Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Χωρίς να έχω κάνει τις πράξεις, είναι πιθανόν ότι η ενοικίαση μπορεί να συμφέρει όντως τα πρώτα 2 χρόνια, καθώς εκεί έχουμε και την μεγαλύτερη απαξίωση ενός αυτοκινήτου (20% + 15% by the book). Άρα υπολογίζοντας τα NPV, είναι πιθανόν το NPV του αγορασμένου οχήματος να είναι χαμηλότερο από το κόστος ενοικίασης του ίδιου οχήματος. Προσοχή όμως, μιλάμε για ενοικίαση για κάποιες μέρες, δηλαδή συνεχίζουμε να συζητάμε για ενοικίαση για 1,2,3 μήνες συνολικά το έτος. Διαφορετικά πάμε σε ενοικίαση μακράς διαρκείας (που ξεπερνάει τις 31 μέρες), όπου εκεί ισχύουν άλλοι τιμοκατάλογοι, υπάρχει άλλο καθεστώς κλπ κλπ....
Το δικό μου παράδειγμα είναι 'ιδιαίτερο' γιατί αφορά ενοικίαση για 1 (ή 2, 3, 4) χρόνια από τον συγκεκριμένο έμπορο με τα 'πακέτα' που έχει. Για παράδειγμα τότε η ενοικίαση μιας καινούργιας Μ3 (e92) κόστιζε €40.000 για 1 χρόνο (με service και μικτή ασφάλεια, αξίας ~ €5.000) και σου έλεγε ότι εάν αγόραζες την Μ3 και την πούλαγες (σε αυτόν) μετά από 1 χρόνο θα σου κόστιζε περισσότερα χρήματα. Οπότε ο 'Χ' μπασκετμπολίστας που άλλαζε αυτοκίνητο κάθε χρόνο, αντί να μπαίνει στην διαδικασία αγοράς και πώλησης (με την όποια χασούρα η οποία δεν τον απασχολούσε γιατί είχε να τα δώσει) απλά νοίκιαζε το αυτοκίνητο που ήθελε. Αντίστοιχα είχε πακέτα για όλα τα μοντέλα και η αλήθεια είναι ότι ήταν συμφέρουσες περιπτώσεις μόνο εφόσον κάποιος ήθελε να αλλάζει συχνά αυτοκίνητο αλλά πάντα με καινούργιο, γιατί στα μεταχειρισμένα (όπως έκανα εγώ) δεν είχε νόημα.
Άρα είναι μακροχρόνια ενοικίαση με δυνατότητα επιστροφής ή αγοράς, ή πιο απλά leasing 
Αυτό είναι ένα προϊόν που φτιάχτηκε ειδικά για όσους θέλουν να έχουν πάντα καινούριο αυτοκίνητο, δεν θέλουν να μπλέκουν με πάγια, με services, με ασφαλιστικές κλπ. Και θεωρητικά δεν έχεις να ασχολείσαι με αξία μεταπώλησης, απαξίωση οχήματος, συνεννοήσεις με τους εμπόρους κλπ. Κάτι παρόμοιο προσφέρουν η ΜΒ, η BMW και η Seat που έχω ήδη κοιτάξει, με εγγυημένη επαναγορά και δεδομένο κόστος ανά έτος/μήνα.