Λοιπόν...
έκανα και εγώ σήμερα το απονενοημένο...παράγγειλα το 1.5 sport σε polished metal metallic .
Ψάχνω αυτοκίνητο εδώ και πάρα πολλούς μήνες (ή χρόνια). Είχα αρχίσει να κουράζομαι γιατί είδα σχεδόν όλη την αγορά και πάλι δε μπορούσα να αποφασίσω. Το Civic το είχα σχεδόν ξεγράψει λόγω του ότι έχει τεράστιο χρόνο αναμονής και είναι ακριβότερο από το όριο που είχα θέσει εξαρχής (21-22.000). Με πήρε όμως τις προάλλες ο ευγενέστατος πωλητής να μου πει ότι περιμένουν μια καραβιά χιλιοπεντακοσάρια το Σεπτέμβρη και υπάρχει διαθέσιμο το γκρι που με ενδιαφέρει. Επειδή λοιπόν το Σεπτέμβρη περιμένω και τη γέννηση της 2ης κορούλας μου θεώρησα ότι ήταν 'σημαδιακό' και η ώθηση που χρειαζόμουν να ξεκολλήσω και να διαλέξω τελικά. Επίσης, φέτος έκλεισα τα 40 και μάλλον δικαιούμαι να ξοδέψω λίγο παραπάνω (για την κατάθλιψη, όχι για εμένα...). Θα είναι και το 1ο καινούργιο αμάξι στη ζωή μου οπότε λέω χαλάλι του. Το χρώμα ήταν επιλογή της γυναίκας μου αφού μου ξεκαθάρισε ότι μόνο σε αυτό το χρώμα που σοβαρεύει λίγο θα μου επιτρέψει να πάρω ένα τόσο καγκούρικο αμάξι .
Ευχαριστώ τον gatoz για την τελική 'σπρωξιά' που μου έδωσε προς την παραγγελία αφού μου είπε κάποια πράγματα και ήταν σα να διάβαζε το μυαλό μου.
Για να φτάσω εδώ, κατά σειρά απέρριψα:
Alfa romeo Giulietta: μου αρέσει πολύ αλλά είναι 8+ χρονών αμάξι. Και ότι έπαιρνα θα το έπαιρνα για 15+ χρόνια. Επίσης δε βοήθησαν πολύ και οι αντιπρόσωποι .
Peugeot 308: Μια χαρά αμαξάκι, όχι όμως εκείνο που θα με κάνει να ξενυχτήσω τη μέρα που θα παραλαμβάνω. Επίσης, είναι πιο αδύναμο από όλα (εντάξει, εκτός το επόμενο) με τον 1.2 130ps.
Audi A3: Πιο πολύ από σπόντα βρέθηκε εδώ. Το σκεφτόμουν μόνο και μόνο επειδή δεν πίστευα ότι θα έφτανα Audi αλλά μάλλον ξεστοκάρουν γιατί δίνουν το 1.0 116 ps στα 21.700 με διάφορα δωράκια και σερβις και εγγυήσεις κτλ. (μια φορά που το ανέφερα εδώ ήταν κατηγορηματικά αντίθετος ο Stefan147 οπότε μάλλον δε μου άφησε περιθώριο να το σκεφτώ καν ).
Ford focus 1.5 180ps: Μου αρέσουν πολύ τα ford και είχα κάθε διάθεση να το περιμένω να το δω. Αλλά προέκυψε αυτό με το civic που ήταν ή το κλείνω ή το παίρνει άλλος και δε μπορούσα να περιμένω. Επίσης, πριν το δω καν, έχει κάποια αρνητικά όπως ο 3κύλινδρος κινητήρας (αν και μου αρέσει ο ήχος στο fiesta st) και το ότι αν το έπαιρνα θα έπαιρνα ένα από τα πρώτα που θα κυκλοφορούσαν παγκοσμίως (με ότι αυτό συνεπάγεται σε παιδκές ασθένειες). Ακόμη, μου ξεκαθάρισαν στη ford ότι διαθέσιμο για οδήγηση (τουλάχιστον τους πρώτους μήνες) θα είναι μόνο το ντίζελ 1.5 120ps .
