-
@dimsabas said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
@mastoras78 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
θα έδινα πολύ μεγάλο βάρος σε ποιοτική γραφή/λόγο για όλους τους αναγνώστες.
Έχεις διαβάσει τα τρία μου άρθρα για ID.3 και Leaf; Πώς τα κρίνεις;
Άργησα λίγο αλλά κατάφερα και διάβασα όλα όσα έχεις ανεβάσει στο blog. Η προσπάθεια σου είναι σοβαρή με σεβασμό στο αυτοκίνητο χωρίς ξεπέταμα και εκπτώσεις. Φαίνεται επίσης ότι το έχεις ψάξει πολύ και και τα γραφώμενα σου έχουν ακρίβεια. Παρέχεις πληροφορίες και άποψη στήν άγνωστη πτυχή της ηλεκτροκίνησης που είναι νέο φρούτο για τους περισσότερους από εμάς. Μου αρέσει που δίνεις βάση σε εργονομία, πρακτικότητα και γενικότερη αίσθηση, δε το κάνουν όλοι. Για εμένα έχεις όλα τα φόντα να πετύχεις τους στόχους σου, μίας και το μεράκι και η γνώση δε λείπει.
Αν με ρώταγες τι δε μου άρεσε, θα αισθανόμουν άσχημα να κάνω κριτική ή παρατήρηση. Αλλά επειδή ζήτησες τη γνώμη μου, θα σου γράψω λίγα πραγματάκια, όχι απαραίτητα σωστά μιας και είναι ξεκάθαρα προσωπική άποψη. Πάμε λοιπόν!
-
Τα άρθρα σου για το ID3 και το Leaf μου άρεσαν περισσότερο από τα προηγούμενα του blog. Σαν να εξελίσσεσαι όσο περισσότερο γράφεις.
-
Αν θές να απευθύνεσαι σε ευρύτερο κοινό, καλό είναι τα κείμενα σου να είναι λίγο μικρότερα και πιο φιλικά στους αδαείς.
-
Έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε προσωπικά βιώματα για να δώσουμε χρώμα στα κείμενα μας. Αυτά είναι καλά και βγάζουν γέλιο, ένας όμως που δεν είναι αυτοκινητόφιλος μπορεί να μην τα καταλαβαίνει. Επίσης κάποια στιγμή θα στερέψουμε με αποτέλεσμα να επαναλαμβανόμαστε. Αν μπορείς χρησιμοποίησε και πιο.. universal και ευκολοκατανόητο humor.
-
Ο κόσμος είναι περίεργος και μπορεί κάποιος να προσβληθεί αν διαβάσει κάτι που δε του αρέσει. Πχ στην δοκιμή του DS3 αυτά που γράφεις για 50αρες γιατρέσσες δεν είναι "politically correct". Εγώ δεν έχω θέμα, διασκεδάζω, αλλά νομίζω με καταλαβαίνεις.
Αυτά για την ώρα και μπράβο για την προσπάθεια Δημήτρη!
-
-
Είσαι Μάστορας, με Μ κεφαλαίο. Θα λάβω πολύ σοβαρά τις επισημάνσεις σου, γιατί είναι πολύ σωστές και λέγονται με καλή πρόθεση. Όντως το blog ξεκίνησε ως πιο παρεϊστικο και περιορισμένης αναγνωσιμότητας. Το site θα απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, οπότε θα πρέπει να εκπολιτιστεί/σοβαρέψει/περάσει στο επόμενο επίπεδο. Και βέβαια, αν δε θέλω να έχω γκρινιάρικα τηλεφωνήματα και πρήξιμο από τους υπεύθυνους τύπου των αντιπροσωπειών (ήδη είχα το πρώτο), θα πρέπει να στρογγυλέψω το πώς λέω τα πράγματα, χωρίς βέβαια να αποκρύπτω την πληροφορία. Ναι, οι 50άρες γιατρέσσες μπορούν να υπάρξουν μόνο σε περιβάλλον εσωτερικής κατανάλωσης.
-
Από το τέρμα χύμα στην αναπαραγωγή μπροσουρας δεν είναι δύσκολο για κάποιον σαν και εσένα να βρει τη χρυσή τομή.
