http://blog.mazda.com/wp-content/upload ... 19_01e.jpg
Η νεα αρχιτεκτονικη σχεδιαση της παλτφορμας εστιαζει αρκετα στο πισω μερος δηλαδη στην τριτη κολωνα του αμαξωματος. Σημεια παντα ευαισθητα για τα χατσμπακ αμαξωματα.
Ιδιαιτερη σημασια δινεται και στην μπαρα θολων που ειναι συγκολλημενη πανω στο αμαξωμα και στους θολους και οχι βιδωμενη οπως ο ανταγωνισμος της μαζντα, δηλαδη ειναι αγωνιστικων προδιαγραφων. Επισης ο θολος εχει ενισχυθει σημαντικα στο αημειο εδρασης της.
https://s2.paultan.org/image/2017/09/20 ... 00x800.jpg
Η σχεδιαση εστιαζει στα λεγομενα, κατα τη μαζντα, δαχτυλιδια τα οποια εφαρμοζονται στο παραδειγμα της δευτερης κολωνας.
Το αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερη διαχειρηση της πισω αναρτησης και των ενδεχομενων κινησεων και κατευθυνσεων που αυτη παραγει και μεταφερει εν συνεχεια στο αμαξωμα και τελος στους επιβατες. Αυτο επιτυγχανεται μεσω της νεας διαχειρησης των ασκουμενων δυναμεων απο το αμαξωμα αλλα φυσικα και μεσω μιας καλυτερης ακαμψιας του συγκεκριμενου σημειου.
Με λιγα λογια γινεται δεσιμο της καροτσας σε ομοιομορφη και ομαλη γραμμη γεγονος που ειναι πολυ θετικο και προσομοιαζει σε σενταν αμαξωματα.
Εδω μια φωτο απο κοντα
https://amd.c.yimg.jp/im_sigg16e623jp.W ... 1-view.jpg
Η σχεδιαση αυτη βοηθα στην καλυτερη κινηση του αμαξωματος πανω στις αναρτησεις του γεγονος που εντασσεται σε ενα γενικο προγραμμα προσομειωσης του μυοσκελετικου συστηματος του ανθρωπου. Δηλαδη ειναι πιο αμεσο το πισω συστημα και δεν κινηται σε δευτερο χρονο ετσι ωστε να προσφερει μια ενιαια αισθηση οπως αυτην οταν τα διαφορα σημεια του ανθρωπινου σωματος κινουνται σαν ενα κομματι ασυναιαθητα κατα το βαδισμα.
Εδω φωτο απο το cx8 για το πως ειχαν ενισχυσει παλιοτερα την τριτη κολωνα χωρις την συνεχομενη ροη του δαχτυλιδιου.
https://amd.c.yimg.jp/im_siggsJi91W7sRO ... 1-view.jpg
Αυτο στην προηγουνενη αρχιτεκτονικη απεδιδε υποδεεστερα απο την αρχιτεκτονικη των δαχτυλιδιων