-
Καλησπέρα σε όλους,
Σε λίγους μήνες περιμένουμε το 1ο μας παιδί οπότε δειλά δειλά ψάχνω το επόμενο αυτοκίνητο. Αποφασίσαμε, η σύζυγος δλδ, να κινηθούμε σε λογική SUV. Μένω επαρχία, κινούμαι εντός πόλης και λίγες φορές το μήνα θα βγω Εθνική. Θέμα parking δεν έχω. Χιλιόμετρα περίπου 15.000 ετησίως. Πρωτίστως λοιπόν με ενδιαφέρει η ασφάλεια και οι χώροι του νέου αυτοκινήτου να καλύπτουν τις νέες μου ανάγκες.
Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε B SUV ή C SUV. Budget max. 30.000€. Με ενδιαφέρει νέο αμάξι ή leasing.
Έχεις κάποιος να μου προτείνει σε ποια κατηγορία να καταλήξω και σε ποια μοντέλα?
Κάθε συμβουλή πολύτιμη.
Ευχαριστώ.
-
Nissan qashqai
-
-
Είναι το ασφαλεστερο στην κατηγορία που ψάχνεις και αν το δεις από κοντά ειναι πολυ εκλεπτυσμένο. Στα βίντεο δεν του φαίνεται.
-
@lap said in ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ:
Είναι το ασφαλεστερο στην κατηγορία που ψάχνεις και αν το δεις από κοντά ειναι πολυ εκλεπτυσμένο. Στα βίντεο δεν του φαίνεται.
Ευχαριστώ
-
Ένα μεγάλο B suv είναι ιδανικό για 3μελης οικογένεια, εμείς 4μελης και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το 2008 (ακόμη δεν έχουμε χρησιμοποιήσει μπαγκαζιερα). Capture/Kamiq είναι αρκετά μεγάλα και με χώρους.
Αν πας σε C suv και εγώ έχω ξεχωρίσει το Qasqai και έχω και ένα μικρό κόλλημα με το C5 Aircross (ειδικά αφού συνήθως ψωνίζω diesel).
-
Γιατι αποκλεισατε τα μικρομεσια οικογενειακα;;Οπως για παραδειγμα ενα Σκοντα Σκαλα,ενα Γορντ Φοκους, ενα Σεατ Λεον θα σας καλυψουν ανετα.Και εμεις ειμαστε τριμελεις οικογενεια με παιδι δυο ετων και μας καλυπτει απολυτα ενα απλο Κλιο.Αν επιμενεται ομως σε SUV ενα Σκοντα Καμικ δεν εχει αντιπαλο στα C suv τουλαχιστον.
Ασφαλη αυτοκινητα ειναι ολα τα συγρονα πλεον.Να θυμαστε οτι μονο επικθνδυνοι οδηγοι υπαρχουν και οχι επικυνδυνα αυτοκινητα. -
@ad276 said in ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ:
Αν επιμενεται ομως σε SUV ενα Σκοντα Καμικ δεν εχει αντιπαλο στα C suv τουλαχιστον.
Β SUV ειναι το Καμίκ....C είναι το Καρόκ.
-
Ναι σωστα.Δεν προλαβα να το διορθωσω....με προλαβες....:)
-
Ναι σωστα.Δεν προλαβα να το διορθωσω....με προλαβες....:)
αχαχαχα....μου χτυπάει στο ocd...αχαχα!!
-
C-SUV μέχρι τα 30.000 € στα οποία θα πήγαινα εγώ:
- Hyundai Tucson
- PREMIUM 1.6T 150hp 7-DCT 48V
- DISTINCTIVE 1.6T 180hp 6MT 48V
- Nissan Qashqai
- Premium 1.3lt 158ps Hybrid X-Tronic 4x2
- N-Connecta 1.3lt 140ps Hybrid MT 4x2
B -SUV πολλά και μάλιστα σε αυτά τα χρήματα με σχεδόν υπέρ πλήρη εξοπλισμό.
