-
Καλά κάνεις cirus, η αισιοδοξία θα είναι η βάση για μια τελολογική εξέλιξη.
Ο σκοπός είναι να έχουμε φθηνά ev, οπότε οι ιδέες και οι εξελίξεις θα οδηγηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να επιβεβαιωθούν. Αν απλά κάνεις προέκταση και προβολή της σημερινής κατάστασης χωρίς μια τελολογική προσέγγιση, δεν θα μπορείς να δεις καθαρά το μέλλον.
-
@cirus said in CarTalk.gr:
Αναθεμα και αν τους κάνουν χιλιόμετρα αυτοί που τα έχουν. πιο πολύ για ποζερια τα έχουν. Υπάρχουν βεβαια και εξαιρέσεις αλλά είναι απειροελάχιστες.
Ετσι και αλλιώς τα supercars δεν έχουν ιχνος πρακτικότητας. ούτε βαλίτσα και 3ο άτομο δεν μπορείς να πάρεις σε ταξίδι οπότε τι σε νοιάζει η αυτονομία, σαμπως θα ταξιδέψεις με αυτό.Δεν είναι έτσι. Και σε πίστα τα βάζουν (έχω οδηγήσει τέτοια στις Σέρρες) και ταξίδια κάνουν (οι περισσότεροι τα είχαν φέρει από Αθήνα οδικώς, μερικοί τα φόρτωσαν σε νταλίκα). Ξέρω όμως και πολλούς που κάνουν τον γύρο της Ευρώπης με τέτοια αυτοκίνητα. Και γιατί να θέλεις 3 θέσεις; Εσύ και το έτερον ήμισυ...
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
Αναθεμα και αν τους κάνουν χιλιόμετρα αυτοί που τα έχουν. πιο πολύ για ποζερια τα έχουν. Υπάρχουν βεβαια και εξαιρέσεις αλλά είναι απειροελάχιστες.
Ετσι και αλλιώς τα supercars δεν έχουν ιχνος πρακτικότητας. ούτε βαλίτσα και 3ο άτομο δεν μπορείς να πάρεις σε ταξίδι οπότε τι σε νοιάζει η αυτονομία, σαμπως θα ταξιδέψεις με αυτό.Δεν είναι έτσι. Και σε πίστα τα βάζουν (έχω οδηγήσει τέτοια στις Σέρρες) και ταξίδια κάνουν (οι περισσότεροι τα είχαν φέρει από Αθήνα οδικώς, μερικοί τα φόρτωσαν σε νταλίκα). Ξέρω όμως και πολλούς που κάνουν τον γύρο της Ευρώπης με τέτοια αυτοκίνητα. Και γιατί να θέλεις 3 θέσεις; Εσύ και το έτερον ήμισυ...
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ παγκοσμίως το κάνουν αυτό, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. οι περισσότεροι τα βγαζουν μονο για την βόλτα να τους δουν με αυτό και τα έχουν σε γκαραζ μόνιμα και για μονιμο αυτοκίνητο έχουν σωφερ και δεν οδηγούν καν.
και αυτούς τους λίγους τους χαίρομαι και μπράβο τους!!!!!
Ξερεις πολύ καλά ότι η πλειοψηφία ΔΕΝ είναι έτσι.
Και για πίστα αρκει η αυτονομία των ηλεκτρικων. τεσπα ακυρη συζήτηση καθώς μιλάμε για το 0,01% των αυτοκινητων σε supercars και το 0,001% των ηλεκτρικών supercars. Αδιάφορο τελειως για μενα
-
@super-t said in CarTalk.gr:
@super-t said in CarTalk.gr:
Δυστυχώς τα κόστη εκεί είναι. Δεν είναι παράλογο να κοστίζει ένα ηλεκτρικό 25 χιλιάρικα, όταν ένα Fiesta ξεκινάει από τα 20...
