-
Ο χρήστης thanos_g έγραψε:
Στα B-SUV : το Captur πρώτο σε Ευρώπη, τελευταίο σε Ελλάδα... Δεν μπορώ να το καταλάβω.
http://carsalesbase.com/european-sales-2017-small-crossover-segment/#more-48993Μέτρια αντιπροσωπεία και αυξημένες τιμές.
-
Καλησπέρα στην παρέα. Έχω διαβάσει όσο μπορω το φόρουμ αλλά θα ήθελα μια βοήθεια για αγορά νέου αυτοκινήτου. Ταβάνι τα 20000, ενδιαφερομαι για SUV/crossover και προτεραιότητες είναι αξιοπιστία, κατανάλωση και οδηγική συμπεριφορα. Δεν με ενδιαφέρουν τα τρέλα γκαζια όσο η άνεση και η ευχρηστία, να έχει κάποιους σχετικούς χώρους για 3μελή οικογένεια, μετακινήσεις στην πόλη με 3-4 ταξίδια τον χρόνο σε επαρχια. Ζαχαρωνω το ecosport και το 2008, ιδέες - εντυπώσεις σχετικά με αυτα τα 2 ή προτάσεις και για κάτι άλλο είναι ευπρόσδεκτες. Μονο βενζίνη και μηχανικό κιβώτιο.
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-
Νομίζω ότι και το δικίνητο 1.0 turbo GL+ SX4 Cross είναι στο budget σου. Το ίδιο και το δικίνητο 1.6 ατμοσφαιρικό GL+ Vitara (τα αναφέρω γιατί έχουν και καλό εξοπλισμό, προσθέτεις και το Navi με SD card χαρτών που αγοράζεις από το Internet με 80 ευρώ).
Δες και αν υπάρχουν προσφορές στα Ateca/Karoq, οι βασικές τους δικίνητες εκδόσεις σε 1.0 turbo έχουν τιμή καταλόγου λίγο κάτω από τις 20000. -
Σε αυτά τα χρήματα και τα ζητούμενα που έχεις, δες οπωσδήποτε και το Suzuki SX4 S Cross, ακόμα και το 1.4 GL+ μπορείς να αγοράσεις σε αυτά τα χρήματα!
-
1)Suzuki Vitara Gl+ 1.6 petrol 4wd (αξίζει η υπέρβαση των 1000 ευρώ)
2) VW T-roc 1.0 116 ps -
Αν και μπορείς να πας για B-SUV (crossover), δηλαδή όπως αυτά που λες 2008 ή Ecosport, επειδή αναφέρεις χώρους και ταξίδια (προφανώς φορτωμένος), θα έλεγα να κοιτάξεις προς τα πάνω, δηλαδή κυρίως το S-Cross, που δικίνητο 1.4Τ παίρνεις το GL+ στα 20Κ€ και έχεις τα πάντα όλα
Επίσης πολύ καλή πρόταση το Arona, μέχρι τα 20Κ€ παίρνεις ΠΑΡΑ πολλά για τα χρήματά σου, είτε σβέλτο αυτόματο και τέρμα εξοπλισμένο Xcellence, είτε πολύ γρήγορο 1.5FR
-
Σας ευχαριστώ ολους παιδιά...οποτε θα αρχίσουν οι βόλτες σε αντιπροσωπίες σιγά σιγα..το t ROC και το s cross δεν τα είχα σκεφτεί καθόλου
-
αν σου αρέσει εμφανισιακά, το c3 aircross με τα 110 άλογα στην μεσαία έκδοση συν το family pack που πάει ο χωρος αποσκευών μέχρι 520 συρόμενα και 1-2 έξτρα ακόμα είναι καλή επιλογή, η καλύτερη από χώρους σε σχέση με τα άλλα της κατηγορίας και από τις τοπ σε άνεση και ευχρηστία..το μηχανικό κιβώτιο βέβαια είναι πεντάρι και μέτριο στην αίσθηση..θα σου μείνουν και ρέστα από το εικοσάρι
ακριβώς στο μπάτζετ βέβαια παίρνεις το καρόκ, μια κατηγορία πάνω ουσιαστικά αρκεί να μην έχεις θέμα με την έλλειψη αυτοματου κλιματισμού και τις 16ρες ζάντες που δεν πολυβλεπονται
και εγώ αυτό τον καιρό κοιτάω με ακριβώς σχεδόν τις ίδιες παραμέτρους - μπάτζετ 20000, τριμελή οικογένεια, 3-4 ταξίδια επαρχία, βενζίνη και μηχανικό κτλ - και κάπου εκεί έχω καταλήξει
-
Αν θέλεις χώρους δες το Karoq , αν θέλεις ομορφιά σίγουρα το t-roc !
