-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Πλησιάζει η ώρα αγοράς νέου αυτοκινήτου και θα ήθελα τις γνώμες σας. Κάποιες βασικές πληροφορίες:
χρήση: καθημερινή οδήγηση στην πόλη (κηφισίας-συγγρού και πίσω) και κάποιες βόλτες/ταξιδάκια τα ΣΚ σε κοντινούς προορισμούς, να πούμε πρόχειρα 15,000 χλμ το χρόνο εκ των οποίων το 70% στην πόλη.
μέγεθος/ άτομα: το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι άνετο για 2 άτομα στην παρούσα φάση. επειδή μελλοντικά όμως μπορεί η οικογένεια να μεγαλώσει (2-3 χρόνια από τώρα) δε θέλω να μου δημιουργεί πρόβλημα τότε.
budget: ιδανικά μέχρι 20k τελική τιμή, μόνο καινούριοΕπειδή θα τρώω κίνηση καθημερίνα, θέλω το αυτοκίνητο να μην κουράζει στην οδήγηση πόλης και επειδή όλοι ξέρουμε πόσο κοστίζει το σταμάτα-ξεκίνα/ απότομα φρένα/ κλπ με ενδιαφέρει αρκετά και το θέμα της κατανάλωσης. Όντας κάτοχος ενός peugeot 207 (μεταχειρισμένου) τα τελευταία 6-7 χρόνια έχω 'ζηλέψει' όλες τις πιο καινούριες τεχνολογίες (cruise control, infotainment systems, android play, etc.) οπότε θα ήθελα το καινούριο αυτοκίνητο να τις έχει. Σκέφτομαι επίσης ότι μπορεί να με εξυπηρετεί ένα μέγεθος αυτοκινήτου όπως αυτό του 207 αλλά αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο να ανέβω μια κατηγορία (οπότε τα μεγέθη αυτοκινήτου που κοιτάω είναι mini/ hatchback/ crossover).
Τέλος να διευκρινίσω ότι το 207 δεν θα πουληθεί, θα περάσει στην οικογένεια μου. Έχω κάνει κάποιες σκέψεις και σχετική έρευνα, αλλά δε θέλω ακόμα να πω τι έχω στο μυαλό μου για να μην κατευθύνω από τώρα τη συζήτηση σε συγκεκριμένα μοντέλα.
-
Στα 20 χιλιάρικα εγώ θα επέλεγα ένα μικρομεσαίο hatchback, ως κατηγορία αυτοκινήτου που μπορεί να σου δώσει ότι ζητάς και επιπλέον ένα καθημερινό χαμόγελο στα χείλη.
Τώρα για συγκεκριμένο μοντέλο, υπάρχουν πολλές επιλογές. Τις προάλλες είδα στο συνεργείο ένα Focus 1.0 Business με 125 άλογα, το οποίο είχε πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού, με όλα αυτά που ζητάς και τιμή, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, κάτω από 20 χιλιάρικα. Και η οδική του συμπεριφορά είναι στην κορυφή της κατηγορίας του, σύμφωνα με όλα τα τεστ.
-
Αρχικά θα πώ ότι εφόσον μιλάς για πόλη και θες να μην σε κουράζει, ιδανικά θα ήταν καλύτερα να κινηθείς σε κάποιο με αυτόματο κιβώτιο. Και ακόμα καλύτερα, έτσι όπως το περιγράφεις, ουσιαστικά περιγράφεις ιδανικά ένα υβριδικό αυτοκίνητο!
Η νέα Corolla Hybrid πιστεύω ότι κάνει κλικ σε όλα τα κουτάκια που θέλεις!
-
Αφού θα τρως μποτιλιάρισμα, το ιδανικό είναι να πάρεις αυτόματο.
Αφού σε νοιάζει η κατανάλωση, το ιδανικό είναι να πάρεις φυσικό αέριο. Βέβαια, πρέπει να δεις αν σε βολεύουν τα πρατήρια, γιατί από το καθημερινό από δρομολόγιο, ΔΕ βλέπω να σε βολεύουν.
