-
Διαθέσιμη από το Νοέμβριο η Νέα BMW iX1 eDrive 20
Με τιμή λιανικής 47.400 ευρώ στην Ελλάδα
Η BMW παρουσιάζει μία ακόμη αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του νέου Sports Activity Vehicle (SAV) στην premium compact κατηγορία. Η BMW iX1 eDrive20 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,2 – 15,4 kWh/100 χλμ. κατά WLTP, εκπομπές CO2: 0 g/km) δίνει τη δυνατότητα για μια ελκυστική και ταυτόχρονα οικονομική είσοδο στον κόσμο της premium ηλεκτροκίνησης. Η δεύτερη αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του compact SAV τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 204 ίππων (με προσωρινή αύξηση ισχύος) και έχει αυτονομία 430 έως 475 χλμ. (κατά WLTP).
Νέα τεχνολογία φόρτισης, μεγάλη αυτονομία.
Η νέα iX1 eDrive20 χρησιμοποιεί την τρέχουσα τεχνολογία eDrive 5ης γενιάς. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενσωματωμένη μονάδα κίνησης στον εμπρός άξονα του νέου entry-level μοντέλου, που παράγει άμεσα διαθέσιμη μέγιστη ροπή 247 Nm σε συνδυασμό με μέγιστη ισχύ 204 ίππων, τιμές που δίνουν τη δυνατότητα στο compact SAV να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 170 χλμ/ώρα. Η μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος για εξοικονόμηση χώρου, έχει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 64,7 kWh. Η υψηλή ενεργειακή της πυκνότητα, σε συνδυασμό με την αποδοτικότητα του ηλεκτροκινητήρα, συμβάλει στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας του αυτοκινήτου και προσφέρει μεγάλη αυτονομία.Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης επιτρέπει φόρτιση AC με έως και 11 kW, στάνταρ, με τη μπαταρία υψηλής τάσης να φτάνει από το 0 στο 100% της χωρητικότητάς της μέσα σε 6,5 ώρες. Προαιρετικά διατίθεται τριφασική φόρτιση AC με ισχύ έως 22 kW, που μειώνει το χρόνο φόρτισης σε 3 ώρες και 45 ώρες. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με συνεχές ρεύμα με ισχύ έως 130 kW. Η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας μπορεί να αυξηθεί από 10 έως 80% μέσα σε 29 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης. Οι σύντομοι χρόνοι φόρτισης οφείλονται, μεταξύ άλλων, σε ένα ιδιαίτερα αποδοτικό λογισμικό φόρτισης. Η ισχύς φόρτισης μπορεί να ελέγχεται πολύ συγκεκριμένα κατά την τροφοδοσία της μπαταρίας με ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, η προληπτική θερμική διαχείριση εξασφαλίζει ότι η θερμοκρασία της μπαταρίας υψηλής τάσης ελέγχεται βέλτιστα, έγκαιρα, πριν από τη στάση σε σταθμό ταχείας φόρτισης. Όταν το σύστημα πλοήγησης είναι ενεργό, η θερμοκρασία της μπαταρίας ελέγχεται αυτόματα πριν από μια προγραμματισμένη στάση φόρτισης. Η προετοιμασία της μπαταρίας μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα από τον πελάτη ανά πάσα στιγμή.
Νέο iDrive με «Quick Select»
Η νέα iX1 eDrive20 προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, όπως σύστημα πλοήγησης BMW Maps, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, πολυάριθμα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, Parking Assistant με κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας και πολλές καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες.Το νέο iDrive με “Quick Select” και το νέο Operating System 9 περιλαμβάνεται επίσης στο βασικό εξοπλισμό. Αυτό επιτρέπει ένα ευρύτερο φάσμα ψηφιακού περιεχομένου για ενημέρωση και ψυχαγωγία, ταχύτερους κύκλους ενημέρωσης για λειτουργίες over-the-air, καθώς και βελτιστοποιημένη πρόσβαση σε πολλές ειδικές διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως εφαρμογές τρίτων, διευρυμένες υπηρεσίες πλοήγησης & στάθμευσης και πρόσθετες δυνατότητες εξατομίκευσης, για παράδειγμα μέσω περισσότερων My Modes.
