Λοιπόν, μιας και έκανα την πιο πρόσφατη 'έρευνα' και test-drive, συν τις προσφορές που πήρα, αναλαμβάνω να απαντήσω/διευκρινήσω:
Όντως το Kuga ήταν και παραμένει πολύ καλό σύνολο, αλλά δεν είχε ποτέ τόσο καλά και οικονομικά μοτέρ, και φυσικά ποτέ δεν είχε τέτοιες τιμές. Αυτή τη στιγμή μιλάμε ίσως για το πιο ολοκληρωμένο ΚΑΙ φθηνότερο SUV της αγοράς. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλύτερο και φθηνότερο πακέτο, ας πείτε και εσείς οι υπόλοιποι μπας και μου διαφεύγει κάποιο.
Οι τιμές που ανέφερα είναι τελικές με το κλειδί στο χέρι, συν κάποιες μικρές εκπτώσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Σημειώνω ότι μιλάμε για pre-launch, η Ελλάδα μαζί με 3-4 άλλες χώρες είναι οι μοναδικές που έχουν ανοίξει παραγγελίες.
Οι εκδόσεις είναι πλήρεις, που είναι ακόμα πιο απίστευτο, αναλογιζόμενοι τις τιμές τους. Ας πούμε στην ST-Line -που οδήγησα- στα 25,5Κ€ (τελική με το κλειδί στο χέρι) κυριολεκτικά δεν μπορείς να βάλεις κάτι άλλο από πλευράς εξοπλισμού, άντε τίποτα περίεργα όπως θερμαινόμενο τιμόνι ή αυτόματο άνοιγμα πορτμπαγκάζ. Επειδή τα είδα και τα δύο (Business ήταν το static, ST-Line το test-drive), οι διαφορές είναι εμφανείς (εξωτερική εμφάνιση, δέρμα/αλκαντάρα μέσω, περιμετρικοί, αυτόματη στάθμευση κλπ), αλλά δεν είναι ακριβώς όπως πριν η 'χαμηλή' Trend και η 'καλή' Titanium, αλλά η πιο bling-bling Business (λόγω νίκελ, χρωμίων κλπ) και η πιο sport ST-Line.
Το κιβώτιο είναι powershift, ίσως το μοναδικό έτσι-κι-έτσι feature, αφού ναι μεν ευκολία και άνεση, αλλά δεν είναι και τόοοοοοσο γρήγορο. Έρχεται -όπως και η 4κίνηση- σε κάποιες εκδόσεις standard, αλλά υποθέτω ότι μπαίνει και ως extra, αφού στη μπροσούρα δίνουν σχεδόν όλες τις εκδόσεις και 6ΜΤ και ως 6ΑΤ.
Για τα μοτέρ, όντως το 120αρι ST-Line που οδήγησα είναι απλά ανεκτό, αλλά όλα τα υπόλοιπα μοτέρ βράζουν περίπου στο ίδιο καζάνι επιδόσεων. Ως εκ τούτου, ακόμα και τα 180 άλογα στον Ecoboost δεν προσφέρουν κάτι δραματικά περισσότερο, γι'αυτό και λέω ότι ο 1.5ΕΒ με τα 150 είναι η καλύτερη επιλογή. Ο 2λιτρος diesel είναι μόνο αν κάνουμε πολλάαααααα χλμ, οπότε να μας έρθει φθηνότερα σε ορίζοντα 4-5ετίας.
Α, και φυσικά η 8ετής εργοστασιακή εγγύηση (όχι μέσω ασφαλιστικής ή του εισαγωγέα), που είναι από μόνη της εκπληκτική προσφορά. Όπως μου είπε ο πωλητής, μπορείς να το δώσεις μετά από 5 χρόνια, και να έχει ως μεταχειρισμένο μεγαλύτερη εγγύηση από ένα καινούριο
Χώρια που, τουλάχιστον στα μάτια μου, το Kuga ST-Line είναι το μοναδικό SUV που για κάποιο περίεργο λόγο μου έφερε λίγο προς F-Pace, δεν ξέρω γιατί....Το λέω στα ίσα και το δηλώνω, το έχω βάλει στο μάτι