το ότι ειναι εκεί, εκεί είναι
παραλογο είναι, οχι για τώρα γενικά. και αυτό θα άλλαξει , το πότε δεν ξέρουμε μόνο
τα ηλεκτρικά έχουν πολύ λιγότερα μέρη, πολυ λιγότερα περιπλοκα μηχανικά μέρη και γενικά αν εξαιρέσεις τις μπαταρίες πολύ φτηνότερο κόστος παραγωγής ακόμα και που πρέπει να έχουν τα πάντα ενισχυμένα για να υποστηρίξουν το μεγαλύτερο βαρος λόγο μπαταριών
Μόλις βεβαια βάλεις τις μπαταρίες στην εξίσωση εκεί γ@μιέται ο Δίας (no offense προφανώς δεν λέω για σένα)
Ετσι γίνονταν και όταν υπήρχαν τα απλά phones και εβγαιναν τα smartphones πολύ ακριβότερα αλλά το κόστος με τα χρονια έπεσε πάρα πολύ και τα smartphones πια κοστίζουν όσο κόστιζαν τα nokia τα παλιά χωρίς smart features
Το ίδιο περιμένω να γίνει και για τα αυτοκίνητα. Πες με αισιόδοξο αλλά αυτό πιστεύω
Τις αυξήσεις στους μισθούς των εργατώνε που θα αναγκαστούν να κάνουν οι εταιρίες δεν θα τις περάσουν στο κόστος του οχήματος;
Τις αυξήσεις στους μισθούς των εργατών που θα αναγκαστουν να κάνουν οι εταιρείες??????????
πραγματικά δεν καταλαβαίνω την ερώτηση για να απαντήσω σε αυτή. Τι σχέση έχουν οι μισθοι των εργατών? Ειτε κατασκευαζουν θερμικά είτε ηλεκτρικά ιδιο μισθό και αυξήσεις δεν παίρνουν? Αν εννοεις κάτι αλλο ριξτα και ξανασπάστα γιατι δεν σε πιάνω
Η απάντηση ήταν γενικά για το αν θα πέσουν οι τιμές στο μέλλον.
και το μεγάλο κείμενο είναι το εξής, έχω φίλους, γνωστούς κ.τ.λ που δουλεύουν σε ευρωπαικές φορτηγοβιομηχανίες/αυτοκινητοβιομηχανίες κ.τ.λ. που βγάζουν και κανονικά και ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή την περιόδο είναι οι συζητήσεις των συνδικάτων με τις διοικήσεις για τους μισθούς. Θα κλείσουν σε κάτι σαν αύξηση 2,5 % για τους μισθούς. Αυτό το έξτρα κόστος κάθε μήνα σε αριθμό 5000 ατόμων και μικρότερο ποσοστό σε άλλα 5000 άτομα, θα το αφαιρέσει από τα κέρδη της η κάθε εταιρία ή τα το περάσει στις τιμές των οχημάτων;
Αυτό ρωτάω.ο καταναλωτής ευθεως.
και στα ηλεκτρικά και στα θερμικα
νομίζω όμως είναι άτοπη συζήτηση. Εγώ μιλάω για το ότι τα ηλεκτρικά θα φθηνήνουν σε σχέση με τα θερμικά.
Δεν αναλύω το Καπιταλιστικό σύστημα το οποίο είναι γνωστό σε όλους.
-
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ παγκοσμίως το κάνουν αυτό, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. οι περισσότεροι τα βγαζουν μονο για την βόλτα να τους δουν με αυτό και τα έχουν σε γκαραζ μόνιμα και για μονιμο αυτοκίνητο έχουν σωφερ και δεν οδηγούν καν.
Και για πίστα αρκει η αυτονομία των ηλεκτρικων. τεσπα ακυρη συζήτηση καθώς μιλάμε για το 0,01% των αυτοκινητων σε supercars και το 0,001% των ηλεκτρικών supercars. Αδιάφορο τελειως για μενα
Δεν είναι καθόλου ελάχιστοι. Διάβαζα τις προάλλες το report της Ferrari σχετικά με το usage των αυτοκινήτων της από τους πελάτες. Πάνω από το 50% των πελατών κάνει road trips. Επίσης πολλοί τα βάζουν σε πίστα. Θυμάμαι το i8 πάντως ότι μετά από 2-3 γύρους στις Σέρρες ήθελε φόρτιση. Στον 1ο γύρο πιάναμε 220 κοντέρ πριν τα φρένα για την Κ1 και στον 3ο πιάναμε 190 με το ζόρι...
-
Δεν είναι καθόλου ελάχιστοιθ. Διάβαζα τις προάλλες το report της Ferrari σχετικά με το usage των αυτοκινήτων της από τους πελάτες. Πάνω από το 50% των πελατών κάνει road trips. Επίσης πολλοί τα βάζουν σε πίστα. Θυμάμαι το i8 πάντως ότι μετά από 2-3 γύρους στις Σέρρες ήθελε φόρτιση. Στον 1ο γύρο πιάναμε 220 κοντέρ πριν την Κ1 και στον 3ο πιάναμε 190 με το ζόρι...
