Έχω βρει χρόνο κάποιες από τις τελευταίες βραδιές, και έχω δει μαζεμένες 3-4 ταινίες που είχα χάσει στο cinema.
John Wick 2: more of the same, αλλά επειδή το πρώτο ήταν ταινιάρα, παρομοίως και αυτό είναι super! Και μάλιστα νιώθεις να εξουθενώνεσαι ταυτόχρονα με τον χαρακτήρα, δείγμα του ότι, όσο 'επίπεδος' και αν είναι ο Reeves, παραμένει ο καλύτερος για τέτοιου είδους χαρακτήρες. Rollercoaster από τα λίγα, αξίζει 101%
Baywatch: έχουν καταφέρει και έχουν αποδώσει ακόμα και το εντελώς campy-80s ύφος της σειράς, αφού ποτέ και για κανένα λόγο δεν παίρνουν σοβαρά τον εαυτό τους και την ταινία. Βεβαία είναι οριακά στο να μην σπάσουν τον '4ο-τοίχο', αφού σε μερικές φάσεις η κατάσταση είναι 'τι-γαμάτα-που-λέμε-τις-μ@λ@κιούλες-μας' πάντως δύο ευχάριστες χαζοχαρούμενες ωρίτσες, ειδικά για άντρες
Πειρατές 5: και εδώ more of the same, αλλά δυστυχώς στην αντίθετη κατεύθυνση: έχει χαθεί εντελώς το στακάτο και ο ρυθμός, ειδικά του πρώτου (που ξεκίνησε και όλο το franchise από το πουθενά). Ο τυπικός γνωστός κλασσικός Depp αλαφροπερπατάει και πάλι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά πόσο ακόμα να αντέξεις ? Η προσθήκη του Bardem είναι μεν κάτι διαφορετικό (ίσως προς το καλό), αλλά η αλλαγή του 'ρομαντικού διδύμου' με τα δύο παιδάκια (Scodelario και Thwates) εμένα με άφησε εντελώς αδιάφορο.
Mummy: απλά θα πω ότι το πρώτο με τον Fraser ήταν οσκαρικός γίγαντας μπροστά του Από που να το πιάσεις και τι να πρωτοπείς ? Δεν υπάρχει ίσως ούτε ένα σημείο που να μπορείς να πεις 'ναι, αυτό είναι θετικό'. Δείτε το μόνο αν θέλετε να γελάσετε με τον Cruise. Χαρακτηριστικό του ότι ακόμα και αυτοί που το έφτιαξαν δεν ήξεραν τι έκαναν, είναι ότι στο τέλος ο απόλυτος θεός του κακού καταλήγει να περιφέρεται ως κοινός κλεφτάκος
Transformers 5: και ενώ λες ότι δεν γίνεται να υπάρχει κάτι χειρότερο από το Mummy, βλέπεις αυτό και αλλάζεις γνώμη (και ταυτόχρονα μετανιώνεις που το είδες). Ασύνδετο, ασύγχρονο, αβάσιμο, παράλογο, νεφελώδες, είναι -με διαφορά- το χειρότερο στην τρα-γι-κή σειρά των Transformers. Τουλάχιστον πριν είχαμε την Megan, τώρα τι και γιατί να δεις ? Κρίμα που έμπλεξαν και τον Hopkins. Μ-α-κ-ρ-υ-ά