-
Αν θέλεις εξοπλισμό παίρνεις το Citroen C3 aircross shine 130 HP .Είναι εκεί στο 20άρι είναι δίχρωμο χωρίς χρέωση και μπορείς να βάλεις και κάτι δερματίνες στα καθίσματα και όλα τα ηλεκτρονικά .
Αλλιώς δες το Κάροκ με τον βασικό κινητήρα και έκδοση .
Ακόμα παίζουν Αρόνα και Κία Στόνικ , αλλά και Ρενώ Καπτουρ όπως και το Βιτάρα .
Σε βασική έκδοση παίζουν και το προβληματικής εμφάνισης Σπόρτατζ .
Ακόμα το νέο ντάστερ , αλλά και το φίατ 500 Χ .
Γενικά κέφι να έχεις να ψάχνεις .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αν θέλεις εξοπλισμό παίρνεις το Citroen C3 aircross shine 130 HP .Για μένα πάντως καλύτερα το 110 ίππων αυτόματο.
-
Θεωρώ πολλά τα 20000€ για κατηγορία supermini crossover.
Θα κοιτούσα βασικές εκδόσεις και με την μεζούρα να βρω τουλάχιστον το μεγαλύτερο.+1 στα Suzuki και στο Duster.
-
Λοιπον παιδιά μετα τις προτασεις έχει μπει δυνατά στις επιλογές μου το Skoda karoq, έχω εντυπωσιαστεί απο τους χώρους και την πρακτικότητα του, μάλλον σήμερα με βλέπω για έρευνα και προσφορές σε Skoda peuzeot και ford, και αν προλαβω φαίνεται πολύ καλό και το vw t roc
-
Να προτείνεται το ασχημομούρικο δεν το περίμενα, και μάλιστα σθεναρά, ειδικά απ αυτούς που μαρούτι βλέπουν και υπομειδιάζουν -μάλλον σε άλλο φόρουμ μπήκα- καλά τον άλλον με την ψύχωση στο υπόθετο πλέιμομπίλ τον συνηθίσαμε.
Το παλικάρι θέλει γκρουπ - κάνει μπαμ.
Vagkoun83 κάνε τη γύρα στις αντιπροσωπείες σου, κάνε τα test drive σου, παίξε μπάλα κι έλα να μας πεις εντυπώσεις.
Κι αν τα δώσεις κι εσύ στη μέρκελ -χαλάλι σου αν γουστάρεις. -
Όπως έχω ξαναγράψει ψάχνομαι για αλλαγή της Χ3 που έχω με κάποιο νέο κατά βάση στη κατηγορια των crossover (μιας κι έχω συνηθίσει το ύψος των suv), με μάξιμουμ budget τα 20 χιλιάρικα και βασική παράμετρο το θέμα της ανταλλαγής του Χ3 ( όσοι το παίρνουν και σε ποια τιμή).
Εξ αρχής ξεκαθαρίζω ότι ακόμα κι αν είχα τα χρήματα που ζητά η BMW (πχ για το χ1) δεν θα τα δινα διότι παρά τα θετικά της εταιρίας όπως στήσιμο, τιμόνι, στιβαρότητα και ποιοτική κύλιση, τα θέματα αξιοπιστίας με έχουν ξενερώσει απίστευτα.
Συνεπώς πάμε γι άλλα. Αν κι έχω τρία παιδιά δεν καίγομαι πλέον για χώρους διοτι έχουν μεγαλώσει και για 3-4 ταξίδια το χρόνο θα βολευτούμε και σε μικρότερο. Βασικές μου προϋποθέσεις εινσι αξιοπιστια, εγγύηση, οικονομία στην μετακίνηση και φυσικά να μου αρέσει (ποτε δεν θα επερνα αμάξι το οποίο δεν μου κάνει το κλικ).