Αν σε βολεύουν, προτείνω Seat Leon και Skoda Octavia. Η πιο φθηνή λύση για συνδυασμό αυτόματου με φυσικό αέριο και θα καλύψει άνετα κάθε μελλοντική οικογενειακή απαίτηση. Ίσως χρειαστεί να σκαρφαλώσεις στα 22 χιλιάρικα, αλλά αξίζει την υπέρβαση. Άλλωστε, θα την αποσβέσεις πάρα πολύ γρήγορα.
Αν δε σε βολεύουν, ό,τι σου αρέσει αρκεί να είναι αυτόματο.
-
Η opel εχει κάποιες προσφορες.
Ισως αξίζει να πας και να δεις το Astra -
Συμφωνώ για αυτόματο. Η καινούργια Corolla σε υβριδικό το πιο φθηνό έχει 21Κ και είναι τελείως 'στεγνό' από εξοπλισμό (δεν έχει Android auto, αλλά βέβαια αυτό λύνεται πολύ εύκολα με after market λύσεις)
Για 2 άτομα και με προοπτική 1 παιδιού, ίσως να σου κάνει και το Yaris Hybrid.
Προσωπικές επιλογές μέχρι 21.000€ για εμένα
-
KIA Ceed 1.4 turbo premium έκδοση με σχεδόν πλήρη εξοπλισμό - αλλά χειροκίνητο
-
Ford Focus 1.0 auto Titanium - 21.500€
-
Skoda Fabia Combi 1.0 DSG Style - 16.600€ με χώρο για πολλά extra!
-
-
Leon FR..
-
Εξαιρετικές προτάσεις όλες!
Θα έλεγα ότι πρώτα από όλα ο Γιάννης πρέπει να διαλέξει σε ποια από τις τρεις κατηγορίες θέλει να κινηθεί. Και μετά να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες του.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να πάει σε μικρομεσαίο, καθώς η κατηγορία αυτή προσφέρει εξαιρετικά αυτοκίνητα που καλύπτουν τη συντριπτική πλειονότητα των αναγκών και των επιθυμιών ενός μέσου αγοραστή.
Υ. Γ.: Όντως ξεχάστηκα, το απόλυτο VFM στα μικρομεσαία στα 20 χιλιάρικα είναι τα Leon FR είτε σε 1.4 για όποιον δίνει προτεραιότητα στην οικονομία είτε σε 1.8 για όποιον δίνει προτεραιότητα στην οδηγική απόλαυση. Αρκεί να μην σε πειράζει ότι σύντομα αλλάζει το μοντέλο.
-
Συγκεκριμένα αυτό:
https://www.car.gr/21478857-seat-leon-l ... 0hp-act-fr
Αν δε σε πειράζει το μόνο του μείον που είναι το χειροκίνητο κιβώτιο (έναντι ενός αυτόματου) είναι το πιο 'πολύ' αυτοκίνητο που μπορείς να πάρεις στα λεφτά σου.
-
Να προτείνω και εγώ ή όχι;
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Συγκεκριμένα αυτό:https://www.car.gr/21478857-seat-leon-l ... 0hp-act-fr
Τα πάντα όλα! O απόλυτος ορισμός του VFM!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Να προτείνω και εγώ ή όχι;Άσε ξέρουμε...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Να προτείνω και εγώ ή όχι;
Άσε ξέρουμε... [emoji38]
Peugeot rifter. Εξαιρετικοί χώροι για να χωρέσει όλη η οικογένεια μαζί με ποδήλατα, καροτσια, φουσκωτά παιχνίδια, νιπτήρες, λεκάνες, κρις Κραφτ κτλπ
-
Ουπς ξεχάστηκα, είμαστε στην κατηγορία
-
Να προτείνω κ εγώ μιας κ πήρα σήμερα προσφορά. Vitara gl+1.0 με δώρο διχρωμια στα 17900 με το κλειδί στο χέρι.
-
Πως με ξερετε, σαταναδες
Θα το βλεπει ο νηματοθέτης, ' νιπτηρες, λεκανες...' θα ξαναδιαβαζει το αρχικό του μήνυμα, να δει τι έγραψε
Νηματοθετη, όπως έγραψε πολυ σωστά ο dettol η πρόταση μου είναι το suzuki baleno 1.0 turbo Auto GLX, και αυτο διότι με ένα τετοιο αυτοκίνητο καλύπτεις όλα αυτα τα οποια ζητάς.
