
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που θεωρεί ότι η Citroen έβγαλε το Ami για εμπορικούς λόγους;
Μόνο εγώ βλέπω άλλα πράγματα σε αυτό το αυτοκίνητο;
Κάποτε είχε βγάλει η Toyota το Urban Cruiser και την έκραζαν αδυσώπητα. Που να ήξεραν ότι σήμερα πολλοί από αυτούς που την έκραζαν θα περίμεναν 12 και 14 μήνες στην ουρά για την παραλαβή ενός Toyota της ίδιας κατηγορίας.
Η Citroen ξέρει καλά το παιχνίδι του product management. Το παίζει καλά πολλές δεκαετίες τώρα και πρωτοπορεί.
-
@fanis75 said in Citroen Ami:
Επειδή πολλά γράφτηκαν πάμε από την αρχή:
- Δεν μπορεί να κινηθεί ώς δίκυκλο, άρα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.
- Δεν προσφέρει προστασία 4τροχου ούτε άνεση (ζέστη, κρύο, μπάζει νερά κλπ.) άρα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.
- Είναι επικίνδυνο να κινείται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (Μεσογείων, Κηφισίας, Λαυρίου, Μαραθώνος, κλπ.) με αυτή την ταχύτητα.
- Είναι επικίνδυνο να το οδηγούν (ειδκά σε αυτούς τους δρόμους) 16χρονα.
- Δεν μπορεί να κινηθεί σε νησιά (εκτός μεγάλων για μέσα στο κέντρο) που έχουν τεράστιες ανηφόρες (ασ δοκιμάσει να ανέβει στην Χώρα Σερίφου, Τήνου, Σίφνου, Μήλου κλπ.).
- Είναι εξαιρετικό για ιστορικά κέντρα και δρόμους ήπια κυκλοφορίας ή πεζοδρόμησης (π.χ για Αθήνα: πλάκα, κεραμεικός, μοναστηράκι κλπ.). Άρα κάποιος πρέπει να έχει €6.000 για να έχει εμταφορικό μέσο μόνο για αυτές τις περιοχές...άρα σε ποιους απευθύνεται?
- Ναι εαν μπορούσες να το νοικιάσεις με €20/μήνα μια χαρά θα ήταν και στην Ελλάδα για πολύ συγκεκριμένη χρήση. Αλλά στα €6.000 κάποιος πρέπει να είναι ΠΛΟΥΣΙΟΣ για να το πάρει ώς γκάτζετ ή ως 5ο ή 6ο μεταφορικό όχημα.
Φυσικά οι έχοντες τρικολόρ γυαλιά (που λέει και ο Χάρης) το βλέπουν ώς next best thing to sliced bread!!
Χαίρομαι την επιχειρηματολογία τέτοιου τύπου, και επικροτω.
Θα απαντηθούν όλα από την ιστορία σιγά σιγά, δεν έχω λόγω να γράφω σεντόνια, είμαι βέβαιος για την επιτυχία του, άλλωστε ήδη είναι επιτυχημένο, μόνο σε μερικούς μήνες Ιταλία/Γαλλία πούλησε 10.000 κομμάτια..
And for such a confusing object, the Citroën Ami still met with some success. The Chevron brand announces that more than 9,000 copies have already been sold, while the Ami was only sold in France and Italy for many months. It must be said that the quirky advertising campaign, and innovative sales methods (notably through subscription and brands such as Fnac or Darty) have been able to find a new audience, which is not necessarily the same as that of conventional unlicensed cars.
Προσέξτε την τελευταία παράγραφο, χτυπάει ένα κοινό που μπορεί καν να μην ενδιαφέρεται να πάρει αυτοκίνητο, και κυκλοφορεί με ηλεκτρικά πατινια και λεωφορεία..