Προσωπικά θα κοίταγα πρώτα τα Peugeot 2008 και Toyota CH-R. -
Το CH-R δεν παίζει στην ίδια κατηγορία. Έχει χειρότερο προτμαπγκαζ από το 2008.
-
Το Καμικ τα κερδιζει ολα στην C SUV σε χωρους.
Μια συμβουλη προς τον νηματοθετη.Οτι κι αν επιλεξεις φροντισε να εχει πλαφονιερα στα πισω καθισματα.Το Κλιο δεν εχει, και εχω μικρο παιδακι. -
Το Καμικ τα κερδιζει ολα στην C SUV σε χωρους.
Μια συμβουλη προς τον νηματοθετη.Οτι κι αν επιλεξεις φροντισε να εχει πλαφονιερα στα πισω καθισματα.Το Κλιο δεν εχει, και εχω μικρο παιδακι.Το kamiq αν και b suv έχει μεγάλους χώρους αντίστοιχους του karoq και αξιοπρεπέστατο πορτ παγκάζ 400 λίτρων.
Αυτό με την πίσω πλαφονιέρα βασικό.
Όσο είχα το φιεστα σαν πρώτο και με τα παιδιά μωρά, έβαλα μόνος μου πλαφονιέρα με οδηγίες από το φόρουμ του φιεστα. -
Παλι μπερδευτηκα.Το Καμικ ειναι Β SUV.
Αντε να δουμε σημερα.........;) -
Η πλαφονιερα είναι βασική, όντως. Σε εμένα δεν έχει πίσω και μπροστά έχει μια λαμπιτσα. Δεν βλέπεις τίποτα. Να λέω και ευχαριστώ που δεν έβαλαν αυτές τις λάμπες που τρεμοπαιζουν σαν φλόγα κεριού, λες και διαβάζουμε βιβλία σε καποια βιβλιοθήκη τον μεσαίωνα στο καστρο του Δρακουμέλ. Ρεζιλικια.
Επίσης αν είναι να δώσεις ένα σεβαστό ποσό να κοιτάξεις να έχει και αερογωγους πίσω. Να πηγαίνει αέρας στο παιδί. Αν και νομίζω όλα έχουν είτε κάτω από τα καθίσματα είτε στο κεντρικό τούνελ
-
Πάντως με τόσο μεγάλη αναμονή για να παραλάβεις ,9-12 μήνες, το να προτείνουμε αμάξια είναι λίγο ουτοπικό.
Ασε που τότε θα έχουν εμφανιστεί νέα μοντέλα , που μπορούμε να αγοράσουμε. -
Και σαν μια σοβαρή εναλλακτική, το SW FOCUS ACTIVE να δείτε, σαν το απόλυτο οικογενειακό όχημα με αυξημένο ύψος, εφόσον δεν υπάρχει θέμα πάρκινγκ και έχετε ικανό μπάτζετ.
-
@ cruiser Εχεις ενα δικιο αλλα μπορουμε να πρτεινουμε αυτοκινητα εφ οσον ο ιδιος το ζητησε,αλλωστε αποψεις ανταλλασουμε εδω.Σιγουρα ομως υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα αυτοκινητα,ελαχιστα ισως αλλα υπαρχουν,οχι ομως με τον εξοπλισμο που θελει ο πελατης.Εαν προστεθει εξοπλισμος τοτε απλα....γεια σας.
Σε καθε περιπτωση θεωρω οτι δεν ειναι η καλυτερη εποχη για νεο αυτοκινητο γιατι και καπελο στην τιμη θα φαει ο πελατης αλλα και καθυστερηση στην παραδοση σε περιπτωση εργοστασιακης παραγγελιας.
Η τελικη αποφαση παντα ανηκει στον πελατη. -
@criuser said in ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ:
Πάντως με τόσο μεγάλη αναμονή για να παραλάβεις ,9-12 μήνες, το να προτείνουμε αμάξια είναι λίγο ουτοπικό.
Ασε που τότε θα έχουν εμφανιστεί νέα μοντέλα , που μπορούμε να αγοράσουμε.Τα οποία πιθανόν με τη σειρά τους να θέλουν άλλους 6-9-12 μήνες αναμονή.
ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