Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αλέξανδρε εάν είναι θέμα marketing δεν ξέρω αλλά κάτι προτάσεις τύπου 1000 tsi ATECA νομίζω πως θα δείξουν αν σε οχήματα τέτοιων βαρών, μεγεθών και κατηγορίας ήταν φρόνιμες τέτοιου είδους επιλογές από πλευράς αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου. Τα σέβη μου!
Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας, αν μη τι άλλο όσο μικρότερη η ισχύς και ροπή, τόσο πιο εύκολο το έργο της μετάδοσης. Ο κινητήρας δεν έχει πρόβλημα αξιοπιστίας λόγω μεγάλου βάρους, απλά έχει μειωμένες επιδόσεων το αυτοκίνητο. Θέμα αξιοπιστίας θα ετίθετο μόνο αν έπρεπε να πηγαίνει συνέχεια στα κόκκινα, αλλά στην πράξη κανείς δεν θα το κάνει αυτό, απλά θα πηγαίνει πιο αργά από ότι αν θα είχε περισσότερα άλογα. Κι αυτό συμβαίνει και στα δικίνητα και στα τετρακίνητα. Αν δεν σου κάνει ένα Χ αυτοκίνητο σε τετρακίνητο, το ίδιο αυτοκίνητο δεν θα σου κάνει ούτε δικίνητο. Τα μερικά δέκατα του δευτερολέπτου δεν θα κάνουν την διαφορά. Τώρα το αν ο Χ κινητήρας αποδειχθεί γενικά αξιόπιστος ή όχι είναι άλλο θέμα.
Και τα δικά μου.
Γιατί μπορεί να υποστηρίξει το Kuga 1.5 diesel που δικίνητο ζυγίζει πάνω από 1.5 τόνο, τετρακίνηση; Ή η αντίστοιχη έκδοση της Χ1 και του Kodiaq; Συγκρίνουμε αυτοκίνητα που ζυγίζουν πάνω από 1.5 τόνο με το Suzuki που ζυγίζει σχεδόν τα μισά.
Μάλλον marketing θα είναι...
Ένα Kuga 1.5 Diesel θα ήταν λίγο πιο αργό από το δικίνητο απλά, δεν υπάρχει θέμα μακροζωίας λόγω επιπλέον βάρους. Θυμίζω ότι το Defender 110 ζυγίζει 2200 κιλά και έχει κινητήρα Diesel 120 ίππων. Οπότε ναι, marketing είναι. Ειδικά με αυτές τις ελαφρού τύπου τετρακινήσεις που ζυγίζουν μόνο 50-100 κιλά επιπλέον...
Το Opel GrandLand X θα κατασκευαστεί στην ίδια ακριβώς πλατφόρμα με το 3008 κατόπιν συμφωνίας της GM με το γκρουπ PSA και στο ίδιο εργοστάσιο! Σύμφωνα με post από το επίσημο profile στο Facebook της Opel αυτό θα έχει 'δυνατότητες τετρακίνησης'!
Δεν ξέρω βέβαια τι εννοούν με αυτό! Ίσως να έχει το ίδιο Grip Control που έχει και το 3008 ή να έχει το ίδιο ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης της GKN που έβαλε στο Opel Insignia Grand Sport και το ονομάζει Twinster!
Το σύστημα της GKN (ίδιο με Insignia και Focus RS) κατά πάσα πιθανότητα.