Όσο για τα Γαλλικά γυαλιά, δεν αρνούμαι ότι βρίσκω τη Γαλλία μία χώρα που μας ταιριάζει. Ελλάς -Γαλλια συμμαχία, Rafale, Belh@ra και τα λοιπά, έχω ζήσει και λίγο εκεί, δεν κρύβω ότι είναι πολύ κοντύτερα σε εμένα και την κουλτούρα μου από Γερμανία και Ιαπωνία. Είναι σαν το ερώτημα με το αυγό και την κότα, απλά σου πάνε κάποια πράγματα περισσότερο.
Ασχετο με το Ami βέβαια όλα αυτά, θα περίμενα ας πούμε κάτι αντίστοιχο από τη Honda, και θα ήταν τέλειο και πάλι θα έλεγα ότι είναι καταπληκτική ιδέα.
Άς πούμε από τα πιο ενδιαφέροντα ηλεκτρικά που έχω δει μέχρι στιγμής, για μένα είναι το Honda e, βλέπεις όμως την τιμή στα 32.000 και σιωπας..τι να σχολιάσω για το e; Είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Ένα εργαλειακι με 5.500 (για άτομα κάτω των 29 ετών) όμως θα μπει σε πολλά σπίτια. Δεν είναι αυτοκίνητο. Είναι μεταφορικό μέσο.
Το e είναι αυτοκίνητο, και μάλιστα πολύ ακριβό. Αν ήμουν πλούσιος, από αυτούς που λέτε, το e θα έπαιρνα να έκανα μόστρα, όχι ένα όχημα που μπορεί να βγάλει και ένας 16 χρονος δουλεύοντας part time για κάνα 2 χρόνια και με το χαρτζιλίκι του παππού..
-
Εγώ για τη χώρα μας το βλέπω για instant flop που λένε στο χωριό μου. Μόνο για πολύ εξειδικευμένες χρήσεις, άρα από τη φύση τους περιθωριακές.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να κάνει κάτι ως νοικιάρικο για τουρίστες, π.χ.να το παίρνει ο άλλος στη Αθήνα και να κάνει τη γύρα του και να το καλαμπουρίζει κι από πάνω. -
θα συμφωνήσω σε αρκετά με τον @dublin αλλά θα σταθώ στον 16χρονο που μετά απο 2 χρόνια χαρτζιλίκι και part time δουλειά θα είναι 18 και σιγά μην δώσει τον ιδρώτα του στο ami , ένα hatch 15ετίας θα πάρει να γουστάρει και εκδρομές
-
Αυτές οι πωλήσεις μήπως είναι εταιρικές για τα ενοικιαζόμενα ;
Εντωμεταξυ για κάθε μια από αυτες τις πωλήσεις πληρώνουμε όλοι εμείς τη διαφορά με καποια επιβάρυνση φόρου;;; Ποιος πληρώνει για την έκπτωση;
Μήπως να πληρώσουν την διαφορά των ami όσοι αγοράζουν diesel οχήματα της ίδιας εταιρίας, προκειμένου να γίνει φθηνό και να είναι επιτυχία του μάρκετινγκ;
Σου λέει, έχεις μείνει άναυδος από τα προϊόντα της εταιρίας, θεωρείς εξαιρετική ιδέα το ami και όλους του υπόλοιπους άσχετους που δεν το βλέπουν, αλλά περιμένεις να πληρώσουν την διαφορά όλοι οι άλλοι για να πουλήσει;
Ιδέα, για να μην εχεις και τύψεις.....την διαφορά στην έκπτωση την πληρώνεις εσυ που θα επιλέξεις και ένα diesel της ίδιας εταιρίας για να κάνεις τα ταξιδακια σου οικονομικά. -
Είμαι 28 (δεν είμαι, για την συζήτηση το λέω) μένω Αθήνα και σκέφτομαι να το πάρω το Ami. Θέλω απλά ένα μεταφορικό μέσο, να πηγαίνω από το σημείο 1 στο 2. 5500 € λοιπόν.