Για αρχη το αυτοκλινητο κοστιζει 17 και κατι χιλ € αλλά με μεταλλικο, εξοδα μεταφοράς, πινακίδες κτλ κοστίζει σχεδον 18.000€. Με το κλειδί στο χέρι.
Αρα είσαι 2000 ευρω κάτω απο το όριο σου.Έτσι, λοιπόν το μπαλενάκι σου δίνει:
Τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία και μετρημένους με μεζούρα να είναι ισάξιοι για τους εμπρός και καλυτεροι για τους πίσω επιβάτες απο το skoda octavia.
360 λίτρα πορτπαγκαζ.
Adaptive cruise control με ραντάρ, αυτόματο φρεναρισμα, εργοστασιακο navi, xenon και led φώτα και τα πάντα όλα.
Πάμε τώρα στα σημαντικά.
Παίρνεις ενα χιλιάρι τουρμπο μοτερ το οποιο είναι εξαιρετικο σε τραβηγμα και γραμμικότητα ενώ είναι και πολύ οικονομικό.
Σε δοκιμές δίνει μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα ανα 100 χλμ.
Ναι, βενζίνης είναι αλλά είναι πιο οικονομικό και από υβριδικά αυτοκίνητα.
Επόμενο, παίρνεις ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής και με κουμπακια στο τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές όποτε το επιθυμείς.
Το κιβώτιο αυτό είναι απο το πιο ομαλα σε λειτουργία στην αγορά και απο τα πλέον αξιοπιστα. Είναι της aisin, και το φορούν πολλά αυτοκινητα και αρκετα ακριβότερα.Σε άλλες λεπτομερειες.
Ο κινητηρας και το κιβωτιο κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, στελνονται στην Ινδια όπου εκεί βιδώνονται πάνω στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.Δηλαδη το αυτοκινητο συναρμολογηται στο εργοστασιο της suzuki στην Ινδία.Γενικά μεχρι στιγμης έχει δείξει υψηλή αξιοπιστία ώς αυτοκίνητο και μλαλιστα σε χώρες με ζέστη και χωματόδρομους και αθλιους δρόμους.
Το σασί του είναι πολύ άκαμπτο και το νιώθεις ενώ είναι ήσυχο στο ταξίδι με το αυτόματο κιβώτιο και την πολυ μακρυά 6η σχέση
Τα πλαστικά του είαι σκληρα, αλλά αντοχής.
Απο κράτημα είναι πολύ καλό και θυμλιζει το swift, στο πιο μαλακό του, προσφέροντας όμως πολύ ανετη αναρτηση πανω απο λακουβες. Κινησε ατσαλακωτος.Έχει 7 χρόνια εγγύηση και την διαφορα απο το όριο του κεφαλαίου που διαθετεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για τα τέλη και τα σερβίς σε όλη τη ζωή του αυτοκινητου.
Με λιγα λόγια παίρνεις εργαλείο με εμφαση στα ουσιώδη ενος αυτοκινήτου πόλης.
-
Βασικα θα πρεπει να μας διευκρινισεις δυο πραγματα, για να ειναι πιο ευστοχες-χρησιμες οι προτασεις που θα ακουσεις:
- Ενδιαφερεσαι για αυτοματο; Οπως γραφτηκε, ταιριαζει πολυ στις αναγκεις που περιγραφεις.
- Ποση σημασια δινεις στα ηλετρονικα βοηθηματα ενεργητικης ασφαλειας; Γιατι γραφεις οτι θελεις καινουριες τεχνολογιες, αλλα δεν τα αναφερεις καθολου. Πχ το (αριστο) Leon που προταθηκε, πασχει σε αυτον τον τομεα, ως πιο παλιο μοντελο.
-
Οχι αλλο καρβουνο με αυτο το μπαλενο ποια ελεος
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αγορά νέου αυτοκινήτου