Jan 4, 2018, 6:48 PM

Ο χρήστης mmvog έγραψε:
ΠΡΟΣ barabakos : Αν είσαι κάτοικος επαρχίας και κάνεις πάνω από 20000 χιλιόμετρα ετησίως εν μέρει συμφέρει πετρέλαιο.
Αν είσαι κάτοικος Αθήνας Θεσσαλονίκης βενζίνη.Πρέπει να έχεις υπόψη τα εξής:
1.Η διαφορά κατανάλωσης ετησίως υπέρ του πετρελαίου είναι περίπου (για 15000 χιλιομ.) 200-250 ευρώ
2.Το κόστος συντήρησης για πετρελαιο είναι λίγο ψηλότερο
3.Το πετρελαιοκίνητο πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση φουλαρισμένο,διότι τα πετρέλαια έχουν σε μεγάλο ποσοστό βιομάζες που δημιουργούν μύκητες στο μισογεμάτο ρεζερβουαρ με αποτέλεσμα πιθανή βλάβη σε αντλία (κόστος 2500-3000)
4.Σε όλες τις ευρωπαικές πόλεις θα απαγορευτεί η κίνηση των πετρελαιοκινήτων και θα επιβληθούν υψηλοί φόροι
5.Οι επιδόσεις και συμπεριφορά (λόγω μικρότερου βάρους) με βενζίνη είναι πολύ πιο καλές.
6.Τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα παγκοσμίως είναι βενζινοκίνητα.
7.Οι Αμερικανοί που είναι από τους πιο δύσκολους πελάτες αγοράζουν κατα πλειοψηφία βενζινικίνητα.
8.Οι έμποροι στο Ελλαδιστάν έχουν στοκ πετρελαιοκίνητα και προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν (γιατί μόδα ήταν και άρχισε να περνάει...)

Εντάξει, και εγώ υπέρμαχος της βενζίνης είμαι, καθώς δεν αντέχω γενικά το πετρέλαιο (από το πως λειτουργεί μέχρι το πως ακούγεται και μυρίζει), αλλά νομίζω ότι υπερβάλλεις λιγάκι

Τα 1,2,3,6 και 7 λίγο-πολύ ισχύουν, αλλά όχι τόσο τρομακτικά όσο τα παρουσιάζεις. Το 4 είναι θεωρητικό, κάποιες πόλεις ή δήμοι το έχουν όντως πράξει, για το 'όλοι' θα δούμε. Το 5 προφανώς έχει σχέση με το ποιο μοτέρ κοιτάμε, αλλά ναι, γενικά μιλώντας για παραπλήσιας αξίας οχήματα, συνήθως η βενζίνη είναι πιο γρήγορη. Όσο για το 8, λογικό μεν, και βρήκαν ευκαιρία να φέρουν πολλά σαπάκια με άπειρα χλμ, αλλά αυτό γινόταν, γίνεται και θα γίνεται πάντα, αναλόγως του τι πουλάει κάθε εποχή.

Αυτό που ισχύει πάντα και παντού, είναι το ότι άλλη χρήση και σκοπό το diesel, άλλη η βενζίνη.