-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Προσωπικά συνεχίζει να με εκπλήσσει το γεγονός πως δεν εφοδιάζεται το 4κίνητο duster με τον 1.6dci τουλάχιστο σε κάποια εκδοση. Ελπίζω το 2017 να γίνει κι αυτό.
Νομίζω ότι είναι μέρος της πολιτικής του ομίλου για να κρατά το duster ένα κλικ κάτω από τα 'πιο ακριβά αδερφάκια του'
Διαφορετικά θα γινόταν ακόμη πιο ανταγωνιστικό προς αυτά...
Εδώ - το έχουμε ξαναγράψει - έχουν έτοιμο τον κινητήρα με τα 160 άλογα τόσο καιρό και δεν τον βάζουν ακόμη σε kadjar και QQ αφού πουλάνε ακόμη σαν ζεστά ψωμάκια με τους 1500άρηδες και 1600άρηδες με τα 130 άλογα.
Κάποια στιγμή, και μαζί με κάποιο facelift θα βάλλουν στα QQ και kadjar τον 1600άρη με τα 160 άλογα και τότε θα πάρει πράσινο ο 1600άρης με τα 130 για το duster...Έτσι και τα 'ακριβά αδερφάκια' θα αποτελούν λουκούμι με τις ακόμη καλύτερες επιδόσεις και το duster που θα έχει αναβαθμιστεί και άλλο!Σπύρο το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό, νομίζω στο νήμα για το νέο duster. O emperor έχει απόλυτο δίκιο.
-
Όπως τα λέει ο Emperor είναι. Καθαρά θέμα μάρκετινγκ και τοποθέτησης της εταιρείας στην αγορά.
Ο 1.6 με τα 160 έχει αρχίσει να φοριέται σε κάποιο μοντέλο; Μήπως έχουν θέματα με την αξιοπιστία και δεν άρχισαν να τον τοποθετούν ακόμη; Σαν αρκετά πουσαρισμένος μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όπως τα λέει ο Emperor είναι. Καθαρά θέμα μάρκετινγκ και τοποθέτησης της εταιρείας στην αγορά.Ο 1.6 με τα 160 έχει αρχίσει να φοριέται σε κάποιο μοντέλο; Μήπως έχουν θέματα με την αξιοπιστία και δεν άρχισαν να τον τοποθετούν ακόμη; Σαν αρκετά πουσαρισμένος μου φαίνεται.
Νομίζω τον φοράει ήδη το Renault Espace
-
Πάντως φίλοι μου έχετε δίκιο και φυσικά το παράπονο - απορία το έχω εκφράσει άλλη μια φορά για τον 1.6 αλλά σαφέστατη τοποθέτηση θα περίμενα κάποια στιγμή να δω από την ίδια την εταιρεία ή τον όμιλο. Όσα συζητούμε μπορεί να φαίνονται απόλυτα λογικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αδιαμφισβήτητα. Μπορεί όπως αναφέρθηκε πιο πάνω να συμβαίνει για λόγους αξιοπιστίας ή για κάποιο λόγο ο 1.6 να είναι ιδιαίτερα κοστοβόρος ή άλλο... Τώρα που το συζητάμε έτσι σκέφτομαι για παράδειγμα γιατί η MERC διάλεξε να προμηθεύεται από τον όμιλο τον 1.5 dci και όχι τον πολλά υποσχόμενο 1.6 dci...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως φίλοι μου έχετε δίκιο και φυσικά το παράπονο - απορία το έχω εκφράσει άλλη μια φορά για τον 1.6 αλλά σαφέστατη τοποθέτηση θα περίμενα κάποια στιγμή να δω από την ίδια την εταιρεία ή τον όμιλο. Όσα συζητούμε μπορεί να φαίνονται απόλυτα λογικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αδιαμφισβήτητα. Μπορεί όπως αναφέρθηκε πιο πάνω να συμβαίνει για λόγους αξιοπιστίας ή για κάποιο λόγο ο 1.6 να είναι ιδιαίτερα κοστοβόρος ή άλλο... Τώρα που το συζητάμε έτσι σκέφτομαι για παράδειγμα γιατί η MERC διάλεξε να προμηθεύεται από τον όμιλο τον 1.5 dci και όχι τον πολλά υποσχόμενο 1.6 dci...Κατανοητό το παράπονο-απορία Σπύρο, είναι φυσικό να θες το dusterάκι να έχει ένα μοτέρ που να δίνει σπιρτάδα και καλύτερες επιδόσεις.