Έχω δει διάφορα αν και η πρώτη μου επιλογή το 3008 απορίφθηκε λόγω τιμής.
Πάμε για μια σύντομη αναφορά:SEAT ATECA και ΑRONA:
το πρώτο μου αρέσει, οδήγησα και το χιλιαρι αλλά έτσι όπως το θέλω ανεβαίνει σε τιμή. Θεωρώ ότι αδικείται από τις πωλήσεις του στην Ελλάδα. Ο χιλιαρης μια χαρά είναι σε αστικές μετακινήσεις, όπως στο td που έκανα αλλά δε ξέρω φορτωμένο και σε μια προσπέραση που θα χρειαστεί πως θα πάει. Προσωπικά όμως το προτιμώ από το αντίστοιχο καρόκ. Το Αρονα είναι πιο ελαφρύ, το οδήγησα και είναι σπιρτόζικο. Είναι μια κατηγορια κάτω σε χώρους, αν και δεν είναι κακοί, στη κατηγορια. Και ο χώρος αποσκευών ικανοποιητικος (καλυτερος πχ από τον τραγικό του ecosport ). Με 18,5 χιλ παίρνεις την πλήρη έκδοση excellence. Είχα και καλή ανταλλαγή αλλά στο τέλος κάπου κωλυσα, ίσως στο θέμα χωρών.Hyundai:
Είδα το i30 αρχικα. Ωραίο hatchback αλλά δεν. Το Tucson μου φάνηκε κάπως παλιό σα να είναι μια γενιά πίσω και όπως θα το θελα, ακριβό. Σήμερα είδα και το i30 fastback. Γενικά είμαι φαν των sport sedan (πριν το Χ3 είχα Megane sedan 2) και μου άρεσε αρκετα. Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα χιλιάρια στην έκδοση style Navi με τελική 19,5 χιλ, σε μια έκδοση με τα πάντα. Νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση και θα το δω σοβαρά αν δε βρω κάτι σε crossover. Δέλεαρ και η πενταετής εγγύηση σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της εταιρίας( παρεπιπτόντως έχω οδηγήσει το I 30 με τον ατμοσφαιρικό 1,4 το οποιο μου είχε αρέσει για το πως στρίβει και είναι στημένο- έχει και πολλαπλούς)FORD
Το Kuga είναι καλή περίπτωση, θα έλεγα vfm αλλά μάλλον καίει αρκετα και δεν θα έδινα 22,5 χιλ κάνοντας υπέρβαση για ένα αμάξι που ναι μεν είναι καλό αλλά προσωπικά δεν μου κάνει το κλικ. Σήμερα είδα και το νέο ecosport. Εννοείται ότι είναι μια κλάση κάτω από το kuga σε όλα. Αν και δεν είναι άσχημο, μάλιστα είναι πιο ποιοτικό από το Αρονα, έχει τραγικό χώρο αποσκευών. Ξεκινά από 17,5 περίπου αλλά στη Βελμαρ που πήγα μου πρότειναν την έκδοση των 140 ίππων st line που είναι όντως όμορφη με έκπτωση στα 20500 τελική. Δεν είναι κακή τιμή αλλά λίγο πιο πάνω είναι το kuga συν το μειονέκτημα του χώρου αποσκευών.ΚΙΑ
Είδα και το stonic και το sportage. Το stonic είναι ομορφο και σε καλή τιμή αλλά οι χωροι των πίσω χάλια. Το απέκλεισα. Το sportage αν και έχει αρκετα θετικά δεν με τράβηξε τόσο για να ανέβω γύρω στα 21 χιλ που ζητούσανNISSAN QQ
Το οδήγησα, μου άρεσε αλλά έχω επηρεαστεί από όλα αυτά που γράφονται για τριγμούς κλπ. Η τιμή του Σφακ. για ανταλλαγή ήταν πολύ χαμηλή όποτε το απέκλεισαTRoc
το έχω δει, ομορφο είναι αλλά είναι πιο ακριβό από τα αντίστοιχα της κατηγοριας b suv συν το ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός για το VW group αναφορικά με την αξιοπιστία. Δύσκολα θα πάω σε αυτόSKODA
Το Kodiak έχει χώρους που δεν χρειάζομαι ενώ το καρόκ αν και καλό και με αρχική τιμή στα 20 χιλ,θα θελα δυο τρία έξτρα που το ανεβάζουν σε τιμή πιο πάνω από το kuga και το ατεκα ( τα οποια μάλλον θα προτιμούσα). Επίσης στην interauto που ρώτησα δεν παίρνουν το Χ3Opel
Το grandland ξεφεύγει , ενώ το crossland αν και δεν είναι άσχημο με καλό εξοπλισμο, για τον Τούρμπο κινητήρα (γιατί έχει και έναν ατμοσφαιρικό τάφο με 82 κουτσαλογα), πάλι η τιμή πάει στα 22 περίπου . Όποτε όχιΤΟΥΟΤΑ
αφήσα για το τέλος το αμάξι που για πολλούς λόγους έκανε στα μάτια μου τη διαφορα και θα το έπαιρνα αν δεν ήταν σε τιμή που δεν φτάνω.
