Ο χρήστης kosath έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω το Kia Rio 1.1D 2013 (30.000χλμ) και η γυναίκα μου το i30 1.4D 2013 (15.000χλμ). Και στα 2 αυτοκίνητα βάζοντας EKO Avio αφήνοντας το γκάζι με ταχύτητα στο κιβώτιο και κίνηση με χιλιόμετρα (π.χ. 80) η κατανάλωση δεν δείχνει 0 αλλά περίπου 2-3 λίτρα. Όταν συμβαίνει αυτό (όχι συνέχεια αλλά 3-4 φορές ανά γέμισμα) μου ανεβαίνει και η στιγμιαία (και προφανώς η μέση) κατανάλωση...
Έχω βάλει AVIO από πρατήριο με τις ταινίες στη Λ. Δημοκρατίας (Αχαρναί) και στο εταιρικό της Πετρούπολης (Πετρουπόλεως χαμηλά - σχεδόν Θηβών). Το ίδιο πράγμα κάθε φορά.
Το ίδιο θέμα είχα και με το Shell V-Power Diesel και στα 2 αυτοκίνητα.
Το έχω παρατηρήσει επίσης, όταν μπαίνω Αττική Οδό από έξοδο 6 προς Κατεχάκη με τέρμα γκάζι. Στα φανάρια μετά την έξοδο, η κατανάλωση χωρίς γκάζι με ταχύτητα (όπως έγραψα πιο πάνω) μέχρι να σταματήσω είναι 2-3l/100km. και μου ανάβει το λαμπάκι του κουμπιού START&STOP (δεν σβήνει το αυτοκίνητο - σαν να το έχω απενεργοποιήσει).
Πριν 3 μέρες, έβαλα από το προαναφερθέν εταιρικό το απλό diesel της ΕΚΟ. Ο κινητήρας είναι πιο αθόρυβος και δεν παρουσίασε (ακόμη) το πρόβλημα με την κατανάλωση και το ISG λειτουργεί κανονικά. Να σημειώσω ότι στο δικό μου (Kia Rio) αναβόσβησε πριν 1 μήνα περίπου η ένδειξη της μηχανής και απ΄ότι είδα με το κινητό έκανε 'αναγκαστική' αναγέννηση το φίλτρο DPF (στην αρχή τρόμαξα γιατί το καλοκαίρι άλλαξα κινητήρα επειδή είχε κολλήσει στις 6000 στροφές χωρίς γκάζι με αποτέλεσμα να κάψει μέχρι και τα λάδια! 7χρόνια εγγύηση όμως)
Για πείτε μου τη γνώμη σας...
Όπως στο είπαν. 99% κάνει ενεργητική αναγέννηση που σημαίνει ψεκασμός περίσσειας καυσίμου, γι αυτό και δεν είανι στο 0 όταν αφήνεις το γκάζι. Αυτές τις διαδικασίες πρέπει να τις αφήσεις να ολοκληρώνονται αλλιώς η άσχημη εμπειρία σου θα επαναληφθεί. Μου κάνει εντύπωση όμως. Πριν αρχίσει να τα παίζει ο κινητήρας δε σου εμφάνισε ένδειξη για αλλαγή λαδιών ή υψηλή στάθμη αυτών;
Dexter, επειδή το manual του Yaris το έχω διαβάσει, πουθενά δεν αναφέρει ουσιαστικά πράγματα για τη λειτουργία του DPF. Μόνο αν εμφανιστεί πρόβλημα, να απευθυνθείς σε εξουσιοδοτημένο.