Αυτό που λες για την merc ίσως έχει να κάνει συνολικά με την στροφή στις 500άδες που κάνει συνολικά η αυτοκινητοβιομηχανία (1000 - 1500 - 2000 κ.εκ.). -
Η Μερκ παιρνει και τον 130αρη 1600. Τον φοραει η C200d για παραδειγμα.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Πάντως αποτελεί καταξίωση για την εταιρία να παίρνει κινητήρες η merc από αυτήν...
-
50000 χιλιομετρα με το duster 1.5 dci 4x4 σε 3 χρόνια και 3 μηνες και στο τελευταιο γέμισμα εκανα ρεκορ χιλιομέτρων μέχρι να ανάψει το λαμπάκι της ρεζερβας 880 χιλιομετρα. Και αυτό με Νορμάλ οδηγηση . Οι λόγοι του ρεκορ αυτονομίας λογικά οτι ρολαρει ο κινητήρας και το bp ultimate απο συγκεκριμένο πρατήριο που είχα βάλει και πριν δυο χρόνια και είχα παρατηρησει παλι μεγάλη αυτονομια. Ως τώρα έχω αλλάξει μονο μια λάμπα 5€ και πολύς κόσμος ως τώρα στο δρόμο μου έχει κανει την ίδια ερώτηση φαντάζομαι όπως και σε αλλους κατοχους: 'πώς παει το duster, ευχαριστημενος;' και τους δίνω την ανάλογη απάντηση. Πολλοί θα το θέλανε αλλά δεν τολμανε την κινηση, καθώς δεν έχει το 'όνομα'
-
Μην το λες φίλτατε riverael1. Είμαστε πολλοί εκεί έξω που θα θέλαμε να το έχουμε αλλά δεν μπορούμε... ακόμα τουλάχιστον.
Για όσους δεν έχουν πρόβλημα να οδηγούν αυτοκίνητο που δεν έχει αφρώδες ταμπλό και μαλακά πλαστικά , ή μεγάλο σήμα στο καπό και ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους, το Duster είναι η πιο τίμια λύση στην κατηγορία του. Έχω κατασταλάξει εδώ και πολύ καιρό στο τι θέλω, και πιστέυω αρκετοί ακόμα, και όταν είμαστε ταξίδι με τη γυναίκα μου η περπατάμε στην πόλη και βλέπω Duster της το δείχνω και καμαρώνω λες και είναι κανένα SUV πολυτελείας. Μπορεί δίπλα να έχει αυτοκίνητα πολλαπλάσιας τιμής, αλλά εγώ εκεί:
Κι εδώ που τα λέμε όλα σχετικά είναι με το θέμα σχεδίαση και ντιζάιν.
Προχτές έβλεπα την παρουσίαση του νέου SUV της LADA στην έκθεση της Μόσχας και αναρωτιόμουν. Αν άλλαζαν το σηματάκι στο καπό, πόσοι δε θα ήταν αυτοί που θα έσπευδαν να εκθειάσουν τη σχεδιαστική ομάδα της τάδε μάρκας (δε θέλω να λέω ονόματα, αν και μονίμως έχω μια συγκεκριμένη στο μυαλό μου). Πραγματικά όμορφο αυτοκίνητο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.
Προσωπικά λοιπόν έχω βρεθεί σε βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης να πληρώνω και να πιάνω κουβέντα με κάτοχο Duster. Στην κλασική ερώτηση που του έκανα η απάντηση ήταν η εξής 'Πάρτο φίλε με κλειστά μάτια'. Μάλιστα ο κύριος μου εξιστόρησε σκηνικό με τον κουμπάρο του και φίλο τους που πήγαν σε κατσάβραχα για ρίγανη και ενώ το Vitara του κουμπάρου του τα βρήκε σκούρα και το αφήσανε στην άκρη, το Duster του συνέχισε ακάθεκτο. -
Εξαιρετικό κ ευφάνταστο nick!!
-
Προσωπικά κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου όταν είχα δει το πρώτο duster. Στη συνέχεια έψαξα κι έμαθα πως εφοδιάζονταν με τον κινητήρα 1.5 dci της renault. Ακολούθως άρχισα να συζητώ με γνωστούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν έρθει σε επαφή με το αυτοκίνητο.Τα σχόλια και οι κριτικές ήταν πάντα το λιγότερο θετικά. Ψεγάδια μπορεί να του βρει ο καθένας αλλά είναι κατά πόσο τα θεωρεί σημαντικά για να το επιλέξει ή να το απορρίψει. Εγώ στην τελική το επέλεξα και 62000 χλμ μετά δεν έχει καεί ούτε λάμπα... Riverael θα σε στεναχωρήσω αλλά θα πρέπει να δεις το θέμα που προέκυψε με αυτή του δικού σου
-
Μόνο θετικά (πάντα για την κατηγορία του και την τιμή) διαβάζω για αυτό το αυτοκίνητο και πολύ χαίρομαι! Θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά εάν έβγαινε με αυτόματο κιβώτιο.