Seat leon 1.8 fr: Ο τελικός συνδιεκδικητής! Τιμή κανόνι και φοβερά σχόλια από όσους το οδήγησαν/απέκτησαν (σε αυτό και στο spin off forum). ΑΛΛΑ, δεν υπήρχε πουθενά Ηράκλειο όχι να το οδηγήσω αλλά ούτε καν να το δω. Επίσης, δεν υπήρχε να οδηγήσω ούτε ένα απλό leon (χιλιάρι ας πούμε ή ακόμα και ντίζελ) . Αν το έπαιρνα θα ήταν σαν να έπαιρνα γουρούνι στο σακί (κάτι που δεν κάνω ούτε σε αγορά τηλεόρασης, πόσω μάλλον κάτι τόσο ακριβού). Επιπλέον, έρχομαι από Seat (που με έχει ταράξει στις βλάβες) και ήθελα και την αλλαγή (μη με πούνε και κολλημένο ), ο μηχανικός μου μου είπε να μην πάρω leon γιατί 'αυτά σκορπάνε στο δρόμο' , αλλάζει το μοντέλο του χρόνου και τέλος και μάλλον σημαντικότερο από όλα, δε μου έβγαζε αυτήν την κ@υλα που μου βγάζει το civic.
Έδωσα και την ευκαιρία μου στα SUV οδηγώντας πάρα πολλά αλλά δεν είναι για εμένα αυτά τα αμάξια. Αν είμαστε καλά κάποια χρόνια μετά και αλλάξουμε και το αμάξι της γυναίκας, τότε θα το σκεφτούμε το SUV καθώς και εκείνη όπως οι περισσότερες εντυπωσιάζεται από το μέγεθος (τους) .
Στο civic με κέρδισε εξίσου το αυτοκίνητο και η αντιπροσωπεία που μου το άφησε όλη μέρα τεστ ντραιβ και έκανα ότι κάνω μια οποιαδήποτε καθημερινή. Μέχρι και το παιδί κοίμησα στο αμάξι για να δω αν πέφτει το κεφαλάκι του όπως είναι στο καθισματάκι. Με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ οπότε εκεί πήρε πολλούς πόντους και από εμένα και από τη γυναίκα! Ένα άλλο που μέτρησε υπέρ του (το έπαθα και εγώ και μετά και η σύζυγος χωρίς να ξέρει ότι το έπαθα και εγώ) είναι ότι η εμφάνιση του έχει αυτό το κάτι που σε κερδίζει όσο περισσότερο το βλέπεις. Δεν ξέρω τι είναι (πολυπλοκότητα σχεδίου, καινοτομία σχεδίου κτλ.) αλλά πέρασα από το 'χμμ ενδιαφέρον αλλά άσχημο' στο 'μωρέ δεν είναι και τόσο χάλια' στο 'κοίτα, βγάζει ένα δυναμισμό...αυτές οι γραμμές...και οι άλλες στο καπό και και' και τελικά στο 'μου έλειψε, θα περάσω μια από την αντιπροσωπεία να του ρίξω μια ματιά' (η σύζυγος είναι τώρα μεταξύ 2ου και 3ου σταδίου )
Αρνητικά φυσικά και έχει το αμάξι με πιο σημαντικό ίσως τον πιο έντονο αεροδυναμικό θόρυβο πάνω από τα 140-150 σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του (ίσως το αδικώ όμως γιατί χθες φύσαγε γενικά πολύ). Επίσης δεν έχει πίσω αεραγωγούς, φαίνονται (δεν ξέρω αν είναι κιόλας) λίγο φτηνα μέσα τα υφάσματα του, ο Σαρακάκης κτλ.
Άντε τώρα να περάσουν οι 3,5 περίπου μήνες...