Έτσι, το Operating System 9 δημιουργεί επίσης τις προϋποθέσεις για υψηλή εξατομίκευση του συστήματος με πρόσθετες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες είναι διαθέσιμες με το νέο Digital Premium. Η κυρτή οθόνη BMW είναι η καρδιά του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου. Αποτελείται από μια οθόνη πληροφοριών 10,25 ιντσών και μια οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 10,7 ιντσών, οι οποίες βρίσκονται κάτω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια κυρτή προς τον οδηγό. Η τελευταία γενιά του iDrive διαθέτει μια επανασχεδιασμένη οθόνη εκκίνησης με “Quick Select”. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έχει βελτιωμένη δομή μενού, που παραπέμπει σε ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης. Το “QuickSelect” επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε υπομενού. Κατά συνέπεια, το νέο iDrive εστιάζει ακόμα πιο αποτελεσματικά στον διαισθητικό χειρισμό μέσω αφής και τον έλεγχο μέσω φυσικής γλώσσας.Η νέα BMW iX1 eDrive20 (κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Group στο Regensburg) θα είναι διαθέσιμη από την έναρξη της παραγωγής της το Νοέμβριο του 2023 με προτεινόμενη τιμή λιανικής 47.400 ευρώ (με ΦΠΑ) στην Ελλάδα.
-
Πήρα στα χέρια μου μια 20i για εκτεταμένο τεστ ΠΣΚ.
Ήδη έκανα χθες καμία 70αρια χλμ σε κάθε ειδους κίνηση.
Ποτάμι, μέσα στην απογευματινή κινηση και σε στενά πόλης, εθνική προς και από Σταματα για παϊδακια και πίσω Μαρουσι.
Το κινητήριο σύνολο το είδα ξαναδοκιμασει όταν είχα πάρει την 220i στην Active Tourer αλλά εδώ το στήσιμο και το βάρος της U11 είναι αλλιως, οποτε ηταν απαραίτητη η δοκιμή.
Θα ακολουθήσει εκτεταμένο τεστ και φωτό στο bmwx1club.gr και στο forum και στο fb group όταν ολοκληρωθεί το τεστ.Πρώτες - πρώτες εντυπώσεις που επιβεβαιώνουν κάποιες εντυπώσεις από τα σύντομα τεστ που είχα κάνει μαζί της μέχρι σήμερα.
Θετικά
- Εντυπωσιακά σταθερο και αρκετά γρήγορο σε ανοιχτό δρόμο (εθνική). Πιάνει ταχύτητες για αυτόφωρο πολύ γρήγορα. Νομίζω ο χαρακτήρας του είναι ταξιδιάρικος.
- Ηχομόνωση κινητήρα. Έχει γίνει δουλειά. Ούτε κραδασμοί ακούγονται ούτε καταλαβαινεις το start stop. Αν έχουν λύσει και το θέμα με τις βάσεις μηχανής που θα καταπονούνται περισσότερο αφού έδω δεν υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιήσεις το start stop, θα είναι μεγάλη επιτυχία.
- Καλός εξοπλισμός στο πακέτο xline. Μας πέθανε το αθλιο φορολογικό με τις κλίμακες στην F48 και σπάνια έβλεπες φορτωμένη. Εδώ το πακέτο είναι πλούσιο από την απλή xline.
- Εντυπωσιακό comfort access και αυτόματη σκίαση όχι μονο του κεντρικου αλλά και του καθρέπτη οδηγού!
Αισθητήρες μπρος πίσω και κάμερα με εντυπωσιακο αυτόματο παρκάρισμα είναι επιτέλους πολιτισμός. - Τα ατμοσφαιρικά φώτα αν και αρχικά φαίνεται ότι τα κουτσουρέψαν σε σχέση με την f48 lci γιατί δεν έχει πια λωρίδα στις πίσω πόρτες είναι εντυπωσιακά με περισσότερες επιλογές χρωμάτων, παιχνίδια και συνδυασμους και αρκετα σημεία που αναβουν (πχ στα πόδια οδηγού και επιβατών). Πανδαισία !
- Τα απλά κάθισματα αρκετά καλά σε σχέση με τα απλά της f48. Ήθελα τα σπορ για τη δοκιμή αλλά το διαθέσιμο αμάξι ήταν βασικό xline. Στη διαμόρφωση 420 ευρώ παραπάνω έχουν οποτε τα επιλέγεις εύκολα.
- Φωταρες τα adaptive led. Η νύχτα μέρα!!!
- Το eco mode (efficient) μπορεί επιτελους να χρησιμοποιηθεί. Το αμάξι πάει άνετα και με αυτό.
- Χωροι παντού άφθονοι για επιβατες, αντικείμενα, αποσκευές.
Όχι τόσο θετικά ή πράγματα που θέλουν περισσότερο διερεύνηση.
- Καπως σκληρή ρύθμιση στην ανάρτηση που ενοχλεί στους δρόμους της πόλης (πιθανώς να φταίνε τα λαστιχα της nexen αν και είχαν σχετικά οκ αέρα).