Μένω Μαρούσι, πείτε μου πως θα πάω με αυτό στα παρακάτω μέρη, στον φίλο Α που μένει Χαλάνδρι, στον φίλο Β που μένει Περιστέρι, στον φίλο Γ που μας λέει εμένα και του φίλου Α να πάμε παραλιακά για καφέ τώρα που καλοκαιριάζει.
Όλα τα παραπάνω και την 1η Ιουλίου με 30 °C.
Φαντάζομαι η απάντηση είναι να πάρω ότι ξεχασμένο στενάκι υπάρχει γιατί αν βγω Κηφισίας θα μας δείξουν στις ειδήσεις. Και στην ερώτηση β, να πάρω ανεμιστηράκι με μπαταρία μάλλον. -
Μα τι περίεργοι άνθρωποι που είστε, πόσο άσχετοι από μάρκετινγκ...
-
@dublin said in Citroen Ami:
Θα απαντηθούν όλα από την ιστορία σιγά σιγά, δεν έχω λόγω να γράφω σεντόνια, είμαι βέβαιος για την επιτυχία του, άλλωστε ήδη είναι επιτυχημένο, μόνο σε μερικούς μήνες Ιταλία/Γαλλία πούλησε 10.000 κομμάτια..
Μα το θέμα δεν είναι εαν θα έχει επιτυχία ή όχι. Σίγουρα θα έχει επιτυχία όπως τόσα και τόσα άχρηστα αντικείμενα. Το θέμα μας είναι ότι -στην Ελλάδα - είναι παντελώς άχρηστο έως και επικύνδυνο. Και απλά θα πουλήσει λόγω μόδας, γκάτζετ κλπ (μην τα ξαναγράφω) και όχι για τους πραγματικούς λόγους που φτιάχτηκε - αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες.
-
Και τα προϊόντα καπνού πουλάνε. Τι σημαίνει αυτό;
Μα ποιος έχει κριτήριο μόνο τις πωλήσεις και όχι την κριτική του ικανότητα;
-
Τα ηλεκτρικά έχουν επιδότηση σε όλη την Ευρώπη.
Το ΑΜΙ λοιπόν έχει 6500 και 5500 αν είσαι μέχρι 29.Δεν κάνει για την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα πολιτιστικά είναι κοντά στο Κάιρο...
Σαν εκείνο τον ταξιτζή που πέρναγε όλα τα κόκκινα και στο πράσινο σταμάτησε. Και όταν ο τρομαγμένος επιβάτης τον ρώτησε γιατί, ο οδηγός του είπε : Εγώ με τον αδελφό μου δεν έχω τρακάρει ποτέ...
-
Μήπως το Κάιρο έχει ανηφόρες Κυψέλης
ενώ οι ανηφόρες Μονμάρτρης είναι πιο σικ για το Ami;Δε λέω, καλός και ο πολιτισμός Καϊρου
αλλά αυτό το ότι όποιος δε γουστάρει την συγκεκριμένη υλοποίηση της Citroen
ταυτίζεται πολιτισμικά με το Κάιρο... -
Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα και δεν έχουν σχέση με αυτό που έγραψα εγώ.
Εγώ λέω ότι στις δυτικές χώρες , στους δρόμους έχουν 50 χαω , στους περιφερειακούς 60 και μόνο στους εξωτερικούς περιφερειακούς έχουν πάνω από 80.
Επίσης στους επαρχιακούς έχουν 60-90.Στις αστικές όμως ζώνες έχουν 30 και όλα αυτά τα τηρούν αυστηρά, αφού οι κάμερες είναι εκεί, αλλά και η αστυνομία παρούσα.
Εδώ στα στενά πάμε με 50-70, στους περιφερειακούς τύπου Χαμοστέρνας με όσο κάτσει , όπως και στις Κηφησίας , Μεσογείων, όταν δεν έχουν κίνηση.
Προφανώς λοιπόν είμαστε Κάιρο και δεν είμαστε Μόναχο.