και δίκιο να έχεις , που δεν έχεις , μου είναι παντελώς αδιάφορο. και γω δεν μίλησα για ferrari. Υπάρχουν PAGANI, BUCATI, και ενα σωρο αλλες μαρκες supercar και το 90% για να μην πω παραπάνω κάνει επειροελαχιστα χιλιόμετρα και είναι κλεισμένα μεσα σε γκαραζ πολυεκατομυριούχουν και συλλεκτών.
Μαρεσει να τα χαζεύω ειτε θερμικα είτε ηλεκτρικα παρα πολυ και μεχρι εκεί. Δεν με ενδιαφέρει παραπάνω για να συννεχίσω αυτη την κουβεντα.
-
-
@dimsabas τη δοκιμή με το τζόγκερ την ανέβασες ή ακόμα ?
-
BUCATI
Bugatti...
sorry βιαστικο γράψιμο
https://www.hotcars.com/supercars-low-mileage-reasons-models/#bugatti-veyron
-
This post is deleted! -
ΔΟΚΙΜΗ
Το Opel Grandland Plug-in Hybrid 225 είναι ένα ικανό οικογενειακό μοντέλο, αλλά η τιμή του το αντιπαρατάσσει κατευθείαν απέναντι στις premium προτάσεις που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Αν τουλάχιστον ήταν τετρακίνητο με 300 ίππους, θα είχε ένα ισχυρό βέλος στη φαρέτρα του. Τώρα όμως; -
@yem said in CarTalk.gr:
@dimsabas τη δοκιμή με το τζόγκερ την ανέβασες ή ακόμα ?
Δεν το έχω πάρει ακόμα.
-
-
Ρε συ δεν έχεις φωτογραφίες του εσωτερικού
-
@lap said in CarTalk.gr:
Ρε συ δεν έχεις φωτογραφίες του εσωτερικού
Στο καλό σου, με κοψοχόλιασες. Δες ακριβώς πάνω από τον πίνακα.
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
@cirus για σένα.
https://cartalk.gr/oneiro-kathe-antra-mia-ferrari-road-trip-21-000-chiliometra/
Μάγκας!!!
αλλα μη λέμε ότι αυτός είναι το δείγμα. Αυτος είναι η εξαίρεση, γιαυτο μπήκε και σε αθρο. τοσο σπάνιο που είναι
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
@cirus για σένα.
https://cartalk.gr/oneiro-kathe-antra-mia-ferrari-road-trip-21-000-chiliometra/
Μάγκας!!!
αλλα μη λέμε ότι αυτός είναι το δείγμα. Αυτος είναι η εξαίρεση, γιαυτο μπήκε και σε αθρο. τοσο σπάνιο που είναι
Ναι, αυτός είναι όντως η εξαίρεση, αλλά 3000-5000 χλμ το χρόνο είναι συνηθισμένα για τους περισσότερους ιδιοκτήτες (φίλος μου έκανε μόλις 500 στον τελευταίο χρόνο, πριν την πουλήσει - υπάρχουν και τέτοια). Είναι λογικό να μην κάνουν πολλά παραπάνω, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν το λιγότερο 4-5 αυτοκίνητα και έτσι μοιράζονται τα χιλιόμετρα.
-
Δίκιο δεν έχει; Κάθε μέρα στη δουλειά, έχει βαρεθεί τα χαμηλά και γρήγορα.
https://cartalk.gr/daniel-ricciardo-den-allazei-ford-raptor-tou-gia-ola-supercars/
-
Ποιος θα τολμούσε να επενδύσει σε καινούριο κινητήρα πετρελαίου; Και μάλιστα 3.3 λίτρων; Μόνο η Mazda!
https://cartalk.gr/mazda-cx-60-petrelaio-3-3-litron-254-ippous-550-apo-49-432e/
-
Θα αντάλλαζες το κοντομάνικο που φοράς σήμερα με ένα ταξίδι στους δύο Πόλους;
https://cartalk.gr/nissan-ariya-e-4orce-ksekina-tin-apolyti-ilektriki-apostoli/
CarTalk.gr