Καλημέρα! Να 'σαι καλά.
Δεν είπα καθαρισμός αλλά 'αναγέννηση' που είναι και ο σωστός όρος Regeneration στα αγγλικά.
Την αναγέννηση την καταλαβαίνω από την αυξημένη στιγμιαία κατανάλωση που ξαφνικά είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τα νορμάλ νούμερα που βλέπεις. Λαμπάκι και ένδειξη στην οθόνη γραφικών 'Diesel Partikel Filter Full. Continue Driving' θα ανάψει την επόμενη φορά που θα γυρίσω τον διακόπτη στη θέση ON (πριν βάλω μπρος) μόνο εάν έχω σβήσει το αυτοκίνητο την στιγμή που έχει ξεκινήσει να κάνει αναγέννηση. Και επίσης αυτή η ένδειξη θα φύγει με το που τελειώσει η αναγέννηση.
Την συγκεκριμένη ένδειξη μου την έχει εμφανίσει 2 φορές όλες και όλες το αυτοκίνητο και μια στον πατέρα μου στα 6 χρόνια που έχω το αυτοκίνητο. Η πρώτη ήταν το 2011 όταν ήταν καινούριο το αυτοκίνητο και το είχα στην Πάτρα. Η δεύτερη έτυχε στον πατέρα μου πριν 3-4 χρόνια περίπου καθώς το πήγαινε για service στην Opel και το έσβησε χωρίς να καταλάβει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Η τελευταία φορά που μου άναψε η συγκεκριμένη ένδειξη ήταν χτες!! Αλλά το προκάλεσα εν γνώση μου και ήξερα ότι θα ανάψει. Είχε μόλις ξεκινήσει η διαδικασία αλλά έπρεπε να σταματήσω με την παρέα μου για να κάτσουμε να φάμε κάτι οπότε αναγκαστικά έσβησα. Βάζοντας μπροστά να φύγω μετά είχε ανάψει το αντίστοιχο λαμπάκι στο καντράν και η παραπάνω ένδειξη.
Σύνδεσα το διαγνωστικό, άνοιξα Torque και είδα ότι το ποσοστό πληρότητας του DPF ήταν στο 105%. Το πήγα βόλτα σε κάποια τμήματα της εθνικής να ξεκαπνίσει σωστά με στροφές και μετά επέστρεψα σπίτι. Μετά το πέρας της αναγέννησης το ποσοστό πληρότητας στο DPF επανήλθε στα συνηθισμένα του ποσοστά εκεί λίγο πάνω από 30%, 31% χτες για την ακρίβεια. Άλλες φορές μπορεί να επανέλθει και στο 36%.
Μέχρι ώρας δεν βλέπω να κάνει κάποια διαφορά στα διαστήματα των αναγεννήσεων το πρόσθετο προστασίας DPF της Liqui Moly τώρα που είναι ακόμη ζεστός ο καιρός. Το είχα χρησιμοποιήσει και πέρσι το καλοκαίρι που πάλι δεν είχε αλλάξει κάτι... Η μόνη φορά που είχα παρατηρήσει αλλαγή ήταν τον Μάρτη που σου έγραψα πιο πάνω, πράγμα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο πρόσθετο θέλει πιο κρύες συνθήκες για να φανερωθεί η δράση του. Δυστυχώς για τα πετρελαιοκίνητα μας η ελληνική άνοιξη και το ελληνικό καλοκαίρι όπως και το φθινόπωρο είναι αρκετά πιο ζεστά από τις ευρωπαϊκές εποχές των πιο βόριων χωρών. Αν δεν πέσει κάτω από 18-19°C η εξωτερική θερμοκρασία είτε έχει 20°C έξω είτε 38°C το δικό μου τουλάχιστον κάνει στα ίδια χιλιόμετρα αναγέννηση... Κάτω από τους 18 αρχίζει και φαίνεται η διαφορά.
Θα δοκιμάσω και τα αντίστοιχα πρόσθετα της Wyns και της Redex στα επόμενα γεμίσματα και θα επανέλθω με εντυπώσεις. Τα Protec πρέπει να είναι και αυτά πολύ καλά. Έχει και η Protec ενα αντίστοιχο καθαριστικό που το ρίχνεις στο πετρέλαιο και έχει και έναν αφρό καθαριστικό για το DPF που το ρίχνεις κατευθείαν μέσα στο DPF... Μάλλον θα τα χρησιμοποιήσω σύντομα προληπτικά πάντα και τα δύο για να δω αν θα υπάρξει κάποια διαφορά.
Σου είναι εύκολο να μου στείλεις με ένα PM το κατάστημα που πήρες το πρόσθετο της Protec;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!