-
@lap said in CarTalk.gr:
Αυτή είχε τετραταχητο στην 200 άρα της. Και πάλι ήταν ελαφρύς ο μοχλός στις αλλαγές με σχετικό καλό κούμπωμα, αλλά πολύ βαρυς ο συμπλέκτης. Ειδικά σε αυτόματο με μετατροπέα είχε πολλά θέματα.
Μάλλον δεν την έχεις οδηγήσει!! Το χειροκίνητο είχε και τεράστιες διαδρομές.
Το αυτόματο (ακόμα και το 4αρι στην αρχή) ήταν εκπληκτικό για την εποχή της, 10 φορές πιο γρήγορο από ΖΦ και Αμερικάνικα. Ακόμα και ο ΚΚ που δεν συμπαθουσε τα αυτόματα έγραφε διθυράμβους για αυτό το κιβώτιο στις δοκιμές της εποχής.
-
Απλά το αυτόματο που φαινόταν καλό τότε, είναι άθλιο με τα σημερινά δεδομένα.
Είναι ότι χειρότερο για έναν οδηγό. Πρέπει κάποιος να είναι τελείως ανιωθος από αυτοκίνητα για να του αρέσει το άπειρο πατιναρισμα σε κάθε στιγμή και να μην βλέπει τις κλωτσιές με το βύθισμα στο κικ νταουν. Ίσως το πατιναρισμα τότε το έβλεπαν ως ποιοτική λειτουργία. Το αυτοκίνητο στην 200 άρα είχε μεγάλο βάρος, μικρή ροπή για το βάρος του και μεγάλες απώλειες από το κιβώτιο. Η κίνηση ήταν ένα συνεχές πατιναρισμα.Ναι την έχω οδήγησει και αρκετές φορές, λες να επιμένω χωρίς να την έχω οδηγήσει, και χειροκίνητη και αυτόματη, και άλλες Μερσεντές μέχρι και κορυφαίες.
Το χειροκίνητο είχε μέτριες διαδρομές όχι όμως τεράστιες. Ήταν ελαφρύς ο μοχλός και με σχετικά καλό κούμπωμα. Ο συμπλέκτης ήταν πολύ βαρυς.
Στα νεότερα μοντέλα ήταν πιο καλές οι αλλαγές και αισθητά πιο ελαφρύς ο συμπλέκτης.Μάλλον συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Απλά το αυτόματο που φαινόταν καλό τότε, είναι άθλιο με τα σημερινά δεδομένα.
Με δουλεύεις?!?!?! Δεν εξηγείται αλλιώς....ποια σημερινά δεδομένα??? Για το τότε μιλάμε. Και μαι Φεράρι του 1985 με τα σημερινά δεδομένα χάλια είναι σε σχέση με ένα Focus RS του σήμερα! Για το τότε μιλάω και λεω ότι η ΜΒ πάντα είναι ΚΟΡΥΦΑΙ αυτόματα κιβώτια (στην εποχή τους φυσικά) και ΑΘΛΙΑ χειροκίνητα. Δεν έγραψα κάτι άλλο....
-
Πω να το πω αλλιώς ήταν χάλια το αυτόματο της. Την οδήγησα πολλές φορές και μάλιστα με λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο σε άριστη κατάσταση και με αλλαγές λαδιών κτλ. Ήταν κακό αυτόματο. Δεν πάει να ήταν το κορυφαίο, ήταν χάλια για τον οδηγό του.... πως να το πω αλλιώς; Άλλωστε οι οδηγοί με αυτόματα εκείνη την εποχή δεν τους ενδιέφερε η οδήγηση παρά η άνεση.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Πω να το πω αλλιώς ήταν χάλια το αυτόματο της. Την οδήγησα πολλές φορές και μάλιστα με λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο σε άριστη κατάσταση και με αλλαγές λαδιών κτλ. Ήταν κακό αυτόματο. Δεν πάει να ήταν το κορυφαίο, ήταν χάλια για τον οδηγό του.... πως να το πω αλλιώς; Άλλωστε οι οδηγοί με αυτόματα εκείνη την εποχή δεν τους ενδιέφερε η οδήγηση παρά η άνεση.
Ανίκητος....
-
Τώρα τι να απαντήσω;
Αν σου αρέσει αυτό το πράγμα ως οδηγός..... Μπράβο στα γούστα σου.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Αν σου αρέσει αυτό το πράγμα ως οδηγός..... Μπράβο στα γούστα σου.
Μου αρέσει για αυτοκίνητο του 1985....σύγκρινέ το με το τι κυκλοφορούσε τότε. Για σήμερα δεν μου αρέσει (αν και η W124 παραμένει η κορυφαία ΜΒ στην κατηγορία αυτή, ποτέ δεν ξεπεράστηκε). Στην δε 500Ε, απλά είναι ΕΠΟΣ!
-
Ε αν το συγκρίνεις και με το κατσαριδακι ή το γκολφ της εποχής ειναι επική.
Σαν αυτόματα όμως οι παλιές Μερσεντές ήταν άθλιες. Ιδιαίτερα με μικρούς κινητήρες. Όπως και αν το καλύπτουμε με διάφορες σάλτσες η αλήθεια είναι ότι ήθελες να τελειώσει η οδήγηση και να την παρατήσεις.εαν έψαχνες μια απλη βόλτα με κλιματισμό να κοιτάς απ' έξω τον κόσμο και να περνάς άνετα από λακούβες κτλ ναι ήταν πολύ καλή.