- Το idrive 8 και η έλλειψη idrive κουμπιού μπορούν να σε τρελάνουν. Απορώ πως βρίσκουν οι κατοχοι άκρη (και δεν είναι η πρώτη μου επαφή με idrive8). Εργονομικο φάουλ η έλλειψη φυσικών κουμπιών για τον κλιματισμό και αλλες βασικες λειτουργιες. Βέβαια υπάρχουν πολλές επιλογές και παραμετροποιησεις (α ρε και να δουλέψει το BimmerCode στη u11 τι θα γίνει) αλλά το interface είναι στα μάτια μου χαοτικό. Και μόνο γι αυτό αξίζει η αναμονή για το 9 που λένε ότι θα είναι πιο μαζεμένο.
- Ποιότητα εσωτερικού: κάτι δεν μου φαίνεται τόσο σωστό στο εσωτερικό. Σαν να φτήνυναν τα υλικά και η εντύπωση που αποκομίζεις είναι λίγο ψεύτικη. Οι δε πόρτες στο κλείσιμο δεν έχουν σχέση με το βάρος και τον ήχο της f48. Γενικά κάθε χρονο και χειρότερα σε όλες τις μάρκες.
- Ζαντολάστιχα. Τραγικές οι 865 οπτικά με τα τασια - αεροδυναμικά βοηθήματα (ανάθεμα σε τεσλα) και τα nexen. Για να δείξει θέλει την 20αρα το αμάξι αλλά εκεί θα φεύγουν σφραγίσματα
- Οικονομία. Όσο και να βοηθά η 48V μπαταρία το αμάξι είναι μεγάλο και βαρύ. Άρα σε συνθήκες κίνησης με κλίμα πιάνει 10 άνετα. Σε ανοιχτό δρόμο η μπαταρία βοηθά στην επιτάχυνση και κατεβαίνεις αισθητά.Η ένδειξη epower εμφανίζεται και το καταλαβαίνεις. Πάντως από το εργοστάσιο η συγκεκριμένη είχε 8,3 ποσο λογικό για τη δύσκολη χρήση ως test drive. Θα επανέλθω.
- Κιβώτιο. Μέσα στην πόλη κάνει τα γνωστά κομπιασματα και κάποιες φορές άγαρμπες αλλαγες.
Στον ανοιχτό όμως δρόμο σφαίρα.
Κλασσικο dct απλά εδώ η έλλειψη λεβιε μου κακοφάνηκε. - Ελαφρύ και όχι τόσο πληροφοριακό όσο άλλες BMW τιμόνι. Βέβαια όλες οι μανουβρες γίνονται πανεύκολα.
- Αισθητικά εμένα δεν μου αρέσει τόσο όσο η F48 και ειδικά η lci. Δεν μου άρεσε που έχει χωνευτά χερούλια (α ρε καταραμένη τεσλα). Ούτε συμπαθώ τα πολλά χρωμια. Αλλά αυτό ειναι καθαρά υποκειμενικό.
-
Τα πλαστικα στους διακοπτες και στην κεντρικη κονσολα ειναι πολυ υποβαθμισμενη ποιοτητας σε σχεση με τα αλλα αμαξια της εταιρειας. Βεβαια συνολικα το αμαξι ειναι πολυ ποιοτικο σαν αμαξωμα.
Το αυτοματο παρκαρισμα ειναι ενας λογος να παρει καποιος αυτο το αμαξι ομως. Εδω ουτε η Τεσλα το προσφερει αυτο.
-
@iceman7 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Ποιότητα εσωτερικού: κάτι δεν μου φαίνεται τόσο σωστό στο εσωτερικό. Σαν να φτήνυναν τα υλικά και η εντύπωση που αποκομίζεις είναι λίγο ψεύτικη. Οι δε πόρτες στο κλείσιμο δεν έχουν σχέση με το βάρος και τον ήχο της f48. Γενικά κάθε χρονο και χειρότερα σε όλες τις μάρκες.
-
@wantone said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Τα πλαστικα στους διακοπτες και στην κεντρικη κονσολα ειναι πολυ υποβαθμισμενη ποιοτητας σε σχεση με τα αλλα αμαξια της εταιρειας. Βεβαια συνολικα το αμαξι ειναι πολυ ποιοτικο σαν αμαξωμα.
Το αυτοματο παρκαρισμα ειναι ενας λογος να παρει καποιος αυτο το αμαξι ομως. Εδω ουτε η Τεσλα το προσφερει αυτο.