"Πούλα" το προφίλ σου στα άρθρα (οικογενειάρχης, παιδια) για θέματα πρακτικοτητας αλλά και το "οι παντρεμένοι έχουν ψυχή" οδηγικό σου παρελθόν (αυτό μέχρι στιγμής μόνο στα Tesla) και όλα θα πάνε καλά.
-
@johanndelta said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Από το τέρμα χύμα στην αναπαραγωγή μπροσουρας δεν είναι δύσκολο για κάποιον σαν και εσένα να βρει τη χρυσή τομή.
"Πούλα" το προφίλ σου στα άρθρα (οικογενειάρχης, παιδια) για θέματα πρακτικοτητας αλλά και το "οι παντρεμένοι έχουν ψυχή" οδηγικό σου παρελθόν (αυτό μέχρι στιγμής μόνο στα Tesla) και όλα θα πάνε καλά.
Και το ID.3 ήταν μια οδηγική όαση, ενώ το ίδιο αναμένω να συμβεί και με το Mini, αλλά και το 500e. Και βέβαια, να ξεκαθαρίσω ότι το site θα έχει δοκιμές ΟΛΩΝ των καυσίμων.
-
Και το ID.3 ήταν μια οδηγική όαση, ενώ το ίδιο αναμένω να συμβεί και με το Mini, αλλά και το 500e. Και βέβαια, να ξεκαθαρίσω ότι το site θα έχει δοκιμές ΟΛΩΝ των καυσίμων.
Καλά για το Mini, αλλά το 500αράκι δεν είναι "οδηγική όαση" (εξαιρουμένων των ελαχίστων Abarth) στη βενζινοκίνητη έκδοση του και περιμένεις να είναι στην ηλεκτρική του έκδοση; Δεν θα πόνταρα σε αυτό, παρόλο που είναι άλλο σασί από το συμβατικό κι ας δείχνουν ίδια.
-
Χωρίς πλάκα, μείνε ηλεκτρικά. Είναι ωραίο concept. Θέλει μίγμα attitude πελάτη Κωτσόβολου και "τόσο-οσο" τεχνικη ανάλυση για τον έχοντα λίγη παραπάνω γνώση.
Μπορεί εμάς τους παλιοσκληροπυρηνικους να μη μας κερδίσουν ποτέ τα ηλεκτρικά* αλλά εδώ μιλάμε για ένα site που πρέπει να πετύχει κτλ, οπότε κρατά το sabasgoeselectric ή κάνε το goelectric/κάτι αντίστοιχο και ακόλουθα αυτό το δρόμο.Ίσως το δικό μας lag στην ηλεκτροκίνηση ως χώρα να είναι για καλό, αφού δε θα γίνουμε beta testers για λογαριασμό των κατασκευαστων.
*Έχω δει και model 3 και mach-e να ανοίγουν και το ξεπεταγμα είναι συγκλονιστικό αλλά όσο το track day είναι απαγορευτικό ως σκέψη δεν κάνουμε κουβέντα. Ωραία για "πάτα-ασε" στην παραλιακη/εθνική και μέχρι εκεί.
-
+1 και για το attitude Κοτσομπόλ , αλλά να λέει ότι είναι και 2μέτρα . Ο "φίλος του Φάνη" Στέφου μας τα έχει πρήξει σε κάθε βιντεο ότι είναι 1,72
-
Γιόχαν, η απόφαση έχει παρθεί, δε θα περιοριστώ στα ηλεκτρικά. Για πολλούς λόγους: για να οδηγάω περισσότερα αυτοκίνητα, για να έχω πιο ευρύ κοινό (οι 8/10 πωρωμένους μισούν τα ηλεκτρικά) και για να μπορώ να πηγαίνω πιο εύκολα μακρινά ταξίδια χαχαχα! Αλλά μη σκας, η διαφορά που κάνουν οι γνώσεις μου στην ηλεκτροκίνηση θα φανούν.