Το CHR το ερωτεύτηκα για την εμφάνιση του, το εσωτερικό του (μόνη ένσταση το κάπως κλειστοφοβικό πίσω μέρος) , οι χωροι αν και δεν το περίμενα είναι καλοί και μιλώντας πάντα για το υβριδικό, η οικονομία, η άνεση, η αξιοπιστία της εταιρίας με την εξαετή εγγύηση και την 11ετή για τη μπαταρία, μου διαμόρφωσαν ένα πακέτο όπως το φανταζόμουνα και σε ομορφο (στα μάτια μου) περιτύλιγμα. Το οδήγησα μονος για δυο ωρες που μου το δώσανε και το εκτίμησα γι αυτά που δίνει.Όμως φτάνει τα 25,5 και δεν γίνεται. Ειδικά η πανέμορφη έκδοση με τις 18αρες ζάντες και τη διχρωμία είναι απίστευτη.Συνεπώς είμαι στο μηδέν και δεν βλέπω να αποφασίζω κάτι εύκολα. Αυτά που θέλω (3008και CHR ) δεν τα φτάνω, ενώ από τα υπόλοιπα ολα έχουν συν και πλην.
Sorry για το σεντόνι....
Είμαι διαθέσιμος για γνώμες, σκέψεις, παρατηρήσεις ![emoji106]Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Έχεις το δικαίωμα να πάρεις αφορόγητο σαν τρίτεκνος ή είχες πάρει έτσι το bmw?
-
Πάει αυτό το πήρα στη Χ3 και άξιζε (8,5 χιλιάρικα Ε.Τ.Τ)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το λέω γιατί στην Ευρώπη παίζουν πολλά ελαφρώς μεταχειρισμένα 3008 diesel λίγο πάνω από τα 20 χιλιάρικα.
Γενικά πιστεύω ότι όποιος έχει ατέλεια όσον αφορά το τέλος ταξινόμησης μάλλον αξίζει περισσότερο να φέρει ένα πολύ καλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο απ'έξω. Αυτοκίνητα που κοστίζουν στην Ελλάδα καινούρια 60.000+ τα βρίσκεις με τα μισά λεφτά.
-
Στο εξωτερικό όντως παίζουν 3008 σε αυτές τις τιμές, αλλά να μην ξεχνάμε και τον παράγοντα του εκτελωνισμού. Επίσης, ο τρικύλινδρος diesel 1.5 του psa σύντομα θα αντικαταστήσει τον υπάρχων 1.6 diesel. Οπότε, σαν μοντέλο μάλλον θα απαξιωθεί και ίσως κατέβει περισσότερο η τιμή του ως μεταχειρισμένο.
-
Σπύρο με αυτά που γράφεις σε βλέπω για χιουνται fastbalck που εγκρίνω μιας και μιλάμε για εν απροσεγμενο αμάξι και σαν ψηλό σε βλέπω για αρονα
SUV/Crossovers Forum