Καλησπέρα μάγκες.
Είδα το βιντεάκι και εγώ.....μου το έκανε μια φορά στις 93,000 και μία ακόμη στις 110,000χλμ.
Τις προάλλες μου το ξαναέκανε άλλη μια φορά στις** 114,000**.
Μίλησα και εγώ με τεχνικό και μου είπε τα εξής:
Υπάρχουν δύο εκδοχές
-
Κάποιο μπεκ έχει αρχίζει και τα παίζει.Ψεκάζει υπό προυποθέσεις(θερμοκρασία-υγρασία περιβάλλοντος, θερμοκρασία λαδιού και νερού μηχανής) ακανόνιστα. Έριξα καθαριστικό αλλά μου το ξαναέκανε. Δεν έχει σχέση το καύσιμο.
-
Η ecu δέχεται τέτοιες τιμές για να ρυθμίσει το ρελαντί από τους αισθητήρες, και δεν ανταποκρίνεται σωστά.Δηλαδή δεν υπάρχει χάρτης στην ecu (εξού και η αναβάθμιση του software που πρότεινε η suzuki) για να καλύψει τις υπάρχουσες συνθήκες θερμοκρασίας μηχανής και περιβάλλοντος + τις ανάγκες που χρειάζεται το καυσιμο για να συμπιεστεί.
Όλα συγκλίνουν προς το 2. Διότι αν ήταν το 1 θα άναβε λαμπάκι ή θα είχαμε υπερβολική κατανάλωση ή θα έκοβε το αμάξι στις ψηλές στροφές ή στις χαμηλές, θα κάπνιζε το αμάξι κλπ.
Από τη στιγμή που εγώ προσωπικά έχω στρωτή λειτουργία και καμιά επίπτωση στην κατανάλωση + ότι συμβαίνει όταν είναι σχετικά κρύα η μηχανή, το αφήνω όπως έχει και δε με νοιάζει καθόλου.
Άερα στα πανιά μας. Καλογιάννης. Αχ Αννούλα του βοριά.
Ηρακλής ο ναυτικός.