-
@harisma23 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Καλά για το Mini, αλλά το 500αράκι δεν είναι "οδηγική όαση" (εξαιρουμένων των ελαχίστων Abarth) στη βενζινοκίνητη έκδοση του και περιμένεις να είναι στην ηλεκτρική του έκδοση; Δεν θα πόνταρα σε αυτό, παρόλο που είναι άλλο σασί από το συμβατικό κι ας δείχνουν ίδια.
Ναι, έχεις δίκιο, δεν το εξέφρασα σωστά. Δε θα είναι οδηγικό όπλο, αλλά θα είναι από τα αμάξια που σου φτιάχνουν τη διάθεση οδηγώντας τα. Νομίζω δηλαδή, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Θα το πάρω την ερχόμενη Πέμπτη για τέσσερις μέρες, πρώτα ο Θεός.
-
Γιόχαν, η απόφαση έχει παρθεί, δε θα περιοριστώ στα ηλεκτρικά. Για πολλούς λόγους: για να οδηγάω περισσότερα αυτοκίνητα, για να έχω πιο ευρύ κοινό (οι 8/10 πωρωμένους μισούν τα ηλεκτρικά) και για να μπορώ να πηγαίνω πιο εύκολα μακρινά ταξίδια χαχαχα! Αλλά μη σκας, η διαφορά που κάνουν οι γνώσεις μου στην ηλεκτροκίνηση θα φανούν.
Οπότε προτείνω να αλλάξεις και τον τίτλο σε sabasgoesfar, παραδείγματος χάριν. Μου αρέσει!
-
Mini jcw=Ίδια λεφτά με το ηλεκτρικό.
500 Competizione=Ίδια λεφτά με το πιο απλό 500 eEιδικα τα συγκεκριμένα δεν έχουν ίχνος τύχης ως ηλεκτρικά απέναντι στα αντίστοιχα θερμικά, εφόσον πάντα τα αγοράζει οδηγός και όχι gadgetακιας.
Κάαααποτε θα τα αποκτήσω και τα δυο (πρώτα ένα οποιοδήποτε abarth και μετά το F56 JCW) αφού είναι στη wishlist μου. Δεν την γλιτώνουν όσο υπάρχει βενζίνη...
-
Mini jcw=Ίδια λεφτά με το ηλεκτρικό.
500 Competizione=Ίδια λεφτά με το πιο απλό 500 eEιδικα τα συγκεκριμένα δεν έχουν ίχνος τύχης ως ηλεκτρικά απέναντι στα αντίστοιχα θερμικά, εφόσον πάντα τα αγοράζει οδηγός και όχι gadgetακιας.
Κάαααποτε θα τα αποκτήσω και τα δυο (πρώτα ένα οποιοδήποτε abarth και μετά το F56 JCW) αφού είναι στη wishlist μου. Δεν την γλιτώνουν όσο υπάρχει βενζίνη...
Η Φαμπιάτου, που την εμπιστεύομαι πολύ οδηγικά, λέει ότι το πιο οδηγοκεντρικό Mini είναι το ηλεκτρικό. Ελπίζω να το διαπιστώσω σύντομα.
-
@harisma23 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Οπότε προτείνω να αλλάξεις και τον τίτλο σε sabasgoesfar, παραδείγματος χάριν. Μου αρέσει!
Έχει επιλεχθεί όνομα και δεν έχει σχέση με το Sabas. Είπαμε, το μπλογκ ήταν μεταξύ μας, να κάνω το κέφι μου. Τώρα χρειάζεται κάτι πιο σοβαρό, για το ευρύ κοινό. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση.
-
Η Φαμπιάτου, που την εμπιστεύομαι πολύ οδηγικά, λέει ότι το πιο οδηγοκεντρικό Mini είναι το ηλεκτρικό. Ελπίζω να το διαπιστώσω σύντομα.
Έννοειται πολύ καλά κάνεις που την εμπιστεύεσαι, αλλά αλήθεια τώρα, πού είναι η περισσότερη οδηγοκεντρικοτητα όταν σέρνεις +160kg μαζί σου και "τελειώνεις" στα 150(!!!);;;
Ξαναλέω, με τα ίδια χρήματα και για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχει χτίσει ονομα στο fun to drive.