Εδώ και κάποια έτη
-
Update 1
Το αμάξι πάει πολύ καλά στο δρόμο ! Πολύ γρήγορο. Τα 170 άλογα φαίνονται και η μπαταρία δίνει μια έντονη ώθηση όταν βυθίζεις το ποδι στο γκάζι. Το κιβώτιο ανεβάζει δαιμονισμένα και δεν καταλαβαινεις τίποτα.
Επίσης στέκεται στο δρόμο και μπαίνει στις καμπές υπέροχα. Πιο καλη από την F48 στον τομέα αυτό.
Η δε κατανάλωση πέφτει όσο οδηγείς σε ανοιχτό δρόμο.Προς το παρόν βασικά αρνητικά παραμένουν:
Το κοπανημα σε κακοτεχνίες, φρεάτια, λακούβες, κακό οδόστρωμα.
Τα εργονομικά προβλήματα με τις οθόνες (δεν σχολιάζω δαχτυλιες και σκόνη γιατί δεν είναι δικό μου - σε τέτοια περίπτωση θα τράβαγα τα μαλλιά μου) και το χαοτικό idrive.Επίσης βασικό ηχοσύστημα εντελώς βασικό όμως. Στα δυνατά μπουκώνει.
Θέλει HK το σωστό setup.Ελπίζω να μην ακούγομαι πολύ αυστηρός αλλά έχοντας 7 χρόνια σχεδόν Χ1 και έχοντας οδηγήσει πολλά BMW έχω γίνει και λίγο εκλεκτικος.
Αν ήταν η U11 η πρώτη μου επαφή θα είχα πάθει σοκ. Θα είχα ξετρελαθεί.
Υπό φυσιολογικές οικονομικές συνθήκες τώρα θα ήταν η ώρα μεταπήδησης σε Χ3 και πάνω (πάντα suv αναγκαστικά - γέρασα για χαμηλά)
-
Update 2
Το αμάξι πάει σφαίρα για μεσαίο οικογενειακό. Εντυπωσιακές ρεπριζ και ταχύτητες.
Σαν την F48 με stage1 και ίσως παραπάνω. Και με στήσιμο υποδειγματικό. Μπαίνει με πολλά και σου δίνει σιγουριά το αμάξι!!
Και όλα αυτά με την κατανάλωση να μην υπερβαίνει μεσοσταθμικά σε 200 πλέον χλμ το 7.Το θέμα με το κοπανημα το έψαξα περισσότερο.
Σίγουρα τα nexen δεν βοηθούν αλλά μαλλον περνάνε πιο έντονα οι ήχοι από τέτοια μέσω θολων γιατί ήχος κύλισης περνάει ακόμα όπως στην F48.
Περίεργο γιατί η ηχομόνωση από τον κινητήρα είναι εκπληκτική.
Με ανοιχτό παράθυρο απλά άκουγες την ανάρτησαρα να τα καταπίνει όλα.
Γενικά σε κύλιση ακούς μόνο αεροδυναμικους από τους καθρεπτες μετά τα 120-130.
Εννοείται από τριγμούς, τσικι τσικι κλπ τίποτα. Και δεν είναι παρθένο το αμάξι. 11000 χλμ από το Μάρτιο έχει κάνει και πολλα σίγουρα κανιβαλιστικα αν κρίνω πως το πήρα.
Απλά ποιοτικα βλέπεις ότι στην αφη τα πλαστικά χαμηλότερα δείχνουν χειρότερα απο την F48. Σίγουρα έχουν κόψει ενώ από Ιούλιο και μετά μαθαίνω ότι έχουν γίνει μικρό περικοπές σε κάποια πράγματα με πιο εκνευριστικό το φως στο ντουλαπάκι και τα διακοσμητικά μαρσπιε στις πόρτες. -
Σε αυτό το πάρκινγκ στην Σουνίου έχουν φωτογραφηθεί αυτοκίνητα σε χιλιάδες δοκιμες.
Δεν σε βλέπω πολύ θερμό παγωμένε....Δεν σου άρεσε και τόσο.
-
Κι εγώ διαβάζοντας όσα γράφει ο iceman έτσι κατάλαβα. Δεν τρελάθηκε.
Η προηγούμενη χ1 μου αρέσει περισσότερο -
Μια χαρά είναι το αμάξι παιδιά.
Σε εκπληκτική τιμή για bmw.
Εγώ απλά το κρίνω αυστηρά γιατί έχω ήδη και εστιάζω μόνο στις διαφορες.
Για κάποιον που θέλει suv αυτης της κατηγορίας η u11 είναι ότι καλύτερο πουλιεται. -
@lap said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Σε αυτό το πάρκινγκ στην Σουνίου έχουν φωτογραφηθεί αυτοκίνητα σε χιλιάδες δοκιμες.