-
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε τυχαία το Κάιρο,αλλά επειδή είχα την ατυχία να βρεθώ εκεί για 3 ολόκληρα μερόνυχτα,οι τύποι απλά δεν υπάρχουν. Τύφλα να έχουν οι κασκαντέρ!!!
-
Αν εννοείς με το ότι «τρέχουμε στα στενά»
ότι στις πόλεις που ξεκινήσαν να βάζουν αυτά τα όρια των 30km/h,
το έκαναν αποκλειστικά για λόγους οδικής ασφάλειας που δεν το κάνουμε εμείς γιατί είμαστε «Κάιρο» ,
μάλλον είσαι λάθος, δεν ήταν μόνο οι λογικές οδικού «πολιτισμού» που υποτίθεται δεν τις ασπαζόμαστε όσοι δεν ενθουσιαζόμαστε με την συγκεκριμένη υλοποίηση.Μιλάμε για ένα ΙΧ με τιμή 10.000€ το οποίο δεν μπορεί να κρατήσει ταχύτητα σε ανηφόρα.
Όχι 30km/h, ούτε 15km/h δε φτάνει σε ανηφόρα
και δες βίντεο παραπάνω.
Δεν.
Αν σταματήσει πάνω στην ανηφόρα,
πρέπει να πάει πίσω να ξαναπάρει φόρα ή να κατέβει ο συνεπιβάτης να σπρώξει.ΥΓ: Καλά στο Κάιρο δε συζητάμε, σε τρακάρουν και δεν τρέχει τίποτε, απλά συνεχίζεις σα να μη συνέβη...
Κάτι Ami οι στούκες θα τα είχαν ρίξει στο Νείλο... -
Εντάξει ένδεια επιχειρημάτων , μισές αλήθειες και ολόκληρες ανακρίβειες.
Σε πληροφορώ ότι οι Ζώνες 30 χλμ στις περιοχές κατοικίας στην Γερμανία και Γαλλία και Ολλανδία τις συνάντησα από το 1984 που πήγα πρώτη φορά εκεί σε ηλικία που καταλάβαινα, γιατί είχα πάει και το 1967 αλλά ήμουν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού τότε.
Αρα ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΝΕ τώρα που ανακριβώς γράφεις και προφανώς δεν είχαν ξεκινήσει και το 1984.
Επίσης το Αμι δεν κάνει 10000 αλλά 9500 και 6500 με την επιδότηση που παίρνουν όλοι.
Ακόμα δεν είναι αμάξι. Είναι γκάτζετ αντί για παπάκι και ποδήλατο. Αλλά στο Κάιρο του Αιγαίου , αυτά φαίνονται λογικά , γιατί το να πηγαίνουμε με 150 στην Κηφισίας το βράδυ , είναι λογικό.
Και ναι το ΑΜΙ δεν κάνει για τις κουλομαρίες που το παίζουν σουμάχερ στα στενά του Καίρου του Αιγαίου.
-
Εξ ιδίων κρίνεις την ένδεια και τις ανακρίβειες;
Αν δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα, ξαναδιάβασε τί ακριβώς έγραψα.
Και ενημερώσου καλύτερα. Δε θα πω κάτι παραπάνω.Στις πόλεις που ΠΡΟΣΦΑΤΑ έβαλαν όρια 30km/h - αν δεν το ξέρεις, δε θα κάτσω να σου εξηγώ , ευρωπαϊκότατες είναι - δεν το έκαναν αποκλειστικά για λόγους οδικού πολιτισμού και ασφάλειας.
Αλλά δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει ότι όντως μισές αλήθειες, ένδεια επιχειρημάτων και ανακρίβειες είναι αυτά που γράφεις παραπάνω.
Δε μπορώ να ψυχανεμιστώ πότε εννοείς ότι θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για έκταση αστικού ιστού και πότε όχι.