-
Αν έχω αντιληφθεί σωστά θα υπάρξουν εντός του 2017 εκδόσεις ή έκδοση με αυτόματο κιβώτιο. Ας μη γελιώμαστε όμως. Το duster θα παραμείνει σπαρτιατικο σε θέματα ποιότητας σε σχέση με τα 2 πλέον ξαδελφάκια του στον όμιλο αλλά εάν στην ουσία του παραμείνει αναλοίωτο μόνο αύξηση θα έχουν οι πωλήσεις του. Όταν πήρα το δικό μου, στην ΑΟ που κινούμαι καθημερινά έβλεπα ένα το πολύ στις δύο μέρες. Τώρα κάθε μερα θα συναντήσω duster όπου και αν κινηθώ και αυτό το θεωρώ επιτυχία για το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν έχω αντιληφθεί σωστά θα υπάρξουν εντός του 2017 εκδόσεις ή έκδοση με αυτόματο κιβώτιο. Ας μη γελιώμαστε όμως. Το duster θα παραμείνει σπαρτιατικο σε θέματα ποιότητας σε σχέση με τα 2 πλέον ξαδελφάκια του στον όμιλο αλλά εάν στην ουσία του παραμείνει αναλοίωτο μόνο αύξηση θα έχουν οι πωλήσεις του. Όταν πήρα το δικό μου, στην ΑΟ που κινούμαι καθημερινά έβλεπα ένα το πολύ στις δύο μέρες. Τώρα κάθε μερα θα συναντήσω duster όπου και αν κινηθώ και αυτό το θεωρώ επιτυχία για το αυτοκίνητο.Εσ πι άι, αυτό μου είπαν και στην θεορέν....Θα βγάλει αυτόματο κλασσικό....
-
Προσωπικά δεν ήμουν κάτοχος ποτέ αν και έχω οδηγήσει οχήματα με αυτόματο κιβώτιο φίλε Γατε. Δεν μπορώ να πω βέβαια ότι είναι κάτι που με απασχολεί. Πιο πολύ θα ήθελα να οδηγήσω αυτοκίνητο με ταχύτητες στο τιμόνι!
-
Νέα δημοσίευσηαπό The_Emperor » 30/08/16 7:37
Εξαιρετικό κ ευφάνταστο nick!!
Ευχαριστώ The_Emperor. Βλέπεις έχω το όνομα, αλλά οχι τη χάρη...
Που θα πάει όταν θα αρχίσουν οι προσφορές στα 'τελειώματα' του υπάρχοντος μοντέλου θα την κάνω την κίνηση...Πάντως με όσους φίλους κουβεντιάζω και τους λέω ποιο αυτοκίνητο θέλω να αγοράσω και με ρωτούν γιατί, το πρωτο πράγμα που αναφέρω είναι ο κινητήρας ΜΚ ΙΙ (αν θυμάμαι σωστά το όνομα του) τον οποίο δανείζεται η Merc. Κάπου εκεί σταματούν οι απορίες τους και συνεχιζω να λέω για off road δυνατότητες, χώρους κ.λ.π.
-
Έχω καταλήξει κι εγώ σε duster 1.5 dci 4wd στην απλή εξοπλιστικά έκδοσή του με μόνο έξτρα τους προβ. ομίχλης. Μου βγαίνει γύρω στα 19.000. Λες να περιμένουμε καμιά έκπτωση; Πότε έρχεται το καινούριο;
-
Δίνοντας 1500€ ακόμα αγοραζεις πολύ εξοπλισμό. Δεν νομίζω ότι αξίζει
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Να σου πω την αλήθεια δε μου λείπει κάτι από τη πιο πλούσια έκδοση. Ούτε τις ζάντες, ούτε τους βαμμένους προφυλακτήρες ζαχαρώνω. Θέλω να του πιω το αίμα και η απλή έκδοση μου κάνει πιο άγρια. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ένα σετ hella comet 500 προβολείς και είμαι έτοιμος για εξορμήσεις.
-
Δεν είναι μόνο αυτές οι διαφορές. Αν δεν σου χρειάζονται καθόλου προφανώς δεν υπάρχει λόγος. Αναλυτικά φαίνονται στο σάιτ τι επιπλέον έχει ή 'πλούσια' έκδοση.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Dacia Duster