Δεν σε βλέπω πολύ θερμό παγωμένε....Δεν σου άρεσε και τόσο.
Είναι ωραίο σημείο. Έχω βγάλει πολλά αμάξια εκεί.
Το να είμαι θερμός αν και παγωμένος θα ήταν οξύμωρο ….
-
@iceman7 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
αυτόματη σκίαση όχι μονο του κεντρικου αλλά και του καθρέπτη οδηγού!
Αισθητήρες μπρος πίσω και κάμερα με εντυπωσιακο αυτόματο παρκάρισμα είναι επιτέλους πολιτισμός.
6. Κιβώτιο. Μέσα στην πόλη κάνει τα γνωστά κομπιασματα και κάποιες φορές άγαρμπες αλλαγες.- Τα είχα και στην 116 (έξτρα €443) και άξιζαν...κάνουν διαφορά. Αυτά ειναι τα καλά της bmw που προσφέρει εξοπλισμό από μεγαλύτερες κατηγορίες και στα μικρά της.
- Τα είχα και στο Κούγκα...κάνουν δουλειά!
- Τα λέω για το κιβώτιο αλλά με βγάζετε τρελό. Για πέταμα είναι και μόνο!!
-
-
"Με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, τα πρώτα 100χλμ."
Όπως και όλα τα phev βέβαια.
-
Το καλό είναι ότι φορτίζει πολύ γρήγορα λόγω μικροτερης μπαταρίας
-
Ο τύπος δοκιμάζει τις υβριδικές Χ1 σε πίστα και τα χώνει σε στροφές, κτλ.
Είναι στα ισπανικά αλλά έχει υπότιτλους.
Εν τω μεταξύ πολύ καλό συγκριτικό, με μετρήσεις, κτλ. -
Κατανάλωση 7.5 - 8 με προσοχή το 170 με την μπαταρία... Δεν το λες και επιτυχία.
Συνολικά αμαξάρα και με σούπερ τιμή εδώ που έφτασαν όλα.
Τέλεια επιλογή για λίζινγκ ή για αλλαγή πριν αρχίσουν να σκάνε τα πρόβλημα. -
@tkin73 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Κατανάλωση 7.5 - 8 με προσοχή το 170 με την μπαταρία... Δεν το λες και επιτυχία.
Συνολικά αμαξάρα και με σούπερ τιμή εδώ που έφτασαν όλα.
Τέλεια επιλογή για λίζινγκ ή για αλλαγή πριν αρχίσουν να σκάνε τα πρόβλημα.Τόσο καίει και η 18i
Απλά έχεις περισσότερη ισχύ και εντός πόλης βοηθάει η μπαταρια στο σταρτ στοπ.
Πολύς εξοπλισμός και άριστη τιμή για τα δεδομένα της εποχής.
Απλά είναι χαλια το χρηματοδοτικό, ανοιχτή τιμή με 6 μήνες αναμονή και ακόμα παιδικές ασθένειες ή χαζές περικοπές (όπως το φως στο ντουλαπάκι).
Για ληζινγκ ισχύει οτι αν δεν στο πληρώνει άλλος δεν συμφέρει γιατί και οι προσφορες της bmw προς τις ληζινγκ έχουν κοπεί και τα επιτόκια του leasing είναι χειρότερα από τα χρηματοδοτικά. -
Καλά το επιτοκιο της BMW είναι επιπέδου μανδρας αυτοκινητων είναι πάνω από 11%!!!
Η τιμή είναι όντως καλή όπως και ο εξοπλισμός που παίρνεις. Θυμίζουμε ότι η gla αντίστοιχα κοστίζει 47Κ με χειρότερο εξοπλισμό.
Μέχρι στιγμής +1 χρόνο που έχουν ανακοινώσει τιμές δεν την έχουν πειράξει.
Το θέμα είναι ποιος είναι τόσο απλας οικονομικά ώστε να μπορεί να φέρει βόλτα τις αβαριες που δεδομένα κουβαλά κάθε μοντέλο.
Διαφορετικά όσοι πήγαιναν σε σουβ σε αυτά τα λεφτά εκεί θα κατέληγαν καθώς και οδηγικα και ως γκατζετ είναι κορυφαίο.
Είναι η ιδανική παροχή για ένα στέλεχος εταιρείας. -
9,5 περίπου στο balloon !!
Απαράδεκτο!
Αύξηση έχει πάρει το καλοκαίρι γύρω στα 600 ευρώ στην xline 20i
Αλλά παράλληλα έγιναν περικοπές εξοπλισμού.
Εταιρικη παροχή μόνο το phev από 52.
BMW X1 3rd Generation 2022