Αυτό που μευτάει είναιι πως ούτε 16χρονος δε θα το κυκλοφορούσε με σκοπό να το πηγαίνει βόλτα στο τετράγωνο και μόνο.Προφανώς και το Ami δεν κάνει για έκταση αστικού ιστού,
όχι για κουλαμάρες αλλά ούτε ανηφόρα δε βγάζει.
Αν είναι καποιος να το πάρει για να πηγαίνει βόλτα στο γήπεδο του γκολφ, πάσο.Αλλά για 9500 με 10000 χιλιάρικα που φτάνει με τον «εξοπλισμό»,
είναι και πανάκριβο
και προφανώς δεν κάνει ούτε για το πριγκηπάτο του Μονακό γιατί κι εκεί τις έχει τις ανηφόρες.ΥΓ:
BTW, πήγα και το είδα για να έχω μια ιδέα. -
Δεν ξέρω τι γίνεται στο Κάιρο, αλλά στην μπολιτισμένη Ευρώπη σε πολλές χώρες, τις θέσεις πάρκινγκ κ.τ.λ. σε πολυκατοικίες τις πληρώνεις με τον μήνα εκτός και αν έχεις δικό σου σπίτι στα προάστεια κ.τ.λ. οπότε φαντάζομαι το σκέφτεσαι κάπως παραπάνω να πάρεις κάτι τέτοιο.
-
Και εγώ το είδα και εγώ δεν σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο, γιατί δεν μου χρειάζεται, ούτε με βολεύει στον τρόπο ζωής μου.
Αν έκανα διαδρομές 2-5 χλμ σε αστικές περιοχές , τότε μπορεί να το σκεπτόμουν.
Για τα 30 χλμ στις περιοχές κατοικίας έχω προσωπική άποψη, οπότε δεν με ενδιαφέρουν άλλες απόψεις.
Δεν ξεκίνησαν τώρα.
Τώρα οι εμμονές για το πόσο κάνει, δεν είναι για συζήτηση, αφού είναι ξεκάθαρο.
-
Γιατί λέτε 10.000; 5.500 κάνει για κάτω των 29 και 6.500 για πάνω..αν κάνει 10.000 λέω και εγώ ότι θα είναι αποτυχία.. αλλά δεν κάνει..
Επίσης, το παράδειγμα ατυχεστατο με την τελική, γιατί έκτος από παραλιακή, στις υπόλοιπες διαδρομές πας άνετα με 45.. δηλαδή ο μ.ο ταχύτητας πόσο είναι στα κεντρικά σημεία της Αθήνας; Γράφετε 60ρες με το αυτοκίνητο; Όσοι κινούνται αποκλειστικά κέντρο 20-30χλμ έχουν μέσο όρο.
Κοίταξα τις πωλήσεις, έχει περάσει τις 14.000, αλλά διατίθεται σε πολύ μικρό δίκτυο και όχι σε όλες τις χώρες.
Επίσης κάποιες πληροφορίες για την έκδοση cargo από το δελτίο τύπου. Φαντάζομαι πολλές εταιρείες στο κέντρο θα πάρουν μερικά..
"Όμως η Citroen προχωρά ένα βήμα μπροστά και σκέφτεται τους επαγγελματίες με την κυκλοφορία του My Ami Cargo, μια έξυπνη λύση ηλεκτρικής διανομής, με όλα τα πλεονεκτήματα του Ami. O συνολικός όγκος φόρτωσης ξεπερνά τα 400 λίτρα και το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 140 κιλά, χάρη στον μεταβλητό διαθέσιμο χώρο που καταλαμβάνει τη θέση του συνοδηγού. Αυτή η νέα ηλεκτρική πρόταση αποτελεί μια απάντηση στις νέες ανάγκες κινητικότητας εταιρειών για διανομές και παραδόσεις προϊόντων, εμπόρων, τεχνιτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, τοπικών αρχών και διοικήσεων, ακόμη και κατασκευαστών."
Citroen Ami