-
Έννοειται πολύ καλά κάνεις που την εμπιστεύεσαι, αλλά αλήθεια τώρα, πού είναι η περισσότερη οδηγοκεντρικοτητα όταν σέρνεις +160kg μαζί σου και "τελειώνεις" στα 150(!!!);;;
Δεν ξέρω, δεν το έχω οδηγήσει αλλά εικάζω:
- Άμεση επιτάχυνση
- Χαμηλότερο κέντρο βάρους
- Στρίβει καλύτερα
- Γενικά τα ηλεκτρικά είναι πιο fun to drive γιατί έχουν απίστευτη και ακαριαία επιτάχυνση. Το θερμικό κερδίζει μόνο σε ήχο, σε ΟΛΑ τα άλλα είναι υποδεέστερο!!
-
Ωραία, να ορίσουμε τι εστί οδηγοκεντρικοτητα:
Αν είναι η αίσθηση δύναμης χαμηλομεσαια και "παιχνίδι" (να το ορίσουμε έως 7/10), να τα δεχτώ.
Αν όμως είναι 10/10 συγνώμη αλλά όχι. Απλά δε γίνεται. -
Ωραία, να ορίσουμε τι εστί οδηγοκεντρικοτητα:
Αν είναι η αίσθηση δύναμης χαμηλομεσαια και "παιχνίδι" (να το ορίσουμε έως 7/10), να τα δεχτώ.
Αν όμως είναι 10/10 συγνώμη αλλά όχι. Απλά δε γίνεται.Το 10/10 τι είναι? Επίσης στα ηελκτρικά δεν υφίσταται το "χμηλομεσαία"...τραβάνε το ίδιο από 0 έως 15.000 σαλ!!
Για παράδειγμα μια Mustang Mach-E (την αναφέρω γιατί την έχω οδηγήσει) μια χαρά οδηγοκεντρική είναι και κάνει και παντιλίκια και ντόνατς και απόλα και υστερεί σε σχέση με την θερμική (την V8) μόνο σε ήχο και άντε και ίσως στο τελείως όριο (αν και η V8 είναι δύστροπη).
-
Το απάντησες με το "τελείως όριο". Τrack day (ξέρω, ποιον αφορά), οδήγηση σε βουνό (hello range anxiety), τέρμα γκάζι για ώρα σε παλιές εθνικές.
Ψάχνω ψύλλους στ'αχυρα, αλλά όταν μπορείς mini e μια χαρά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Στο 500 είναι πιο άλλη φάση αφού το 500 e δεν είναι abarth e, οπότε μόνο petrolhead θα έκανε τέτοιους συνειρμούς.
Αφού ο φίλος μας θα παίξει παντού, μια χαρά, θα είναι πιο σφαιρικός και βέβαια θα μας μεταφέρει άποψη που δεν θα έχει εξάρτηση από αντιπροσώπους και το νέο φρούτο...πολιτική άποψη ανάλογα με την εφημερίδα που θα ήταν σακουλιασμενο το περιοδικό αν έγραφε σε τέτοιο.
-
@fanis75 said in Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;:
Επίσης στα ηελκτρικά δεν υφίσταται το "χμηλομεσαία"...τραβάνε το ίδιο από 0 έως 15.000 σαλ!!
Δεν ισχύει αυτό, έχουν κι αυτά καμπύλη απόδοσης, η οποία απλά είναι αντίστροφη από τα θερμικά. Τα ηλεκτρικά συνήθως ξεψυχάνε στις ψηλές ταχύτητες. Φυσικά είναι θέμα ισχύος όλα. Ένα 500 Abarth πάντως είναι ταχύτερο από ένα 500e. Απόλυτα λογικό με την διαφορά ισχύος που έχουν: https://zeperfs.com/en/duel5899-8912.htm
-
Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν και modes. Δηλαδή παρά τα αλογα που έχουν περνούν την δύναμη στον δρόμο με πιο γραμμικό τρόπο λόγω προγραμματισμού.
Μάλιστα αν έχω καταλάβει καλά στα φθηνότερα ηλεκτρικά το κάνουν αυτό για προστασία της μπαταρίας και τον περιορισμό της θερμοκρασίας της
Πώς θα ήταν για σας η ιδανική σελίδα αυτοκινήτου;