-
Έχουν τρελαθεί στις τούρτες γενεθλίων εκεί στη VW. Τις προάλλες ήταν τα 20α γενέθλια του Touareg, τώρα του Golf R. Άντε και καλό πτυχίο.
https://cartalk.gr/volkswagen-golf-epeteiaki-ekdosi-gia-eikosta-tou-genethlia/
-
Πω πω αμαξάρα.
-
@manast said in CarTalk.gr:
@super-t said in CarTalk.gr:
Οπότε 0-100, 20 δευτερόλεπτα με το Spring είναι η απάντηση;
Νομίζω το θέτεις με λάθος τρόπο. Σ´ένα αυτοκίνητο πόλης πιο πολύ χρησιμότητα θα είχε το 0-50.
Παρ´όλα αυτά ετούτο έχει 0-100 γύρω στα 15. Η δική μου άποψη είναι ότι τα ηλεκτρικά θα έπρεπε να είναι αυστηρά αστικής - περιαστικής χρήσης.-ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ-. Αρα ναι, ένα όχημα που κάνει 0-100 σε 1,9 sec και απαιτεί όλα αυτά τα συστήματα που υποστηρίζουν αυτήν την επίδοση ΔΕΝ είναι πόλης.
Πιθανόν έχεις άλλη γνώμη.Η Dacia λέει, 0-50 km/h, 6 δευτερόλεπτα, 0-100 km/h, 19 δευτερόλεπτα, 80-120 km/h, ... 26 δευτερόλέπτα, τελική 125 km/h.
Συμφωνώ ότι μπορεί να είναι πολύ καλό για μέσα στην πόλη, αλλά αν θες να βγεις και λίγο έξω χρειάζεσαι και δεύτερο αμάξι. -
LaFerrari με λιγότερα από 40 χιλιάρικα και κινητήρα V10; Μπείτε στην ουρά για χαρτάκι!
https://cartalk.gr/laferrari-kryvei-enan-v10-sta-splachna-tis-poleitai-timi-sok/
-
Αυτό είναι! Οκτώ τροχοί σε ένα Caterham, πώς δεν το σκέφθηκε κανείς νωρίτερα;
https://cartalk.gr/eighterham-ena-caterham-okto-trochous-kali-athlia-idea/
-
@manast said in CarTalk.gr:
Πιθανόν έχεις άλλη γνώμη.
Η Dacia λέει, 0-50 km/h, 6 δευτερόλεπτα, 0-100 km/h, 19 δευτερόλεπτα, 80-120 km/h, ... 26 δευτερόλέπτα, τελική 125 km/h.
Συμφωνώ ότι μπορεί να είναι πολύ καλό για μέσα στην πόλη, αλλά αν θες να βγεις και λίγο έξω χρειάζεσαι και δεύτερο αμάξι.Μπορώ να σε βεβαιώσω ότι δεν σκοπεύω να το αγοράσω (όπως και κανένα ηλεκτρικό άλλωστε, όσο αυτά θα χρειάζονται ...φόρτιση)!
Θα σου συνιστούσα να το αποφύγεις κι εσύ αφού σου φαίνεται αργό (που είναι).
Επιμένω βέβαια ότι θα το προτιμούσα σαν πόλης (σε συνάρτηση με την αναμενόμενη τιμή ασφαλώς) από κάτι 5τονα θωρηκτά που πετυχαίνουν παρόμοιο ...βεληνεκές δράσης με πολλαπλάσια τιμή, δυσκινησία αλλά άριστο 0-100!
Μ'αρέσει πολύ που είναι στενό και ας συμφωνήσουμε ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερη επιτάχυνση!
Υ.Γ. άρα παραμένει στο μυαλό μου ως καλύτερο ηλεκτρικό το 500e -
Εξαιρετικό το 500, αλλά ακριβότερο και ξεκάθαρα μη χρηστικό από θέμα χωρών για οικογένεια με παιδιά.
-
Αγαπητέ dimsabas δεν παίρνεις και το born για δοκιμούλα να μας γράψεις ένα συγκριτικό με το id3?
Πολύ χρήσιμο θα ήταν να δούμε πως στέκονται τα ξαδερφάκια το ένα απέναντι στο άλλο. Και έχουν και σημαντική διαφορά στην τιμή. -
Ναι, καλή ιδέα. Γενικώς δεν έχω παρουσιάσει ακόμα την Cupra. Κι ένα Formentor (ασχέτως κινητήρα) θα ήταν καλή περίπτωση. Σε ευχαριστώ πολύ!
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
LaFerrari με λιγότερα από 40 χιλιάρικα και κινητήρα V10; Μπείτε στην ουρά για χαρτάκι!
https://cartalk.gr/laferrari-kryvei-enan-v10-sta-splachna-tis-poleitai-timi-sok/
Για μήνυση είναι ο τυπάκος...
-
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ
Πρόταση για πανέμορφο Σαββατοκύριακο σε απόσταση αναπνοής από την Αττική. Βάργιανη, δίπλα στην Παύλιανη, άγνωστη και πανέμορφη. Με προτάσεις για πεζοπορία στη φύση, βόλτα στα έγκατα της γης με το βαγονέτο, ξενάγηση στο Χάνι της Γραβιάς.
Την επισκεφτήκαμε με Opel Mokka πετρέλαιο. -
Έρχεται φόρος ανάλογα με το βάρος του οχήματος. Στο στόχαστρο τα ηλεκτρικά.
https://cartalk.gr/erchontai-prostima-gia-varia-aftokinita-tremoun-ilektrika/
CarTalk.gr